|
Notka |
|
Konkurs Rossmann - Szał Ciał Załóż swój wątek na dedykowanym forum "Szał ciał" - czyli sposób na piękną figurę do lata. Opisz w tym wątku jaki masz sposób na osiągnięcie pięknej figury. Czy masz jakieś ulubione ćwiczenia, diety, czy sprawdzone sposoby na piękne, zadbane ciało? |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
walka ze slabosciami
czesc dziewczyny
![]() mam na imie Zosia, 20 lat nie zalezy mi aby wygrac konkurs, robie to dla siebie. jestem perfekcjonistka; lubie miec wszystko opracowane, dopracowane i najlepiej opisane.. nie wiem czy to dobra cecha ale takie rzeczy sprawiaja mi radosc. ostatnio nie mialam porzadku w psychice poniewaz mialam powazne problemy, ale mysle, ze juz czas sie ogarnac. przytylam ostatnio dosc duzo i przyszedl czas na male zmiany i uporzadkowanie wszystkiego wiec zacznijmy! ![]() bede tutaj pisac o mojej diecie, odzywianiu i pielegnacji. sadze, ze kazda kobieta jest piekna tylko musi to piekno umiec podkreslic i o nie zadbac. kazda z nas powinna spogladajac w lustro byc zadowolona. nie jest tak w Twoim przypadku?-w moim tez nie. znam na to sposob: pokochaj swoje slabosci lub zrob cos z nimi. na wszystko jest rozwiazanie. czy sadzisz, ze nie jestes piekna? mylisz sie, kazda kobieta ma w sobie cos pieknego. MOJE WADY : ♥naczynka na skorze twarzy ♥blyszczaca cera ♥zaskorniki ♥przebarwienia potradzikowe ♥porozdwajane koncowki ♥nieukladajace sie, zniszczone wlosy ♥slabe paznokcie ♥jasne rzesy ♥niewysportowane, wiotkie cialo ♥faldki na brzuchu MOJE ZALETY : ♥duze, ladne oczy ♥brak celulitu ♥dlugie wlosy, falowane ♥ladny ksztalt paznokci ♥proste zeby ♥szerokie biodra ♥pelna pupa 166 wzrostu, 60 kg mam nadzieje, ze dam rade, trzymajcie kciuki! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: walka ze slabosciami
dawno tu mnie nie było.
konkurs co prawda zakończony ale ja mam zamiar tu pisać, ktoś może będzie czytać ![]() GRATULUJE LAUREATKOM KONKURSU! dzisiaj chciałabym powiedzieć kilka słów na temat mojej pielegnacji twarzy PIELĘGNACJA TWARZY: Codziennie Rano:1.oczyszczanie (mydełko naturalne z nanosrebrem) 2.tonizowanie(toniki wlasnej roboty,kilkudniowe-przepisy nizej) 3.nawilzanie(krem ochronny babmino/krem z filtrem spf 50 biodermy,bo ostatnio sie kwasze) Wieczorem: 1.demakijaz(mleczko ziaja phytoaktiv do cery naczynkowej) 2.oczyszczanie(mydelko naturalne z nanosrebrem) 3.tonizowanie 4.nawilzanie(krem bambino) 5.acne-derm(przebarwienia) ewentualnie antybiotyk klindacin T punktowo, jak mi sie jakis pryszcz zrobi-czyli rzadko Raz w tygodniu: 1.cieply kompres z rumianku (otwieranie porow) 2.maseczka(moje maseczki nizej wypisane)czasami naklejam na nos plasterek na wagry nivea 3.gruba warstwa kremu bambino 2 razy w tygodniu: 1.peeling enzymatyczny(ziaja,nuno) Toniki: ♥zielona herbata (odswieza,oczyszcza) ♥sok z ogórka+woda(rozjasnia cere, eliminuje wagry) ♥sok cytrynowy(rozjasnia, podobno bardzo dobry na wagry, ale boje sie uzyc ze wzgledu na moje naczynka ♥pichtowy(wagry, mozna sie o nim duzo naczytac na forum wizaz ![]() ♥napar z pietruszki(oczyszczanie) ♥napar z płatkow rozy(lagodzacy) ♥mocznik ♥mleko(oczyszcza pory, antystarzeniowy) ♥napar z kasztana (na naczynka) ♥napar z pokrzywy(wagry) nie wszystkie te toniki sa przeze mnie przetestowane Maseczki: ♥rozgnieciony pomidor+skrobia(rozswietl a,poprawia koloryt) ♥starta marchewka+skrobia(poprawi a koloryt) ♥garnier rozgrzewajaca z cynkiem(oczyszcza pory) ♥aspirynowa z jogurtem naturalnym(oczyszcza pory) ♥ziaja zielona glinka(oczyszcza pory, poprawia koloryt) ♥ziaja phytoaktiv (wzmacnia naczynka) ♥drozdzowa( o niej mozna sie takze naczytac w internecie ![]() ♥ogorek(rozjasnia) ♥gruba warstwa kremu bambino (ja nakladam na noc, rano skora jest miekka i promienna) ♥cynamonowa(oczyszcz a pory-ludzie ja chwala ale ja nie moglam zniesc tego pieczenia skory, moze dlatego, ze mam cere wrazliwa) moja pielegnacja cery opiera sie na kosmetykach bardzo tanich, lub domowej roboty. z wszystkich jestem bardzo zadowolona lubie wszystko co naturalne ![]() BUZIAKI! ---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ---------- MOJA PIELEGNACJA WLOSOW: podstawa sa dla mnie czeste wizyty u fryzjera, obcina moje znisczone koncowki co 2 dni je myje i wyglada to mniej wiecej tak: 1.przed myciem jesli mam czas to nakladam na koncowki cos natluszczajacego na okolo pol godziny(olejek rycynowy/jajko/majonez) 2.myje wlosy odzywka isana(jest tania i dobra, wlosy sa po niej blyszczace. srednio sie pieni ale wole to niz szampony naszprycowane sylikonami) 3. przetrzymuje troche odzywke na wlosach i splukuje przez niecala minute lodowata woda (aby zamknac luski wlosa) i teraz jest roznie ![]() ♥jak mam zamiar zwiazac wlosy to nakladam na nie jakakolwiek odzywke i susze ♥do osiagniecia prostych wlosow nakladam jedwab i susze je z glowa w dol ciagle rozczesujac ♥aby miec moje naturalne fale trzeba sie juz bardziej nameczyc.. zwiazuje luzno koncowki wlosow i susze suszarka te u nasady nastepnie spryskuje koncowki woda z rumiankiem(blond refleksy) aby byly srednio mokre pozniej nakladam odzywke(pantene,loki i fale) ugniatajac fale, po jakims czasie nakladam pianke (nivea, ultra strong) i czekam az wyschna do konca ![]() Edytowane przez zosienka1990 Czas edycji: 2011-05-01 o 23:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Dot.: walka ze slabosciami
MOJA PIELEGNACJA CIALA:
♥codziennie masaz pod prysznicem z antycelulitowa gabka Syrena+oliwka Johnson's baby rumiankowa ♥na kolana i lokcie nakladam krem bambino ♥mydelko z nanosrebrem zastepuje mi plyn do kapieli i higieny intymnej ♥depiluje sie golarka, niestety ♥zamiast dezodorantu uzywam Blokera ziai (swietny) ♥chusteczka samoopalajaca STOPY I DLONIE ♥stopy:![]() 1.kapiel w wodzie z sola (peeling) 2.ścieranie zrogowacialego naskorka 3.wycinanie skorek 4.obcinanie i pilowanie paznokci 5.nakladam na cale stopy balsam intensywnie nawilzajacy a nastepnie olejek rycynowy na paznokcie,zakladam skarpetki i ide spac 6.rano zmywac pozostalosci olejku i maluje paznokcie ♥dlonie: 1. peeling 2.wycinanie skorek 4.obcinanie i polowanie paznokci 5.nawilzam oliwka, jak mam czas to nakladam olejek rycynowy na paznokcie 6. zmywam, maluje ☺polecam zmywacz Isana migdalowy oraz lakiery Bell ![]() ☺uzywam peelingu Synergen z Rossmana (jest co prawda do twarzy ale jest bardzo ostry) lub peelinguje sie kawa POZDRAWIAM Edytowane przez zosienka1990 Czas edycji: 2011-05-02 o 20:39 |
![]() ![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:19.