|
Notka |
|
Druty, igła i szydełko Forum dla miłośników drutów, szydełka i igły. Tu dowiesz się jak ozdobić spodnie, na jaki kolor pofarbować koszulkę oraz jak uratować zniszczony sweter. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Haft Richelieu Chmurki i M.
Witam ; )
Dnia dzisiejszego postanowiłam wyjść z cienia i pokazać coś, co jest mi bliskie, a mianowicie haft Richelieu. Jak zdążyłam zaobserwować - nie jest on zbyt popularny tutaj. Jeśli ktoś zapyta o moją historię, o przyczynę, to jest ona bardzo prosta: moja mama dużo wyszywała. Jak nosiła mnie pod serduchem, to wyszywała jeszcze więcej. Po moim urodzeniu porzuciła haft, aby po... 19 latach znowu do niego wrócić. I przy okazji ja załapałam tegoż bakcyla. Dołączam kilka zdjęć, aby można było zobaczyć o czym mówię ; ) Będę wdzięczna za wszystkie komentarze ; ) Jest to wyhaftowane na poszewce na poduchę. ; )
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Haft Richelieu Chmurki i M.
Bardzo ładne Chmurka
![]() ![]() ![]() Swego czasu (czytaj kilka lat temu) też trochę wyszywałam richelieu, ale nie wychodziło mi to tak dobrze jak mojej mamie - no i oczywiście Tobie- i przerzuciłam się na krzyżyki, a teraz szydełko (wiadomo - mamy to najlepsze nauczycielki) ![]() ![]() Czekam na następne prace, albo wcześniejsze, pokazuj co masz ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Piękny haft, też kiedyś wyszywałam , ale teraz wolę inne techniki, pozdrawiam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Śliczne! Chętnie obejrzę jeszcze inne prace Twoje lub Twojej Mamy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:29.