małe pytanie - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-03-20, 20:12   #1
landrynka11
Raczkowanie

małe pytanie

Dziewczyny proszę Was o radę bo już świruję. Mianowicie 20 stycznia mogło dojść do ewentualnego zapłodnienia. Za jakiś tydzień dostałam okres, potem dostałam okres jeszcze dwa razy, regularnie co do dnia, jednak wydaje mi się że były one troszkę mniej obfite niż zwykle. Niby nie mam jako takich objaw ciąży, czasem jakby trochę bolał mnie brzuch, ale już sama nie wiem czy to ze stresu czy jak... No i w ogóle to mało jem, a mam wrażenie że przytyłam, ale nie wiem może to jakaś obsesja. Powiedźcie mi, czy jest opcja że mogę być w ciąży w takiej sytuacji jak opisałam? Dzięki za pomoc z góry. Pozdrawiam.
landrynka11 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-20, 20:16   #2
madana
Zakorzenienie

Dot.: małe pytanie

Jak dla mnie masz schizę, mega schizę ciążową.
Jak możesz być w ciąży, skoro od tego czasu dwa razy miałaś okres? A jak TEMU nie dowierzasz, idź, kup 2-3 testy ciążowe różnych firm i wykonaj je.
madana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-20, 20:19   #3
landrynka11
Raczkowanie

Jeżeli chodzi o testy to najpierw właśnie chciałam Was zapytać co o tym myślicie...
landrynka11 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-20, 20:20   #4
madana
Zakorzenienie

Moim zdaniem nie ma takiej możliwości,ale przy takiej schizie, kup test i zrób sobie.
madana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-20, 20:34   #5
xpatusx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madana Pokaż wiadomość
Jak dla mnie masz schizę, mega schizę ciążową.
Jak możesz być w ciąży, skoro od tego czasu dwa razy miałaś okres? A jak TEMU nie dowierzasz, idź, kup 2-3 testy ciążowe różnych firm i wykonaj je.
Moja kuzynka miesiączkowała przez 4 miesiące będąc w ciąży. To nie są pojedyncze przypadki.

Autorko, zrób test. Innej możliwości nie widzę.
xpatusx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-20, 20:37   #6
lily92920
Zakorzenienie

Ale był stosunek bez zabezpieczenia?
lily92920 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-20, 20:42   #7
milionmalychkawalkow
Zadomowienie

Krwawienia w trakcie ciąży są normalne w pierwszym trymestrze, wiec to nie miałoby zadnego znaczenia.
A to, że bardziej wiarygodne dla ciebie jest zdanie dziewczyn z forum niż testów, jest conajmniej zabawne. Ciekawe, jak zapatrujesz się na wizytę u ginekologa?
milionmalychkawalkow jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-03-20, 21:16   #8
skazana_na_bluesa
.

Cytat:
Napisane przez xpatusx Pokaż wiadomość
Moja kuzynka miesiączkowała przez 4 miesiące będąc w ciąży. To nie są pojedyncze przypadki.

Autorko, zrób test. Innej możliwości nie widzę.
zapewniam cie, ze to nie byla miesiaczka.

autorko - jak sie schizujesz to zrob test ciazowy. nikt ci nie bedzie wrozyl przez internet...
skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-20, 21:44   #9
koralik24
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez landrynka11 Pokaż wiadomość
Dziewczyny proszę Was o radę bo już świruję. Mianowicie 20 stycznia mogło dojść do ewentualnego zapłodnienia. Za jakiś tydzień dostałam okres, potem dostałam okres jeszcze dwa razy, regularnie co do dnia, jednak wydaje mi się że były one troszkę mniej obfite niż zwykle. Niby nie mam jako takich objaw ciąży, czasem jakby trochę bolał mnie brzuch, ale już sama nie wiem czy to ze stresu czy jak... No i w ogóle to mało jem, a mam wrażenie że przytyłam, ale nie wiem może to jakaś obsesja. Powiedźcie mi, czy jest opcja że mogę być w ciąży w takiej sytuacji jak opisałam? Dzięki za pomoc z góry. Pozdrawiam.
Po pierwsze, dostals okresu. co to znaczy okres mniej obfity? kilka kropli dziennie kapalo i tyle a zawsze sie z ciebie powinno lac? watpie bo wtedy bys to zaznaczyla, tak wiec NIE jestes w ciazy poniewaz masz nadal pelen cykl menstruacyjny... uznaj to za oczywiste

Raczej brzuch nie boli jak sie jest wciazy, chyba ze uciskaja ciuchy ale to sie tez widzi na skorze. Wiesz brzuch boli nie tylko od ciazy czy stresu ale tez i od... niezalatwiania sie... biegunki... GAZOW (tak, my kobiety tez je mamy!) ZA CIASNYCH UBRAN!

Jesli malo jesz to pewno i mniej pijesz, tak czy siak twoj organizm przezywa cos co sie nazywa zatrzymaniem wody w organizmie w zwiazku z dostarczeniem nieodpowiedniej ilosci zwiazkow mineralnych w diecie. Daje to tzw. efekt puchniecia. Leczenie? Zmniejszyc spozycie soli i zwiekszyc ilosc wypijanej wody; i starac sie jest zdrowiej a nie mniej (chyba, ze caly czas cos wcinasz z dokladkami). Tu dodam, ze przy nagles zmianie diety moze ci sie okres calkowicie zatrzymac - i t tez normalne...

Mam nadzieje, ze to odpowie na wszystkie twoje dolegliwosci.
Hmmm... korzystalas z wyszukiwarki tak wogole? I na lekcje biologi uczeszczalas?
Pozatym, forum internetowe nie jest wstanie cie rozkraczyc i zajrzec miedzy nogi... nie mozemy pobrac probki twoich sikow czy krwi do badania... Boisz sie ze jestes w ciazy? Do apteki marsz i test sobie kup! - toc to 10zl kosztuje! I nastepnym razem zabezpieczcie sie lepiej zebys nie schizowala, chyba ze chcesz byc w ciazy... to inna sprawa - ale tu tez tylko test albo lekarz ci odpowie...
chyba, ze jeszcze moze starodawne prawdy ludowe, w ktora strone pluniesz bedzie chlopiec czy dziewczynka, sliny nie ma, ciazy nie ma czy co tam innego wyglaszali

Edytowane przez koralik24
Czas edycji: 2011-03-21 o 20:13
koralik24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-20, 21:44   #10
zupa_grochowa
Rozeznanie

Będą bliźniaki dwujajowe jak w mordę strzelił
Stary 2011-03-20, 22:14   #11
baobabka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zupa_grochowa Pokaż wiadomość
Znaczy się, obaj chłopcy?

Autorko, a dlaczego nie chcesz zrobić testu? Skąd Wizażanki mogą wiedzieć, czy jesteś w ciąży? Czy czytając nawet same opinie "Myslę, że chyba raczej możliwe jest że istnieje szansa że nie jesteś w ciąży " to coś zmieni?

Zrób test
baobabka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-20, 22:59   #12
Brookit
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez koralik24 Pokaż wiadomość
Po pierwsze, dostals okresu. co to znaczy okres mniej obfity? kilka kropli dziennie kapalo i tyle a zawsze sie z ciebie powinno lac? watpie bo wtedy bys to zaznaczyla, tak wiec NIE jestes w ciazy poniewaz masz nadal pelen cykl menstruacyjny... uznaj to za oczywiste
Bywa, że kobieta zachodzi w ciążę a mimo to ma przez pierwsze miesiące krwawienie (czasem bardzo podobne do zwykłego).

Autorko. Masz schizę zapewne. W ciąży to się ma chyba większe zapotrzebowanie na jedzenie.

Zrób test (badanie krwi) wtedy się odstresujesz. No i badanie u ginekologa polecam koniecznie.

Bo to nie wizażanki stwierdzą ewentualną ciążę a ginekolog.
Brookit jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-21, 13:23   #13
Ofelia 20
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez landrynka11 Pokaż wiadomość
To raczej niemożliwe, żebyś była w ciązy, fakt zdarza się, ze w pierwszym trymestrze, czasami występuje krwawienie, które można pomylić z miesiączką. A jeżeli naprawde się denerwujesz to zrób test, myślę, że nawet zwykły płytkowy powinien być w pełni wiarygodny, bo od tego ewentualnego zapłodnienia minęly 2 miesiące.

Każdego czasem boli brzuch to nie jest żaden objaw.

"Pierwsza miłość z wiatrem gna, z niepokoju drży,
Druga miłość życie zna i z tej pierwszej drwi ,
A ta trzecia jak tchórz w drzwiach przekręca klucz
I walizkę ma spakowaną już ... "

Ofelia 20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-21, 13:31   #14
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez zupa_grochowa Pokaż wiadomość
Dzieci chcesz bić? W łonie matki?!
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-21, 18:28   #15
koralik24
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Brookit Pokaż wiadomość
Bywa, że kobieta zachodzi w ciążę a mimo to ma przez pierwsze miesiące krwawienie (czasem bardzo podobne do zwykłego).

Autorko. Masz schizę zapewne. W ciąży to się ma chyba większe zapotrzebowanie na jedzenie.

Zrób test (badanie krwi) wtedy się odstresujesz. No i badanie u ginekologa polecam koniecznie.

Bo to nie wizażanki stwierdzą ewentualną ciążę a ginekolog.
ogolnie to wyglada inaczej niz miesiaczka. owszem wystepuje krwawienie z drog rodnych imitujace miesiaczkowanie, ale nie ma to nic wspolnego z wlasciwa miesiaczka i taka wydzielina inaczej sie zachowuje i wyglada niz prawdziwy okres. aby najprosciej to zrozumiec trzeba najpierw wiedziec, ze miesiaczka to nic innego jak zluszczanie sie macicy z mieszkanka dla jajeczka. jesli jajeczko zamieszkalo to macica sie nie zluszcza = ciaza. zdarza sie nieraz bardzo podobna do okresu wydzielina (mimo, ze nie jest okresem) w pierwszym miesiacu od zaplodnienia - ale potem (w drugim i trzecim i tak dalej) juz wyglada zupelnie inaczej.
Pozatym, krwawienie moze wystepowac znacznie dluzej niz tylko w pierwszym trymestrze, najczesciej jednak jesli sie juz zdarza to mija do drugiego/trzeciego miesiaca.
No i nie ukrywajmy, ze czesto to sie nie zdarza...

pokolenie hipochondrykow nam wyroslo byle pierdniecie i to juz w drugim tygodniu dziecko kopie, niewazne ze jeszcze nozki nie ma - juz kopnelo!... byle bol brzucha i od razu ciaze mam - nie wazne ze nie sralam od 2-och dni.... naprawde ludzie czego was ucza na tych lekcjach biologii? ja takie rzeczy to w podreczniku mialam! DO KSIAZEK A NIE DO ROZPORKA!

Edytowane przez koralik24
Czas edycji: 2011-03-21 o 18:34
koralik24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości