|
Notka |
|
Wariacje kolorystyczne z IsaDora Graffiti Nails! 50 Ambasadorek testuje online zestawy lakierów marki IsaDora, dzięki którym można stworzyć niezwykły efekt graffiti.
Ambasadorki na własnych wątkach-blogach przez 2 tygodnie będą dzielić się wrażeniami z używania lakierów i pochwalą niezwykłymi efektami stylizacji paznokci. Im ciekawsze wątki, tym lepiej! Po dwóch tygodniach komisja konkursowa wybierze 25 najciekawszych, najbardziej oryginalnie prowadzonych wątków i nagrodzi autorki zestawami kosmetyków IsaDora o łącznej wartości 426zł każdy! |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
![]() Pękacze po mojemu :)
Witam i ja na podfofum IsaDora Graffiti Nails
![]() Wypełniając ankietę i wybierając lakiery dla siebie nie kierowałam się jakąś szczególną koncepcją. Zaznaczyłam takie kolory, których jeszcze nie posiadałam w swojej skromnej kolekcji ![]() Tak jak reszta ambasadorek otrzymałam lakiery w uroczej czarnej sakiewce wraz z brelokiem na klucze. Chwilowo sakiewka jest domkiem dla lakierów, bo nie mam już na nie miejsca w dotychczasowym pojemniku ![]() Pierwsze wrażenie- świetne kolory! Drugie niestety było trochę gorsze- połowa kolorowych lakierów miała źle przycięte pędzelki (włosie było krzywe, z jednej strony dłuższe i przez to pędzelek był kanciasty albo pojedyncze włoski wystawały) wobec czego chwyciłam za cążki i nożyczki do paznokci i wyrównałam sobie ładnie ![]() Przedstawiam Wam domek z brelokiem i jego Tajemniczych Mieszkańców ![]() Niniejszym oficjalnie otwieram mój wątko-blog ![]() i zapraszam do oglądania oraz komentowania moich pomysłów. Pierwszy już niebawem...
#3 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pękacze po mojemu :)
No już, już wstawiam
![]() Jako sprawcy pierwszego graffiti looku z mroku sakiewkowego wyłaniają się już nie-tajemniczy ![]() 652 Gold Sparkles 810 All City Brown 401 Top Coat Co do inspiracji to w moim przypadku po prostu nie mogło być inaczej ![]() ![]() Trochę o samych lakierach: złoto jest śliczne ![]() Pękacza celowo nałożyłam grubszą warstwą- doedukowana wcześniej serią wygooglanych blogów ![]() Top Coat również mnie zaskoczył. Bez niego wzorek wyglądał jak czarny, po nałożeniu (ostatnie zdjęcie) zyskał fajny czekoladowy odcień. Lakier rzeczywiście przyspiesza wysychanie wszystkich warstw znajdujących się pod nim ![]() ![]() Pierwszy eksperyment uważam za udany. Co Wy myślicie o żyrafich łatkach (a może cętkach? ![]()
Edytowane przez rzyrafka Czas edycji: 2011-03-15 o 13:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
0oo mam dzis cos podobnego ale drobniejsze - bardziej centkowato lepardzie
![]() ![]()
![]() |
#5 |
Przyjaciółka KWC
|
Bardzo fajny efekt, ładny ten brązowy top
![]()
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Haha, no prawdziwa żyrafa
![]()
#8 |
Moderatoreska
|
No jaka ładna żyrafka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Bardzo fajnie - rzyrafiasto
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
ale rzyrafkowo
![]() ![]()
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
też tak miałam pomalowane paznokcie w sobotę
![]() ![]()
#13 |
keep calm and contour on
|
haha,ciekawe porownanie do zyrafy
![]()
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
miło czytać miłe słowa
![]() Generalnie zwierzęcych motywów nigdy nie lubiłam ani na ubraniach ani w makijażu, no ale człowiek nie krowa i poglądowo ewoluuje ![]() Estello- zgadzam się, takie zajączki szaraczki ![]()
#15 |
Zakorzenienie
|
Rzyraf ja chcę więcej!
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Chce wiecej Rzyraf(ki)
![]() Bede zagladac ![]()
#18 |
Zakorzenienie
|
fajnie Ci to wyszło rzyrafko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
No to uchylę rąbka tajemnicy, bo mam już koncepcję na następny look.
Będzie w stylu nude ![]() W sztucznym świetle łatki wyglądają na czarne- wieczorowa żyrafa wamp ![]()
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
Żyrafy rules
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
ale piękna żyrafa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Jednak nici z planu, po obejrzeniu innych zdjęć z królową latte na błotnistej wodzie stwierdziłam, że taki sam nude tylko z użyciem chłodnego wielbłąda jako bazy byłby po prostu nudny
![]() ![]() Bohaterami mojego drugiego graffiti looku są wczorajsi: 810 all city brown i 401 top coat; oraz nowi goście: 708 cool camel i 809 latte queen. Wczorajszy manicure nie chciał się zmyć zmywaczem bezacetonowym, więc gdzieniegdzie widać złote drobinki ![]() ![]() Chłodny wielbłąd został położony bez bazy (wczoraj pod złotko użyłam) za to dwukrotnie i cieńszymi warstwami. Nakłada się świetnie, jest ciut rzadszy od konsystencji do jakich jestem przyzwyczajona, ale nie rozlewa się wcale, ładnie się poziomuje. Kolor określiłabym jako kakao z mlekiem, śliczny ![]() Pękacze jak widać pociągnięte odrobinę cieńszą warstwą niż wczoraj. Lepiej mi już idzie kontrolowanie ilości lakieru na pędzelku. Top Coat i tym razem polepszył efekt końcowy (zdj. 5 i 6). Zaczynam go lubić, nie rozpuszcza spodnich warstw nawet jak piąty raz wyrównuję brzegi ![]() Mam jednak małe zastrzeżenie co do lakierów bazowych- chyba powinny mieć metalowe kulki do mieszania. Nie wiem czy to dobrze widać na ostatnim zdjęciu, ale widoczne są pionowe cieniutkie smugi ciemniejszych i jaśniejszych barwników. A mieszałam przed malowaniem ![]() ![]() Zapraszam do oglądania mojej interpretacji kory drzewnej ![]()
Edytowane przez rzyrafka Czas edycji: 2011-03-16 o 13:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Wtajemniczenie
|
Masz bardzo fajne pomysły i fajnie Ci te pękania wychodzą
![]()
#24 |
Zakorzenienie
|
oo, ta wersja też fajna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]()
#26 |
Zakorzenienie
|
Powtórzę za tłumem
![]() ![]() ![]() ![]() A interpretacja kory, jak i samo skojarzenie też ciekawe. Aczkolwiek te jaśniejsze pazurki kojarzą mi się bardziej z cafe latte, a ciemniejsze z czekoladkami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Dzięki
![]() Cytat:
![]() Właśnie nie kawa tylko kakao, ale głupio by brzmiało kakao latte no nie? ![]() ![]() Aż mi go żal zmywać. Pora znaleźć coś ciekawego na jutro ![]()
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Bardzo ładna ta kora drzewna
![]()
#29 |
Zakorzenienie
|
Dzisiaj kolejna inspiracja z natury, ciemna strona księżyca mnie ściąga
![]() Przedstawiam bagno ![]() Ostatnie z otchłani IsaDorowej paczki wyłoniły się 705 combat khaki i 801 black tag. Jak tylko zobaczyłam zwalczyć khaki od razu kolor nazwałam bagiennym turkusem ![]() ![]() Czarna metka sprawiła mi trochę więcej kłopotu, jest odrobinę gęstsza od pozostałych dwóch pękaczy i nie udało mi się uzyskać jednolitej grubości warstwy na całej płytce. Trochę winię za to pędzelek- jest za wąski, żeby za jednym pociągnięciem pokryć całą szerokość paznokcia, a za szeroki żeby zrobić to na dwa razy. Malowałam tym drugim sposobem i niestety na środku paznokcia nałożyły mi się warstwy i tam wyszło grubiej. To pewnie kwestia wprawy też ![]() Top jak zwykle dopełnił całości. Dziś więcej fotek, bo pogoda jest brzydka i nie mogłam uchwycić dobrze całości. ![]()
#30 |
Zakorzenienie
|
Wspaniale, naturalne inspiacje i piekne wykonanie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:34.