Doradź proszę, którą maszynę do szycia kupić (prośba tylko do znawców:)Pilne - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Pokaż wyniki sondy: Którą maszynę kupić?
Łucznik 419 Milena 1 11,11%
Łucznik 419 Milena 3 33,33%
Łucznik 418 Olga 2 22,22%
Łucznik 2014 Ewa 3 33,33%
Głosujący: 9. Nie możesz głosować w tej sondzie

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-03-16, 22:14   #1
sweetish
Zakorzenienie

Doradź proszę, którą maszynę do szycia kupić (prośba tylko do znawców:)Pilne

Witajcie

Chciałabym kupić komuś maszynę do szycia, ale kompletnie sie na nich nie znam.
Do wyboru mam 4 maszyny. Nie bede podawała sklepu, w którym jest ta oferta,bo to nieistotne, tylko skopiuję kolejno inf. o tych maszynach i wkleję kolejno ich zdjęcia. Doradźcie, która z nich jest najlepsza i dlaczego. Bede bardzo wdzieczna.

Pilne!

W sondzie jest błąd.
KOlejnosc maszyn taka , jak tutaj w poście, czyli Milena, Zofia, Olga i ewa.
W sondzie jak widać jest dwa razy Milena, tak wiec 2 pozycja to Zofia. Przepraszam

Maszyna nr 1-

Łucznik 419 Milena 339 zł

Liczba ściegów: 18 Rodzaje ściegów: elastyczny, kryty, owerlokowy, prosty, satynowy, zygzak

Maszyna nr 2 -
Łucznik 2015 Zofia 298 zł

Liczba ściegów: 24 Rodzaje ściegów: elastyczny, gałązkowy, kryty, owerlokowy, prosty, satynowy, ukośny, zygzak

Maszyna nr 3-
Łucznik 418 Olga 299zł

Liczba ściegów: 20 Rodzaje ściegów: elastyczny, kryty, owerlokowy, prosty, trykotowy, zygzak

Maszyna nr 4-
Łucznik 2014 Ewa 389zł

Liczba ściegów: 18 Rodzaje ściegów: elastyczny, kryty, owerlokowy, prosty, satynowy, ukośny, zygzak
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 58,1608929,12909,010883.jpg (25,2 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg c_big2575385.jpg (17,6 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg lucznik418olga.jpg (14,3 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg maszyny-do-szycia-lucznik-2014-ewa-p61182.jpg (16,6 KB, 12 załadowań)

Dopóki robisz to, co zawsze, będziesz mieć to, co zwykle.

Edytowane przez sweetish
Czas edycji: 2011-03-17 o 15:17
sweetish jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-17, 16:25   #2
totylkojaaa
Raczkowanie

Dot.: Doradź proszę, którą maszynę do szycia kupić (prośba tylko do znawców:)Pilne

moja mama jest krawcowa wiec troszku sie znam i wydaje mi sie ze za pierwsza placi sie wiecej bo ma kolorowe naklejki wiec odradzam
a polecam z tego co przeczytalam ta olge bo ma scieg trykotowy czyli powinna przeszyc bluzki te trykotowe ktore sie naciagaja (ale szczerze to watpie w to) bo jest to tkanina ktora maszyny nie lubia.
a jezeli ma to byc maszyna dla osoby ktora szyje rekreacyjnie a nie jakos na akort to kazda jest dobra mam nadzieje ze w czyms pomoglam
totylkojaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-17, 19:22   #3
sweetish
Zakorzenienie

Dot.: Doradź proszę, którą maszynę do szycia kupić (prośba tylko do znawców:)Pilne

Cytat:
Napisane przez totylkojaaa Pokaż wiadomość
moja mama jest krawcowa wiec troszku sie znam i wydaje mi sie ze za pierwsza placi sie wiecej bo ma kolorowe naklejki wiec odradzam
a polecam z tego co przeczytalam ta olge bo ma scieg trykotowy czyli powinna przeszyc bluzki te trykotowe ktore sie naciagaja (ale szczerze to watpie w to) bo jest to tkanina ktora maszyny nie lubia.
a jezeli ma to byc maszyna dla osoby ktora szyje rekreacyjnie a nie jakos na akort to kazda jest dobra mam nadzieje ze w czyms pomoglam
Oczywiście, że pomogłaś. Każda rada jest dla mnie bardzo cenna, bo kompletnie się na tym nie znam. Dziękuję

Stary 2011-03-17, 20:06   #4
cremova
Zasiedzenie

A musi byc koniecznie Lucznik? Moja mama miala z lucznika maszyne przez 20 lat chyba i naprawde byla to maszyna niedozdarcia. Niestety wkoncu "padla" i oczywiscie przy kolejnym zakupie pod uwage byla brana znowu ta firma.. niestety teraz nie robia juz takich maszyn jak dawniej,!poczytalysmy troche z mama na ten temat na roznych forach i lucznik obecnie!swoja renome opiera o wczesniejsze maszyny, nie to co jest teraz w sprzedazy... mama wkoncu zdecydowala sie na maszyne z firmy elna i jest bardzo zadowolona (jest krawcowa). Moze warto na ta firme zwrocic uwage?

Edytowane przez cremova
Czas edycji: 2011-03-17 o 20:12
cremova jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-17, 20:09   #5
sweetish
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cremova Pokaż wiadomość
A musi byc koniecznie Lucznik? Moja mama miala z lucznika maszyne przez 20 lat chyba i naprawde byla to maszyna niedozdarcia. Niestety wkoncu "padla" i oczywiscie przy kolejnym zakupie pod uwage byla brana znowu ta firma.. niestety teraz nie robia juz takich maszyn jak dawniej, poczytalysmy troche z mama na ten temat na roznych forach i lucznik obecnie!swoja renome opiera o wczesniejsze maszyny, nie to co jest teraz w sprzedazy... mama wkoncu zdecydowala sie na maszyne z firmy elena i jest bardzo zadowolona (jest krawcowa). Moze warto na ta firme zwrocic uwage?
Hmm,
nie widziałam u siebie maszyn z tej firmy, a zależy mi troszkę na czasie.
Jeśli znasz się na maszynach lub Twoja mama, która z tych podanych byś wybrała?

Stary 2011-03-17, 20:30   #6
Parvanti
Zadomowienie

To teraz Moja Mama Przytaczam mniej więcej co powiedziała:
Co do firmy: miała z Łucznika maszynę i służyła jej wiele lat. Teraz ma jakąś tam wypasioną japońską, więc już nie z tej firmy.
Mówi, że do szycia w domu prostych rzeczy wystarczy w sumie ścieg zwykły i zygzakowy. Jeśli do przeszycia czasem jakiejś dzianiny to właśnie overlokowy i elastyczny jest bardzo fajny i się przydaje. Trykotowy i satynowy też byłby przydatny(do przeszycia jakiejś ozdobnej tkaniny nicią satynową). Reszta to takie zbędne bajery do jakichś haftów lub ściegi ozdobne i nie przydają się raczej w normalnym użytkowaniu na co dzień. Także Mama mówi, że doradzałaby jedną z dwóch tych tańszych, bo po co płacić 100 zł więcej za rzeczy które się nie przydadzą.
Parvanti jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-17, 20:53   #7
totylkojaaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Parvanti Pokaż wiadomość
To teraz Moja Mama Przytaczam mniej więcej co powiedziała:
Co do firmy: miała z Łucznika maszynę i służyła jej wiele lat. Teraz ma jakąś tam wypasioną japońską, więc już nie z tej firmy.
Mówi, że do szycia w domu prostych rzeczy wystarczy w sumie ścieg zwykły i zygzakowy. Jeśli do przeszycia czasem jakiejś dzianiny to właśnie overlokowy i elastyczny jest bardzo fajny i się przydaje. Trykotowy i satynowy też byłby przydatny(do przeszycia jakiejś ozdobnej tkaniny nicią satynową). Reszta to takie zbędne bajery do jakichś haftów lub ściegi ozdobne i nie przydają się raczej w normalnym użytkowaniu na co dzień. Także Mama mówi, że doradzałaby jedną z dwóch tych tańszych, bo po co płacić 100 zł więcej za rzeczy które się nie przydadzą.
no wlasnie po co przeplacac one dzialaja na tej samej zasadzie
zgadzam sie ze lucznik jest renomowana firma i kiedys byly lepsze w sumie to jak wszystko
teraz w tych czasach to jest tak jak cos ma 3 lata gwrancji to dluzej nie podziala
elne moja mama tez miala i nie polecam byly problemy z nia jeszcze moge polecic maszyny z husgwarny czy jak to sie pisze
ale i tak uwazam ze lucznik jes the best
totylkojaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-03-17, 21:27   #8
201804100943
Konto usunięte

Świetny wątek. Też poszukuje odpowiedniego Łucznika na prezent
201804100943 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-17, 22:28   #9
sweetish
Zakorzenienie

Dziękuję kochane za rady. Naprawde bardzo mi pomagacie.

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości