|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
BAN stały
|
co z tym Egiptem?
Hej, wybieracie się w tym roku do Egiptu czy raczej omijacie ten region.Przyznam że ceny wyjazdów do Egiptu kuszą ale obawiam się trochę czy napewno będzie tam spokojnie? czy ktoś już był w tym sezonie??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: co z tym Egiptem?
Mam ten sam problem.... Ceny są rewelacyjne, ale ja się trochę boję! Byłoby super, gdyby odpowiedział ktoś, kto był niedawno lub się wybiera. Czekam na relacje i informacje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Ceny kusza ?nie zauważyłam aby były jakoś szczególnie atrakcyjne w porównaniu z ubiegłym rokiem ,owszem 2 lata temu ale wtedy dolar kosztował 2 zł.
Zresztą biura podróży kantują jak mogą ![]() Jade do egiptu i w tym roku bez obaw. Edytowane przez paula78 Czas edycji: 2011-05-09 o 17:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
No kuszą, kuszą... 2 tyg. można wykupić za 2 tys. - myślę, że to bardzo dobra cena za hotel 4/5 gwiazdkowy na gigantycznym terenie z własną plażą... Tylko nie wiadomo, czy znów nie wybuchnie jakaś rewolucja czy wojna :/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Za 2 tys mozna bylo wykupić i rok temu i 2 lata temu .
Nie sądzę aby znowu coś miało wybuchnąć ,a nawet jeśli to można wrócić od razu. Edytowane przez paula78 Czas edycji: 2011-05-09 o 18:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
BAN stały
|
chodziło mi o to że ceny Egiptu są atrakcyjne w porównaniu z Grecją czy Hiszpanią. A wcześniej do Egiptu nie mogłam się wybrać bo dziecko było za małe.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
szczerze to myslalam ze obniza w koncu ceny bo duzo ludzi rezygnuje i boja sie tam jechac.
ja marze zeby zobaczyc piramidy, ale tez troche sie obawiam. w hotelu pewnie bezpiecznie ale co poza nim.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
na 2 tygodnie przed wylotem czyli last minute 3,900 ![]() Ludzie jeżdżą do egiptu bez obaw ,oni z tego żyją nikt dobrowolnie nie pozbawi sie środków do życia. Edytowane przez paula78 Czas edycji: 2011-05-10 o 11:13 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Zgadza sie- nie mozna za nic w swiecie porownywac Europy i Afryki. Ta druga zawsze bedzie tansza, lecz dla mnie klimat jest znacznie lepszy niz w Europie, powiewa juz egzotyka. Jesli jednak chodzi o porownanie Tunezji z Egiptem to Tunezja jest juz mega tania. Maroko- wrecz odwrotnie.. musialabym dolozyc z 600 zl za 14 dni w All.inc. Europe tez kocham, ale jest inaczej.Nie wiem czemu mowicie ze ceny w Egipcie kusza..;/ Wybieram sie w tym roku we wrzesniu i choc bede bukowac 2 tyg przed wylotem hotel itp - bo nie wiem co sie moze wydarzyc (mam nadzieje, ze nic) to zrobilam rozeznanie i ceny praktycznie sa takie same jak w tamtym roku.Mowie o hotelach 3*, 4 * bo takie mnie interesują. Jak cos podrozalo to o 100-200zl.
---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ---------- Co do wycieczek, to slyszalam ze wszystko jest organizowanie juz normalnie. Zreszta nawet Rosjanie juz lataja.... a to o czyms swiadczy, skoro cofneli im zakaz. Ja planuje wrzesien wiec na bank sie wszystko uspokoi ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wystarczy przez miesiąc -dwa śledzić ceny. ---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ---------- Cytat:
Słyszalam tylko dzisiaj ,że wycieczki fakultatywne sa bardziej obstawione ale tam zawsze ma kazdym rogu partole z bronią. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Koleżanka wróciła w czwartek po 2-tygodniowym pobycie i potwierdziła, że jest bezpiecznie w kurortach tzn. nie dzieje się nic nadzwyczajnego.
Mój wujek (pilot) jest 2 razy dziennie w Egipcie i też mówi, że jest ok... Na miejscu ceny podobno poszły w dół, więc ceny u nas nie spadają bo biura sobie "przycinają" więcej dla siebie... W każdym razie ja się wybieram w lipcu. Raz już byłam w Sharm 2 tygodnie po wybuchu bomb w hotelach w Sharm i jakoś też paniki nie było. A te ataki były wtedy skierowane bezpośrednio na turystów. http://pl.wikipedia.org/wiki/Zamach_..._lipca_2005%29
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Bez paniki, dziewczyny ; )
lece do Egiptu 24 czerwca ![]()
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
Moim zdaniem nie ma co sie bac, ja jade w polowie czerwca, kolezanka byla w styczniu, dokladnie w czasie kiedy byly te protesty i mowi ze nic sie nie dzialo. Co prawda nie mogla pojechac do Kairu, ale z plaz i jakis atrakcji mozna bylo korzystac
![]() Czy jest taniej to nie wiem, codziennie ceny sie zmieniaja, ja bilety mam juz od grudnia, wiec troche zaoszczedzilam, ale teraz kupic na okres wakacyjny to raczej ceny sa normalne ![]()
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
A ja za 2 tyogdnie o tej porze bede piła drinka z palemką po całodziennym nurkowaniu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
paula78, zazdroszczę, udanego pobytu
![]()
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Nie dziękuje ,odezwe się za +/- miesiąc po powrocie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny podnoszę wątek
![]() Wybieram się do Egiptu pod koniec lipca. Czy orientujecie się jak jest w rejonie Taby? Kilka dni temu słyszałam przez przypadek w radio, ze znow w Kairze podobno coś się dzieje...
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:24.