|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Żeglarki i miłośniczki morza :)
Hej dziewczyny!
Zastanawiam się może czy są wśród was jakieś żeglarki? Myślę nad wypłynięciem w rejs po morzu bałtyckim, zdobycia jakiegoś doświadczenia a jednocześnie zwiedzenia przeróżnych zakątków miast hanzeatyckich ![]() Widziałam różne ofert na allegro(linków nie będę podawać nie wiem czy można ![]() ![]() Co o tym sądzicie, byłyście kiedyś na takim czymś? ![]()
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Żeglarki i miłośniczki morza :)
Ahoj! Może ktoś tu zajrzy?
![]()
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Witaj,
ja od kilku lat spędzam wakacje na żaglach. Zaczynałam na Mazurach, teraz najczęściej wybieramy pływanie po morzu śródziemnym. Nigdy nie pływałam po bałtyku, ale to ponoć 'wymagające' miejsce, mocno buja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Po buja i przestanie
![]() ![]() ![]()
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
koszty różne, ale myślę, że Chorwacja z własnym jedzeniem nie wyjdzie dużo drożej niż Bałtyk. Zależy też z której strony PL jedziesz. Na pewno nie ma jednak co liczyć, że południe Europy będzie tanie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Moj tato ma świra na punkcie żagli, więc trochę mnie zaraził, na razie myślę dopiero o zrobieniu patentu, natomiast on niedawno zrobił sobie stopień kapitana (dokładnej terminologii jeszcze nie znam, ale wiem, gdzie są szoty, bom, fok), gdy opowiada o żaglach to tak mu się oczy świecą.... pływał m.in po bałtyku do kopenhagi i po oceanie spokojnym, wzdluz wybrzeza portugalii i francji, byl zachwycony
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
hej, ja dopiero zaczynam przygodę z żeglarstwem - trochę późno... ale lepiej późno, niż wcale
![]() mam nadzieję, że wątek się rozwinie ![]()
![]() |
#8 |
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
Macie jakieś fajne pomysły na udekorowanie miejsca obozowego o konwencji żeglarskiej nad jeziorem? Do dyspozycji drewno gwoździe, materiał, itd, takie najprostsze rzeczy. Dekoracje muszą przypominać statek, tak jakby dzieci które tam mieszkają (pod namiotami) znajdowały się na statku
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Żeglarstwo
Hej
![]() Niedługo jadę na żagle,mam pytanie,jestem osobą otyłą i zastanawiam się czy to nie jest problemem.Będę pierwszy raz i boję się,że moja waga będzie przeszkadzać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Copyraptor
|
Dot.: Żeglarstwo
Ale jakiego rodzaju to żegluga? Żaglówka na Mazurach czy jacht pełnomorski i rejs po morzu północnym?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
W zeszłym roku na Mazurach była z nami 'większa' koleżanka, sama nie należę do kruszynek i w żaden sposób nie stanowiło to problemu - wręcz przeciwnie, mogliśmy fajnie manewrować balastem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Przyczajenie
|
Na Mazury jedziemy
![]() ---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Może to brzmi brutalnie ale balast się przydaje, serio
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Nie chcę zaśmiecać forum nowym wątkiem a ten tytuł ma neutralny, więc wcisnę się z pytaniem
![]() W tym roku ponownie wybieram się na rejs po Mazurach, to będzie mój drugi raz. Wyjeżdżam za tydzień i od jakiegoś czasu planowałam co ze sobą zabrać bazując na zeszłorocznych doświadczeniach jednak dzisiaj zerknęłam na pogodę i jestem w kropce. Rok temu pogoda dopisała nam na tyle, że były tylko 2-3 deszczowe dni a poza tym wszyscy narzekali na grzejące słońce :P W tym roku zapowiada się jednak na o wiele mniej słońca i deszcz stąd moja prośba o poradę: ile sztuk jakiej odzieży zabrać na 10-dniowy wyjazd? [dobra, dla ścisłości chodzi mi raczej o cieplejsze ubrania niż o bieliznę i podkoszulki (;] Nie lubię dużo dźwigać :P ale nie wiem czy dwie bluzy + kurtka/sztormiak będą okej, tak samo zastanawiam się w kwestii butów: planowałam zabrać jedną parę tenisówek i gumowe sandały typu crocs. Znajdzie się ktoś bardziej doświadczony żeby doradzić? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
Ja byłem 2 lata temu na Mazurach. Pojechaliśmy z kolegami na wędrowny rejs w wakacje. Jak dla mnie coś nowego, zdobyłem patent żeglarski i pokochałem żagle
![]() ![]() Dla tych którzy chcą posmakować żeglarstwa - xxx Edytowane przez moniczorek Czas edycji: 2016-12-08 o 14:35 Powód: link |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:15.