|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Paryżanki :)
Dziewczyny!
W sierpniu wybieram się na tydzień do Paryża i mam w związku z tym finansowe pytanie: ile pieniędzy ze sobą wziąć? Nie chcę wydawać jakichś bajońskich sum, bo jestem studentką. Poza tym, mam w planie inne wojaże. Zastanawiałam się, czy 250euro wystarczyłoby. Nie zależy mi na szaleństwach, ale z drugiej strony nie chcę omijać największych atrakcji! ![]() Poza tym, czy znacie jakieś wyjątkowe miejsca, o których rzadko wspomina się w przewodnikach? Dziękuję Wam bardzo za odpowiedź!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Paryżanki :)
Masz wyżywianie, hotel opłacony?
Bo jak nie, to 250e moim zdaniem to zdecydowanie za mało. Ja na 6dni w Paryżu wydalam ok. 600e. Za zwiedzanie nie płaciłam [do 26 lat jest darmowe w większości miejsc]. Sama sieciówka na 5dni to chyba 40e.
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
tak, wyżywienie, dojazd i nocleg mam już zapewnione
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
może ktoś jeszcze coś doda?ja również wybieram się w sierpniu do paryża.nocleg już mam.więc interesowałoby mnie "przeżycie"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
my wybieramy sie w lipcu do paryza, ale to tylko jeden dzien pozniej na wybrzeze, ale myslimy zeby zabraz ze soba 1000euro, w razie czego a nie koniecznie tyle wydac
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
1000ero zamierzam wydać na swój trip dookoła europy. poza tym, planuje zatrzymać się couch surferów, a że jadę, uwaga, autokarem (panicznie boję się latać... panicznie), wezmę ze sobą jakieś polskie żarełko. w samym paryżu chciałabym zostać 5 - 7dni. zresztą zobaczymy jak to będzie - mam bilet open.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie potrzebujesz kompanki? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
W większości muzeów w Paryżu w każda pierwsza niedziele miesiąca wstęp jest darmowy. Trzeba jednak uzbroić sie w cierpliwośc gdyż kolejki niekiedy sa bardzo długie ( zwłaszcza do Luwru)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:00.