|
Notka |
|
Konkurs Rossmann - Szał Ciał Załóż swój wątek na dedykowanym forum "Szał ciał" - czyli sposób na piękną figurę do lata. Opisz w tym wątku jaki masz sposób na osiągnięcie pięknej figury. Czy masz jakieś ulubione ćwiczenia, diety, czy sprawdzone sposoby na piękne, zadbane ciało? |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
przedŚLUBNE odchudzanie:)czyli do sierpnia mało czasu!
Witam Wizażanki na moim wątku!
![]() dosyc dlugo zastanawiałam się, czy zakładać ten wątek- ale w koncu postanowiłam- dzieki wpisom tutaj będę lepiej kontrolować szał ciał(a) ![]() mam 21 lat, 168cm, ważę 82kg. do sierpnia planuję zrzucić minimum 12 kg (a moze uda sie 14 ![]() do tej pory schudłam 4,6kg, zaczynajac z wagą wyjsciową 86,6. odchudzałam się kilka razy, jednak ten raz rozni sie od pozostałych- więcej ruchu, mniej katowania- jako ze uwielbiam jesc, dogadzam mojemu podniebieniu, ale w wersji light ![]() na wątku będę zamieszczać relacje z moich starań o piękną figurę. Przepisy na jedzonko i moje pomysły na aktywność fizyczną ![]() jak dotąd, staram się biegać codziennie poł godziny i twisterować ![]() a tak w ogole, ślub za 4 miesiące, a ja jeszcze za kiecką sie nie rozglądałam. najpierw muszę schudnąć trochę ![]()
A & Z "miłość się wreszcie stała ciałem, które chce trzymać nas za rękę" Edytowane przez crozee Czas edycji: 2011-04-04 o 14:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: przedŚLUBNE odchudzanie:)czyli do sierpnia mało czasu!
najważniejsze to nie stracić jędrnej skóry
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
coś na temat ŚNIADANIA.....
![]() jak wiemy, sniadanie jest najważniejszym posiłkiem w ciągu dnia. Spalalimy je bankowo ![]() jestem podręcznikowym przykładem, co niejedzenie sniadania ze mną uczyniło. Kilka lat temu (kiedy zaczęłam tyć... ![]() jestem strasznym łakomczuchem, więc stwierdziłam, ze co jak co, ale sniadania muszę jeść słodkie. skoro i tak je spalę... ? ![]() kiedy mam troszkę wiecej czasu, gotuję owsiankę. wg mnie owsianka powinna byc z platkow owsianych normalnych, gorskich, a nie takich instant, ze zalewasz i gotowe... ![]() ![]() tutaj można poczytać o owsiance: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=512066 jajka gotowane- maja mało kalorii, dużo białka i witamin, a do tego są bardzo syte ![]() jogurt naturalny z musli. czasami daję dżem malinowy (made by my babcia ![]() ![]() ![]() ![]() wiem, ze wiele z nas nie może życ bez chleba. nie wiem, jak mi sie to udało, wyszło jakos samo z siebie, ale ja prawie wcale nie jem chleba. zaczęło sie chyba od tego, ze po prostu nie kupowałam nic 'do chleba', wiec jesc sam suchy chleb jest bezsensem ![]() ![]() a o salatkach teraz będzie ![]() w tym roku bardzo przekonałam sie do sałat. odkryłam sałatę lodową, mieszanki sałat, rukolę. do tej pory uzywalam tylko masłowej. mieszam do woli ![]() ![]() podaję przepis: -mix salat -pomidory -mozarella -bazylia -pieprz, sol -oliwa. i na sałatkę cezar wg mnie ![]() -salata lodowa -piersi z kurczaka usmażone, pokrojone w kostkę -grzanki z chleba ziarnistego -troszkę sera żółtego -czasami daje pomidory, ale to wg uznania - sos: cytryna, jogurt naturalny (na 3 łyzki jogurtu daję->) musztarda stołowa 1 łyzka. mieszamy i mamy sos ![]() takie sałatki maja mało kalorii, bo sałata sama w sobie jest małokaloryczna, a są bardzo smaczne i zapychają ![]() a jako przekąskę polecam marchewkę w plasterkach. wlasnie stoi koło mnie miseczka marchewki ![]() ![]() ps na zdjeciu salatka capresse z nieszczęsną rukolą i mozarellą mini ![]() oraz marchew ![]()
A & Z "miłość się wreszcie stała ciałem, które chce trzymać nas za rękę" Edytowane przez crozee Czas edycji: 2011-04-04 o 14:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Niezły patent z ta marchewką w plastach, na pewno wykorzystam w swojej diecie
![]() A rucola wcale nie jest nieszczęsna, jest pyyyyyszna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
oj tak, to jest super patent
![]() ![]()
#6 |
Zakorzenienie
|
uwielbiam surowe marchewki- masz rację to doskonała przekąska między posiłkami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
oo może i ja wykorzystam patent z marchewką - będzie to idealna przekąska w pracy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
witam
![]() ten post sponsoruje BIEGANIE ![]() Czy tobie też bieganie kojarzy sie wfem w szkole, bieganiem jak najszybciej, byleby nie być na koncu i mordęgą?? Mi tak kojarzyło się bieganie. Obecnie- jest dla mnie przyjemnością ![]() spróbuj, nic nie tracisz, a bieganie jest całkiem darmowe ![]() od czego zacząć???? ja zaczęłam od przeszukania Internetu i Wizażu na ten temat, aby zdobyc jakąś wiedzę, przygotować się z głową do biegania. GDZIE biegać?: można biegać po lesie, ścieżkach (wtedy nasze stawy nie są tak obciążone, mamy miękkie podłoże) lub po chodnikach w miescie (to ja praktykuję ![]() W JAKICH BUTACH biegać?: przyznam, ze na początku chciałam sobie kupić super mega fajne buty, zeby być profesjonalnym biegaczem ![]() ![]() JEŚĆ przed treningiem czy NIE JEŚĆ??? oto ważny cytat jednej z wizażanek: Cytat:
ja osobiscie wolę wieczorem, koło 20-21. nie ma tak duzo ludzi na ulicach, nie krępuje się, ze mnie widzą zdyszaną ![]() ![]() PRZY CZYM BIEGAĆ? przy wspołbiegaczu lub muzyce ![]() Ja truchtam bardzo wolno, przez pół godziny (to takie minimum jest). Podczas wolnego biegu spalamy tłuszcz. Kiedy biegniemy szybciej, trenujemy nasze mięsnie jak zawodowi biegacze ![]() kiedy się męczymy- biegamy- maszerujemy. Robimy interwały. Nie obawiajcie sie, ze podczas marszu nie spalicie kalorii. to jest rownie efektywne co bieganie ![]() odnosnie muzyki- ja, chociaz na codzien nie slucham typowego popu z radia, przy bieganiu jak najbardziej ![]() ![]() ![]() Wiec ogolnie staram się nie słuchac takich szybkich piosenek. można biegać wg planu dla początkujących: http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/aktualnosci/plan-t...oczatkujacych/ polecam artykuły do przeczytania: http://bieganie.pl/index.php?show=1&cat=6&id=520 JAK BIEGAĆ, ŻEBY SCHUDNĄĆ I SPALIĆ TŁUSZCZ? http://jak-biegac.pl/jak-biegac-zeby...zgubic-tluszcz endorfiny podczas biegania ![]() i serwisy: http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/dyscypliny/kategor...alne-bieganie/ http://jak-biegac.pl/ jesli biegacie z urządzeniem, ktore liczy dystans, można obliczyć sobie dokladną ilość spalonych kalorii: Oto stosowny wzór: przebiegnięte kilometry x waga x 0,9 = ilość spalonych kilokalorii I tak, na przykład 80-kilogramowy biegacz, po pokonaniu 10 km spalił około 720 kilokalorii (80 x 10 x 0,9). a jesli nie, to polecam kalkulator: http://odchudzanie-zdrowe.pl/kalkula...ia_kalorii.htm wzmacniający stretching dla biegających: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=122973
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() najbardziej na bieżni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
a dzisiaj wieczorem umieszczę przepisy na dania light, ale mega super wypaśne smaczne
![]() ![]()
#12 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() post o bieganiu super!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
muszę się bardziej zainteresować tym bieganiem; czy to na bieżni czy w mieście - i tak jest zdrowe i gubimy kilogramy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
przepis na danie obiadowe- GULASZ Z FASOLKĄ SZPARAGOWĄ
![]() uwielbiam to danie ![]() ![]() -fasolka szparagowa (ja odmierzam na szklanki- 1 całą szklankę). u mnie mrożona, ale moze byc swieża lub konserwowa. -wolowina/cielęcina/indyk/kurczak pokrojony w kostkę. ja biorę jedną tą małą pierś z kurczaka -2 pomidory lub połowa puszki pomidorów -cebula fasolke myjemy, kroimy cebule i mięso. smażymy cebule i mięso tak dlugo, az odparuje sok. Ja przyprawiam pieprzem, solą i bazylią. Dajemy pomidory i fasolkę. dodajemy trochę wody (1szkl) i dusimy wszystko. voila! ![]()
#16 |
Zakorzenienie
|
wieczorem dodam przepisy na sałatki
![]()
#17 |
Raczkowanie
|
motywacja doba - ślub, oby tylko wytrwać. powodzenia
bede podczytywać
#18 |
Zakorzenienie
|
dokladnie
![]() wlasnie o tym miałam pisać. Jak siebie zmotywować??? Całe odchudzanie, dbanie o ciało zaczyna sie w głowie. musimy chciec, być zmotywowani, żeby cos naprawde zadziałać. Kiedys, gdy odchudzałam sie ( i schudłam 24kg ![]() ![]() Obecnie motywuje mnie ślub. To, że jeszcze nie byłam ani razu oglądać sukienek.... Nie chcę widzieć siebie w sukni jako grubej dziewczyny. W chwilach słabości przypominam sobie o tym ![]() co jeszcze mnie motywuje? To, ze w maju jade z Tztem na weekend do spa ![]() ![]() kolejna rzecz- tez w maju, będziemy mieć sesję narzeczeńską. Zdjęcia będą wykorzystane do zaproszeń. Więc same widzicie, mam motywacje :P Staram sie motywować siebie w roznoraki sposob, to jest zmasowany atak ![]() Wymyśliłam, że będę dokumentować swoje dokonania ![]() ![]() Na tablicy korkowej wypisałam sobie przybliżone daty i ile chciałabym ważyc. Chudnę średnio 1kg na tydzien, ale wypisanie malejącej wagi i dat daje mi bodziec, ja jestem wzrokowcem, wiec na mnie to bardziej działa niż przypomnienie sobie raz na jakiś czas o tym. To nie jest obsesja, ale staram się pamiętać o moim celu. Bo jesli o nim zapomnimy, uśpimy naszą czujność, wiadomo co sie stanie- nasza motywacja słabnie.... a tego zadna z nas nie chce.... ![]() A Wy jakie macie sposoby, żeby sie zmotywować?? Zachęcam do wymiany pomysłow, Wszystkie na tym możemy skorzystać ![]()
#19 |
Zakorzenienie
|
tak jak obecałam- przepis na sałatkę
![]() tą ze zdjecia wlasnie przygotowałam do zabrania na uczelnię jutro. sałatka ta ma prostą bazę, ktora mozna modyfikować. dobrze komponuje sie z kurczakiem, zamiast sosu mozna dać jogurt, można tez dodać inne warzywa.. a oto moja wersja: sałata (ja daje zawsze lodową albo masłową) pomidory ogorki kiszone albo konserowe papryka czerwona kukurydza sos sałatkowy koperkowo ziołowy(ja uzywam culineo z biedry ![]() as simple as that ![]() przy okazji polecam pudełko do zabierania jedzenia z tupperware, model orbital. jest super, nic sie nie wylewa. kiedys rozlałam sobie kurczaka na słownik w torebce..... ![]() ![]() jutro szefowa kuchni poleca: ![]() na sniadanie- owsianka z łyzką dżemu morelowego II sniadanie- sałatka obiad- zupa pomidorowa ............ a potem coś sie wymyśli ![]()
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
crozee fajna sałatka
![]() ![]() Ja już drugi dzień wzięłam do pracy marchewkę w plasterkach - super sprawa! A co mnie motywuje? Największą motywacją jest chyba wesele kuzyna w czerwcu, gdzie chcę pokazać się w jakiejś super sukience ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Swietne przepisy
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
witam
![]() Czy słyszałyscie o produktach , ktore maja ujemne kalorie??? Sa to takie produkty, ktore mają mało kalorii, a nasz organizm potrzebuje więcej kalorii na spalenie tego jedzenia niz ono samo jest warte ![]() ![]() od razu przypomnę, że zimna woda ma podobne dzialanie- organizm musi ją ogrzać, a to dodatkowe kcal do spalenia ![]() wartość kaloryczna na 100 g produktow kalorycznie ujemnych ![]() Ogórek kwaszony - 11 Kapusta kwaszona – 12 Kapusta pekińska – 12 Seler naciowy – 13 Ogórek – 13 Sałata – 14 Rzodkiewka – 14 Pomidor – 15 Cukinia – 15 Szpinak – 16 Pieczarki – 17 Papryka zielona – 18 Szparagi – 18 Bakłażan – 21 Cukoria – 21 Seler korzeniowy – 21 Szczaw – 21 Kalafior – 22 Por – 24 Rzepa – 26 Brokuły – 27 Marchew – 27 Fasolka szparagowa – 27 Kapusta czerwona – 27 Papryka czerwona – 28 Dynia – 28 Kapusta biała – 29 Kalarepa – 29 Szczypiorek – 29 Cebula – 30 Brukselka – 37 Kapusta włoska – 38 Burak – 38 Bób – 66 Groszek zielony – 75 Ziemniaki wczesne – 69 Ziemniaki późne – 85 A przy okazji również owoce: Truskawki – 28 Maliny – 29 Porzeczki – 33 Poziomki – 33 Cytryna – 36 Grejpfrut – 36 Arbuz – 36 Melon – 36 Agrest – 41 Papaja – 41 Mandarynki – 42 Pomarańcza – 46 Czarne jagody – 45 Śliwki – 45 Jabłko – 46 Brzoskwinia – 46 Morele – 47 Wiśnie – 47 Nektarynka – 48 Gruszka – 54 Ananas – 54 Kiwi – 56 Czereśnie – 61 Mango – 67 Winogrona – 69 Banan – 95 Śliwki suszone – 267 Daktyle – 277 Rodzynki – 277 Morele suszone – 284 Figi suszone – 290 Sałatkowy zawrót głowy ![]() Lekka sałatka z brzoskwiniami: 2 połowki brzoskwiń konserowych (zalewe odlac, brzoskwinie poszatkować) kapusta pekinska- garsc drobno pokrojonej 1lyzka rodzynek 1/2 lyzeczki curry 2 łyzki jogurtu naturalnego (polecam tole z biedronki, jest gesty tak jak grecki ![]() MIESZAMY I GOTOWE ![]() Sałatka hawajska 2 lyzki kukurydzy kons. 1 ananas(plaster), pokroic w cząstki 100g ugotowanego cyca kurczaka, pokroic ![]() 2 lyzki jogurtu naturalnego natka pietruszki mieszamy i gotowe ![]() Sałatka ananasowa z ryżem ryz ugotowany (paraboliczny) pół woreczka ananas- 3 plastry, pokroic ![]() 2 lyzki jogurtu nat. mieszamy ![]() Sałatka grecka 1/4 glowki salaty lodowej 1/4 papryki czerwonej 1/2 ogorka zielonego 1 pomidor 1 plaster sera feta light 3 szt oliwek oliwa z oliwek, oregano. do tego możemy zjesc bulkę grahamkę. Smacznego! Sałatka selerowa z orzechami i rodzynkami 4szt orzechow wloskich 10szt rodzynek (i ani jednej wiecej ![]() 3 plastry ananasa 1 duze jabłko 1 sloik selera konserowego pokrojonego w paseczki sok z cytryny 1 łyzka jogurtu nat. sol, pieprz. sałatka winogronowa: 20 kulek winigrona- 10 jasnych i 10 ciemnych 1 pomarańcza połowa jabłka 1/2 lodygi selera naciowego 5dag orzechow wloskich pol malego jogurtu nat. sol, pieprz jablko trzemy na tarce, winogrono w polowki, pomarancza na kawałki, seler w cienkie paski, orzechy posiekać, dodac jogurt i doprawić ![]() Sałatki te są idealne na lunch, do zabrania do pracy. mało kalorii i bardzo smaczne ![]()
A & Z "miłość się wreszcie stała ciałem, które chce trzymać nas za rękę" Edytowane przez crozee Czas edycji: 2011-04-06 o 17:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
dzięki kochana
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
widzę, że mamy podobne cele a wzrost i waga takie same, no może prawie
![]() jak Ci idzie? super ta lista ujemnych kalorii ![]()
#25 |
Zakorzenienie
|
witam czwartkowo wieczorowo
![]() dzisiaj chciałam napisać troszkę o cwiczeniach izomerycznych. Ciekawostką metody izometrycznej jest to, że powstała ona z... nieśmiałości. Max Sick, który był słabowitym chłopcem, wstydził się"jawnego" podejmowania ćwiczeń przed rodzicami czy rówieś✂nikami i dlatego postanowił napinać mięśnie "w tajemnicy", bez wykonywania przy tym żadnych ruchów. Jeśli chcecie, znajdziecie w necie szczegóły o tym Panu, bo był on prekursorem dzisiejszych siłaczy i kulturystów. Osiągnął niesamowite rezultaty (jako atleta i kulturysta). Zaczyna być ciekawie? Tak, tak. Mogę Wam zagwarantować, że jeśli nauczycie się ćwiczyć ta metodą, będziecie mogły ćwiczyć wszędzie i praktycznie w każdej sytuacji. Od ławki kościelnej, do ławki w parku, od stania na stopniu w tramwaju czy autobusie, do poczekalni np. u lekarza. W mniejszym czy większym stopniu, ćwiczę sobie tą metodą praktycznie cały czas. Nawet nie będę mówił, jak sprawnie spala tkankę tłuszczowa w połączeniu z dietą i ruchem. Jednym słowem, metoda na pewno skuteczna, a dla Was idealna. Sama metoda polega na napinaniu mięśni a zasady można opisać w kilku punktach:
4. W ćwiczeniach należy ustawiać człony ciała pod różnymi kątami względem siebie ( np. 45, 90, 135 stopni). 5. Przerwy odpoczynkowe miedzy podwójnymi czy potrójnymi skurczami powinny być dłuższe i wynosić od 0,5 min do3 min w zależności od masy grup mięśniowych, które były zaangażowane w ćwiczeniu. 6. Ćwiczyć można nawet codziennie, jeśli izometria stanowi tylko część treningu. (źródło: http://www.olimp-supplements.com/pl/...poradnik&por=8) Przy czym punkty 4-6 dotyczą ćwiczeń kulturystycznych czyli Was nie dotyczą ![]() Wiem, wiem. Teraz będą krzyki: „ale jakie to ćwiczenia??!!!” ![]() Podam Wam więc kilka banalnie prostych ćwiczeń, jednak pracujących nad mięśniami, które Was najczęściej interesują ![]() ![]() Ważną rzeczą jest, by w trakcie napinania mięśni cały czas oddychać (nie wykonywać ćwiczeń na tzw. bezdechu. Mięśnie brzucha: http://www.w-spodnicy.pl/Tekst/Fitne...metryczne.htmlstojąc, siedząc, idąc, wydychamy powietrze z przepony i jednocześnie napinajmy mięśnie brzucha. Utrzymujemy napięcie 10-15 s., przez cały czas oddychając płucami (nie przeponą ;p). Ułatwieniem może być w pozycji siedzącej podparcie głowy od przodu lub od tyłu i pozorne siłowanie się z oporem. Mięśnie tylne ud i dolne pośladków: stojąc na stopniu lub wykorzystując np. krzesło (noga zgięta w kolanie pod kątem 90 stopni), napinamy mięśnie uda tak, jakbyśmy chcieli wejść na stopień. Napięcie utrzymujemy ok. 6 sekund i powtarzamy 3 do 5razy. Zmieniamy nogi po każdym napięciu, lub po całej serii. Mięśnie boczne pośladków: stojąc bokiem do stopnia napinamy mięśnie uda i pośladków tak, jakbyśmy chcieli podnieść nogę w bok. Napięcie utrzymujemy ok. 6 sekund i powtarzamy 3 do 5 razy. Zmieniamy nogi po każdym napięciu, lub po całej serii. przepisy- zestawy obiadowe ![]() niestety nie mam za bardzo czasu i mozliwosci wrzucać zdjeć.. ale niebawem postaram się zamieszczać ![]() KASZA JĘCZMIENNA Z WARZYWAMI pol saszetki kaszy jęczmiennej ugotowanej, 3,4 oliwki kons. 1 łyzka oliwy pol zoltej papryki pol cebuli 1 duzy pomidor pol sloiczka kielkow sojowych albo 2 lyzki groszku konserwowego ![]() kasze gotujemy, cebule, papryke i oliwki kroimy i na patelnię, dodajemy pomidora (bez skorki),mieszamy, lekko podlewamy wodą. na koncu dajemy kielki lub groszek i kaszę. bardzo smaczny obiad, polecam ![]() przepis na pomidorówkę kazdy zna, wiec podawać nie bede ![]() ![]() ![]() jesli ktos lubi, moze zabielic jogurtem- ale wtedy trzeba zdjac z ognia i poczekac, az wystygnie troche, bo inaczej sie zrobi ser kasza kus kus ze szparagami i kurczakiem i marchewka 1/3 szkl kuskusu zalac rosołem 5 sztuk szparag 3 marchewki piers z kurczaka gotowana warzywa kroimy, mieszamy wszystko, posypujemy natką albo koperkiem ![]() przepis na makaron z tunczykiem i szpiankiem(jeden z moich ulubionych ![]() makaron penne ugotowany (Brązowy!) 50 gram szpinaku(swiezy lub mrozony) na patelni rozgrzewamy olej, podsmażamy pol ząbka czosnku, dodajemy szpinak. dusimy,az odparuje. dodajemy kieliszek mleka i odrobine kwasnej smietany oraz 1/4 puszki rozdrobnionego tunczyka w sosie wlasnym. Solimy. dodajemy kieliszek wody, troche jeszcze trzymamy na ogniu i pieprzymy duzo ![]() ![]() brokuły z kurczakiem w sosie jogurtowo- czosnkowym szklanka brokuł piers z kurczaka maly jogurt nat. 2 lyzeczki musztardy 2 zabki czosnku lyzka oliwy brokuly gotujemy, kurczaka smazymy w kawałkach, posypujemy przyprawa do kurczaka albo do gyrosa. jogurt laczymy z musztarda i czosnkiem. kladziemy na talerz brokuly, na to kurczątko a na koncu sos ![]() zamiast musztardy mozna uzyc koperek i mamy sos koperkowy ![]() <fanfary> ![]() ......................... ................... napięcie rośnie................... .. ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ///////////////////// kurczak słodko kwaśny ( cudo!) cycek z kurczaka 2 plastry ananasa pokrojonego 1/4 papryki: zoltej, czerwonej, zielonej 50ml soku ananasowego z puszki bulion warzywny 1łyzka miodu 1 łyzka octu winnego sos chilii (mozna zamiast sosu i octu dac sos sojowy) olej jedna lyzka kurczaka kroimy, smażymy, dodajemy papryki, ananasa, wlewamy sok i bulion. dusimy na malym ogniu. na koncu dodajemy miod i ocet winny i doprawiamy sola i pieprzem. jak ktos lubi to daje odrobine sosu chilli ![]() to tyle na dzisiaj ![]() ![]()
#26 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Nie wiem jak ominęłam ten wątek ![]()
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
no ja nie wiem, jak go ominęłas
![]() ![]() ![]() takie fajne przpisiki ![]()
#28 |
Zakorzenienie
|
a jakieś specjalne drinki z owoców też sobie robisz ?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
te ujemne kalorie to ciekawostka, nie miałam pojęcia, że coś takiego istnieje
![]() post o bieganiu bardzo ciekawy, zagłębiłam się w temat i czuje się jakaś taka zmotywowana ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
też nie słyszałam o produktach "z ujemnymi kaloriami" dzięki
![]() super przepisy, muszę koniecznie wypróbować ![]() i od kilku dni chrupie sobie marchewkę w pracy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:43.