stosowanie oliwki do ciała - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki

Notka

Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-05-20, 21:01   #1
on211
Raczkowanie

stosowanie oliwki do ciała

Z góry przepraszam jesli napisałem w nie to miejsce co trzeba:

Mam pare pytan do stosowania oliwki do ciała. Chodzi o wysmarowanie oliwka ciała kobiety (Johnson`s baby). Dlatego w tej kwesti mam pare pytan:

1. czy oliwka (Johnson`s baby) moze byc stosowana do wysmarowania okolic miejsc intymnych?? czy moze sa jakiej przeciwskazania, zeby miec intymnych nie smarowac?
3. czy oliwka moze dostać sie do srodka miejsca intymnego nie powodujac zadnych skutkow ubocznych typu uczelenie albo cos innego?
on211 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-20, 21:16   #2
owieeeczka
Raczkowanie

GG do owieeeczka
Smile Dot.: stosowanie oliwki do ciała

Myślę że nie ma żadnych przeciwskazań do używania oliwki w miejscach intymnych.A poza tym to jest ona przeznaczona też dla dzieci i niemowląt więc tym bardziej nie powinna uczulać. A z tego co wiem to na butelce pisze że można też zmywać nią makijaż a oczka to dopiero są delikatne i wrazliwe.. Ja używam oliwki czasem po depiliacji tych miejsc i na pewno nic złego sie nie dzieje.. Ale to moje zdanie.. Pozdrawiam!!

"Każda kochana kobieta jest księżniczką w oczach tego kto się o nią ubiega i w swoich własnych..."
owieeeczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-20, 21:28   #3
mo0oniczka
Rozeznanie

Dot.: stosowanie oliwki do ciała

ja rowniez uzywalam oliwki do zmywania makijazu ale tej bambino i nic a nic sie nei dzialo skora byla nawet bardziej gladka i nawilzona
mo0oniczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-20, 21:42   #4
syyyylwia
Raczkowanie

ja tez uzywam oliwki. najbardziej lubię mieszać ją z balsamem i smarowac sie taką miksturą na noc .
czasami tez uzywam po depilacji bikinii. ale trzeba z tym uważać jeśli ktoś od razu po depilacji wsklakuje do lóżka , niekoniecznie sam i uzywa prezerwatyw, bo podobno oliwka je rozpuszcza.( nawet jest cos napisane na opakowaniu)
syyyylwia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-20, 21:56   #5
on211
Raczkowanie

a mam jeszcze jedno takie pytanie: czy zdarzylo sie wam ze wasz partner jako gra wstepna uzyl oliwki i nasmarowal wasze cale ciako albo czesc cialko???? mozecie powiedziec jakie czesci cialka lubicie miec w oliwce....
Stary 2005-05-20, 23:19   #6
bunny-pie
Zakorzenienie

Nic nie bedzie, jak oliwka dostanie sie do miejsca intymnego , nie wolno uzywac z prezerwatywa. Chyba ze sa juz jakies nowe prezerwatywy
Stary 2005-05-21, 13:30   #7
Evka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bunny-pie
Nic nie bedzie, jak oliwka dostanie sie do miejsca intymnego , nie wolno uzywac z prezerwatywa. Chyba ze sa juz jakies nowe prezerwatywy
Chyba nie ma jeszcze takich
Do masazu najlepsza oliwka ale do innych celow najlepiej kupic jakis zel nawilzający
Evka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-21, 14:03   #8
on211
Raczkowanie

polecisz jakis zel nawilzajacy do tych spraw a raczej narzadow?
Stary 2005-05-21, 14:06   #9
Evka
Wtajemniczenie

Z własnego doswiadczenia nic ale słyszałam o tym zelu http://www.emo.pl/polish/intimel.html kosztuje ok.10zl wiec chyba mozna zaryzykowac
Pzdr
Evka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-21, 14:28   #10
bunny-pie
Zakorzenienie

Polecam zel KY,najlepszy ten w przezroczystej buteleczce, bo nie jest tak mocno gesty.
Stary 2005-05-21, 14:41   #11
Martenkaaa
Rozeznanie

Ja osobiscie od 2 lat stosuje do ciala oliwke i jestem zachwycona ,nie uzywam innych rzeczy ,czasami krem nivea soft ,ale to jest dla mnie po prostu male cudo

Wiesz Prosiaczku czasem nawet przyjaźń znika jak miodek Kubusia...

Dzięki bezgranicznej mocy mojej podświadomości nie ma dla mnie rzeczy niemożliwych

Wytrwać w dążeniu do celu
Martenkaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2005-05-21, 16:46   #12
on211
Raczkowanie

a czym innym (najlepiej waszym zdaniem Panie) można wysmarować ciałko wasze, żeby efekt był podobny do oliwki czyli sliskie ciałko, polecicie jakis inny preparat? jesli tak to prosiłbym o nazwe
Stary 2005-05-21, 16:57   #13
stell1985
Raczkowanie

GG do stell1985

Oliwka to mój najlepszy i jedyny sposób na gładkie ciało zawsze po kapieli smaruje swoje mokre ciało oliwka bambino. Słyszałam ze od tej Johnsona można dostac uczulenia. Do intymnych zabaw tez czesto jest bardzo pomocna i jeszcze nic mi po niej sie nie stało . Co do pytania on211 polecałabym ci aromateratyczne olejki do ciała, mozesz wybierac spośród wielu zapachów takze afrodyzjaków, tylko nie jestem pewna czy ten rodzaj nadaje sie do smarowania okolic intymnych. pozdrawiam
stell1985 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-21, 17:14   #14
kafetka
Zadomowienie

Smile Dot.: stosowanie oliwki do ciała

ja uzywam oliwki w zelu jest calkie niezla!ale jezeli sie spieszysz i potem szybko wychodzisz to nie polecam bo musi wsiaknac i moze porobic tluste plamy!
kafetka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-21, 18:58   #15
on211
Raczkowanie

mi sie raczej nigdzie nie spieszy, pytam dlatego bo chce do gry wstepnej ja uzyc
Jesli chodzi o aromateratyczne olejki do ciała - to jakie konkretnie chodzi?? bo w tej kwesti jestem troszke zieloniutki..no i czy mozna je dostac w normalnych sklepach...
Stary 2005-05-21, 19:01   #16
Sylwiasta
Zadomowienie

Nie lubie tego uczucia zapchanych porow po parafinie - polecam nierafinowany olej slonecznikowy (tak tak! ale raczej taki ze sklepu ze zdrowa zywnoscia niz z delikatesow) zmieszany pol na pol z olejem z jojoby (jest do kupienia w sklepach, ktore prowadza kosmetyki od Polleny Aromy lub Primavery) i kilkoma kroplami ulubionego olejku eterycznego (lubie yalng-ylang, ma tez dzialanie lekko erotyzujace). Stosowac tak jak oliwke - czyli na jeszcze mokre cialo. Zastosuj a zobaczysz roznice!!!! (w dzialaniu nieerotycznym )
O olejkach zobacz na stronie glownej W, po lewej stronie jest dzial aromaterapia. Ja swoje kupuje w tzw.sklepie ze zdrowa zywnoscia.

Edytowane przez Sylwiasta
Czas edycji: 2005-05-21 o 19:03
Sylwiasta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-21, 19:53   #17
on211
Raczkowanie

hmm tylko mi nie chodzi o taki miksture do twarzy czy cos w tym stylu, mi chodzi o taki olejek albo cos w tym stylu co jednoczesnie super natluszcza skore (chyba tak sie mowi) co powoduje ze cialko kobiety jest bardzo sliskie a zarazem ladnie pachnie no i oczywiscie jest zdrowe dla skory kobiety, chodzi mi oto ze jak dostanie sie troche nie tam gdzie trzeba (chyba wiadomo o co chodzi) to nie wystapia jakies problemu,zapalenia itd....
Stary 2005-05-21, 20:50   #18
on211
Raczkowanie

hmm a gdzie jest ten dzial aromaterapia bo ja jakos go nie widze...moglabys podac mi linka doniej?
Stary 2005-05-21, 22:02   #19
bunny-pie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez on211
hmm tylko mi nie chodzi o taki miksture do twarzy czy cos w tym stylu, mi chodzi o taki olejek albo cos w tym stylu co jednoczesnie super natluszcza skore (chyba tak sie mowi) co powoduje ze cialko kobiety jest bardzo sliskie a zarazem ladnie pachnie no i oczywiscie jest zdrowe dla skory kobiety, chodzi mi oto ze jak dostanie sie troche nie tam gdzie trzeba (chyba wiadomo o co chodzi) to nie wystapia jakies problemu,zapalenia itd....

Ja zawsze uzywalam olejek Penathen (w polsce Johnsons&Johnsons), wybieralam ten z zapachem, bo bezzapachowy przypominal mi tran
Uzywalam do masazu i do nawilzania intymnych miejsc, i jak widac zyje Nic sie nie stalo, nic nie szczypalo, nawet po kilkakrotnym stosowaniu nic nie bylo. Wszystko oki, chyba ze ktos ma jakas uczulenie na jeden ze skladników. Cialo bylo pachnace, natluszczone i sliskie. NIE bedzie zapalen ( chyba ze jak pisalam ma alergie, ale to sie nie zdarza tak czesto ) ani problemów. Nie martw sie

Pozdrawiam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2005-05-21, 22:09   #20
happygirl
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez on211
hmm a gdzie jest ten dzial aromaterapia bo ja jakos go nie widze...moglabys podac mi linka doniej?
http://www.wizaz.pl/?content=category&id=32 o aromatoterapii
happygirl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-22, 07:25   #21
on211
Raczkowanie

dzieki za rady i pomoc. czy na tym forum tutaj mozna spytac was o pare spraw intymnych dotyczacych wspolnych nocy sam na sam ???
Stary 2005-05-22, 08:40   #22
stell1985
Raczkowanie

GG do stell1985

kto pyta nie bładzi. więc pytaj....
stell1985 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-22, 09:14   #23
on211
Raczkowanie

no ok wiec pytam..ale zeby nie bylo ze nie pytalem czy mozna
Mam dwa pytania do was.
1. mam czesto ochote kochac sie ze swoja dziewczyna (jestesmy razem ponad 9 miesiecy), często czyli dokladniej mowiąc mam potrzebe i ochote co 2-3 dni. NIestety moja partnerka ma ochote o wiele zadziej raz na dwa tygodnie. Czy to ze ja mam ochote sie z nia kochac tak czesto oznacza to ze jestem zboczony?????

2. czy to ze prosze swoja partnerke o ubranie tylko dla mnie (jak jestesmi
sami w domku) oczywiscie nie zawsze, seksi skapa bielizne, ponczochy,
obcisla miniowke i buciki na obcasie. oznaczac moze ze jestem zboczony????

prosze o powazne podejscie do tej sprawy

z gory dziekuje
Stary 2005-05-22, 09:19   #24
borman
Raczkowanie

GG do borman

Oleje roślinne tłoczone na zimno posiadaja właściwości p[ielęgnacyjne, zawierają witaminę E, fosfolipidy, fitoncydy i NKKT9niezbędne nienasycone kwasy ntłuszczowe). Mozna je dobrać do odpowiedniej cery a zmieszane z olejkami eterycznymi mogą być cudownym dodatkiem czy to pielęgnacyjnym czy też wspaniałym środkiem do masażu i nie tylko. Jeżeli już mowa o oliwce do higieny intymnej to takowa można na ryku dostac i to z olejkiem ylan-ylang(pollena aroma). Naturalne oliwki bardzo dobrze wchłaniają sie w ciało nie czopuję porów i skóra oddycha.
borman jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-22, 09:23   #25
borman
Raczkowanie

GG do borman

Cytat:
Napisane przez bunny-pie
[font=Century Gothic]Ja zawsze uzywalam olejek Penathen (w polsce Johnsons&Johnsons),
Pozdrawiam
OLEJEK A OLIWKA TO DWIE RÓŻNE RZECZY. NIE MOŻEMY TYCH POJĘĆ MYLIĆ.
Stary 2005-05-22, 09:24   #26
on211
Raczkowanie

hmmm oliwka z olejkiem ylan-ylang(pollena aroma), nazywa sie pollena aroma ten produkt czy jak???? bo nie bardzo wiem jak szukac tego...cuda
Stary 2005-05-22, 10:03   #27
on211
Raczkowanie

no to w koncu co polecasz oliwke czy olejek bo ja juz sie pogubilem.....i jak sie to nazywa
Stary 2005-05-22, 10:17   #28
borman
Raczkowanie

GG do borman

Polecam Tobie oliwkę higieny intyej z olejkie ylang-ylang firmy pollena aroma. Olejek ylangowy na wyspach bali uważany jest za afrodyzjak a jego zapach to praktycznie gotowy perfum.
Stary 2005-05-22, 10:33   #29
bunny-pie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez on211
no ok wiec pytam..ale zeby nie bylo ze nie pytalem czy mozna
Mam dwa pytania do was.
1. mam czesto ochote kochac sie ze swoja dziewczyna (jestesmy razem ponad 9 miesiecy), często czyli dokladniej mowiąc mam potrzebe i ochote co 2-3 dni. NIestety moja partnerka ma ochote o wiele zadziej raz na dwa tygodnie. Czy to ze ja mam ochote sie z nia kochac tak czesto oznacza to ze jestem zboczony?????
Nie ma w tym nic zboczonego. To jest Twoja normalna potrzeba. Dla mnie normalne to 1 dziennie, jezeli mniej to ma to jakis powód, np choroba. Czesto sie tak zdarza, ze dziewczyny nie chca codziennie, nie wiem czemu, sama jestem kobieta, ale nie mam pojecia dlaczego nie chca. Myslalam ze takie cos sie dopiero zaczyna po porodzie, bo o tam czytalam. Nie mart sie, naprawde nie jestes zboczony, musisz porozmawiac z dziewczyna, dlaczego ni ema ochoty.

Cytat:
Napisane przez on211
2. czy to ze prosze swoja partnerke o ubranie tylko dla mnie (jak jestesmi
sami w domku) oczywiscie nie zawsze, seksi skapa bielizne, ponczochy,
obcisla miniowke i buciki na obcasie. oznaczac moze ze jestem zboczony????

prosze o powazne podejscie do tej sprawy

z gory dziekuje
Oczywiscie ze nie jestes zboczony. W tym tez nie ma nic zboczonego. Przeciesz po to sa te sliczne bielizny, te seksowne majteczki . To jest calkiem normalne ze ja o to prosisz. Szkoda ze sama na to nie wpadnie

A Twoja dziewczyna sie skarzyla? Dlaczego myslisz ze jak masz oczote na seks lub napatrzec sie na Twoja dziewczyne w seksownych ciuchach to jestes zboczony? Ktos ci takie cos powiedzial?

Pozdrawiam, i nie martw sie, jestes calkiem normalnym meszczyzna!!!
Stary 2005-05-22, 10:34   #30
bunny-pie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez borman
OLEJEK A OLIWKA TO DWIE RÓŻNE RZECZY. NIE MOŻEMY TYCH POJĘĆ MYLIĆ.

Sorry, chodzilo mi o oliwke Johnsona

Nowe wątki na forum Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości