Polecane biura , niskie ceny , obozy od 18 lat , Hiszpania - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Podróże, wakacje, wycieczki

Notka

Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-05-24, 21:02   #1
jareks
Przyczajenie

Polecane biura , niskie ceny , obozy od 18 lat , Hiszpania

Witam

Podzielcie się ze mną z jakich biur jedźcie do Hiszpanii ( Lloret de Mar ) i jak cenowo wychodzą oferty . Jedzie ktoś Francja + Hiszpania + włochy ?
Przeglądnąłem mase biur i sam juz nie wiem co wybrac . Turnus raczej w sierpniu .

Pzdr
jareks jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-24, 21:05   #2
mikaminika
Rozeznanie

GG do mikaminika
Dot.: Polecane biura , niskie ceny , obozy od 18 lat , Hiszpania

Cytat:
Napisane przez jareks Pokaż wiadomość
Witam

Podzielcie się ze mną z jakich biur jedźcie do Hiszpanii ( Lloret de Mar ) i jak cenowo wychodzą oferty . Jedzie ktoś Francja + Hiszpania + włochy ?
Przeglądnąłem mase biur i sam juz nie wiem co wybrac . Turnus raczej w sierpniu .

Pzdr
Polecam funclub! Korzystałam z usług tego biura rok temu kiedy jechałam właśnie do Lloret i jestem bardzo zadowolona, wszystko było dobrze zorganizowane, biuro nie zaliczyło w moim mniemaniu żadnej "wpadki" plus cenowo też nie jest źle

Lloret de Mar 2010

Edytowane przez mikaminika
Czas edycji: 2011-05-24 o 21:06
mikaminika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-24, 23:29   #3
miriel1
Przyczajenie

Co prawda nie zdecydowałam jeszcze na 100%, ale najprawdopodobniej wybiorę się ze Steją na obóz studencki ze zwiedzaniem Paryża, Wenecji i wizytą w Monte Carlo. Cena baaardzo atrakcyjna, bo 1599zł za turnus 26.08-08.09. Minusem jest zakwaterowanie w hotelu w Malgrat de Mar, dlatego zastanawiam się jeszcze nad ofertą Gandalfa z zakwaterowaniem w hotelu Angelbel w Lloret (1699zł). Oba biura mają raczej średnie opinie, ale mają w programie Wenecję, na której mi osobiście bardzo zależy. Jakoś nieszczególnie ciągnie mnie do tego parku rozrywki we Włoszech
miriel1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-26, 18:00   #4
ps92
Przyczajenie

Jeżeli ktoś się jeszcze nie zdecydował to polecam biuro ok-tours wybieram się z koleżanką w terminie 28.07 - 08.08 może ktoś akurat chętny na ten sam turnus? jest to oboz studencki fajnie bo wiek ograniczony od 18-22 telefonicznie mówili że już ok 20 osób wykupiło ten turnus wiec bedzie sporo mlodych ludzi podaję ofertę:

http://www.ok-tours.com.pl/index.php...czne/hiszpania
ps92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-28, 18:13   #5
jareks
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez miriel1 Pokaż wiadomość
Co prawda nie zdecydowałam jeszcze na 100%, ale najprawdopodobniej wybiorę się ze Steją na obóz studencki ze zwiedzaniem Paryża, Wenecji i wizytą w Monte Carlo. Cena baaardzo atrakcyjna, bo 1599zł za turnus 26.08-08.09. Minusem jest zakwaterowanie w hotelu w Malgrat de Mar, dlatego zastanawiam się jeszcze nad ofertą Gandalfa z zakwaterowaniem w hotelu Angelbel w Lloret (1699zł). Oba biura mają raczej średnie opinie, ale mają w programie Wenecję, na której mi osobiście bardzo zależy. Jakoś nieszczególnie ciągnie mnie do tego parku rozrywki we Włoszech
Ja mam podobna sytuacje , bardzo mi sie podobała oferta stei lecz ten hotel w Malgrat de Mar , moim zdaniem wartoo dolozyc i byc w centrum Lloret . Lecz ja nie skorzystam z oferty Gandalf jak i stei poniewaz nie mam legitymacji ;/ Orientujesz się moze jakie biura oferują jeszcze takie turnusy ?

