|
|||||||
| Notka |
|
| Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Piknik.
Z tego, że jest coraz cieplej postanowiłam pójść z moim TŻ na piknik. Tylko mam malutki problem. Co zrobić dobrego do jedzenia? Prócz kanapek :P
|
|
|
#2 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Piknik.
może paszteciki np z mięsem, kapustą i grzybami ? jakieś szaszłyczki, mini kebaby własnej roboty
|
|
#3 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
zainteresowały mnie kebaby. mogłabyś podać mi potrzebne składniki i sposób przygotowania? jestem kompletnie zielona w robieniu rzeczy typu kebaby domowe itp
|
|
|
|
#4 |
|
Zadomowienie
|
Sałatka kebabowa np
Ja daję do niej podsmażonego w kostkę fileta z kurczaka, kukurydzę, ogórki kiszone, oczywiście kapustę pekińską, czasem pomidorka czy jakieś inne warzywa To doprawiam przyprawą do gyrosu i daję sporo majonezu i keczupu...Mieszam i gotowe, pyszne, szybko się robi i jak najbardziej nadaje się do przetransportowania na piknik w jakiś pojemniczkach ![]() Albo właśnie szaszłyki jakieś
![]() Edytowane przez _gatinha_ Czas edycji: 2011-04-18 o 18:29 |
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
na słodko t może jakieś muffinki albo inne własnoręcznie wykonane kruche ciasteczka, wafelki
|
|
#6 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
*chlebki pita (dostaniesz je np w tesco, w carrefourze) - będą bardziej praktyczne niż ciasta tortilla (nie bedzie sie nic wylewac itp) *mięsko - ja daje filet z kurczaka zamarynowany w przyprawie do gyrosa, lub do kurczaka, ale mozesz tez dać mielone (uformować w takie dłuższe pasmo - nie wiem jak to nazwać - taki mini szaszłyk )*ogórek kiszony, bądź świeży *pomidorki *cebulka *białaa kapusta, czerwona, sałata *kukurydza... poprostu dajesz to co lubicie i najważniejsze ... SOS. bardzo dobry jest Czosnkowy z torebeczki takiej zielonej chyba Knorr, albo poprostu kupić z Winiar w słoiczku , można dać do tego ketchupu.Na piknik zawiń sobie to w folię aluminiową i jazda, chyba dwa wam wystarczą, bo danie syte.
|
|
|
#7 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
O, dziękuję Ci bardzo
|
|
|
|
#8 |
|
Rozeznanie
|
Ciasteczka owsiane , muffinki , a do tego wino i jak wcześniej wspomniano , takie małe roladki nadziewane , szaszłyki. Wracając do alkoholi, to może likier kokosowy i do tego zabrać mleko ?
Edytowane przez Alejka Czas edycji: 2011-04-26 o 00:16 |
|
|
|
|
#9 |
|
Przyczajenie
|
Dostałam ostatnio do testowania nowe twarożki Hochland. Są tam duże kawałki warzyw i smakują jak te robione w domu. Więc to jest mój numer jeden na piknik ze świeżą bułeczką smakuje idealnie. Oprócz twarożku zabiorę ze sobą jeszcze marchewkę, owocę, muffinki i winko
|
|
|
|
|
#10 |
|
Raczkowanie
|
Sałatka wiosenna (sałata, pomidor, ogórek szklarniowy, kukurydza, rzodkiewka), ciasteczka owsiane ze słonecznikiem (jeśli chcesz przepis to napisz).
|
|
|
|
|
#11 |
|
BAN stały
|
U nas do koszyczka piknikowego muszą koniecznie trafić owoce, dla córki "pandajinki", a dla syna banany. Bez tego nie ma imprezy plenerowej
|
|
|
|
|
#12 |
|
Rozeznanie
|
ja ostatnio robilam tropikalny piknik z sushi, szaszlykami z krewetek i ananasa, robiły furrorę a przygotowanie było bardzo szybkie:
kupione krewetki ugotowalam, marynowalam w oliwie z oliwek pol na pol z sokiem z cytryny przez jakies 15 min do tego swiezy ananas i na ruszt, mniam! |
|
|
|
|
#13 |
|
Przyczajenie
|
Sushi... sexy
Ja bym wzięła sałatki. Idealne na zimno, w każdy pojemniczek zapakujesz. Jeżeli ktoś nie ma wstrętu do tuńczyka, to jest pyszna sałatka z makaronem, kukurydzą i serem. Zapraszam też na blog poniżej, jest kilka fajnych sałatek
|
|
#14 |
|
Raczkowanie
|
Ja się właśnie wybieram na piknik.
Też miałam wielki problem co zrobić do jedzenia... Mój TŻ nie jest aż taki wybredny na szczęście, więc zrobiłam... 1. Sałatkę ziemniaczaną amerykańską (przepis znalazłam na wizażu, jedna z wizażanek go dodała). 2. Koreczki (chlebek, ser żółty, kiełbaska, pomidorek, ogórek kiszony, oliwka). 3. Nie chciałam brać bananów w normalnej postaci, dlatego znalazłam przepis na banany w jogurcie z miodem i cynamonem. ![]() Mam nadzieję, że nasz piknik się uda... Wybieramy się głównie po to, by w końcu pograć w ulubionego babingtona.
|
|
|
|
|
#15 |
|
Raczkowanie
|
A czy taka sałatka gyros nie zepsuje się w upały?? Co proponujecie gdy za oknem jest +30 stopni??
|
|
|
|
|
#16 |
|
EDUkator
|
Up
![]() |
Nowe wątki na forum Kuchnia - moje gotowanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:04.

może paszteciki np z mięsem, kapustą i grzybami ? 
To doprawiam przyprawą do gyrosu i daję sporo majonezu i keczupu...Mieszam i gotowe, pyszne, szybko się robi i jak najbardziej nadaje się do przetransportowania na piknik w jakiś pojemniczkach