|
Notka |
|
W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Dobry psycholog/psychiatra a zaburzenia odżywiania-anoreksja.
Witam!
Nie mogłam znaleźć podobnego wątku a chodzi mi o konkretne namiary w Szczecinie lub okolicach. Pomoc potrzebna jak najszybciej. W szczególności zależałoby mi na informacji o psychiatrach, którzy zajmują się dziewczynami chorymi na anoreksję, a o których cokolwiek wiecie i możecie powiedzieć o nich coś dobrego. Oczywiście jeżeli któraś z was miała styczność z kompetentnym psychologiem, to również byłabym wdzięczna za informacje. Jeżeli specjalista był nietrafiony, również prosiłabym o post. Z góry dziękuję za wszelką pomoc! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dobry psycholog/psychiatra a zaburzenia odżywiania-anoreksja.
hm, możesz poszukać tutaj: http://forum.glodne.pl/terapeuci-adresy-vt780.html
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Ja znam fajną pania, ale kurcze z Poznania... wiec nie pomogę
![]()
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
hej!b rzadko tu zaglądam ale po przeczytaniu tego postu po prostu MUSZĘ odpowiedziec.z pełną odpowiedzialnością polecam dr M.Śmiarowską-psychiatra(mogłabym pisac o Niej milion stron samych "ochów i achów") oraz psychoterapeuta-dr R.Kamiński.
niestety nie przyjmują w ramach NFZ-u. Poszukaj inf(nr telefonu itd) w necie. z godnych polecenia i znających sie na rzeczy również B.Rajczyk-psychiatra,ale o niej to wiem ze słyszenia.pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Dziękuję Ci bardzo! Na taką odpowiedź liczyłam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Witaj
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Zdroje, NFZ , psychiatra P. Małgorzata Rozpara i psycholog P. Małgorzata Żuchowska (jeżeli nie masz ukończonych 18 lat)
chodzę od roku, zapewne najpierw zostałabyś skierowana do psychiatry, a psychiatra dałby Ci skierowanie do psychologa. Na wizytę pewnie musiałabyś czekać 1-2 miesiące, ale potem do psychologa chodziłabyś już regularnie (raz na 2 tygodnie). Zadzwoń do Poradni Zdrowia Psychicznego, powinien być numer na stronie Zdroji. Edytowane przez moja imaginacja Czas edycji: 2011-03-20 o 15:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Rozmowy z tą panią polegały głównie na wnikaniu w to co jem, kiedy, ile, jak często w ciągu dnia myślę o jedzeniu itp. Po za tym, często było mi dane odczuć, że mnie w ogóle nie słucha - wiele rzeczy musiałam jej powtarzać kilka razy, podczas gdy np. pani Marzena Mazurek pamiętała z rozmów wszystko, nawet detale.
Najgorsze było jednak to, że Żuchowska na wszystko reagowała głupawym, nerwowym chichotem, strasznie irytujące... -.- |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Hej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
ja bym poszukała na znanylekarz.pl, ew jest grupa na fb lekarze ze Szczecina czy coś w tym stylu i tam sobie polecają konkretnych specjalistów. z Warszawy byłoby łatwiej zw Instytucie Psychiatrii i Neurologii niemal każdy psychiatra jest godny polecenia, dużo dobrego słyszałam nt dr Katarzyny Niewińskiej. Ale właśnie możesz jeszcze poszukać przez fundacje, czasami są konsultacje online, telefony zaufania i w niektórych miastach są też grupy wsparcia. 3mam kciuki!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Najlepiej sprawdz na znanylekarz.pl Bardziej sklanialabym sie ku wizycie u psychoterapeuty, potem ewentualnie psychiatra.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
Cześć.. Pilnie potrzebuję sprawdzonego i dobrego psychologa lub psychiatre z Poznania na NZF, który poradzi sobie z kompulsywnym odżywianiem. Nie wiem już co robić, więc proszę Was o pomoc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
BAN stały
|
Moja historia z anoreksją rozpoczęła się dwa lata temu. Zaczęło się standardowo, byłam dziewczyną przy kości, więc w końcu postanowiłam zadbać o siebie i zrzucić pare zbędnych kg. Początkowo zrezygnowałam ze słodyczy. Najdziwniejsze stało się to, że po 3 miesiącach nie chciałam tykać żadnego jedzenia. To był istny koszmar, w najgorszym czasie nie jadłam dziennie nic. Posiłków, które mama mi dawała, pozbywałam się na wszelkie sposoby - wyrzucałam przez okno, do śmietnika, spuszczałam w toalecie, szłam z jedzeniem do pokoju sama, żeby nikt mnie nie widział. Chowałam kanapki pod spodenki, oddawałam talerz i szłam do łazienki mówiąc, że muszę iść umyć ręce, a tam wkładałam je do buzi, gryzłam i spuszczałam w zlewie. Po krótkim czasie moja waga znacznie spadła z 68kg do 54 przy wzroście 173cm. W szpitalu nie byłam ani razu, może dlatego, że dzięki wsparciu mamy nie doszłam do tak krytycznego stanu jak inne anorektyczki. Mama znalazła mi terapeutę. Dużo czasu zajęło jej to aby namówić mnie na spotkania. Teraz jestem jej wdzięczna, bo powoli wychodzę na prostą. Moja terapeutka daje mi ogromne wsparcie. Jest bardzo ciepłą, miłą osobą. Ma duże doświadczenie w pracy z osobami, które zmagają się z zaburzeniem odżywiania - xxx
Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2016-04-29 o 22:01 Powód: Link. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Konto usunięte
|
Poleca ktoś dobrego terapeutę na Śląsku ... ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
terapeuta
|
Sesje terapeutyczne są miejscem, w którym można w bezpiecznych warunkach mówić o tym, co jest bolesne i przeżywać uczucia z tym związane, bez obawy przed oceną czy niezrozumieniem. Terapeuta towarzyszy pacjentowi i wspiera go na drodze rozwoju. Zadaniem terapii jest uwalnianie potencjału, który z jakiegoś powodu został zablokowany. Tak, byśmy mogli żyć w pełni.
Życie jest piękne, cieszmy się z niego. blog o tym i tamtym Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2016-09-24 o 11:42 Powód: Link. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
Czy ktoś był po remoncie w psychiatryku na Szpitalnej w Poznaniu, na młodzieżowym oddziale? Podzielcie się wrażeniami, proszę
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
terapeuta
|
Ja znam dobrego lekarza ale to w Gdańsku xxxx
![]()
Życie jest piękne, cieszmy się z niego. blog o tym i tamtym Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2016-11-10 o 15:33 Powód: reklama |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
A tak z ciekawości, powiedzcie mi proszę jak taka terapia przy zaburzeniach odżywiania wygląda?
![]() |
#22 |
Przyczajenie
|
Czy ktoś zna dobrego psychoterapeutę od anoreksji na Śląsku (woj. śląskie)?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:45.