|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Warkocz dobierany (k這s) - w徠ek zbiorczy
Czy ktos mi napisze instrukcj (lub wyt逝maczy) jak sie robi dobierany warkocz? Prosze o odpowiedz
|
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
Wiadomo軼i: 124
|
Re: Dobierany warkocz
dobiera鎍e sa bardzo 豉dne mmmmm
|
|
|
|
|
#3 |
|
Konto usuni皻e
Wiadomo軼i: 7 624
|
Re: Dobierany warkocz
no ja umiem a na sobie wychodzi這 mi najlepiej. Bierzemy od g鏎y-czubka g這wy 3 pasma, zaplatamy raz jak w warkoczu, do lewego pasma dobieramy troszke w這s闚 z tych co zosta造 i przek豉damy do 鈔odka, potem do prawego pasma dobieramy i do 鈔odka itd... powodzenia
|
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
Wiadomo軼i: 83
|
"dobierane"pilnie poszukuj zdj徠ek
holla wszystkim!Wybieram si do fryzjera z zamiarem zrobienia sobie tzw.dobieranych warkoczyk闚, takich dooko豉 g這wy i zwi您anych w kucyk,chc aby by造 do嗆 grube i 瞠by nie by這 ich wi璚ej ni 8 (mam nadziej 瞠 nie sprecyzowa豉m a za bardzo upragnionego efektu
Pozdrooffka 4 all |
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
Re: "dobierane"pilnie poszukuj zdj徠ek
podci庵am w徠ek....
|
|
|
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
dziekuj za zdj徠ka,ale chyb 幢e si zrozumia造鄉y... Nie chodzi這 mi o zwyk貫go "dobieranego" czy jakie zawijaski na g這wie...Podci庵am w徠ek maj帷 nadziej,瞠 kt鏎a z wiza瘸nek b璠zie wiedzia豉 o co mi chodzi... Please zale篡 mi na tych zdj璚iach......
Pozdrooffka 4 all |
|
|
|
|
#10 |
|
Raczkowanie
Wiadomo軼i: 92
|
Mo瞠 co takiego....?
|
|
|
|
|
#11 |
|
Raczkowanie
|
bardziej schyla豉bym si do zdj徠ka nr 2,cho te nie do ko鎍a.Naj鄉ieszniejsze jest to 瞠 jakie par miesi璚y temu przegl康a豉m w domu gazety i by這 tam pe軟o zdj耩 z takimi fryzurkami,przewr鏂i豉m dom do g鏎y nogami i nic...Ale mimo wszystko bardzo dziekuj
|
|
|
|
|
#12 |
|
Zakorzenienie
|
Instrukcja do warkoczyka pilnie poszukiwana :)
Ju jaki czas temu wpad造 mi w oko warkoczyki zaprezentowane na zdj璚iu. Oczywi軼ie nie chodzi mi o te zwyk貫, ale te "udziwnione"
Z g鏎y dzi瘯uj
|
|
#13 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo軼i: 5 504
|
Re: Instrukcja do warkoczyka pilnie poszukiwana :)
Ja go znam jako "k這s" albo "warkocz 逝skany". Od razu zastrzegam, 瞠 jest koszmarnie upierdliwy w pleceniu
Pasmo w這s闚 dzielisz na 2 cz窷ci. Od zewn皻rznej strony prawej cz窷ci oddzielasz cieniusienkie pasemko w這s闚 i przek豉dasz do 鈔odka 陰cz帷 z pasmem lewym. Teraz to samo robisz z lew cz窷ci: oddzielasz cieniutkie pasemko i przek豉dasz do 鈔odka 陰cz帷 z prawym. I tak na przemian przez d逝uugi czas, bo im ciensze pasemka wybierasz, tym k這s 豉dniejszy. 疾by uzyska taki efekt jak na zdj璚iu b璠ziesz potrzebowa豉 jeszcze czego do wyg豉dzania i nab造szczania
|
|
#14 |
|
Zakorzenienie
|
Re: Instrukcja do warkoczyka pilnie poszukiwana :)
Bardzo dzi瘯uj
|
|
#15 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo軼i: 3 706
|
Warkocz dobierany (k這s) - w徠ek zbiorczy
Jak sie go wykonuje?
Mo瞠 macie adresy jaki stron na kt鏎ych jest to pokazane? Buziaki. |
|
|
|
|
#16 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo軼i: 3 425
|
Dot.: Warkocz dobierany (k這s)
ja moze nie mam adresu stronki ale sproboje wyjasnic
![]() wiec, na pczatek zwiazujesz wlosy w kucyk, pozniej wybierasz dwa pasma przy frotce, od spodu i przekladasz jeden nad drugim, zawijajac je pozniej pod spod kucyka, tak robisz ze wszystkimi po kolei, kazde nastepne pasmo kladziesz nad poprzednim i w ten sposob przeplatasz do konca......heh, cos nie za bardzo wytlumaczone :/ ale nie potrafie inaczej [przynajmniej jak narazie] tu masz rysunek, mam nadizeje ze czytelny, a obok jak to powinno wygladac
|
|
|
|
|
#17 |
|
Zakorzenienie
|
KasiuKatarzynko serdecznie dzi瘯uje,chyba po豉pa豉m o co chodzi
![]() a jak sie wykonuje tzw.francuza? pozdrawiam |
|
|
|
|
#18 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo軼i: 3 425
|
Cytat:
francuza? hm, robisz warkocz, tyle ze za kazdym razem dobierasz do niego pasemko wlosow, czyli zaczynasz od samego czubka glowy robic cieniutki warkoczyk i za kazdym razem dobierasz pasemko wlosow, ktore laczysz z tym pasemkiem, ktore taraz mialas zaplesc w warkoczu mam nadzieje ze dobrze wytlumaczylam |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Zakorzenienie
|
dzi瘯uje Kasiu
|
|
|
|
|
#20 |
|
Killing me softly
Wiadomo軼i: 5 576
|
O matko, ale to trudne
Ju od jakiego czasu mam ochot si nauczy ple嗆 dobierany warkocz, ale nie wiem jak si do tego zabra B璠 kombinowa wedle za陰czonego rysunku.
|
|
|
|
|
#21 |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo軼i: 2 590
|
ej, dziewczyny! nie przesadzajcie! ja robilam sobie takiego klosa sama bedac jescze dziewczynka! naprawde to bardzo latwe, najlepiej jakby ktos mogl wam to na zywo pokazac, a zgodzilybyscie sie ze mna... powodzenia!
|
|
|
|
|
#22 |
|
Raczkowanie
|
a ja kiedy, kiedy
robi豉m k這sa tak: zbiera豉m w這sy w kucyka albo nie, dzieli豉m zebrane w這sy na 4 cz窷ci i teraz: zewn皻rzne pasma zaplata豉m do 鈔odka (wk豉da豉m po kolei te pasma) mi璠zy dwa wewn皻rzne i tak te zewn皻rzne stawa造 si wewnetrznymi pasmami i tak w k馧ko przeplata豉m. Wydaje mi si, 瞠 tak robi豉m ale to by這 daaaaawno.... |
|
|
|
|
#23 |
|
Raczkowanie
Wiadomo軼i: 227
|
Moje w這ski si璕aj pasa, wi璚 na noc zaplatam je w do嗆 lu幡y warkocz, ale zastanawiam si czy nie os豉bia to moich k豉czk闚, bo gdzie wyczyta豉m, 瞠 wszelkie upi璚ia typu koki, kucyk itp. powoduj gorsze ukrwienie cebulek (czy co w tym stylu
).Czy wi璚 mog nadal bez obaw ujarzmia w ten spos鏏 w這sy na czas snu ?
|
|
|
|
|
#24 | |
|
Przyjaciel wizaz.pl
Wiadomo軼i: 33 873
|
Dot.: Warkocz na noc
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
Raczkowanie
Wiadomo軼i: 97
|
ja tez mam w這ski prawie do pasa....i powiem ci ze ja takze zaplatam na nic warkoczyk bo moim zdaniem sie wtedy mniej niszcz ....nie kot豉sza sie tak jak bym mia豉 rozpuszczone i nie 豉mia sie pod wplywem moich pleckow itp....dlatego ja zaplatam luxny warkoczyk i przynajmniej rano nie mam problemu z rozczesaniem =] i jesli tez zaplatasz luzno to mozesz spac spokojnie nie martwiac sie o nie...a co do warkoczy to s造sz掖m ze niekorzystnie na nie wplywa warkocz spleciony bardzo 軼isle imocno bo wtedy nie moga swobodnie oddychac....... a masz jakies domowe sposoby na poprawienie ich kondycji .papeczki maseczki plukaneczki etc ..zeby sie blyszcza造 i by造 bardziej 篡wsze bo dawno nie robi豉m regeneracji....?
|
|
|
|
|
#26 |
|
Rozeznanie
|
Co do warkocza sadze ze Evvelina ma racje i chyba lepiej jest zaplatac... (szkoda ze ja mam za krotkie na sploty...) a co do maseczek to mysle ze tu w starych postach jest tego naprawde full ja chociazby od razu znalazlam:
Z domowych kuracji, polecam maseczk z 鄴速ka, 2 造瞠k nafty kosmetycznej, 造磬i witaminy A+E i 造瞠czki olejku rycynowego. Nak責a na ciep貫 , wilgotne w這sy, przykry g這w foli, r璚znikiem i pozosta w ciep造m pomieszczeniu. Dok豉dnie i starannie sp逝ka (bo rzeczywi軼ie mo積a zaserwowa sobie ko速un i pogorszy spraw), umy w這sy 豉godnym szamponem. function FocusMe(){windows.focus() ;}window.focus(); |
|
|
|
|
#27 |
|
Raczkowanie
|
K這s
Przypomnia這 mi si, 瞠 par lat temu by豉m bardzo ciekawa jak si tworzy tak fryzurk...mam nadzieje ze wiecie, o jak mi chodzi
wygl康a jak warkocz, ale bardziej misterny i spleciony z tak jakby drobniejszych pasemek w這sow![]() Kto wie? |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzeda髒e
|
|
#28 |
|
Przyczajenie
Wiadomo軼i: 8
|
Dot.: K這s
Robimy to tak:
Dzielisz w這sy na p馧, nie tak jak w przypadku warkocza na trzy cz窷ci, ale na dwie. Potem bierzesz cienkie pasmo z jednej cz窷ci, ale koniecznie z zewn皻rznej strony, nie ze 鈔odka i przek豉dasz to pasmo do drugiej cz窷ci w這s闚. Nast瘼nie z tej drugiej cz窷ci to samo do tej pierwszej. I tak na przemian Mam nadziej, 瞠 napisa陰m zrozumiale
|
|
|
|
|
#29 |
|
Raczkowanie
Wiadomo軼i: 441
|
|
|
|
|
|
#30 |
|
Przyczajenie
Wiadomo軼i: 23
|
dokladnie
jak warkocz tylko dzielone na dwa a nie trzy
|
|
|
![]() |
Nowe w徠ki na forum Fryzury i styling
|
|
|
«
Poprzedni w徠ek
|
Nast瘼ny w徠ek
»
| Ten w徠ek obecnie przegl康aj: 1 (0 u篡tkownik闚 i 1 go軼i) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:43.

Ju od jakiego czasu mam ochot si nauczy ple嗆 dobierany warkocz, ale nie wiem jak si do tego zabra
B璠 kombinowa wedle za陰czonego rysunku.