|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
Pokaż wyniki sondy: Którą maszynę kupić? | |||
Łucznik 419 Milena |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 11,11% |
Łucznik 419 Milena |
3 | 33,33% |
Łucznik 418 Olga |
2 | 22,22% |
Łucznik 2014 Ewa |
3 | 33,33% |
Głosujący: 9. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Doradź proszę, którą maszynę do szycia kupić (prośba tylko do znawców:)Pilne
Witajcie
Chciałabym kupić komuś maszynę do szycia, ale kompletnie sie na nich nie znam. Do wyboru mam 4 maszyny. Nie bede podawała sklepu, w którym jest ta oferta,bo to nieistotne, tylko skopiuję kolejno inf. o tych maszynach i wkleję kolejno ich zdjęcia. Doradźcie, która z nich jest najlepsza i dlaczego. Bede bardzo wdzieczna. Pilne ![]() W sondzie jest błąd. KOlejnosc maszyn taka , jak tutaj w poście, czyli Milena, Zofia, Olga i ewa. W sondzie jak widać jest dwa razy Milena, tak wiec 2 pozycja to Zofia. Przepraszam Maszyna nr 1- Łucznik 419 Milena 339 zł Liczba ściegów: 18 Rodzaje ściegów: elastyczny, kryty, owerlokowy, prosty, satynowy, zygzak Maszyna nr 2 - Łucznik 2015 Zofia 298 zł Liczba ściegów: 24 Rodzaje ściegów: elastyczny, gałązkowy, kryty, owerlokowy, prosty, satynowy, ukośny, zygzak Maszyna nr 3- Łucznik 418 Olga 299zł Liczba ściegów: 20 Rodzaje ściegów: elastyczny, kryty, owerlokowy, prosty, trykotowy, zygzak Maszyna nr 4- Łucznik 2014 Ewa 389zł Liczba ściegów: 18 Rodzaje ściegów: elastyczny, kryty, owerlokowy, prosty, satynowy, ukośny, zygzak
Edytowane przez sweetish Czas edycji: 2011-03-17 o 15:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Doradź proszę, którą maszynę do szycia kupić (prośba tylko do znawców:)Pilne
moja mama jest krawcowa wiec troszku sie znam i wydaje mi sie ze za pierwsza placi sie wiecej bo ma kolorowe naklejki wiec odradzam
a polecam z tego co przeczytalam ta olge bo ma scieg trykotowy czyli powinna przeszyc bluzki te trykotowe ktore sie naciagaja (ale szczerze to watpie w to) bo jest to tkanina ktora maszyny nie lubia. a jezeli ma to byc maszyna dla osoby ktora szyje rekreacyjnie a nie jakos na akort to kazda jest dobra ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Doradź proszę, którą maszynę do szycia kupić (prośba tylko do znawców:)Pilne
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zasiedzenie
|
A musi byc koniecznie Lucznik? Moja mama miala z lucznika maszyne przez 20 lat chyba i naprawde byla to maszyna niedozdarcia. Niestety wkoncu "padla"
![]() ![]()
Edytowane przez cremova Czas edycji: 2011-03-17 o 20:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie widziałam u siebie maszyn z tej firmy, a zależy mi troszkę na czasie. Jeśli znasz się na maszynach lub Twoja mama, która z tych podanych byś wybrała? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
To teraz Moja Mama
![]() Co do firmy: miała z Łucznika maszynę i służyła jej wiele lat. Teraz ma jakąś tam wypasioną japońską, więc już nie z tej firmy. Mówi, że do szycia w domu prostych rzeczy wystarczy w sumie ścieg zwykły i zygzakowy. Jeśli do przeszycia czasem jakiejś dzianiny to właśnie overlokowy i elastyczny jest bardzo fajny i się przydaje. Trykotowy i satynowy też byłby przydatny(do przeszycia jakiejś ozdobnej tkaniny nicią satynową). Reszta to takie zbędne bajery do jakichś haftów lub ściegi ozdobne i nie przydają się raczej w normalnym użytkowaniu na co dzień. Także Mama mówi, że doradzałaby jedną z dwóch tych tańszych, bo po co płacić 100 zł więcej za rzeczy które się nie przydadzą. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() zgadzam sie ze lucznik jest renomowana firma i kiedys byly lepsze w sumie to jak wszystko ![]() teraz w tych czasach to jest tak jak cos ma 3 lata gwrancji to dluzej nie podziala ![]() elne moja mama tez miala i nie polecam byly problemy z nia jeszcze moge polecic maszyny z husgwarny czy jak to sie pisze ale i tak uwazam ze lucznik jes the best ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
Świetny wątek. Też poszukuje odpowiedniego Łucznika na prezent
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję kochane za rady. Naprawde bardzo mi pomagacie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:42.