|
|||||||
| Notka |
|
| Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Konto usunięte
|
Biura podróży
Witam.
Wybieram się w tym roku pierwszy raz na wakacje za granicę. Nie chciałabym mieć nieudanych wakacji, w związku z tym może Wy mi coś doradzicie. Poszukuję sprawdzonego i niedrogiego biura podróży, najlepiej byłoby, gdyby wylot był z Łodzi, ew. z Warszawy. Zastanawiałam się między Grecją, Turcją i Tunezją, razem z TŻtem postawiliśmy jednak na Tunezję. Wakacje planujemy na przełom lipca i sierpnia, jednak nie wiemy czy czekać na ofertę Last Minute, czy jednak szukać czegoś teraz. Najbardziej interesuje nas all inclusive, jednak ceny np. w Neckermann sięgają prawie 2000. Może Wy, Drogie Wizażanki doradzicie, jakie dobre i niedrogie biuro wybrać i czy czekać na ofertę do lipca, czy jednak rezerwować już wkrótce? No i czy warto jechać do Tunezji
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Biura podróży
2tyś to całkiem normalna cena.
Ja w zeszłym roku byłam we wrześniu w Turcji, z Itaką, 2tyg, 4*, AI, last minute ponad 2,5tyś zł/os. W Neckermanie, Tiu, SacnHoliday ceny powyżej 1000E/os. Inne biura jak dla mnie za mało znane, żeby zaufać ![]() A w Tunezji nie byłam, ale to chyba wraz z Egiptem najtańsze kraje. Chociaż nie wiem jak teraz ma się sytuacja. Turcja jest trochę droższa, a Grecja z w/w najdroższa. O Turcji, Grecji są wątki zbiorcze. O Tunezji na 100% też jest.
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() Edytowane przez layla_lbn Czas edycji: 2011-04-12 o 19:43 |
|
|
|
|
#3 |
|
Konto usunięte
|
Słysząc od moich koleżanek, które były w tamtym roku i płaciły około 1000-1500, 2 tyś. to jednak dużo
martwię się tylko że nie znajdziemy żadnej sensownej oferty Last Minute, kiedy TŻ będzie zaczynał urlop![]() Aha, i mówię tu o 7 dniach, bo 14 to wiadomo, że drożej
|
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
przełom lipca i sierpnia jest najdroższym terminem, więc ceny Tunezji zaczynają się od ok. 1700 zł na tydzień... ja bym poczekała na jakiegoś lasta
|
|
|
#5 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja na Twoim miejscu poczekałabym na last minute. Na pewno uda Ci się upolować Tunezję za mniej niż 2000 zł, nawet w środku sezonu.
Ja na przełomie maja i czerwca byłam w Tunezji z biurem Exim Tours za 700 zł ![]()
|
|
#6 |
|
Komplikatorka
|
Weź pod uwagę, że jeśli macie już z góry ustalone urlopy i nie ma możliwości przesunięcia dzień-dwa-trzy w tą albo w tą, to ja bym nie ryzykowała lasta.
Raz próbowaliśmy się wstrzelić w termin i nie dało rady dlatego nauczeni doświadczeniem od 4 lat wykupujemy firsty. Co do lastów z rozmów z właścicielami biur wiem, że w tym roku będzie ciężko z dobrą ofertą. Zamieszki jakie były w Tunezji i Egipcie zrobiły swoje, chociaż w sumie to Turcja jest w tym roku najbardziej oblegana z w/w powodów to Tunezje może i złapiesz. Podsumowując: Jeśli macie ustalony odgórnie urlop to bym nie ryzykowała. Jeśli w każdej chwili możecie go wziąć może i warto pomyśleć. Co do biur: sprawdziłam Rainbotours, Sky Club, Triade, Neckermana i było ok. Teraz jadę znów do Turcji ale tym razem z Itaka - zobaczymy jak biuro się spisze. Udanego wypoczynku Podziwiam, że na tydzień, bo ja byłam tylko raz na wczasach tygodniowych i to właśnie w Tunezji i wróciłam zła Nie dość że nie plażowałam tyle ile bym chciała to i prawie nic nie zobaczyłam, no ale co się dziwić... w ciągu 5 dni niewiele można
|
|
#7 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ale pewnie bez wyżywienia?Ja urlop mogę wziąć w zasadzie w każdej chwili, mój TŻ ma 2 tygodnie, więc mam nadzieję że uda nam się wstrzelić w urlop, dlatego też szukamy czegoś tylko na tydzień. A nie jesteśmy w stanie niestety odłożyć wspólnie 4 tys. i jechać nie czekając na last minute
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Przyczajenie
|
Nasz rodzinka 2+2 ,lecimy do Egiptu, Hurghada, Titanic Palace z Itaki, 14 październik na dwa tygodnie - 9300
a znajomi 2+1 -7300 . To jest nasz co najmniej 9 wyjazd do Egiptu. )
|
|
|
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
Wychodzi 2325zł na osobę, to jak najbardziej normalna cena, tym bardziej, że to zapewne AI.
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() Edytowane przez layla_lbn Czas edycji: 2011-04-18 o 20:27 |
|
|
|
|
#10 |
|
Komplikatorka
|
Październik i taka cena
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
Za 5* i AI do dużo?
![]() Pod koniec kwietnia LM w tym hotelu kosztowało ponad 2800zł/os.
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
|
|
|
|
#12 |
|
Komplikatorka
|
Ja płaciłam 2 lata temu za 5* All na 2 tyg pod koniec sierpnia 2600 za osobę.
Moje zdziwienie wynika też z tego, że za cholerę nie lubie Egiptu i nawet za darmo bym tam nie pojechała A w październiku gdzie pogoda już gorsza to nigdy nikt by mnie nie wyciągnął
|
|
#13 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Komplikatorka
|
A to też prawda
|
|
#15 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
Komplikatorka
|
Nieudolna reklama Drogi Wojtku!
![]() |
Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:46.

No i czy warto jechać do Tunezji 

Nie dość że nie plażowałam tyle ile bym chciała to i prawie nic nie zobaczyłam, no ale co się dziwić... w ciągu 5 dni niewiele można