|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Problem z paszportem
Za miesiąc miałam jechać do Chorwacji. Niestety skonczyl mi się paszport i musze wyrobić nowy. Problem w tym, że jestem niepełnoletnia - w tym roku koncze 18lat, a mój ojciec nie żyje. Żeby uzyskać paszport muszę dostarczyć oryginalny akt zgonu ojca do Warszawy. Niestety, obawiam się że w miesiąc nie da się załatwić tego wszystkiego... Moja mama mówi, żeby wyrobić dowód tymczasowy, ale nie wiem, czy zostaniemy przepuszczeni przez granicę bez paszportu i czy będą jakieś problemy ? Czy ktoś miał podobna sytuacje?Z góry dzięki za pomoc.
![]() |
#2 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Problem z paszportem
Cytat:
po2 możesz wjechac na dowodzie tymczasowym http://www.msz.gov.pl/Informacje,wiz...mcow,1799.html może się komus przyda po3 wyrobienie obu dokumentów trwa mniej więcej tyle samo, więc zbieraj manele, bo nic nie zdążysz wyrobić po4 złół wnioski na oba dokumenty-jak jeden się opóźni to moze drugi bedzie na czas |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Ale do Chorwacji potrzebny jest paszport. Dowód tymczasowy nic nie daje według mnie. Chyba, że się mylę to mnie oświećcie please.
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
spokojnie wjedziesz na dowód ![]() aczkolwiek paszport (przynajmniej u mnie w urzędzie), załatwia się szybciej i możesz złożyć wniosek o przyspieszenie wydania Edytowane przez miood7 Czas edycji: 2011-06-06 o 10:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:29.