|
Notka |
|
Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Konto usunięte
|
Problem z owlosieniem
Witam mam pewien problem poniewaz od okolo roku lub troche ponad jestem strasznie owlosiony... na brzuchu na plecach na ramionach(tutaj to nawet z 2cm maja i sa czarne) to az nie ludzko wyglada.... Do tego wszystkiego mam straszne zakola... Jest moze jakis sposob zeby to leczyc?Mam dopiero 18 lat.. A raczej watpie zebym mial te wlosy naturalnie, nikt z mojej rodziny tak nie mial wiec nie odziedziczylem tego, tylko mi sie tak zrobilo ;/ zaczyna sie lato i chcialbym isc na plaze ale nieprzyjemnie sie bede czul z tym wszystkim... Jesli to pomoze to tradzik kiedys mialem, moze to jakies zaburzenia hormonalne?? Moze jakies badania albo cos?
Bede bardzo wdzieczny za kazda pomoc. Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Problem z owlosieniem
Nikt naprawde nie potrafi pomoc??
Mam pytanie, jak wydepiluje plecy woskiem to ile czasu bede mial gladkie plecy?? Po jakim czasie mniej wiecej zaczna wyrastac?? I czy to beda cieniutkie male wloski czy beda takie czarne kropki a z nich beda wychodzic wlosy?? Edytowane przez 201610170913 Czas edycji: 2011-06-06 o 19:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Problem z owlosieniem
To, że nikt w rodzinie nie jest aż tak mocno owłosiony nie oznacza od razu, że Ty też nie będziesz, więc na to bym raczej nie patrzyła. Możesz udać się na wosk u kosmetyczki, porządnie zrobi Ci zabieg, bo sam na pewno sobie nie poradzisz. Myślę, że ok 2-3tygodni będziesz miał gładką skórę. Ale przejdź się do dermatologa, być może skieruje na badania hormonalne. Masz problem to idź do lekarza, prosta zasada.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:46.