![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
przyjemne tracenie kilogramów:) 25+
Witam
![]() Chciałam się podłączyć do jakiegoś wątku, ale nic odpowiedniego nie znalazłam. Zaczynam przyjemne tracenie kilogramów ![]() Ponieważ w różnym wieku ma się różny metabolizm, zapraszam wiażanki 25+ Jeśli chodzi o przyjemne tracenie kilogramów- mój plan to, wdrożyć w życie regularne ćwiczenia (te które lubię, nie chcę się zmuszać, do czegoś czego nie lubię) + Ograniczyć niezdrowe jedzenie. Niestety dieta dukana nie zdała w moim przypadku egzaminu- bardzo źle się na niej czułam... Głęboko wierzę, że w moim przypadku, powrót do ćwiczeń i bardziej rozsądne jedzenie pomoże. A tu trochę "danych" o mnie: 27 lat 172 cm wzrostu ok 62-64 kg bardzo odstający brzuch, który wygląda jak w 4 miesiącu ciąży ![]() Cel- mniej niż 60 kg, ale nic konkretnego, chodzi o powrót do zdrowego wyglądu i obudzenie w sobie zdrowych nawyków ćwiczeniowych. Zapraszam do dołączenia się w "kuchenne niekatowanie się" ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- Co do ćwiczeń, to zapisałam się do klubu fitness z opcją "open", żeby nie mieć wymówki, ze jak mi nie pasują jakieś zajęcia, to muszę je odpuścić i czekać kolejne dni ![]() Uwielbiam ćwiczenia na piłkach- nie obciążają kręgosłupa, są urozmaicone i bardzo ciekawe. Do tego basen minimum raz w tygodniu ![]() Jak zrobi się troszkę cieplej to dołączę bieganie 2-3 razy w tygodniu i rower ( do sklepu, do koleżanki, byle gdzie- byle odstawić auto ![]() Szukam tylko jakiś pysznych, zdrowych przepisów...
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: przyjemne tracenie kilogramów:) 25+
hejka
![]() Ja się przyłączę ![]() Chcę zgubić 10 kg ![]() Postanowiłam pić mniej kawy, pić więcej wody, więcej warzyw i owoców. Właśnie na obiad będę gotować makaron razowy z warzywami i z mozarellą. Mozarella chyba niezbyt zdrowa? ale dam tylko trochę. Muszę zgubić te 10 kg. Niby nie jem słodyczy, fast foodów a tak mi sie przytyło :/ Mój chłopak twierdzi że mam figure idealną ale on nie zna mnie sprzed 10 + ![]() Ratuje mnie wzrost 175 i to że moje kg równomiernie się rozkładają. Ach, damy rade ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
witam, chętnie też się przyłączę, od października co prawda jestem w innym wątku, ale muszę coś zmienić bo brakuje mi samozaparcia i wytrwałości
mam 166 cm. waga 67 kg cel 55 kg mam już 10 kg za sobą, ale jeszcze zostało do zrzucenia 12 kg i zamierzam to zrobić. staram się zdrowo odżywiać, często przepisy czerpię z diety Dukana (z tym,że nie stosuję tej diety tylko często potrawy przyrządzam z niej bo są naprawdę pyszne) trzy razy w tygodniu (od dwóch tygodni) chodzę na fitness, wcześniej prawie codziennie dreptałam na stepperze i kręciłam kołem hula hop. Stepper na czas fitnessu odstawiłam, ale koło staram się w miarę możliwości jak najczęściej wyjmować bo widzę, że jak kręcę regularnie to mój brzuch robi się dużo mniejszy i lepiej się czuję. (mam dwójkę dzieci więc mój brzuch nie wygląda najlepiej bo zbyt dużo w zbyt krótkim czasie przytyłam czego skutkiem są rozstępy dosłownie wszędzie ![]() E_nigmatic - ile ważysz? ..:::Klakier:::... - chciałabym już ważyć tyle co Ty ![]()
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
ja ważę 65, mierze 175
![]() Przeszkadza mi te parę kilo. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
ha- mój TŻ również nie znał mnie jak byłam -10kg
![]() Co prawda pokazywałam mu zdjęcia swojego szczupłego ciałka sprzed kilku lat, ale to nie to samo. Facet zawsze lubi "mieć za co złapać" ![]() ![]() Ale grunt to czuć się dobrze we własnym ciele, dlatego ja muszę troszkę schudnąć. W ZDROWYM CIELE ZDROWY DUCH Myślę, że podobając się samym sobie-podobamy się również innym. A z tym mam niestety problem...Całe życie byłam chudzinką, więc teraz ta wyhodowana opona z przodu i po bokach mnie jest nie do zniesienia i baaardzo mnie oszpeca. Masz jakieś przepisy na pyszne dania??? Ja mam w planie rotillę z upieczonych kawałków kurczaka i mnóstwo pysznych warzyw do środka: pomidorki, ogórki, sałata. Nie wiem tylko czym zastąpić pyszne sosy...(zazwyczaj robiłam je na bazie keczupu i majonezu, które kocham ![]() Powodzenia życzę i miejmy nadzieje, że za jakiś czas będziemy mogły wrzucić zdjęcia przed i po ![]()
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
pamiętam jak po pierwszej ciąży schudłam do 62 kg i nie mogłam na siebie patrzeć bo taka gruba byłam
![]() ![]() ![]()
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
zuziu- hula hop też posiadam i zamierzam je odkurzyć i zacząć nim kręcić codziennie jakieś 15 minut.
słyszałam, że efekty są spektakularne i można zgubić w ciągu kilku tygodni kilka cm:O Co sądzicie o takim sposobie ujędrnienia skóry (nie jestem przekonana, ale może Wy to zrobicie): smarowanie ud i brzucha(w moim przypadku bębna) kremami ujędrniającymi i zawijanie tego folią, aby pod wpływem ciepła lepiej się wchłaniało???? Ja czasem jak biegałam to smarowałam brzuch cudami, zawijałam to w pas neoprenowy... ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
może do tej tortilli zrób sos czosnkowy z jogurtu naturalnego lub serka homo.
ja przepisy czerpię z tych stron: http://dukan.blox.pl/html/1310721,262146,21.html?0 http://metodadukana.blox.pl/html/131...146,169.html?4 http://www.dieta-dukan.pl/ciastka.html http://zkotemwkuchni.blogspot.com/ http://mamzdrowie.pl/imbir-wlasciwosci/ imbir dodaję do herbaty zielonej, uwielbiam ją i naprawdę polecam przepisy często modyfikuję po swojemu, albo wymyślam sama ze składników dozwolonych na dukanie. Z tym że tak jak już pisałam to tylko czerpie pomysły na dania z tej diety, nie potrafiłabym nie jeść warzyw i owoców. Pieczywo też jem, kromkę czy dwie dziennie i to tylko na śniadanie lub drugie śniadanie ---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ---------- Cytat:
na hula hop już straciłam trochę cm, co prawda po świętach do tej pory tak trochę nieregularnie kręcę bo nie zawsze mam możliwość, ale staram się jak najczęściej. A jeżeli chodzi o folię i krem to tak kiedyś robiłam - czy efekty były to nie wiem, ale myślałam żeby znowu tak zacząć robić na czas kręcenia kołem. Pisałaś że 15 min chcesz kręcić - ja uważam że to za mało. Oczywiście na początek może być ale ja kręcę min godzinę. Puszczam sobie jakiś film na necie i z przyjemnością kręcę a czas bardzo szybko leci ![]() ---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- a jeszcze może słówko na temat koła hh - ja uważam że lepsze jest takie z masażerem, ja zrobiłam je sobie sama z dwóch kół, ma średnicę ok 106 cm, w środki wsypany jest ryż a od środka przyklejona gruba fasola i owinięta taśmą izolacyjną żeby się lepiej trzymały - kręci się rewelacyjnie i czuję że brzuch jest naprawdę wymasowany i mam wrażenie że ta fasola rozbija ten tłuszczyk na tym czymś co nieśmiało nazwę "brzuchem" ![]() ---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ---------- Może jeszcze napiszę co dzisiaj jadłam i będę jadła: I - dwie kromki chleba żytniego z wędliną i sosem czosnkowym (jestem chora i faszeruję się czosnkiem od dwóch dni) II - zupa pomidorowa z makaronem razowym III - gofry z serka wiejskiego z twarożkiem, szczypiorkiem i papryką IV - wieśniak z żurawiną i orzechami i dzisiaj będzie tylko 4 posiłki a nie pięć bo było duże śniadanie i nie dam rady zjeść więcej ![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Ja nie stosuję żadnych diet.
Nie dla mnie to, zresztą nie mam czasu na gotowanie. Zamierzam ograniczyć jedzenie i wyeliminować podjadanie. Sosy można zrobić na bazie z jogurtu, najlepiej greckiego. Albo z musztardy francuskiej, sosy winegrett z oliwy z oliwek. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
ja też diet stosować nie umiem, jak mam na coś ochotę to jem, ale staram się w miarę chęci i możliwości niezdrowe rzeczy zamieniać zdrowymi.
mam już godzinkę kręcenia kołem za sobą i idę robić gofry i pierożki z ciasta drożdżowego (dla mnie niby niedozwolone ale jak będę miała ochotę to zjem ![]()
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny, z wielką chęcią dołączę się do was. Moja waga strasznie mi przeszkadza, przy wzroście 160 cm dorobiłam się wagi 60kg. Moją wielką zgubą są słodycze i podjadanie wieczorami. Może macie jakieś sprawdzone sposoby na pozbycie się apetytu na słodycze?
![]() ![]() Po raz kolejny mówię sobie "od jutra dieta" i mam nadzieje że tutaj z wami uda mi się. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witaj ![]() po pierwsze: dlaczego od jutra a nie od zaraz?? zjadłam ciacho, trudno - resztę dnia trzymam dietę po drugie: aby słodycze nie kusiły to staraj się nie mieć ich w domu i nie chodzić specjalnie do sklepu. Im dłużej nie je się słodyczy tym mniej się ich chce. Ewentualnie przygotuj sobie trochę słodyczy dietetycznych. Ja piekę ciasta i robię inne rzeczy z przepisów dukane i jak mam naprawdę wielką ochotę to po prostu sięgam po nich ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ---------- Dziewczyny, czemu się nie odzywacie??? ja dzisiaj oprócz zdrowych rzeczy zjadłam frytki ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
hej kochane
![]() ja się nie odzywałam, bo wczoraj wieczorem piłam bardzo "niedietetyczne" napoje ![]() na jutro na obiadek zrobię naleśniczki na chudziutkim mleku z odtłuszczonym twarożkiem i cynamonem. Chlebek postaram się zjeść tylko na śniadanie. willy wonka- zupełnie zgadzam się z zuzią. Jak nie będziesz miała pod ręką słodyczy, to na pewno nie będziesz się nimi tak zajadać. Zamiast tego poszukaj jakichś zdrowych zastępczych rzeczy- marchewki ![]() ![]() Ja całe szczęście nie lubię słodyczy i jem je mega sporadycznie. Moją zmorą jest natomiast żółty ser, pieczywo i mięsko. Uwielbiam włoską kuchnię, świeże bułeczki i mięso pod każdą postacią, ale najbardziej to kotlety, piersi z kurczaka, parówki ![]() Chociaż jestem po wczoraj nieprzytomna, to zaraz kładę krem na brzuch ![]() ![]() Trzymam kciuki ![]() A i jutro lecę na fitnes ![]() ![]()
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
hej dziewczynki dołączę się do was .Już od 8 dni dietkuję,gorzej z ćwiczeniami.Niestety z powodu ich braku waga wolno spada.
W tym roku stuknie mi 28 ![]() ![]() ![]() Mój plan to ) słodyczy,nie jem chleba,ograniczyłam tez do minimum inne tego typu węgle jak ryż ,makaron.Nie odmawiam sobie za to sałatek, owocków, chudego mięsa, ryb,chudego nabiału oraz orzechów,nasion(tych w rozsądnych ilościach).Gdybym jeszcze zaczęła regularnie ćwiczyć było by super ![]()
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny, widzę że pieczywo jest zmorą wszystkich. Ja też uwielbiałam świeże bułeczki i jasny chleb. Na ciemny nie mogłam patrzeć do czasy kiedy znalazłam pyszny żytni prawdziwy chleb (wilgotny w środku) jest po prostu rewelacyjny i momentalnie odstawiłam pieczywo jasne. Może i Wy gdzieś w sklepie znajdziecie takie pyszne chlebki? i lepiej kupić takie bez foli. Te owinięte w foli muszą mieć jakieś konserwanty żeby w tym worku nie spleśniały. Jeszcze może jeden drobiazg: do smarowanie chleba używam serka homo zamiast masła i jest pyszna taka kanapeczka
![]() i jeszcze jedno, nabiał odtłuszczony nie wprowadza do naszych organizmów niczego - bo wszystkie witaminy i składniki odżywcze są przyswajane z tłuszczem, dlatego lepiej jeść takie rzeczy z zawartością tłuszczu - ja mleko pije 2% a twaróg kupuję półtłusty. Ja zaraz biorę się za kręcenie kołem a wieczorem mam fitness, dzisiaj step ![]() ---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- BunnyZukino333 - witamy, napisz może ile masz wzrostu i ile ważysz a ile byś chciała ![]()
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
Witajcie, dziewczęta. To mój pierwszy post na wizażu .Jako że temat do mnie 'przemawia', postanowiłam się włączyć do grupy wsparcia
![]() Moje gabaryty przedstawiają się następująco: 162 cm, 54,5 kg, wiek 27 lat. Cel minimum, to zrzucić (jeszcze)2,5 kg Maksymalnie do 6ciu. Uważam, że za stara już jestem i za 'poważna" :P na marnowanie życia poprzez bycie na ciągłej drakonskiej diecie, oraz katowanie się wyczerpującymi ćwiczeniami. A bywało i tak, za młodu ![]() Przytyło mi się w ciągu tej zimy 4 kg, które to już zrzuciłam, ale chcę jeszcze powrócić do swojej wagi sprzed paru laty, kiedy to bylam w szczytowej formie ![]() ![]() ![]() ![]() Uh, całe szczęście, że biegać zawsze uwielbiałam, a kiedy już się przemogę i nie zważam na chłód , jestem jak narkoman na ciągu ;p i nie przeżyję dnia bez biegania ![]() ![]() ![]() ![]() pozdrawiam i ściskam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
hej dziewczynki
![]() ![]() coś o mnie...165cm wzrostu, 58,5 kg, w tym roku zalicze 27 wiosnę ![]() Startowałam z wagi 75 kg i przez jakies 1,5 roku z wieloma wpadkami i zaniedbaniami zjechałam do wagi jaką mam teraz. Od stycznia prawie do teraz byłam na diecie dukana, ale niestety waga zatrzymala sie i juz nie chce leciec. opór straszny. chciałabym dojsc do 53kg - to tak ostatecznie no i spalić tłuszcz zwlaszcza z brzucha:/i tak siedze juz od 1,5 godziny z mysla zeby wstac i cos poćwiczyć ![]() ![]() ![]() moje zamierzenia to: (do wakacji): -spalić chociaz troche oponke z brzucha - dojsc do tych 53kg To takie główne moje cele. mam nadzieje że uda mi sie je spełnić. a teraz może w końcu rusze swoje 4 litery i cos sie poruszam ![]()
Mama Aniołka 8 tc ![]() Gubię kilogramy: start 01.02.2013 ![]() ![]() ![]() Edytowane przez sentia Czas edycji: 2011-03-21 o 19:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
witam nowe 25+
![]() piszę do Was nasmarowana ujędrniającym balsamem garniera i obwinięta folią ![]() Niestety dziś tak miałam zalatany dzień, że zjadałam tylko dwa posiłki ![]() Jutro o 19 idę na TBC ![]() Znajdźcie jakieś fajne ćwiczenia- jest ich teraz taki wybór, że dla każdego się coś znajdzie. Są bardzo ruchowe ćwiczenia, są bardziej statyczne, jest aerobic w wodzie, joga- do wyboru do koloru- ważne, żeby robić co się lubi i się nie zmuszać aaaa chociaż przyznam się Wam jednak, ze jest jedna rzecz do której się zmuszam i mam nadzieję polubić- wypijam dziennie duszkiem kubek zielonej herbaty, która póki co jest okropna, smakuje jak ziemia, ale ponoć zdrowa... ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez ...:::Klakier:::... Czas edycji: 2011-03-21 o 19:47 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Rozeznanie
|
Ja popłynęłam wczoraj dietowo totalnie
![]() ![]()
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() Ja nie pisałam bo siedziałam całe dnie w szkole i w pracy. Ja od niedzieli stosuję dietkę, oczywiście dukana ![]() Straciłam już 2 kg w ciągu 3 dni ![]() Mam megamotywację do dietowania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Rozeznanie
|
Ja też kiedyś (dokładnie w styczniu)byłam na dukanie.Nie schudłam dużo,ale i tak byłam zafascynowana tą dietą a szczególnie deserami heheh.Codziennie desery robiłam.jak się cieplej zrobi to dukanowe lody będę robiła.
![]()
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczyny, zapomniałam dodać ile mi stuknie w tym roku - dopiero lub aż 26 lat.
Apetyt na slodycze dalej ogromny, ale być może powodem jest okres.... Może faktycznie wprowadze w diete jakies elementy dukana.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
Hej kochane
![]() no ja strasznie ubolewałam, że nie mogę być na dukanie, ale przynajmniej "bezpieczniej" się odżywiam. Właśnie wróciłam z zajęć TBC ![]() A propos diety, to jestem ostatnio tak zabiegana, że nie mam czasu jeść, więc chcąc nie chcąc ograniczyłam jedzenie ![]() Brzuch mi ciągle odstaje na maxa i to podwójnie, bo mam okres ![]()
![]() |
#24 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
a ja wlasnie przechodzę przez co miesięczną dolegliwość zwaną okresem :/ i jedno jest pewne nie sprzyja to diecie. nie dosc ze czuje sie jakbym miała spotkanie trzeciego stopnia z walcem to caly czas jestem głodna. juz pomijam fakt, że jakbym mogła to pochłonęłabym kilogram cukru
![]() ![]()
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Droga Sentio
![]() nie nie jesteś jedyna, ja chociaż na co dzień nie przepadam za słodkościami o tyle w trakcie tych okropnych, bolących dni w które czuję się jak balon, potrzebuję zjeść coś słodkiego- jednak raz na jakiś czas/na kilka dni-tygodni to chyba żaden grzech. Organizm potrzebuje czasami czekolady ![]() Grunt to nie jeść batonów i pączków codziennie ![]()
![]() |
#27 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Najlepiej wziąć coś na ból i pójść na długi spacer bądź jakiś inny ruch na świerzym powietrzu.taka forma wysilku dotlenia i sprawia,że endorfinki sie wytwarzają,bedziesz czula sie świetnie i nie będziesz miala ochoty na słodycze.A jak np. jedziesz na rolkach to nie jesz heheh zawsze takie półtorej godzinki poza domem to mniej czasu na myślenie o jedzeniu... no i na grzeszenie ![]()
![]() |
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
A powiedzcie mi kochane- czy stosowałyście jakieś środki wspomagające odchudzanie?
Nie mam na myśli absolutnie żadnych herbatek przeczyszczających, raczej coś wspomagającego spalanie tłuszczu podczas ćwiczeń. Ciekawa jestem... ![]()
![]() |
#29 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak? właśnie pochłonęłam pół czekolady i dwa cukierki z alkoholem. Przez parę dni w miesiącu robię takie grzeszki i na szczęście waga nie rośnie, ale i nie spada... ---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ---------- Cytat:
ja kiedyś brałam CLA i muszę przyznać, że waga za 70 kg ruszyła się po długim staniu i spadła do 62 w ciągu kilku miesięcy a chodziłam tylko z dzieckiem w wózku na spacery
![]() |
![]() |
#30 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja lubię stosować L-carnityne.Jak ja zażywam mam większa energie i ogólnie wytrzymałość przy ćwiczeniach.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:16.