Żeglarki i miłośniczki morza :) - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Podróże, wakacje, wycieczki

Notka

Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-04-15, 11:16   #1
sefrh
Raczkowanie

Talking

Żeglarki i miłośniczki morza :)

Hej dziewczyny!

Zastanawiam się może czy są wśród was jakieś żeglarki? Myślę nad wypłynięciem w rejs po morzu bałtyckim, zdobycia jakiegoś doświadczenia a jednocześnie zwiedzenia przeróżnych zakątków miast hanzeatyckich
Widziałam różne ofert na allegro(linków nie będę podawać nie wiem czy można ) i ceny są już od 1400zł na dwa tygodnie. Tak sobie myślę że to niedużo biorąc pod uwagę że zwidzi się wiele portów=wiele miast. Allandy, białe noce i te sprawy
Co o tym sądzicie, byłyście kiedyś na takim czymś?

Kosmetyczny:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=518514

Ciuszkowy:
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post26274981

sefrh jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-15, 21:34   #2
sefrh
Raczkowanie

Dot.: Żeglarki i miłośniczki morza :)

Ahoj! Może ktoś tu zajrzy?

Kosmetyczny:

Ciuszkowy:

Stary 2011-04-19, 18:20   #3
molka11
Rozeznanie

Witaj,

ja od kilku lat spędzam wakacje na żaglach. Zaczynałam na Mazurach, teraz najczęściej wybieramy pływanie po morzu śródziemnym. Nigdy nie pływałam po bałtyku, ale to ponoć 'wymagające' miejsce, mocno buja

molka11 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-19, 18:29   #4
sefrh
Raczkowanie

Po buja i przestanie Parę lat temu byłam na takim czymś, właśnie na morzu Bałtyckim. Teraz chciałabym powtórzyć zabawę Morze śródziemne brzmi dobrze ale koszty chyba są odpowiednio wyższe? Chociażby za sam dojazd... A zależy mi by to jednak nie była zbyt wygórowana półka

Kosmetyczny:

Ciuszkowy:

Stary 2011-05-08, 20:06   #5
molka11
Rozeznanie

koszty różne, ale myślę, że Chorwacja z własnym jedzeniem nie wyjdzie dużo drożej niż Bałtyk. Zależy też z której strony PL jedziesz. Na pewno nie ma jednak co liczyć, że południe Europy będzie tanie.

molka11 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-11, 20:46   #6
Ankaa1987
Przyczajenie

Moj tato ma świra na punkcie żagli, więc trochę mnie zaraził, na razie myślę dopiero o zrobieniu patentu, natomiast on niedawno zrobił sobie stopień kapitana (dokładnej terminologii jeszcze nie znam, ale wiem, gdzie są szoty, bom, fok), gdy opowiada o żaglach to tak mu się oczy świecą.... pływał m.in po bałtyku do kopenhagi i po oceanie spokojnym, wzdluz wybrzeza portugalii i francji, byl zachwycony opowiadal tez śmieszne historyjki z pokladu, o warunkach na takiej wiekszej łodzi, gdzie 50 osob jest na kupie
Ankaa1987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-17, 13:16   #7
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

hej, ja dopiero zaczynam przygodę z żeglarstwem - trochę późno... ale lepiej późno, niż wcale
mam nadzieję, że wątek się rozwinie

ruda3d jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-05-19, 19:58   #8
bienius
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!

Macie jakieś fajne pomysły na udekorowanie miejsca obozowego o konwencji żeglarskiej nad jeziorem? Do dyspozycji drewno gwoździe, materiał, itd, takie najprostsze rzeczy. Dekoracje muszą przypominać statek, tak jakby dzieci które tam mieszkają (pod namiotami) znajdowały się na statku
bienius jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-23, 13:14   #9
paulima1208
Przyczajenie

Żeglarstwo

Hej
Niedługo jadę na żagle,mam pytanie,jestem osobą otyłą i zastanawiam się czy to nie jest problemem.Będę pierwszy raz i boję się,że moja waga będzie przeszkadzać.
paulima1208 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-23, 13:41   #10
cholernarejestracja
Copyraptor

Dot.: Żeglarstwo

Ale jakiego rodzaju to żegluga? Żaglówka na Mazurach czy jacht pełnomorski i rejs po morzu północnym?
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-23, 14:29   #11
rosiek
Zakorzenienie

GG do rosiek

W zeszłym roku na Mazurach była z nami 'większa' koleżanka, sama nie należę do kruszynek i w żaden sposób nie stanowiło to problemu - wręcz przeciwnie, mogliśmy fajnie manewrować balastem więc myślę, że nie ma się czym przejmować!
rosiek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-23, 14:45   #12
paulima1208
Przyczajenie

Na Mazury jedziemy

---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ----------

Cytat:
Napisane przez rosiek Pokaż wiadomość
W zeszłym roku na Mazurach była z nami 'większa' koleżanka, sama nie należę do kruszynek i w żaden sposób nie stanowiło to problemu - wręcz przeciwnie, mogliśmy fajnie manewrować balastem więc myślę, że nie ma się czym przejmować!
Dziękuję za odpowiedź
paulima1208 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-25, 10:55   #13
slawek_33
Raczkowanie

Może to brzmi brutalnie ale balast się przydaje, serio Ja jestem szczupły i nie dociążam należycie mojej łódki przez co silniejszy podmuch może mnie przewrócić na wodzie.
slawek_33 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-30, 17:36   #14
rosiek
Zakorzenienie

GG do rosiek

Nie chcę zaśmiecać forum nowym wątkiem a ten tytuł ma neutralny, więc wcisnę się z pytaniem
W tym roku ponownie wybieram się na rejs po Mazurach, to będzie mój drugi raz. Wyjeżdżam za tydzień i od jakiegoś czasu planowałam co ze sobą zabrać bazując na zeszłorocznych doświadczeniach jednak dzisiaj zerknęłam na pogodę i jestem w kropce.

Rok temu pogoda dopisała nam na tyle, że były tylko 2-3 deszczowe dni a poza tym wszyscy narzekali na grzejące słońce :P
W tym roku zapowiada się jednak na o wiele mniej słońca i deszcz stąd moja prośba o poradę: ile sztuk jakiej odzieży zabrać na 10-dniowy wyjazd? [dobra, dla ścisłości chodzi mi raczej o cieplejsze ubrania niż o bieliznę i podkoszulki (;]
Nie lubię dużo dźwigać :P ale nie wiem czy dwie bluzy + kurtka/sztormiak będą okej, tak samo zastanawiam się w kwestii butów: planowałam zabrać jedną parę tenisówek i gumowe sandały typu crocs.

Znajdzie się ktoś bardziej doświadczony żeby doradzić?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg pogoda.jpg (79,3 KB, 5 załadowań)
rosiek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-07, 19:25   #15
arcymistrz2
Przyczajenie

Ja byłem 2 lata temu na Mazurach. Pojechaliśmy z kolegami na wędrowny rejs w wakacje. Jak dla mnie coś nowego, zdobyłem patent żeglarski i pokochałem żagle Wtedy byłem studentem i niestety piękne czasy się skończyły, przyszła szara rzeczywistość

Dla tych którzy chcą posmakować żeglarstwa - xxx

Edytowane przez moniczorek
Czas edycji: 2016-12-08 o 14:35 Powód: link
arcymistrz2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości