Radiofrekwencja - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-05-23, 12:14   #1
**bea**
Przyczajenie

Radiofrekwencja

Witam.
Na wizażu jestem dosyć długo, przeważnie czytam i mało udzielam się na forum.
Dziewczyny mam do Was pytanie, czy któraś z Was słyszała o zabiegach radiofrekwencji, albo stosowała i zauważyła zmiany ? Chodzi mi o zabiegi na twarzy.
Bardzo proszę o odpowiedz.

Edytowane przez **bea**
Czas edycji: 2011-05-25 o 13:12
**bea** jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-06, 10:46   #2
aspring
Przyczajenie

Dot.: Radiofrekwencja

Hej Fajnie że zaczęłaś ten temat.
Ostatnio na kongresie LNE w Krakowie w maju miałam okazję wypróbować zabieg z użyciem radiofrekwencji urządzeniem Accent. Zabieg wykonywał fizjoterapeuta, który opowiadał, jak fale radiowe wpływają na skórę i na tkankę tłuszczową Z tego co zapamiętałam to urządzenie wykorzystując radiofrekwencję o określonej częstotliwości, podgrzewa skórę równomiernie do określonej temperatury, którą następnie trzeba utrzymać przez jakiś czas. Zabieg wspomaga usuwanie zbędnych produktów przemiany materii, stymuluje kolagen do wzrostu i poprawia strukturę i elastyczność skóry. Fizjoterapeuta mówił, że trzeba pić duuużo wody po zabiegu Nigdy nie wierzyłam w działanie takich zabiegów, ale koleżanki namówiły mnie i spróbowałam. Zrobiłam sobie uda, bo mam z nimi mały problem Już po 1 zabiegu naprawdę widziałam efekty, skóra była taka napięta i jędrna! Było tam też dużo innych osób, które "modelowały" sobie twarz i z ciekawości przysłuchiwałam Im się i były naprawdę zadowolone! Trochę grzebałam na ten temat w necie, bo nie chciałabym wyrzucać pieniędzy w błoto. I na tej stronie jest sporo informacji o tym urządzeniu:
http://dermatologia.consultronix.pl/...ania-sylwetki/
Jest tam opis urządzenia i co najważniejsze zdjęcia przed i po zabiegu
Im więcej czytam na ten temat tym bardziej chcę kontynuować zabiegi
Fizjoterapeuta mówił jeszcze, że efekty widoczne są już po 1 zabiegu, ale są to efekty krótkotrwałe, aby efekty utrzymywały się dłużej potrzeba na to znacznie więcej zabiegów 4-6, w zależności od rodzaju skóry i ilości tk. tłuszczowej
Kurcze, idzie lato, fajnie byłoby pokazać "zgrabne" nóżki, bez fałdek

A! i jeszcze zapraszali do odwiedzenia ich str na facebooku, tam też jest sporo informacji, są nawet zdjęcia z kongresu a co najfajniejsze można napisać do nich i zapytać w jakich miastach są ich urządzenia Żeby nie trafić na jakiś bubel.
Tu są wymienione miasta:
http://www.facebook.com/home.php#!/p...type=1&theater

Daj znać czy się zdecydujesz
Pozdrawiam!
aspring jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-14, 23:26   #3
iskra111
BAN stały

Tu sa opisy zabiegów i ceny. W wakcje oferują 20% promocję.

http://www.givenday.pl/radiofrekwencja-cat-95.aspx
http://gabinetyperfect.pl/00054,
iskra111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-22, 10:06   #4
**bea**
Przyczajenie

Dziękuję za odpowiedzi, nie wiem jeszcze czy się zdecyduję, ponieważ moja ciocia, od marca tego roku, miała kilka zabiegów na twarz, niestety, ani ja, ani nikt inny, nie zauważył zmian. Cera i twarz wygląda tak samo jak przed zabiegami.
**bea** jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-22, 12:37   #5
crazy13
BAN stały

Do Bea
właśnie jestem w trakcie zabiegów radiofrekwencji i przeszukując wątki do subskrypcji natknęłam się na ten. Widząc efekty na sobie - myślę że w przypadku Twojej cioci - brak efektów może być spowodowany np podrabianym urządzeniem! Mnie moja Pani, która wykonuje zabiegi powiedziała, że efekt zależy od mocy maszyny - chyba w watach (35, 50...). Ona była oburzona jak zobaczyła ceny w niektórych gabinetach bo powiedziała że tylko chińskie buble mogą dawać zabiegi za takie kwoty.
Pewnie chciała mi wyjaśnić dlaczego jak tak dużo płacę ale może coś w tym jest. Mnie namówiła koleżanka, która po 7 zabiegach miała prawie 7 cm mniej o obwodzie (ja tego nie widziałam...) ale najważniejsze że niesamowicie uniosła jej się pupa - i to widziałam na własne oczy.
Przemyśl to Bea i sprawdź tą maszynę.
Pozdro
crazy13 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-25, 08:34   #6
aspring
Przyczajenie

Crazy 13 podpisuję się całkowicie pod Twoimi słowami.. Niestety na rynek Polski co raz częściej wchodzą chińskie podróby, które kosztują nawet 10 razy mniej niż prawdziwe certyfikowane urządzenia! Lekarzy zachęca atrakcyjna cena i kupują je, ale w parze nie idzie jakość! To jest bardzo smutne, bo osoby które płacą za zabieg a nie są świadome tego wyrzucają pieniądze w błoto..
Dlatego sprawdzajcie i pytajcie jakimi urządzeniami wykonywane są zabiegi. Jeśli ktoś chce to na PW mogę podpowiedzieć parę sprawdzonych gabinetów czy firm.
Powodzenia
aspring jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-16, 09:52   #7
tukick
Przyczajenie

mam pytanie do Was, skoro dużo podrobionych sprzętów jest w obiegu- wiecie może coś na temat jakości multi light plus?
tukick jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-11, 08:25   #8
bettyboom1000
Przyczajenie

Taki zabieg radiofrekwencji wykorzystuje działanie fal radiowych i ultradźwięków. Takie zabiegi stosuje się w przypadku poprawy jędrności skóry. Aspiring w swoim poście już sporo wyjaśniła, więc dodam tylko, że po takim zabiegu czas rekonwalescencji ograniczony jest do minimum i szybko można powrócić do obowiązków. Wydaje mi się, że takie nieinwazyjne metody są o wiele lepsze, aniżeli chirurgia plastyczna. I zapewne o niebo bezpieczniejsze!

Cytat:
Napisane przez aspring Pokaż wiadomość
Hej Fajnie że zaczęłaś ten temat.
Ostatnio na kongresie LNE w Krakowie w maju miałam okazję wypróbować zabieg z użyciem radiofrekwencji urządzeniem Accent. Zabieg wykonywał fizjoterapeuta, który opowiadał, jak fale radiowe wpływają na skórę i na tkankę tłuszczową Z tego co zapamiętałam to urządzenie wykorzystując radiofrekwencję o określonej częstotliwości, podgrzewa skórę równomiernie do określonej temperatury, którą następnie trzeba utrzymać przez jakiś czas. Zabieg wspomaga usuwanie zbędnych produktów przemiany materii, stymuluje kolagen do wzrostu i poprawia strukturę i elastyczność skóry. Fizjoterapeuta mówił, że trzeba pić duuużo wody po zabiegu Nigdy nie wierzyłam w działanie takich zabiegów, ale koleżanki namówiły mnie i spróbowałam. Zrobiłam sobie uda, bo mam z nimi mały problem Już po 1 zabiegu naprawdę widziałam efekty, skóra była taka napięta i jędrna! Było tam też dużo innych osób, które "modelowały" sobie twarz i z ciekawości przysłuchiwałam Im się i były naprawdę zadowolone! Trochę grzebałam na ten temat w necie, bo nie chciałabym wyrzucać pieniędzy w błoto. I na tej stronie jest sporo informacji o tym urządzeniu:
http://dermatologia.consultronix.pl/...ania-sylwetki/
Jest tam opis urządzenia i co najważniejsze zdjęcia przed i po zabiegu
Im więcej czytam na ten temat tym bardziej chcę kontynuować zabiegi
Fizjoterapeuta mówił jeszcze, że efekty widoczne są już po 1 zabiegu, ale są to efekty krótkotrwałe, aby efekty utrzymywały się dłużej potrzeba na to znacznie więcej zabiegów 4-6, w zależności od rodzaju skóry i ilości tk. tłuszczowej
Kurcze, idzie lato, fajnie byłoby pokazać "zgrabne" nóżki, bez fałdek

A! i jeszcze zapraszali do odwiedzenia ich str na facebooku, tam też jest sporo informacji, są nawet zdjęcia z kongresu a co najfajniejsze można napisać do nich i zapytać w jakich miastach są ich urządzenia Żeby nie trafić na jakiś bubel.
Tu są wymienione miasta:
http://www.facebook.com/home.php#!/p...type=1&theater

Daj znać czy się zdecydujesz
Pozdrawiam!
bettyboom1000 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-27, 18:22   #9
ratraska
Przyczajenie

Ja się właśnie zastanawiam, czy wg Was 400zł za brzuch to wygórowana cena?
ratraska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-28, 15:32   #10
apows
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez **bea** Pokaż wiadomość
Witam.
Na wizażu jestem dosyć długo, przeważnie czytam i mało udzielam się na forum.
Dziewczyny mam do Was pytanie, czy któraś z Was słyszała o zabiegach radiofrekwencji, albo stosowała i zauważyła zmiany ? Chodzi mi o zabiegi na twarzy.
Bardzo proszę o odpowiedz.
Moja siostra poddała się takim zabiegom gdyż miała problem z metabolizmem, tzn robiły się jej brzydkie zaskórniki. Po kilku zabiegach jej cera jest zdrowa i promienna więc coś w tym chyba jest.
Stary 2016-10-10, 18:23   #11
kissable1
Przyczajenie

Dot.: Radiofrekwencja po zakrzepicy

Hej. Jetem po przebytej zakrzepisy reki, leczylam sie 2 lata warfaryna. Na chwile obecna jestem zdrowa. Lecz moja reka zostala bardzo zderormowana przez zakrzepice i puchniecie reki. Jest grubsza od drugiej reki o 6 cm. w rozstepach i z powiekszonymi naczynkami i zylami. Wyglada to okropie, bluzki na ramiaczkach odpadaja, sukienki bez ramion rowniez, zbyt mocno zuca sie w oczy. Moje pytanie jest, czy po przebytej zakrzepicy moge zrobic zabieg radiofrekwenci na ta reke aby poprawic jejj wyglad. Czytalam ze przeciwskazaniem do zabiegu jest zakepica, a jesli chodzi o wyleczona?? To mozna wykonac zabieg czy nie? Prosze o pomoc...
kissable1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości