![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Wyższa Szkoła Bankowa we Wrocławiu - ZBIORCZY
Cześć, jestem tegoroczną maturzystką. Myślę o studiach i w oko wpadła mi Wyższa Szkoła Bankowa we Wrocławiu.
Zastanawiam się nad kierunkiem Turystyka i Rekreacja, który jest w tym roku dofinansowany przez UE. Czy może ktoś z was uczęszcza na tą uczelnię? a może też i kierunek? Chciałabym się dowiedzieć czegoś od ludzi, nie tylko ze strony www ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wyższa Szkoła Bankowa we Wrocławiu
tu wspominają o forum kierunkowym na nk
![]() http://forum.wsb.pl/search.php?fid[]=7&sid=744c9b249aa47b24cd 3220d23d73d692 /jeśli nie wejdzie link -> http://forum.wsb.pl/viewforum.php?f=7 na dole szukaj, "turystyka"/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Jeżeli już koniecznie wybierasz prywatną szkołę to wybierz chociaż inny kierunek. Moja kuzynka to studiuje na WSB we Wrocławiu. Moim zdaniem to mało przydatny kierunek. Zajęcia są jedynie 3 dni w tygodniu. Ze zdaniem nie ma problemu, bo jak to w takich szkołach bywa wystarczy przyjść. Przedmioty są lajtowe niektóre nawet bardzo nudne, bo jest wiele pojęć do nauczenia się np. co to jest hotel
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
na przekór do celu
|
Cytat:
![]() sam kierunek jest średni, no ale jeśli to cie interesuje to ok ![]() ale o szkole bym jeszcze pomyślała, znane są ogłoszenia z gazet "staż dla studenta, dogodny grafik. nie dla studentów WSB" ![]()
Edytowane przez viva91 Czas edycji: 2011-05-26 o 20:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
na przekór do celu
|
czytałam kiedyś dyskusje na temat WSB i ktoś dał linka do skanu z gazety
![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
No wiec to mówi samo za siebie. Może lepiej warto poszukać innej szkoły. Turystyka i rekreacja(jeżeli już to koniecznie chcesz studiować) jest też na AWFie a to przecież szkoła państwowa, więc studia na takiej są bardziej wartościowe. Słyszałam, że w tym roku ponoć nie ma testów sprawnościowych,a i zaoszczędzić można bo nie trzeba płacić.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Studiuję na WSB we Wrocławiu logistykę. Zawsze chciałam zrobić drugi kierunek i poszłam tam tylko dlatego, bo mogłam za darmo studiować zaocznie (jestem też na dziennych studiach na Uniwersytecie Ekonomicznym). Jestem przerażona poziomem nauczania w tej szkole. Mój kierunek podobno jest "ciśnięty" przez prowadzących, bo Unia Europejska opłaca nasze studia. Jakoś tego "ciśnięcia" nie zauważyłam... Mam porównanie do tego jak nauka wygląda na UE. Na WSB wszystko jest podane jak na tacy (np. prowadzący wysyła 20 pytań z tego 5 będzie na egzaminie :
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
O matko heheheh to sie naczytałam :P dzieki wielkie dziewczyny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Wtajemniczenie
|
Skoro skończyłaś takie technikum to Turystyka i rekreacja będzie jego dobrą kontynuacją, jednak ja bym bardziej skłoniła się ku szkole państwowej chociaż wiem też że w Poznaniu jest bardzo dobra szkoła prywatna i bardzo renomowana. Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Gastronomii
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
na przekór do celu
|
Prawda, nie jest tak że kazda szkoła prywatna jest zła. Jest bardzo wiele takich, które budzą respekt i wśród studentów, wykładowców a co najważniejsze pracodawców. Jednak WSB chyba jednak nie
![]()
![]() |
![]() |
#15 | |
Wtajemniczenie
|
Skończyłam licencjat z marketingu i zarządzania, magisterkę z finansów i bankowości oraz studia podyplomowe z zarządzania sprzedażą.
Cytat:
![]() Być może WSB zeszło na psy - nie wiem - nie zaprzeczę, bo studia skończyłam 3 lata temu. Szczerze jednak mówię, że koledzy mieli ogromne problemy z zaliczeniem głównie rachunkowości, matematyki, statystyki oraz prognozowania. Mieli poprawki po 2-3 razy. Sama dawałam im korepetycje i dopóki się nie nauczyli, to nie zdali. Rekordzista jeszcze na trzecim roku zaliczał rachunkowość ![]() Jeśli o mnie chodzi, to uważam, że decyzja o zapisaniu się do tej szkoły była jedną z najlepszych w moim życiu ![]() Dodam jeszcze, że TiR oraz Logistyka, to faktycznie kiepskie kierunki. Znajomi z tych kierunków narzekali, że uczą się pierdół, więc polecać nie będę. Jednak z ogólną opinią o szkole się nie zgodzę...
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Wtajemniczenie
|
Wydaje mi się że to źle świadczy o uczelnie skoro pozwolili komuś zaliczać na 3 roku dalej rachunkowość(a ten przedmiot jest chyba w pierwszy semestrze) i dali mu warunek na 2,5 roku. Żadna porządna uczelnia by na takie coś się nie pisała. Jest jedynie semestr na poprawienie przedmiotu. Za wszelką cenę chcą zatrzymać studentów, bo przecież muszą jak najwięcej zarobić, więc idą na ugodę.
Na polibudzie nie ma czegoś takiego jak marketing i zarządzanie ale co do zarządzania na Politechnice to też nie jestem jej zwolenniczką. To nie jest odpowiednia uczelnia na taki kierunek. To tak samo jak utworzenie ZIPu na UE. Po prostu chcieli przyciągnąć studentów. Zanim się wybierze uczelnie trzeba trochę pomyśleć i logicznie wybierając każdy wybrałby zarządzanie na uniwersytecie ekonomicznym. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
na przekór do celu
|
Też bym chciała mieć możliwość poprawiać się 2-3 razy
![]() Co do WSB to opieram się na tych ogłoszeniach "praca nie dla studenta WSB" a i wśród znajomych nie znalazłam osoby która by chwaliła. Li O jesteś pierwszą ![]()
![]() |
![]() |
#18 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moja przyjaciółka, ta która studiowała marketing i zarządzanie na PWr miała poprawki i w sumie przez 6 semestrów zrobiła 4, z tym, że musiała zapłacić za poprawki. U nas też darmowe nie były. Trzeba było chodzić na zajęcia po godzinach jak na normalne wykłady i trzeba było za nie dodatkowo zapłacić. Oczywiście duże znaczenie miały punkty ECTS. Jeśli uzbierało się 10 punktów niezaliczonych, to rok trzeba było powtarzać cały. A były przedmioty, które miały po 12 punktów, więc niezdanie automatycznie oznaczało niezaliczenie roku. Ogłoszeń tego typu, o którym mówisz nigdy nie widziałam, a jakiś czas szukałam pracy. ---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- Widocznie zrezygnowali z marketingu i pozostawili samo zarządzanie. My zaczynałyśmy studia 8 lat temu, a wiadomo, że co roku kierunki się zmieniają.
![]() |
![]() |
#19 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() w ogóle ciężko jest czy tak w miarę? ![]()
![]() |
![]() |
#21 |
na przekór do celu
|
mój podpis
![]() ja nie szukam, na takie ogłoszenie natknęłam się przypadkiem ale go nie wymyśliłam.
![]() |
![]() |
#22 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#24 |
Konto usunięte
|
.
Edytowane przez 794f4f7fd0b0868ccd574eb97c8ebd94d2e43545_60bea4f1edd75 Czas edycji: 2011-08-28 o 21:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
[1=794f4f7fd0b0868ccd574eb 97c8ebd94d2e43545_60bea4f 1edd75;27212988]Tez, chcialabym zrobic drugi kierunek. Jak sobie zalatwilas to, ze nie musisz placic za te studia zaoczne?[/QUOTE]
Kierunek jest finansowany przez Unię Europejska w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Ja studiuję na WSB we Wrocławiu i jakoś nie zauważyłam, żeby wystarczyło przyjść, zapłacić i tym samym mieć zaliczenie. Jestem na zaocznym zarządzaniu i wcale gładziutko nie idzie a nie należę do osób które olewają. Mam warunek pomimo tego że chodziłam na zajęcia, płaciłam w terminie i wykazywałam aktywność na ćwiczeniach. I z tego co widzę, to we Wrocławiu zbyt porządnych uczelni nie ma, bo nawet Uniwersytet Wrocławski dopuszcza zdawanie warunku do czasu zakończenia studiów.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Przyczajenie
|
A zaoczne zarządzanie dla nieekonomistów? myślę nad jakimś magistrem po filologii ang. Wolałbym łatwe studia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Przyczajenie
|
Hej!
![]() dodam ze jestem po filologii angielskiej Edytowane przez m_1717 Czas edycji: 2011-07-03 o 16:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Przyczajenie
|
Hej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:36.