Lekka,zgrabna i powabna - moje triki na piękną figurę - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zamknięte > Fora sponsorowane > Konkurs Rossmann - Szał Ciał

Notka

Konkurs Rossmann - Szał Ciał Załóż swój wątek na dedykowanym forum "Szał ciał" - czyli sposób na piękną figurę do lata. Opisz w tym wątku jaki masz sposób na osiągnięcie pięknej figury. Czy masz jakieś ulubione ćwiczenia, diety, czy sprawdzone sposoby na piękne, zadbane ciało?

Pokaż wyniki sondy: Czy stosujecie suplementy lub tabletki na odchudzanie?Jeśli tak to jakie?
Ja nie stosuje,bo wątpie w działanie tych środków 8 80,00%
Stosuje ... 2 20,00%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 10. Nie możesz głosować w tej sondzie

Narzędzia
Stary 2011-04-05, 17:04   #1
Dobika
Raczkowanie

Wink

Lekka,zgrabna i powabna - moje triki na piękną figurę

Cześć dziewczyny!
Wiosna piękna do nas kroczy,z każdym dniem co raz bliżej!Piękne i słoneczne dni zastąpiły (w końcu!) tą szarugę,a co za tym idzie?Oczywiście czas na zmiany!Przecierz każda z nas chcę być piękna,zgrabna i pokazac wiecej ciałka,tu i owdzieA więc czas wziąc się do "roboty" i osiągnąć zamierzony cel!!!
A tak szczerze mówiąc,nie jest to,wcale,takie trudne - odrobina wysiłku,mocna motywacja i chęć do działania
Przez długie,długie lata ćwiczyłam aerobik,pływałam,tańczyła m i ..wogulę prowadziłam bardzo,ale to bardzo aktywne życie,wręcz nie mogłam usiedzieć "na tyłku", jak się mówiWięc "katowanie się" dietami,odmawianie "słodkich", i nie tylko,przyjemności wręcz nie miało miejsca!
Ale cóż,czasy się zmieniają,właśnie skończyłam 30lat,mam trójkę dzieci,jestem spęlniona i bardzo szczęśliwa,ale ...moja figura,niestety, już nie jest taka,jaką bym chciała.
Lecz mam na to swoje (SPRAWDZONE) sposoby,z którymi pragnę się podzielić z Wami, i jestem przekonana,że można wszystko naprawić i osiągnąć wymarzony cel,cieszyć się pięknym ciałem - wystarczy tylko bardzo chcieć!!!
No to zaczynamy...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 058.jpg (144,4 KB, 106 załadowań)

Edytowane przez Dobika
Czas edycji: 2011-04-05 o 17:10
Dobika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-06, 14:26   #2
Dobika
Raczkowanie

Dot.: Lekka,zgrabna i powabna - moje triki na piękną figurę

Otóż,zaczynam swój dzień od mikstury,którą stosowała kiedyś moja babcia,potem mama,a teraz ja - czyli sprawdzony sposób na oczyszczenie organizmu z toksyn,a równoczesnie ta mikstura zapewnia pozytywna dawkę energii!
Wieczorem do szklanki wlewam przygotowaną lub mineralną niegazowaną wodę,dodaję łyżeczkę miodu naturalnego i zostawiam pod przykryciem na noc - rano,odrazu po przebudzeniu,mieszam miód z wodą i dodaje 4łyżeczki octu jabłkowego,po czym wypijam miksturę,na czczo!
Stosuje kuracje przez 30dni!
UWAGA!!!
Taką kuracje nie wolno stosować dłużej jak 30dni,i można przeprowadzać ja tylko raz na 6mies,i tylko w tym przypadku,gdy nie ma chorób żołądkowo -jelitowych(np.refluks żołądkowy,zgaga,wrzody).
Kuracja wspaniale oczyszcza organizm
Stary 2011-04-06, 20:16   #3
Dobika
Raczkowanie

Jestem przeciwniczką rygorystycznych diet,poniewarz mimo iż udaje się dzieki diecie natychmiastowo schudnąć,jest to bardzo krótkotrwały efekt,bo wracając do normalnego odżywiania,organizm nie radzi sobie z trawieniem,wiec stracone kilogramy wraz z "gratisem" kilku kolejnych,powracają na dobre!
Dla tego stosuje się do metody - jem to co lubię,ale przestrzegam kilka bardzo waznych zasad,dzieki czemu dieta nie jest wyrzeczeniem i katorgą,lecz przyjemnością
Na efekty długo czekać nie trzeba- w ciągu miesiaca waże ok.5kg mniej
Do jutra
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 138 (2).jpg (138,4 KB, 75 załadowań)

Edytowane przez Dobika
Czas edycji: 2011-04-06 o 20:30
Stary 2011-04-06, 20:21   #4
XNyaaX
Zakorzenienie

GG do XNyaaX

oo super muszę wypróbować miksturę

piąteczka

takie tam szmatki.. ;-)

Czekam na mojego bombaza!!
XNyaaX jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-06, 20:35   #5
Dobika
Raczkowanie

Warto!Napewno bédziesz zadowolona z efektówTylko pamiétaj o ostrzeæeniach!!!
Piáteczka
Stary 2011-04-06, 20:51   #6
isiaczekk
Zakorzenienie

Widze, ze tak jak ja masz problem z utrzymaniem jakiejkolwiek diety. Ja juz dawno zaprzestalam wszelkich prob. A udalo mi sie schudnac dzieki zmianie w sposobie odzywiania i aktywnosci fizycznej
Stary 2011-04-06, 21:14   #7
Assathra
Zadomowienie

Jasne Ja też jestem tego zdania że najlepiej postawić na aktywność fizyczną, bo z dieta to jest tak, że ciężko mnie oderwać od pysznego jedzenia. Mikstura kusząca, muszę koniecznie wypróbować
Assathra jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-04-07, 10:47   #8
Dobika
Raczkowanie

Dokładnie tak, Dziewczyny!Macie racje!Dla tego piszę o tym,poniewarz zdrowe odżywianie,aktywnosć fizyczna(pod każdą postacią!) i wspomagające kosmetyki(o tym będzie!!!) dają naprawde wspaniałe efekty i długotrwałe!!!
Pozdrowionka

---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

Zasady których przestrzegam są bardzo proste,ale bardzo ważące,poniewarz wspomagają proces odchudzania,a stosowane na stale pozwalają cieszyć się piękną figurą nie tylko latem,a przez cały rok!!!

1)Sniadanie jest najwazniejszym posiłkiem dnia,nigdy o nim nie zapominaj,bo daje energie na cały dzień!

2)Zawsze jeść 5 posiłków w ciągu dnia(co 3godz.),dzięki temu organizm będzie spalać energię,co przyśpiesza metabolizm,a my dzięki temu nie będziemy głodni,więc zjemy bardzo mało i nie będziemy tyć!

3)Na talerzu zawsze musi być kombinacja:białko,węglowo dany złożone i mała ilosć zdrowych tłuszczów + warzywa(surowe lub gotowane na parze) = talerz dzielę na 3 równe częsci:1- węglowodany
2- białko
3- warzywa
wszystko skropione oliwą z oliwek lub innym olejem - wspomaga przyswajanie witamin i minerałów.

4)Na kolacje talerz wypełniam warzywami i białkiem - ostatni posiłek zjadam najpózniej 3godziny przed snem(zasada "jem tylko do 18" nie działa,bo kładąc się spać o północy jesteśmy tak głodni,że możemy się skusić na coś tuż przed spaniem,co bardzo zaszkodzi)!

5)Codziennie minimum dwie porcje owoców(np.2 jabłka,1grejpfrut,garsć truskawek) - tuż przed posiłkiem(zawierają błonnik,dzięki temu zjadam mniej) jednak najpóżniej do 17,jedzone wieczorem "zakwaszają"organizm!

6)Pije min..2l wody niegazowanej,herbat owocowych,ziołowych,zielo ną herbate(bez cukru!!!) - oczyszcza organizm z toksyn,wspomaga odchudzanie,a wypita tuż przed posiłkiem małymy łykami,pozwala zjeść mniej!

7)Codziennie na obiad jem zupę na bazie warzyw(bez ziemniaków,makaronu,śmiet any) - jest sycąca,pyszna i zawiera dużo błonnika,co pozytywnie wpływa na figurę!

8)Jem bardzo powoli,skupiam sie tylko na jedzeniu(nie przed TV,komputerem,książką,bo zakłucają koncentracje i łatwo jest "przecholowac" z ilością,pochłaniajac jedzenie),delektuje się smakiem,przeżuwając dokładnie każdy kęs - rozdrobniony pokarm szybciej syci,przez co zjada się o wiele mniej i czujesz kiedy jesteś najedzona!!!

Te proste sposoby zmienią każdy dzień we wspaniały,bo delektując się jedzeniem,jesz to,co potrzebujesz,co ci smakuje i nie tyjesz!!!A o to,przecierz chodzi
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 166 - Kopia.jpg (156,6 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 016 - Kopia.jpg (110,9 KB, 23 załadowań)

Edytowane przez Dobika
Czas edycji: 2011-04-10 o 22:31
Stary 2011-04-07, 20:29   #9
Dobika
Raczkowanie

Wspaniałym sposobem na oczyszczanie organizmu jest Woda Cynthii - daje wspaniałe rezultaty,odchudza,koi pragnienie i obłędnie smakuje!!!
A oto przepis
2l wody mineralnej niegazowanej lub przegotowanej
2 łyżeczki startego świeżego imbiru
1 średni obrany i cięko pokrojony ogórek
1 cieńko pokrojona cytryna
12 listków lub gałązka mięty
Wszystkie składniki wymieszac delikatnie w dużym dzbanku i pozostawić w lodówce na noc.Rano jest gotowa do picia,pijemy w ciągu dnia,a na wieczór robimy kolejna porcje.
Napój przyśpiesza metabolizm,pozbawia nadmiaru płynów z organizmu,dodaje energii!!!
Smacznego!!!

Edytowane przez Dobika
Czas edycji: 2011-04-07 o 20:33
Stary 2011-04-07, 20:42   #10
Lulu Mortese
Zadomowienie

Ciekawa jest ta mikstura oczyszczająca, ale ja ze względu na przeciwskazania na razie poczekam z jej wypróbowaniem, niemniej jednak na pewno kiedyś zastosuję.
A tak w ogóle to interesującą urodę posiadasz ;-)
Lulu Mortese jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-08, 12:32   #11
Dobika
Raczkowanie

Dziękuje bardzo za komplementBardzo mi miło;-)
Co do mikstury,to owszem trzeba przestrzegać,by przyniosła wyłącznie pozytywne skutki,natomiast proponuje skorzystać z drugiego "detoxu",czyli Wody Cynthii,ma podobne działanie,a jest bardzo łagodna w stosowaniu i nie ma przeciwskazań,a rezultaty napewno sie spodobają

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-08, 20:25   #12
Dobika
Raczkowanie

Skutecznymi "wspomagaczami" w odchudzani są ostre przyprawy,kiełki i zioła.Tak,Tak!Dodawane do potraw przyśpieszają metabolizm i przyśpieszaja trawienie,dla tego warto,by każde danie(albo przynajmniej wieksza cześć posiłków) serwować z dodatkiem pieprzu cayenne,papryczek chilli,chrzanu,paperoni,c zosnku,cebuli,imbiru,posy pując obficie natka pietruszki,liśćmi bazylii czy koperku - zawieraja dużo witaminy C,kiełki również są bogatym zródłem witamin i minerałów,a teraz jest najodpowiedniejszy czas,by je wprowadzić do swego meni.Należy o tym pamiętać! Kupuje więc nasionka kiełków i choduje je w słoiku,a potem dodaje do potrawRównież gotowe ziołowe mieszanki są niezastąpione,gdy nie mamy pod ręką świeżych
Oto kilka propozycij
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 120.jpg (61,5 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 036.jpg (162,8 KB, 20 załadowań)

Edytowane przez Dobika
Czas edycji: 2011-04-08 o 20:33
Stary 2011-04-08, 20:30   #13
Dobika
Raczkowanie

Kiełki buraczka i soi - pycha
Jutro zaproponuje kilka pysznych dań,łatwych i zdrowych,napewno Wam zasmakują
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 021 - Kopia.jpg (126,4 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 024 - Kopia.jpg (128,3 KB, 12 załadowań)

Edytowane przez Dobika
Czas edycji: 2011-04-08 o 20:35
Stary 2011-04-09, 15:02   #14
Dobika
Raczkowanie

Otóż,jak obiecałam,dziś kilka kulinarnych inspiracij
Proponuje lekkie,zdrowe dania i przekącki,które wspaniale smakują i szybko się przygotowują
Pomidory z mozzarellą
Kulkę mozarelli pokroić w plasterki,pomidor duży też w cieńkie plastry,rozłożyć na talerzu.Dresing:rozgnieśc dwa ząbki czosnku,dodać do nich dwie łyżki oliwy z oliwek,1 łyżeczke pieprzu cayenne,drobno posiekane 5 listków bazylii - wszystko dokładnie wymieszać i polać sosem pomidory z mozzarellą.Gotowe!

Marchewkowa surówka na ostro
Zetrzeć na tarcę o drobnych oczkach marchewkę,posypać 1łyżeczku pieprzu cayenne,dodać rozgnieciony ząbek czosnku,pół łyżeczki ostrej papryki,skropić olejem lnianym lub rzepakowym - wymieszac.Gotowe!

Kanapka z pastą z awokado
Jedną kromkę żytniego chleba rozkroić na pół.Awokado obrać ze skórki,wyjąć pestkę,miąższ rozgnieść widelcem na papkę,dodać łyzeczkę oliwy z oliwek,doprawić pieprzem cayenne,szczyptą ostrej papryczmi chille,wyłożyć na kromeczki.Dwie łyżki tuńczyka w sosie własnym rozgnieść widelcem,dodać łyżeczkę przecieru pomidorowego i dokładnie wymieszac - wyłożyć na pastę z awokado.Gotowe!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 083.jpg (15,8 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 015.jpg (15,2 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 013.jpg (176,1 KB, 19 załadowań)
Stary 2011-04-10, 09:16   #15
Dobika
Raczkowanie

Na obiadek lekkie zupki
Zupa kalafiorowa z groszkiem
Zagotować litr wody z połowa bulionetki,dodać pół pokrojonego w drobną kosteczke ziemniaka i jedną pokrojoną w kosteczkę marchewkę,pogotować 10min.,dodać pół kalafiora podzielonego na małe kawałki i kawałek pora(białą częsc) - gotować jeszcze 10min,pod koniec gotowania dodać groszek z puszki,doprawić pieprzem cayenne i zagotować,posypać natką pietruszki.Gotowe!

Lekka zupa brokółowa
Zagotowac litr wody z połową bulionetki,dodać jeden ziemniak i pokrojoną w plasterki marchewkę,pogotować 15min,dodać podzielony na różyczki brokół - pogotowac jeszcze 5min.doprawić pieprzem cayenne,dodać jeden zmiażdżony ząbek czosnku.Gotowe!

Zupa kapuściana z kurczakiem
Zagotować litr wody ze szczyptą soli morskiej,włożyć opłukana i pokrojoną na kawałki pierś z kurczaka,pół ziemniaka,3 łyżki świeżego(lub mrożonego )zielonego groszku,pokrojoną w plasterki marchewkę - gotować 10min,dodać garśc posiekanej białej kapusty i kawałek pokrojonego w plasterki pora(białą część) - pogotować jeszcze 5min. doprawić pieprzem cayenne,szczyptą ostrej papryczki chille,posypać natką pietruszki.Gotowe!

Parę minut,a sycacy, pyszny i zdrowy posiłek gotowy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 036.jpg (14,2 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 050.jpg (125,8 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 069.jpg (117,3 KB, 7 załadowań)
Stary 2011-04-10, 17:02   #16
Dobika
Raczkowanie

A teraz kilka bardziej "treściwych" posiłków ,które przygotowuje na bazie jogurtu- jest niezastąpiony w codziennej diecie,dania wspaniale smakują i nie tuczą!

Sałatka z surimi
3 łyżki ugotowanego ryżu wymieszać z 5-ma pokrojonymi w małe kawałki pałeczkami surimi i jednym,pokrojonym w kostkę, jajkiem,dodać 3łyżki kukurydzy z puszki,polać 3-ma łyżkami jogurtu,doprawić do smaku szczyptą soli morskiej i łyżeczką pieprzu cayenne - dokładnie wszystko wymieszac,posypać garścią owoców granatu.Gotowe!

Tosty ze śledziem i kiełkami buraka
Jeden filet śledzi, z zalewy,pokroić w kosteczkę,opruszyć pieprzem cayenne.Pół papryki czerwonej pokroić w drobną kosteczkę,wymieszac z dwoma łyżkami gęstego jogurtu i 1łyżeczką ostrej papryczki chille.W tosterze opiec dwie kromki pieczywa,na gorące tosty wykładamy jogórt z papryką,na nie kilka kawałków śledzia i posypujemy kiełkami czerwonego buraczka.Gotowe!

Pikantne Rafaello
100 gramów chudego twarożku wymieszac z łyżką gęstego jogórtu,dodac zmiazdżony ząbek czosnku,łyżeczkę startego imbiru,dwie łyżeczki posiekanej natki pietruszki,pieprz cayenne i szczypte soli morskiej - wszystko wymieszać na jednolitą masę.Mokrymi dłońmi formować małe kuleczki i obtaczać je w wiorkach kokosowych,dać na 10min,do lodówki.Na liść sałaty wykładamy Rafaello nadziane na szpadki lub pałeczki.Gotowe!

Dzięki ostrym daniom przyśpieszamy metabolizm i poprawiamy trawienie,a zawarte w nabiale cenne składniki wspomagają odchudzanie i dbają o nasz organizm,wiec jest zdrowo,smacznie i pięknie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 004 (3) - Kopia.jpg (89,3 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 004.jpg (125,5 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 090.jpg (110,6 KB, 11 załadowań)
Stary 2011-04-11, 14:51   #17
Onnaa88
BAN stały

ale tutaj pyszne jedzonka
Onnaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-11, 15:39   #18
Dobika
Raczkowanie

Samo zdrowie na talerzu - zdrowo,lekko i kolorowo,czyli warzywa w roli głównej,niezastąpione w kazdej diecie!!!Sałatki,które są wspaniałym posiłkiem i nie zawierają kalorii,rozkosz dla podniebienia i pare chwil roboty,ryba również smakuje wyśmienicie

Sałatka z anchois
4liście sałaty potargać na małe kawałki,dodać pół pokrojonego w plasterki pomidora i ćwiartkę ogórka wężowego,posypać drobno posiekanym szczypiorkiem i wyłożyć 5-8 filecików anchoisz z puszki,skropić oliwą z oliwek i posypać pieprzem cayenn.Gotowe!

Sałatka z rukolą i brie
Garśc rukoli spłukać pod bieżacą wodą,osuszyć i wyłożyć na talerz,pokroić w ósemki jeden pomidor,pokroić w kostkę pół serka brie - wyłożyć na rukolę,posypać zielonymi oliwkami i przygotowac dresing:2łyżki oliwy z oliwek wymieszać ze szczyptą pieprzy cayenne,pół łyżeczki ostrej papryczki chille i jednym zmiażdżonym ząbkem czosnku - dokładnie połączyc składniki,polać sosem sałatke.Gotowe!

Sałatka z avokado
Pół awokado obrać ze skórki,pokroić w kostke i skropić łyżeczka soku z cytryny,wymieszać,dodać pół pomidora,pokrojonego w kostkę,pół cebulki pokrojonej w plasterki posypać świeżozmielonym pieprzem i skropić oliwa z oliwek.Gotowe!

Ryba zapiekana z warzywami
Na papier pergaminowy wyłożyć dwa filety soli lub pangi,dodać pokrojony w ósemki pomidor,pół pokrojonej w paski papryki czerwonej,5różyczek brokuła,jedną przekrojoną na pół szalotke,gałązke pietruszki,trzy plasterki cytryny - zrobić sakiewkę i wlać do niej 50g białego wina,szczelnie zawinąć i piec w temp.160C ok 15-20min.Gotowe!

Na temat odżywiania,to by było tyle;-)proszę pamiętać,że nasza dieta jest podstawą naszego zdrowia,olśniewającego wyglądu,samopoczucia i wspaniałego humoru!!!
Nie warto się głodzić,tylko zbilansowac diete w ten sposób,by była zdrowa i smaczna,zajmowała jak najmniej czasu na przygotowanie,bo nieprzetworzona żywność jest najzdrowsza,a jednocześnie dawała nam satysfakcje,radość i efekty
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 037 (2).jpg (151,9 KB, 1 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 031.jpg (122,1 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 352.jpg (123,9 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 041.jpg (190,0 KB, 4 załadowań)
Stary 2011-04-11, 17:25   #19
Dobika
Raczkowanie

Pyszne i zdroweZachęcam do wypróbowania
Cytat:
Napisane przez Onnaa88 Pokaż wiadomość
ale tutaj pyszne jedzonka
Stary 2011-04-12, 10:12   #20
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84
Cool Dot.: Lekka,zgrabna i powabna - moje triki na piękną figurę

Pyszności tu u Ciebie miksturę 30-dniową chyba wypróbuje chyba - bo najpierw muszę sprawdzić czy mam wszystkie składniki

Dominiś - 20.05.2012
PatkaM84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 10:17   #21
Dobika
Raczkowanie

Bardzo zachęcam do wypróbowania Napewno będziesz zadowolona z efektów
Pozdrowionka
Cytat:
Napisane przez PatkaM84 Pokaż wiadomość
Pyszności tu u Ciebie miksturę 30-dniową chyba wypróbuje chyba - bo najpierw muszę sprawdzić czy mam wszystkie składniki
Stary 2011-04-12, 20:23   #22
Dobika
Raczkowanie

Zdrowe odżywianie,to dopiero połowa sukcesu,poniewarz bardzo ważna jest aktywność fizyczna,czyli,robimy to co lubimy najbardziej,najważniejsze aby do tego przyłożyc się starannie i być aktywną
Moimi ulubionymi "dyscyplinami" są:bieganie,taniec,jazda na rowerze,pływanie,joga,aer obik i ćwiczenia z piłką,mniej ulubione:sprzątaniea le potrafi niezle " palić"kalorie,więc "stosuje" - działa odchudzająco
Niezłym zachęceniem i motywacją do ćwiczeń jest piękny strój,który sprawi,że będziemy czuć się sexi (nawet wylewając siódme poty z siebię) i będziemy czekać z niecierpliwością,by na siebię to "cudeńko"założyc ponownie - to naprawde działa!!!
Obecnie,niestety,biegać nie mogę,poniewarz moja malutka córeczka mi na to "nie pozwala",a szkoda,poniewarz bieganie wspaniale kształtuje i modeluje sylwetkę,poprawia kondycje i pozwala na bieżaco kontrolować masę ciała,a efekty są bardzo trwałe!Dodatkowo przebywanie na świeżym powietrzu "ładuje"organizm,dawk a naturalnej witaminy D (słoneczko!) powoduje że chudniemy szybciej,a dotleniony organizm lepiej się regeneruje,my lepiej i mocniej śpimy,a zdrowy sen sprawia,że jesteśmy zrelaksowane,nie stresujemy się,jesteśmy bardziej szczęśliwi - mobilizacja całkowita!!!
Również pływanie - rewelacyjnie (i bez wysiłku!) wysmukla ciało,kształtuje,ujędrnia - teraz do basenu mam kawał drogi,odkąd przeprowadziłam się na wieś,ale za to mam przepiękne krajobrazy za oknem,blizko las,góry i jeziora,więc czekam z niecierpliwością na sezon "pływacki",a wtedy szaleje na łonie natury
No nic,muszę poczekać,aż Kruszynka podrośnie,wtedy znów bede "oddawać się" przyjemności biegania
Więc aktywnie i z zapałem ćwiczę w domu za pomocą specialnych programów :wyszczuplająco,modelując o,odchudzająco - spalającychMam te płyty od dwóch lat i powiem szczerze - są rewelacyjne!Włączam muzyczkę na full,ubieram sexi strój i ćwiczę według ułożonego programu z instruktorką - uwielbiam to!!!Jestem bardzo zadowolona z efektów - wystarczy codziennie 40 minut przez 6dni w tygodniu,a po dwóch miesiącach jest kolosalna różnica w wyglądzie i kondycji!Gorąco polecam!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 029.jpg (138,3 KB, 14 załadowań)

Edytowane przez Dobika
Czas edycji: 2011-04-12 o 20:26
Stary 2011-04-13, 12:52   #23
Dobika
Raczkowanie

Kolejną,najbardziej ulubioną ,aktywnością sa ćwiczenia z dużą piłką!Mówie Wam,Dziewczyny,rewelacja! Te ćwiczenia to czysta przyjemność,zabawa połączona z bardzo skuteczną poprawą napięcia mieśni - wspaniale kształtują się mięśni pupy,nóg i górnych partij ciała,co z kolei widac gołym okiem już po miesiącu regularnych ćwiczeń.Poniewarz to nie na tyle trening wysiłkowy,jak poprawa koncentracji,poniewarz musimy się skupić na tym,by utrzymac równowagę i nie spaśćOtóż każdego dnia ćwiczę z piłką po 20min.,po aerobiku.Dodatkowo bardzo fajnym sposobem na zgrabną sylwetkę,bez wysiłku!,jest zwykłe siedzenie na tej piłce.Tak,tak!Właśnie siedzenie!Oglądając telewizje,czy pracując na komputerze,czy czytając czasopisma,książki zamieniamy standartowe stołki,fotele,kanapy - na dużą piłkę,musimy ciągle mieć napięte mięśnie,by nie stracić równowagi,a to z kolei prowadzi do ich ciągłej pracy,"balastując" na piłce pod czas swoich ulubionych czynności,kształtujemy ciało,umacniamy mięśnie,ujędrniamy skóre i pozbywamy się naszego największego wroga -celulitu!Po takim "treningu" nie czujemy zmęczenia,a jednocześnie "odwalamy" szmat dobrej roboty,upiększamy ciało i usprawniamy koordynacjeJak to się mówi - przyjemne z pożytecznym!!!
Gorąco zachęcam!Ta piłka kosztuje ok.50zł,a rezultaty są oszałamiająceZreszt ą sprawdzcie sami

Treningi i ćwiczenia można zobaczyć w internecie,a z czasem,poprostu, będziemy robić to intuitywnie i niezle się bawić, przy okazji
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 024.jpg (76,1 KB, 2 załadowań)
Stary 2011-04-13, 20:10   #24
Dobika
Raczkowanie

Na krótkie "treningi",czyli gdy mam wiecej wolnego czasu,chętnie korzystam ze steppera,kupił mi go mąż dwa lata temu i od tego czasu regularnie go używam,bardzo lubię na nim ćwiczyć - oglądam naprzykład swój ulubiony program w TV,aby spędzić ten czas bardziej pożytecznie "wskakuje" na stepper i jazda
Fajnym jest to,że posiada też specialne uchwyty na gumach do ćwiczenia rąk - wiec ćwicze nie tylko nogi i pupę,ale jednocześnie ujędrnia się biust,ćwiczy się ręce, umaćnia się kręgosłup
W ten sposób jestem w ciągłym ruchu,a zamiast "leżakowania" na kanapie,robię coś pożytecznego dla siebię - a to z kolei pozytywnie wpływa na stan nie tylko ciała,ale i ducha
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 020 - Kopia.jpg (186,8 KB, 8 załadowań)
Stary 2011-04-13, 21:17   #25
palina_malina
Rozeznanie

Zasłużona piątka Najpierw zaciekawiła mnie mikstura, później poczytałam o piłce, a teraz jeszcze piszesz o stepperze, o którym dziś rozmawiałam z moim bratem, bo go polecał na mięśnie pośladków (on jest bardzo obeznany w tych kwestiach, a ja szaropoczątkująca). Jak przekonam się do mikstury to mam nadzieję, że nie będziesz miała nic przeciwko jak zalinkuję Cię w moim wątku.

PS. Nie musisz w zamian wystawiać oceny, mój wątek jest troszkę inny... nie wszystkim się może spodobać.
palina_malina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-14, 09:32   #26
Dobika
Raczkowanie

Dzięki palina_malinaCiesze się,że podoba Ci się mój mini blog.Z tym linkiem,nie ma sprawy,możesz wykorzystać w swojej notce,za uczciwośc dziekuje
Pozdrawiam serdecznie
Cytat:
Napisane przez palina_malina Pokaż wiadomość
Zasłużona piątka Najpierw zaciekawiła mnie mikstura, później poczytałam o piłce, a teraz jeszcze piszesz o stepperze, o którym dziś rozmawiałam z moim bratem, bo go polecał na mięśnie pośladków (on jest bardzo obeznany w tych kwestiach, a ja szaropoczątkująca). Jak przekonam się do mikstury to mam nadzieję, że nie będziesz miała nic przeciwko jak zalinkuję Cię w moim wątku.

