|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
RUMUNIA - gastronomia
Witam, mam do napisania prace na temat gastronomii w rumunii. Potrzebuje informacji o tym co jada sie w knajpach, barach, dyskotekach, kawiarniach, winiarniach, piwiarniach. Bardzo proszę o pomoc.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
Rumunia
Czy ktos byl moze samochodem w Rumunii? I zna jakies ciekawe miejsca, trasy do polecenia?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Rumunia - szlakiem hrabiego Drakuli
j.w. Czy ktoś był na tej wycieczce organizowanej z Rainbow Tours? Zastanawiam się mocno czy by się nie wybrać na taką wyprawę, ale niewiele opinii na jej temat znalazłam w internecie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Dot.: Rumunia - szlakiem hrabiego Drakuli
Na wycieczce rainbow tours nie, ale byłam dwa razy w Rumunii w Transylwanii, jeśli chcesz to mam zdjęcia i trochę informacji:
http://moniwlasnymisciezkami.blogspo...09-fogary.html http://moniwlasnymisciezkami.blogspo...z-2-sibiu.html http://moniwlasnymisciezkami.blogspo...cz5-trasa.html Rumunia jest naprawdę niesamowita, bardzo mnie tam ciągnie, na pewno jeszcze nie raz pojadę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Super wyprawa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Rumunia we wrześniu
Cześć!
Właśnie rozmyślam nad wakacjami w tym roku. Pewnie pojadę we wrześniu, chciałabym do Rumunii. Jednak moje pytanie to takie, jaka jest tam pogoda we wrześniu (przy M. Czarnym)? Przeglądałam trochę po Internecie, ale jedni piszą, że jest fajna, wakacyjna pogoda, inni że bliżej Rumunii do Polski niż np. do leżącej obok Bułgarii, jeśli chodzi o klimat. Czy ktoś z Was był tam we wrześniu? Często można się zetknąć z opadami w tym miesiącu? I czy temperatura jest w miarę dobra na opalanie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Dot.: Rumunia we wrześniu
Rumunia? Ja chyba wolałabym chyba Bułgarię. Złote Piaski by były dla mnie idealne.
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Wybieram się z przyjaciółką, ale ona nie chce zbytnio do Bułgarii. Dlatego pytam o Rumunię, bo wprawdzie to kraj obok, ale rzadziej słyszę żeby ktoś wybierał rumuńskie wybrzeże M. Czarnego...
![]() |
#10 | |
BAN stały
|
Cytat:
Czy udało Ci się wyjechać do Rumunii? Chciałabym w przyszłym roku się tam wybrać. Szlak mam już wybrany, ale zbieram relacje osób, które juz tam były, żeby wiedzieć na co być przygotowaną ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Ja byłam w Rumunii w sierpniu, ale na takiej trochę objazdówce, strasznie dużo jeździliśmy samochodami - planując wydawało się, że np 150km to nic takiego, ale biorąc pod uwagę czynnik Rumuńskich dróg w połączeniu z GPSami wychodziło 5 godzin.
Byliśmy najpierw w Sighisoar'ze w Transylwanii, a później w okolicach Bala Mare, na północy. I powiem tak, tak pięknych gór jeszcze nie widziałam, tak pięknych szlaków i tyle natury! W połączeniu w odrobiną klimatu już trochę śródziemnomorskiego, kolorowe domki, pełno ludzi na ulicach (nie tak jak w Polsce, że jedziesz przez wieś z spotkasz dwie osoby jak masz szczęście, bo wszyscy w domach siedzą ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:38.