|
|||||||
| Notka |
|
| Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
pierwsza randka - miejsce
Witajcie
![]() Potrzebuje porady na miejsce na pierwsze spotkanie , problem w tym że przez najbliższe kilka dni jestem spłukany i na randkę mogę przeznaczyć max 30-40 zł , a najlepiej mniej, Mamy po 17 lat , zapowiadają że pogoda będzie ładna , do kina ani na kregle nie chce isc , bo w koncu mam się z nią poznać ,a nie fimy oglądać. Do restaruacji na herbatkę nie chce ,bo to troszke banalne . Myślałem może o zoo, co Wy o tym myślicie ?? a może jakieś inne pomysły ?? Przyjmę nawet te najbardziej zwariowane , byle by ciekawe i tanie
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: pierwsza randka - miejsce
na spacer, a potem na herbatkę i ciastko
nie ważne jest ile na to wydasz, ważne żeby było miło.
|
|
|
|
|
#3 |
|
Rozeznanie
|
Jak chcesz niebanalnie - sprawdź, czy nie ma w najbliższym czasie w Twoim mieście jakiegoś eventu typu gra miejska. Jeśli ją znasz - możesz też zaproponować coś aktywnego, w czym jesteś dobry najlepiej - nie wiem, wspinaczka skałkowa, rowery itp itd.
Nooo, ale jeśli jej nie znasz - to rzucając niebanalnym pomysłem ryzykujesz Dlatego właśnie na początek wybiera się zwykle na randki miejsca banalne Np. moją znajomą chłopak zabrał na pierwszą randkę do muzeum powstania warszawskiego - wynudziła się jak mops, a mi by się bardzo podobało - trzeba znać dziewczynę, żeby wiedzieć, gdzie można ją zabrać ![]() Moim zdaniem kino przy ładnej pogodzie to niegłupi pomysł - zwłaszcza tak położone, żeby można było potem przejść się jakimś ładnym parkiem do jakiejś knajpki kontynuować wieczór. Rozmowa o wspólnie obejrzanym filmie to już jakiś początek )
|
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
zoo, moim zdaniem bomba
tanio i wesoło
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
Za 30-40zł. to do kina albo kawiarni raczej nie pójdziesz.
Chociaż u mnie w kinie w jeden dzień bilety są po 14zł. to może może. A w kawiarni skończycie na samej herbacie. Zoo,fajny pomysł jeśli lubi takie klimaty. A jeszcze jakbyście się wcześniej umówili i przygotowali marchewkę i inne takie to jeszcze większa frajda. U mnie zoo mieści się zaraz obok parku, wtedy po drodze można zajść na lody albo gofry,koszt maks.10zł.
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bym była za wiosennym spacerem.. w końcu zrobiło się ciepło i można pooddychać świeżym powietrzem
![]() Zoo to też fajny pomysł, o ile jest jakieś w pobliżu
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
zoo, wesołe miasteczko - na kole widokowym
- blisko siebie i romantycznie ...mówi się, że romantyk to ktoś kto ze zwykłej chwili zrobi niezapomniane wspomnienie i miejsce które będzie jej się kojarzyć tylko z Tobą .Pozdrawiam i powodzenia !
|
|
#8 |
|
Raczkowanie
|
Miałam kiedyś randkę na wieżowcu z którego było widać całe miasto
co prawda nie mogliśmy wejść na sam dach, bo założyli zamki w oknach, aby nikomu takie pomysły nie przychodziły do głowy;p ale i tak bardzo dobrze wspominam, tak się zasiedzieliśmy, że spóźniliśmy się na ostatni tramwaj;pZoo jest dobrym pomysłem, zawsze chciałam mieć taką randkę wśród zwierzaczków chociaż trzeba się też przygotować na różne zapachy;p
|
|
|
|
|
#9 |
|
Konto usunięte
|
Zorganizuj mini piknik - zrób kanapek, kup po soczku, coś słodkiego, ładnie to zapakuj (może masz w domu kosz, jak nie to pożycz), pospacerujcie, usiądźcie nad stawem, zjecie coś, pokarmicie kaczki. Liczy się oprawa i to, że się postarałeś. A rozmowa sama się potoczy.
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#11 |
|
Zadomowienie
|
Zoo to fajny pomysł, ja sama bym chetnie poszla, spacer też może być, a potem jakieś lody, czy coś innego słodkiego
Tylko powiedz dziewczynie żeby wzieła wygodne buty bo potem przyjdzie w szpilach na pierwszą randke i za dużo nie pochodzicie
|
|
#12 |
|
Raczkowanie
|
zoo- bardzo dobry pomysl- kobiety uwielbiala zwierzaki ;p a jak sie przerazi jakims tygrysem, to bedziesz mogl ja przed nim obronic
![]() powodzenia w "tygrysich walkach"! ![]() jeszcze chcialam dodac kilka groszy ode mnie co do miejsc pierwszyc randek wg mnie najlepsze sa takie, w ktorych mozna spokojnie porozmawiac, zeby sie lepiej poznac
|
|
|
|
|
#13 |
|
Zakorzenienie
|
yhy jasne
radzicie plener kiedy teraz wichury ponad 100km/h hardcore ![]() do kina nie idz....bo posiedzicie 1,5h i ani pogadac przez ten czas ani nic... kino na 1 spotkaniu to tandeta (jak dla mnie)...lepiej pojsc na herbate i ciastko...a jeszcze lepiej na bilard + nauka gry w niego masz wtedy okazje do dotyku..pogadania itp itp...bilard drogi nie jest zalezy gdzie...placisz za godzine takze mysle ze za ta godzine to zaplaci sie hmm...max 16 zl...plus jakies soczki 9 zl to masz razem 25 zl + drugie tyle mozna po bilardzie na ciastko pojsc...i bedziesz mial 2 miejsca w cenie 40 -50 zl
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
"Zapowiadają, że pogoda będzie ładna." Facet byłby spalony, gdyby na pierwszej randce zaciągnął mnie na bilard i próbował obmacywać, pod pretekstem nauki "trzymania kija". 16 zł? Dołożysz autorowi dychę?
|
|
|
#15 |
|
Raczkowanie
|
Mój TŻ zabrał mnie do zoo na pierwszej randce i było świetnie
a potem była wata cukrowa. Więc jeśli wiesz, że ona lubi zwierzęta i będzie ładna pogoda to się dłużej nie zastanawiaj tylko właśnie tam ją zabierz!
|
|
|
|
|
#16 |
|
Zakorzenienie
|
I co? wybrałeś już coś??
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i nikt tu nie pisze o obmacywaniu....
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Rozeznanie
|
To prawda w Plazie w |Lublinie bilard ma ceny z kosmosu,jednak ja byłam juz jakiś czas temu
Jednak bilard z gościem na pierwszej randce to dla mnie nie jest dobra sprawa,zwłaszcza jakby mnie ''przypadkiem'' dotykał.Dla mnie zoo świetna sprawa,bo u mnie w mieście nie ma ![]() ![]() więc ja bym poleciała od razu![]() Poza tym może wesołe miasteczko,jakieś lody,żeby spokojnie pogadać.Osobiście uważam,że taka kasa na pierwszą randkę to dużo
|
|
|
#19 |
|
Raczkowanie
|
dziekuje Wam bardzo za dopowiedzi , wybiore albo piknik w parku ,wezmie się kocyk, kupi sie jakies ciasto , sok i kilka drobiazgów ( ale to jesli pogoda będzie naprawdę ładna) . zoo wybiore jeśli hmm , nie będzie słońca , ale nie będzie padać oczywiście ;> a jakąś herbaciarnie lub cukiernie z ciastkami na cieplo w razie jakiejś klęski żywiołowej
|
|
|
#20 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
Raczkowanie
|
mam jeszcze jeden pomysł ,ale dość kontrowersyjny... IKEA ??
Kumpel mnie na to naprowadził , są restauracje do których można wejść ,a później iść na sklep pod pretekstem np szukania mebli do pokoju , pełno rzeczy do okoła , non stop zmienia się otoczenie
|
|
|
#23 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Facet, który by mi cos takiego zaserwował byłby spalony natychmiast. Pomijając już kwestię, że szczerze niecierpię grać w bilard ![]() Dlatego własnie na pierwsza randkę idzie się w neutralne miejsce. Kombinowac można potem, jak drugą osobę się już pozna. A zoo to wg mnie super pomysł Cytat:
|
|
|
|
#24 |
|
Wtajemniczenie
|
nie polecam to tak jakbys na randcezabrał ja do apteki, miesnego, warzywniaka, nie widze w ytym jakiegos sensu czy cos
|
|
#25 |
|
Zakorzenienie
|
ikea to bar samoobsługowy a nie restauracja. I zero tam romantycznej atmosfery wśród piszczących dzieciaków i przeciskających sie tłumów.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
|
|
|
|
#26 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie mój chłopak na 1. randkę zabrał na lody i do parku. Przesiedzieliśmy na ławce bite 7 godzin
I uważam, że lepszej opcji nie mogło być. Nie lubię miejsc typu zoo, kino itp., bo wolę sobie na randce z kimś pogadać, niż gapić się na zwierzęta albo film. Co innego potem, ale jak się dopiero poznajecie, to jakoś mi się nie widzi takie "rozpraszające" miejsce.
Edytowane przez agniesikk Czas edycji: 2011-04-09 o 15:20 |
|
|
|
|
#27 |
|
Zadomowienie
|
Popieram, jakby mnie chłopak na pierwszej randce zaprosił do Ikei to raczej byłby już na spalonej pozycji...
![]() Za to zoo całkiem fajna sprawa Ale tylko wtedy kiedy pogoda dopisze. Nie to co teraz, brr...Zawsze można po tym zoo pójść na jakiś spacer czy kawę i ciastko. Albo chociaż iść do parku, posiedzieć na ławce i pogadać, kasy się nie wyda a i miło jest
|
|
|
#28 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kumpel obejrzał film 500 days of summer tam facet poderwał dziewczynę w ikei ) ale to nie była ich pierwsza randka!
|
|
|
|
|
|
#29 |
|
Zakorzenienie
|
spacer ;D potem jakaś cola czy co tam będzie chciała.
Nie zabieraj jej od razu nie wiadomo gdzie, bo będzie jej głupio, że od razu wydajesz pieniądze -,-
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:00.

co prawda nie mogliśmy wejść na sam dach, bo założyli zamki w oknach, aby nikomu takie pomysły nie przychodziły do głowy;p ale i tak bardzo dobrze wspominam, tak się zasiedzieliśmy, że spóźniliśmy się na ostatni tramwaj;p