![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Karkonosze :-)
Kochane dziewczyny!!! Wybieram się niedługo na urlopik w Karkonosze
![]() ![]() ![]() Czekam na Wasze propozycje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Karkonosze :-)
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Dzięki, Natii
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#5 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Podgórzyn to ten niedaleko Szklarskiej Poręby? Jeśli tak to ja mogę godzinami
![]() Wg mnie warte zobaczenia jest Muzem Mineralogiczne w Szklarskiej Porębie, to przy szosie czeskiej i to niedaleko wyciągu na Szrenicę ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Podepnę się pod wątek jesli mogę
![]() ![]() ![]() Mam nadzieję,że Ma75 się nie obrazi za tą wtrąckę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
już odpisuję
![]() O szlakach oprócz Śnieżki: możesz iść nad Mały alob Duży Staw a najlepiej nad oba ![]() ![]() Z zabytków to dobrze jest jeszcze obejrzeć Świątynię Wang w Górnym Karpaczu - to jest przywieziona z Norwegii bodajże świątynia i poskładana na nowo już tu w Polsce - nie jest grekokatolicka - chyba augsburska o ile się nie mylę. Możesz również iść do Muzeum Zabawek - jest w drodze do Górnego Karpacza - poczułam się tam jak w dzieciństwie ![]() ![]() ![]() ![]() W samym sercu Karpacza jest taki wielki letni tor saneczkowy - cudo normalnie - dł 1 km jedziesz 5 min. Jazda na całego ![]() Jedzonko jest głównie w centrum, głównie knajpki z takim przeciętym asortymentem, dobre są naleśnki w ścisłym centrum idzie się lekko pod górkę. Dobry jest bar Miś, ale onw drodze do Wanga. Do Bachusa poszłam na taki raczej droższy obiadek - talerze są wielkości kół młyńskich zjadłąm 1/4 i nie mogłam kiwnąć palcem u nogi ![]() ![]() Jakby coś to pytaj ![]() Link do adresów jedzonka: - http://www.e-karpacz.pl/gastronomia.html Przypomniało mi się, stamtąd są wycieczki jednodniowe do Pragi albo do Wiednia, czy Niemiec - warto jechać bo tanio i w Czechach są słodycze dobre ![]() ![]() I mam jeszcze jedno w sprawie kwater zadzwoń : http://www.btkarpacz.com.pl/main_pl.htm --> to będzie telefon móisz pani co chcesz i w jakiej cenie a ona proponuje ![]() ![]() I pierwszy zakup jaki robisz na miejscu to jest mapa Karpacza koszt- ok. 3 zł ![]()
Edytowane przez Myszołapka Czas edycji: 2005-05-31 o 17:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Dzięki
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Proszę bardzo zawsze odpowiem. Uprzedzam, że od 7 do 10 mnie nie ma - jadę do Zakopca
![]() ![]()
Edytowane przez Myszołapka Czas edycji: 2005-05-31 o 18:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
Malinko dzięki
![]() Tak, to ten Podgórzyn ![]() ![]() A pamiętasz może jaki kolor ma ten szlak po mostkach z bali? Bo pewnie będziemy woleli trzymać się z dala od najpopularniejszych szlaków - nie lubię tłumów w górach ![]() Będziemy prawie 2 tygodnie, z czego większość pewnie będziemy łazić po górach, więc jak przypomnisz sobie jeszcze jakieś niesamowite miejsca, które trzeba zobaczyć, albo wyjątkowo piękne wydokowo szlaki, albo jakiekolwiek inne ciekawostki nie tylko w górach, to pisz koniecznie! Fajnie z tym torem saneczkowym - mój M. będzie zachwycony ![]() A byłaś w sztolniach w Kowarach? Warto? Aaaa, pamiętasz jak się nazywa ten bar z koktajlami? Uwielbiam takie rzeczy ![]() Stokrotko pewnie, że się nie obrażę ![]() Czekam na dalsze propozycje! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
dobry przewodnik potrafi podac naprawde wszystkie miejsca godne zobaczenia
![]() w podgórzynie koniecznie wodospad, jest rewelacyjny, woda zimna i czyściutka, mam nadzieje ze w tym roku tez nad nim bede. w okolicy rzecz jasna karpacz - to wiadomo-wang, mozna muzeum zabawek. na sniezke polecam czerwony szlak, extra widoki zapierające dech i w sezonie pyszniutkie duze jagody. western city i piwo w saloonie. w kowarach fajne muzeum miniatur. w szklarskiej tez wodospad i pobliskie górki... hmm co jeszcze.. aha w karpaczu a konktetniej w wilczej porębie krucze skałki - tam jest taka smieszna jaskinia i zdjęcia mozna oryginalne zrobic. z podgórzyna na zamek chojnik blisko. oj tez bymtam pojechala - kiedys bylam z wycieczka na ulicy Dolina Czerwieni i musze przyznac ze to urocze miejsce. jak jeszcze sobie cos przypomne to dam znac bo teraz z pamieciciezko wygrzebac... udanego urlopu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
No to tak
![]() ![]() ![]() ![]() W Sosnówce jest duży zbiorniuk wodny tylko nie wiem czy już czynny ![]() Sztolnia w Kowarach - zweidź koniecznie ![]() ![]() ![]() ![]() Kurczę zapomniałam o wodospadzie Szklarki, trzeba do njiego dojść kawałek od ul. Jelenigórskiej, obok niego jest schronisko Kochanówka. Jeśli dysponujecie samochodem to jedzcie na Zakręt Śmierci - zakręto o kacie 180* w drodze ze Szklarskiej do Świeradowa. Widok jest naprawdę łądny. Jeśli nie pisałą o samym Kamieńczyku to już się poprawiam, idzie się do niego ok. 50 minut z miasta, drogą przez las. Na miejscu kupujesz bilecik bierzez kask Boba Budowniczego ![]() Warta obejrzenia i dotknięcia jest skałą Chybotek położona na niebieskim szlaku, niedaleko grobu Karkonosza. Możesz ja rozkołysać jedną ręką ![]() Tak myśle coby tu jeszcze napisać, ale teraz nic mi do głowy nie przychodzi. Nazwy baru nie pamiętam, ale mogę dokłądnie opisać lokalizację tylko znajdę dokłądną mapę Szklarskiej Poręby. ![]() Jakby coś to pytaj, służe odpowiedzią i miło mi, że mogłam pomóc.
Edytowane przez Myszołapka Czas edycji: 2005-06-01 o 14:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
Dzięki kochane
![]() Bemolko a ta ulica Dolina Czerwieni, to gdzie? W Podgórzynie? I to miasteczko westernowe mnie kusi ![]() A kiedy będziesz w Podgórzynie? Malinko już zlokalizowałam tą trasę na mapie, lubię takie mało uczęszczane szlaki ![]() Właśnie gdzieś nad zbiornikiem Sosnówka będę mieszkać, tylko od strony Podgórzyna, nie wiem dokładnie gdzie, to służbowa kwatera i kosztuje takie grosze, że nawet nie próbuję marudzić ![]() Jeśli chodzi o bar, to mapka Szlarskiej jest tutaj: http://karkonosze.info.pl/mapy/mapa_szklarska.htm dasz radę chociaż tak mniej więcej powiedzieć ? to będę szukać ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Odkopałam w swojej stercie mapkę
![]() ![]() No i możesz jeszcze odweidzić Jelenią Górę, to intereseujące miasto. Ma ładny rynek, chyba renesansowy. Dawno byłam nie pamiętam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Rozeznanie
|
O, jak mam nazwę ulicy to na pewno znajdę
![]() A co do Jeleniej, to już chyba tylko, jakbym dostała strasznych zakwasów ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ile kosztuje zejscie do kamienczyka, i wstep do muzeum zabawek? jak nie pamietasz to chociaz mniej wiecej ![]() z gory dzieki za pomoc!
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
No to tak
![]() ![]() ![]() Bilet na zejście coś ok. 2-3 zł - ja jak uczeń miałam ulgę, studentom to też pewnie przysługuje ![]() Muzeum Zabawek też coś ok 2 zł ![]() Jakby coś jeszcze to pytaj ![]()
![]() |
![]() |
#19 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() wielkie dzieki za info o wodospadzie ![]() aha zeby mnie usytuowac bede na ulicy dolna 1a ![]() pozdrowionka
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Jedzonka wszelkiej maści jest w bród, najdorżej penie jest w centrum, ale tam też jest najwięcej knajpek i ogródków piwnych
![]() Widzę, że będziecie mieszkać blisko centrum, to dobrze, bo nie będziecie musieli potem wracać po nocy zmęczeni ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#21 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() hmm mam nadzieje ze zakwasy szybko mi przejda ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#22 |
Zadomowienie
|
a gdzie ten klub holandia??
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Jestem z Jeleniej Góry więc znam trochę miejsca wymienione przez Cebie
![]() ![]()
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#26 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() jade w gory by .. chodzic po gorach mam nadzieje ze pogoda mi dopisze ![]() Jesli orientujesz sie w jakis dobrych trasach to prosilabym o jakis na rozruszanie bym nie umierala do konca pobytu przez zakwasy, a mogla isc w nastepne dni znow ![]() No i interesuje mnie jakies zycie nocne w Karpaczu, Malinka wspominala o pubie Holandii ale nie napisala gdzie sie on znajduje ![]() Czy jest tam miejsce jeszcze jakies gdzie mozna sie pobawic ? Bede mieszkac w Karpaczu Dolnym ul dolna 1 W drodze powrotnej chcemy zajechac na pare godz do Jeleniej, skoro z niej jestes to moze cos polecisz do robienia? ![]() pozdrowienia i dzieki ![]() Kalina
![]() |
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Życie nocne , do Holandii, masz ok 20 min, do Śnieżki (mała dyskoteka ![]() ![]() To prawda, że w Karpaczu jest pełno knajpek, pizzeri napewno coś znajdziecie dla siebie Polecam Ci jeszcze Sztolnie (kiedyś to była kopalnia uranu, teraz można to zwiedzać, jest tam ekspozycja różnych minerałów) w Kowarach (niedaleko Karpacza), mniniatury zabytków Dolnego Śląska w Kowarach W Karpaczu jeszcze Muzeum Sportu i Turystyki i Muzeum Lalek, jest jeszcze jedno fajne miejscajak będziecie samochodem ![]() ![]() ![]() W jeleniej, w jednej z części tego miasteczka jest uzdrowisko Cieplice, można napić się wody mnineralnej ![]() W Sobieszowie ( na drodze z Karpacza do Szklarskiej) jest Zamek Chojnik (ruiny, ale nawet OK) W Karpaczu w biurze turystycznym możecie wykupić sobie jedno dniową wycieczkę np: do Pragi, do Skalnego Miasta w Cechach (są to naprawdę tanie i fajne wycieczki ![]() Możecie też sami podjechać do Czech przez Okraj (od strony Kowar, lub przez Jakuszyce od strony Szklarskiej ( tam niedaleko jesy Harahov, ze słynnymi skoczniami, (tam skakał Małysz) Ach w Karpaczu też jest skocznia Orlinek ![]() Jszcze jest młynek Miłości,( w K. górnym) można nabrać wody w usta i biegać na około to podobno przynosi szczęcie w miłości ![]() Pozdrawiam i życzę udanej zabawy ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() trzeba przebiec 7 razy wokół kosciółka - moj TŻ biegał ![]() polecam tez szlak ze Sniezki na Okraj - niby daleko ale czlowiek niezbyt sie męczy, potem wrócic zielonym do Wilczej Poręby mozna albo zejsc do Kowar i tam łapac stopa |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:29.