PS. Nie musisz w zamian wystawiać oceny, mój wątek jest troszkę inny... nie wszystkim się może spodobać.
Stary 2011-04-14, 12:44   #27
Dobika
Raczkowanie

Na codzień proponuję również skakanie na skakance - wystarczy 15min.,a rezultaty są oszałamiające!Naprawdę!Ni e zawsze dobrym rozwiązaniem jest kupowanie co raz nowszych "wynalazków" do treningów,poniewarz nie zawsze dają takie efekty,jakich oczekujemy,a kosztują sporo!Więc warto zainwestować parę złotych na skakankę,którą wszyscy pamiętamy jeszcze z czsów beztroskiego dzieciństwa,bo ćwiczenia ze skakanką to pewna i sprawdzona metoda na osiągnięcie pięknej figury.Już po tygodniu regularnych ćwiczeń czujemy się o wiele lżej,a nasze ciało nabiera jędrności,poprawia się kondycja i sprawność - z tłuszczykiem pożegnamy się na dobreza to umocnimy mięśnie nóg,pupy,stawy,uzyskamy kształtną i smukłą figurę, zdrowie i radość życia
Stary 2011-04-14, 20:34   #28
Dobika
Raczkowanie

Pod czas ćwiczeń ,i wogólę, należy pamietać o uzupełnianiu płynów - pijemy dużo wody niegazowanej z cytryną,a także herbatki(bez cukru!),bo wspaniale wpływają na nasze samopoczucie,pomagają w przemianie materii,odchudzają,oczysz czają.
Moją ulubioną jest zielona,jest mnóstwo różnych rodzai,lubie wszystkie.Ostatnio odkryłam nowy gatunek - jest w kształcie kulki lub podłużna,zaparza się ją jak zwykłą zieloną,a pod wpływem ciepła ta kulka zamienia się w piekny kwiat!!!
Zielona herbata ma niesamowite właściwości - krótko parzona (3min. lub 5min.) w temperaturze 70C ma cudowne własciwości - pobudza(3min.parzona) lub relaksuje(5min.parzona),d odaje wigoru,działa moczopędnie,oczyszcza z toksyn,przyśpiesza metabolizm,odchudza,spala kalorieSame korzyści!Więc gorąco zachęcam do tego cudownego naparu,a poczujecie niesamowitą moc,a Wasze ciało będzie piekne i zgrabne
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 113.jpg (160,5 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 341 - Kopia.jpg (129,5 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 347 - Kopia.jpg (136,9 KB, 13 załadowań)
Stary 2011-04-14, 20:47   #29
crozee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dobika Pokaż wiadomość
Na codzień proponuję również skakanie na skakance - wystarczy 15min.,a rezultaty są oszałamiające!Naprawdę!Ni e zawsze dobrym rozwiązaniem jest kupowanie co raz nowszych "wynalazków" do treningów,poniewarz nie zawsze dają takie efekty,jakich oczekujemy,a kosztują sporo!Więc warto zainwestować parę złotych na skakankę,którą wszyscy pamiętamy jeszcze z czsów beztroskiego dzieciństwa,bo ćwiczenia ze skakanką to pewna i sprawdzona metoda na osiągnięcie pięknej figury.Już po tygodniu regularnych ćwiczeń czujemy się o wiele lżej,a nasze ciało nabiera jędrności,poprawia się kondycja i sprawność - z tłuszczykiem pożegnamy się na dobreza to umocnimy mięśnie nóg,pupy,stawy,uzyskamy kształtną i smukłą figurę, zdrowie i radość życia
Dobika, masz racje, ze skakanka pomaga, ale wg mnie ma jedną wadę- rozbudowuje łydki
Stary 2011-04-15, 09:26   #30
Dobika
Raczkowanie

Masz racje,regularne i długie treningi tak działają,ale jak piszę,ćwiczę po 15 min. dziennie,więc takiego efektu nie zauważyłam,tylko ujędrnienie ciała i lekkośćJak to mówią:Umiar musi być!Kondycja też niezle "podrasowana" dzięki skakance
Cytat:
Napisane przez crozee Pokaż wiadomość
Dobika, masz racje, ze skakanka pomaga, ale wg mnie ma jedną wadę- rozbudowuje łydki

Nowe wątki na forum Konkurs Rossmann - Szał Ciał

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości