|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
SMOCZYCo i INNE KOBIETKI!!!!_pytania
Mam pytanie!!Co sądziesz o tych kremach patrząc na skład i opis, nadają sie na noc dla cery naczynkowej??Musze powiedzieć, że miałam próbki i buzka była po nich milusia!!!
Bursztynowa Vilcacora Krem natłuszczająco-regenerujący Cera sucha, wrażliwa wspomaga krążenie w naczyniach skórnych zapewnia efekt matujący naturalny filtr promieni słonecznych Składniki wg INCI: Aqua, Cetearyl Alcohol, Sodium Cetearyl Sulfate, Glycerin, Octyl Dodecanoate, Butyrospermum parkii, Lanolin Extract of Amber, Panthenol, Uncaria tomentosa Extract, Butyl Linoleate and Butyl Linolenate, Tocopheryl Acetate, Parfum, DMDM Hydantoin Iodopropynyl Butylcarbamate. Sposób użycia: Rano i/lub wieczorem nanieść krem na oczyszczoną skórę, delikatnie rozsmarować i pozostawić do wchłonięcia. Skuteczny efekt wywołuje codzienne stosowanie kremu Bursztynowa Vilcacora. Działanie: Krem przeznaczony szczególnie dla osób o cerze zmęczonej, suchej, mało elastycznej i wrażliwej. Aktywne składniki kremu, wzbogacone o witaminę E, skutecznie ograniczają negatywny wpływ wolnych rodników, mają działanie łagodnie przeciwzapalne i antyseptyczne, wspomagają krążenie w naczyniach skórnych i tym samym ułatwiają odżywianie skóry. Wyciąg z bursztynu działa na skórę kojąco, regeneruje ją, działa przeciwzmarszczkowo, wywołuje efekt matujący. Jest naturalnym filtrem przeciwko promieniom słonecznym. Masło shea (Butyrospermum parkii) silnie nawilża skórę i jest dla niej źródłem niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych (NNKT). oraz Maca Krem nawilżający Cera zmęczona, mało elastyczna długotrwale nawilża, odżywia i regeneruje dzięki wyciągowi z zielonej kawy usprawnia mikrokrążenie, dotleniając i odżywiając skórę zawiera kwas heliantowy będący naturalnym filtrem UVB Składniki wg INCI: Aqua, Octyl Stearate, Glyceryl Stearate (and) PEG-100 Stearate, Myristyl Ether Propionate, Glycerin, Stearic Acid, Mineral Oil, Imperata cylindrica-PEG-8-Carbomer, Coffea robustaExtract, Cetearyl Alcohol, Panthenol, Lepidium meyenii Extract, Parfum, DMDM Hydantoin Jodopropynyl Butylcarbamate, Triethylamine. Sposób użycia: Najlepsze efekty zapewnia codzienna pielęgnacja skóry. Rano i/lub wieczorem nanieść krem na oczyszczoną skórę, delikatnie rozsmarować i pozostawić do wchłonięcia. Działanie: Krem dla każdego rodzaju skóry, zwłaszcza na dzień dla cery zmęczonej, mało elastycznej, potrzebującej skutecznego nawilżenia. Polecany też do stosowania na noc dla cer mieszanej i tłustej wymagających regeneracji. Dzięki proteinom, nienasyconym kwasom tłuszczowym, witaminom (A, B1, B2, B6 i E) zawartym w mace (Lepidium meyenii) oraz bogactwu składników mineralnych krem działa rewitalizująco na skórę i łagodzi widoczne objawy jej starzenia się. Wyciąg z zielonej kawy działa detoksykacyjnie i oczyszczająco, a jego zdolność pochłaniania promieni UVB stanowi naturalną ochronę przed działaniem promieni słonecznych. Zawarta w nim kofeina działa stymulująco na skórę, usprawnia mikrokrążenie i indukuje lipolizę, dzięki czemu zapobiega m.in. cellulitowi, natomiast kwas heliantowy zwalcza szkodliwe wolne rodniki. Inne składniki, m.in. wyciąg Imperata cylindrica, zapewniają długotrwałe nawilżenie skóry (do 24 godzin). Edytowane przez katka.c Czas edycji: 2005-05-21 o 17:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: SMOCZYCO_pytania!!!
up
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Dot.: SMOCZYCO_pytania!!!
up,up
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Dot.: SMOCZYCo i INNE KOBIETKI!!!!_pytania
Katko, ja nie jestem zadnym ekspertem, naprawdę - nie mam żadnego wyksztalcenia w tym kierunku. Polecam CI choćby skłowniczek składników kosmetycznych na wizazu. Na pierwszy rzut oka nie widzę zadnych skłądników wzmacniających naczynka. Pierwszy powinien w miarę dobrze nawilżać, lekko pewnie natluszczać (masło shea). NIe przekonuje mnie zastosowanie bursztynu w kremie. Drugi to pod względem skłądu dość przeciętny nawilżacz, zawierający trochę opularnych zapychaczy. Na pewno nie zdecydowałabym się na żaden z nich. Ale to moje odczucia. Polecam Ci obserwować własną skórę i korzystać z gotowych ściągawek:
http://www.wizaz.pl/chemia/index.php |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
a co polecasz????
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
![]()
Mam cerę naczynkową i również polecam Avene. Z tych trochę tańszych moim faworytem jest Capilaril K-1% Active Pharmaceris.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Żandarm na emeryturze
|
Cytat:
http://www.phpbbserver.com/phpbb/vie...biochemiaurody (mam nadzieję, że któryś z nich zadziała, i że Basia się nie obrazi za podanie tych linków) oraz mnóstwo innych pożytecznych informacji. Nie będę ukrywać, że napisałam ten post, bo (zwłaszcza w porównaniu z innymi kremami) Diroseal i Capilaril K-1%, to dla mnie praktycznie placebo, ale wiadomo, że każdej cerze dpowiada co innego i może u innych się sprawdzają.
Terenówki na front ![]() Wsparcie polskich medyków pola walki na ukraińskim froncie: Grupa Damiana Dudy - W międzyczasie i Grupa Rudej - Awangarda Edytowane przez Noor Czas edycji: 2005-05-22 o 16:33 Powód: próba podania linku, który będzie działał :) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:28.