|
|||||||
| Notka |
|
| Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Kryjący, jedwabisty podkład ?
Witam
Mam pewne pytanie. Otóż mam 16 lat i dość duże problemy z cerą. Zaczerwienienia, rozszerzone pory, zaskórniki, krostki, czasem i pryszcze. Zauważyłam, że nie mogę używać żadnego pudru (bo mi te wszystkie niedoskonałości w świetle dziennym "cudownie" uwydatnia), a podkłady robią to samo. Potrzebuję czegoś kryjącego, ale co dawałoby naturalny efekt a nie "tapety na buzi", co nie będzie jednocześnie podkreślać tych mankamentów, i nie będzie powodować nowych (tj. kolejnej maniany na twarzy). Efekt mógłby być najlepiej satynowy/jedwabisty, ale wiem że to mało prawdopodobne. Cerę mam niestety suchą i wrażliwą Mój budżet jest bardzo skromny, chciałabym coś do ok. 50 zł, i łatwo dostępnego w drogeriach / aptekach. Pomożecie?
|
|
#2 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kryjący, jedwabisty podkład ?
Cytat:
|
|
|
#3 |
|
Zadomowienie
|
wizyta u dermatologa
i najpierw pozbądź się cudów na twarzy, a potem działaj z makijażem nigdy odwrotnie ![]() a sensualitat dała swietną radę z kwc w sumie do Piotrkowa mam niecałe 20km...hmm jeżeli na twoim profilu widnieje poprawna data urodzenia..to tylko mogę powiedzieć , że ja jestem z 21.11.1989 ![]() ![]() Edytowane przez bentkuff Czas edycji: 2011-05-02 o 03:59 |
|
|
|
|
#4 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
Ja polecam Ci "Dermacol" chociaz napewno zaraz pojawia sie przeciwniczki tego podkladu mowiac,ze jest za gesty,zapycha pory,jest ciezki i tworzy maske na twarzy..... Dermacol trzeba umiec uzywac,jesli nauczysz sie go uzywac nie bedziesz miala absolutnie maski na twarzy,jak mialam kiedys problemy z cera bardzo mi pomogl,poniewaz wysusza pryszcze,goi je ,nie podraznia skory (przynajmniej mojej) ,a mam bardzo wrazliwa alergiczna skore.
Dermacol jest baaaardzo wydajny,wystarczy doslownie odrobinka,zeby zrobic nim makijaz ,starczy na bardzo dlugo kosztuje jakies 25 zl. doskonale kryje,nie sadze,zebys znalazla cos lepiej kryjacego od Dermacolu. Na poczatku jak go kupilam nie wiedzialam co mam z ta gesta mazia zrobic ,ale teraz umiem go uzywac i jestem mu wierna,odrobinka dobrze nalozona gabeczka i cera wyglada naprawde pieknie.Uzywam go nawet teraz kiedy juz nie mam zadnych problemow ze skora.
|
|
#6 |
|
Przyczajenie
|
Mam bardzo tłustą cerę i nic praktycznie długi czas na nią nie działa by była matowa. Szukam dobrego podkładu matującego ale nic nie działa wystarczająco długo ( a potrzebuje jakichś 18h, ponieważ często teraz wyjeżdżam i nie mam czasu ani warunków do jego częstego poprawiania) i nie matowi zbyt dobrze. Na początku używania kosmetyku jest ten efekt ale po jakimś tygodni skóra jakby się do niego przyzwyczaiła i zaczynam się strasznie błyszczeć. Byłabym wdzięczna gdyby ktoś mi doradził jakiś dobry podkład.
|
|
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
Dobrze kryjący puder ...
... ew. cokolwiek
Witam, możecie dziewczyny poradzić mi, który puder dobrze maskuje niedoskonałości (wypryski) ?mam już dosyć swojej cery... od dziś zastosuje maseczke z aspiryny bo wszystkie żele na prysze przetestowałam i nic nie dają i został makijaż jak narazie stosuje fuid rozświetlający Lirene lub podkład mineralny Maybelline ale niestety zero krycia... :/ dodatkowo po tym drugim strasznie się świece aaa i może jeszcze puder w kamieniu wykańczający makijaż nie robiący maaski z góry dziękuje
|
|
|
|
|
#8 | |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Dot.: Dobrze kryjący puder ...
Cytat:
|
|
|
#9 | |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Dot.: Podkład matujący
Cytat:
A z podkładów to najlepiej wybierac takie do cery tłustej, które hamują produkcję sebum.
|
|
|
#10 |
|
Raczkowanie
|
revlon colorstay do cery tłustej
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#12 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dobrze kryjący puder ...
Cytat:
|
|
|
#13 |
|
Zakorzenienie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:45.

Mam pewne pytanie. Otóż mam 16 lat i dość duże problemy z cerą. Zaczerwienienia, rozszerzone pory, zaskórniki, krostki, czasem i pryszcze. Zauważyłam, że nie mogę używać żadnego pudru (bo mi te wszystkie niedoskonałości w świetle dziennym "cudownie" uwydatnia), a podkłady robią to samo. Potrzebuję czegoś kryjącego, ale co dawałoby naturalny efekt a nie "tapety na buzi", co nie będzie jednocześnie podkreślać tych mankamentów, i nie będzie powodować nowych (tj. kolejnej maniany na twarzy). Efekt mógłby być najlepiej satynowy/jedwabisty, ale wiem że to mało prawdopodobne. Cerę mam niestety suchą i wrażliwą
Mój budżet jest bardzo skromny, chciałabym coś do ok. 50 zł, i łatwo dostępnego w drogeriach / aptekach. Pomożecie?

!

w sumie do Piotrkowa mam niecałe 20km...