Edytowane przez jareks
Czas edycji: 2011-05-28 o 18:17
Stary 2011-05-28, 19:39   #6
miriel1
Przyczajenie

Jeśli nie masz legitki, możesz jechać ze Student Travel (cokolwiek to jest...), tylko niestety zakwaterowanie przy opcji HB jest w hotelu w Malgrat.

http://student.travel.pl/studenckie-...-lloret-de-mar

A dzwoniłeś może do Gandalfa, czy nie da się jakoś obejść bez legitymacji?
Stary 2011-05-29, 09:34   #7
jareks
Przyczajenie

Ze studenta też fajna oferta , tylko ten hotel . A apartamenty ? Chyba raczej dla osób jadących w grupach a ja jadę i nie ma co na siłe do kogos sie wciskać

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-05-29, 14:39   #8
miriel1
Przyczajenie

Wydaje mi się, że osoby z dokwaterowania są kwaterowane osobno, a nie dorzucane do grup zorganizowanych Mnie osobiście apartamenty nie interesują ze względu na brak wyżywienia, ale jeśli Tobie to nie przeszkadza, to warto zaryzykować. W końcu do odważnych świat należy ;>
A wracając jeszcze do braku legitymacji - jesteś może tegorocznym maturzystą? Bo wtedy z reguły można jechać na obóz studencki mimo zastrzeżenia o konieczności posiadania ważnej legitki. Grunt to się zapytać u źródła
Stary 2011-05-29, 17:54   #9
jareks
Przyczajenie

Cytat:
Wydaje mi się, że osoby z dokwaterowania są kwaterowane osobno, a nie dorzucane do grup zorganizowanych Mnie osobiście apartamenty nie interesują ze względu na brak wyżywienia, ale jeśli Tobie to nie przeszkadza, to warto zaryzykować. W końcu do odważnych świat należy ;>
A wracając jeszcze do braku legitymacji - jesteś może tegorocznym maturzystą? Bo wtedy z reguły można jechać na obóz studencki mimo zastrzeżenia o konieczności posiadania ważnej legitki. Grunt to się zapytać u źródła

Spróbuje skontaktować się z biurem . Dzieki za inf .
Stary 2011-05-30, 10:58   #10
zabunia9631
Przyczajenie

Tez jestem zainteresowana tym obozem studenckim ze Steji. A co powiecie na ta oferte bez wyzywienia? Apartamenty położone blizej centrum.
http://www.steja.pl/index.php?mainmo...p&idOffer=2045

---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ----------

A i kontaktowałam sie z biurem podrozy Steja i poinformowano mnie, ze nie jest wymagana legitymacja studencka, pomimo tego ze na stronie jest tak napisane.
zabunia9631 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-30, 21:58   #11
miriel1
Przyczajenie

Ja mimo wszystko wybiorę chyba jednak opcję z wyżywieniem, chociaż rzeczywiście te apartamenty wyglądają całkiem ciekawie. Niemniej jednak jadąc na wakacje, nie zamierzam zaprzątać sobie głowy jedzeniem ;P A Ty już jesteś zdecydowana?
Stary 2011-05-31, 19:17   #12
zabunia9631
Przyczajenie

Ja jade ze Steji, tylko nie wiem ktora opcje wybrac z wyzywieniem czy bez. A Ty juz sie zdecydowałas? Który termin Ci odpowiada?
Stary 2011-05-31, 21:08   #13
miriel1
Przyczajenie

Z kolei ja się zastanawiam między Steją a Gandalfem (hotel w Lloret), ale z HB. Jak na razie pewna jestem tylko terminu 26.09-08.09, bo 20. idę na ślub koleżanki, a później to już nie zdążę odespać przed początkiem roku akademickiego ;P A Ty wybierasz się sama, czy ze znajomymi?
Stary 2011-06-01, 18:00   #14
zabunia9631
Przyczajenie

Ten termin, ktory wybrałas tez mi odpowiada. W tym roku niestety jade sama a Ty?
Stary 2011-06-01, 18:29   #15
jareks
Przyczajenie

Ja też myślę nad tym terminem 26.08 - 08.09 ,lecz bardziej skłaniał bym sie ku ofercie gandalfa z hotelem w Lloret ( lecz nie wiem jak u nich z legitka - bo jest wymagana a ja jestem absolwentem ) ale jeśli będą chętni na apartament ze stei mogę jechać

Cenowe porównanie :
Widać różnice w cenie , ze stei na apartament przy terminie 26.08 - 26.09 trzeba byłoby zapłacić ap. 4 0s. 1099 zł 6 0s. 999 zł natomiast z Gandalf na hotel w Lloret ( opinie srednie , rewelacji nie ma ) w tym samym terminie 2 os. 1600 zł a 3 os. 1550 . Więc zostaje 500 zł na jedzenie w ap . Papu można z Polski przywieźć i zawsze coś oszczędzić

A jak się jedzie na wycieczkę fakultatywną to przepada obiad w Hotelu ?
Stary 2011-06-01, 18:30   #16
monqes
Raczkowanie

Od osiemnastki masz jeszcze BUTa
http://but.waw.pl/but18/index.php?co=oferta_opis&id=161
nie korzystałam, więc się nie wypowiem, ale widziałam na gł. wątku o Lloret, że dużo osób na studencki jedzie z buta, tyle że żarełko we własnym zakresie
monqes jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-01, 18:59   #17
miriel1
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez zabunia9631 Pokaż wiadomość
Ten termin, ktory wybrałas tez mi odpowiada. W tym roku niestety jade sama a Ty?
Też jadę sama, bo moich znajomych skutecznie odstraszyła cena A skąd jesteś?

Tak właściwie to w przypadku Gandalfa cena jest jeszcze wyższa, bo dokwaterowanie u nich kosztuje 1699zł. A opinie o hotelu rzeczywiście średnie... Ale właśnie zauważyłam, że również Student Travel zmienił hotel z Malgrat na Lloret, więc ja chyba rezerwuję wyjazd
Przyznam szczerze, że nie zastanawiałam się, co z wyżywieniem w przypadku wycieczek
Jednak to, co bardziej mnie zastanawia, to fakt, że Gandalf i Student Travel życzą sobie 45euro za wjazd do Paryża i zwiedzanie, a Steja tylko 20euro. Ma ktoś pomysł dlaczego?

Edytowane przez miriel1
Czas edycji: 2011-06-01 o 19:09
Stary 2011-06-01, 22:11   #18
jareks
Przyczajenie

Teraz oferta studenta jest całkiem całkiem , lecz kosztami przegania gandalfa ,dokwaterowane w 26.08 - 08.09 z ganlfa z opłatami ( oplaty metro , paliwo , euro 4zł ) 1975 zł , studenttravel oferuje ten sam hotel i za dokwaterowanie + opłaty 2110 zł .

Najtaniej wychodzi apartament ze stei 1135 zł .

+ zalezy takze z jakiego miasta , ja prawdopodobnie Kraków.

Ja sie raczej pisze na apart.
Stary 2011-06-01, 22:21   #19
misis2
Przyczajenie

GG do misis2 Send a message via Skype™ to misis2
Cool Dot.: Polecane biura , niskie ceny , obozy od 18 lat , Hiszpania

Ja również polecam OK TOURS!
Rok temu była z nimi siostra, co prawda na normalnym młodzieżowym, a nie studenckim, ale przyznała, że było świetnie
na tym samym turnusie byli też studenci i podobno zadowoleeeeeeeeni :d
możliwe, że sama się tam w tym roku wybiorę
Stary 2011-06-01, 22:36   #20
miriel1
Przyczajenie

Co do Gandalfa, to wyszło mi dokładnie to samo, ale skąd te 2100 w przypadku studenta?? Licząc 1euro=4zł mój rachunek się skończył na 1889zł (z tym, że ja jestem studentką, więc mam taniej podstawę). A jeśli chodzi o apartamenty, to tam też jest opłata za wjazd 20euro, czyli w sumie 1234zł. Zapewne wyjdzie taniej w ostatecznym rozrachunku, ale różnica raczej niewielka, bo Hiszpania do najtańszych krajów jednak nie należy. A tak przynajmniej jadę na wakacje i mam święty spokój (i klimatyzację, której apartamenty najwyraźniej nie mają)
Stary 2011-06-01, 23:05   #21
jareks
Przyczajenie

Cytat:
Co do Gandalfa, to wyszło mi dokładnie to samo, ale skąd te 2100 w przypadku studenta?? Licząc 1euro=4zł mój rachunek się skończył na 1889zł (z tym, że ja jestem studentką, więc mam taniej podstawę). A jeśli chodzi o apartamenty, to tam też jest opłata za wjazd 20euro, czyli w sumie 1234zł. Zapewne wyjdzie taniej w ostatecznym rozrachunku, ale różnica raczej niewielka, bo Hiszpania do najtańszych krajów jednak nie należy. A tak przynajmniej jadę na wakacje i mam święty spokój (i klimatyzację, której apartamenty najwyraźniej nie mają)
Tak masz racje , źle sobie popatrzyłem na termin i dlatego taka cena .
Wszystko się zgadza .
Stary 2011-06-02, 10:00   #22
zabunia9631
Przyczajenie

Po tych rozrachunkach to juz sama nie wiem z ktorego biura jechac. Ja musze patrzec na oferty gdzie nie jest wymagana legitka( bo jestem absolwentka). Jestescie juz zdecydowani na jakas oferte?
Stary 2011-06-02, 12:03   #23
miriel1
Przyczajenie

Tak, ja jestem zdecydowana na ofertę Student Travel. Czekam właściwie tylko na jeszcze jedną informację i rezerwuję wyjazd

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-06-06, 17:56   #24
Onaa992
Raczkowanie

GG do Onaa992

Ja jade z Beatur
Onaa992 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-12, 18:58   #25
Witia13
Przyczajenie

Jedź z Gandalf Travel. Mają najlepszą cenę i dobry standard.
Witia13 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości