|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Orgazm w ciąży?:|
Powiedzcie mi jak to jest bo wszedzie pisze ze mozna wspolzyc w czasie ciazy ale chyba przez ostatni trymestr lepiej byloby sie powstrzymac? Jakos wydaje mi sie ze mogloby mi sie cos tam w srodku uszkodzic :| Poza tym jak to jest z orgazmem, podobno podczas orgazmu sa skurcze macicy, moga spowodowac jakies problemy? Nie wiem czy nalezy unikac pettingu/masturbacji itp podobno podczas orgazmu łechtaczkowego skurcze macicy sa najsilniejsze?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Orgazm w ciąży?:|
moj lekarz mówił ,że nie ma przeciwskazan ale pierwsza lekarka mowila żeby pierwszy trymestr kochac sie w gumkach
![]() w 2 i poczatku 3 trymestru nie bylo przeciwskazn do beztroskiego seksu ![]() w terminie okoloprodowym seks moze przyspieszyc poród ,sex poleca sie dla kobiet z przenoszeniem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
ja też kcem
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Z własnego doświadczenia wiem, że na seksik musi zezwolić lekarz. Czasem pojawiają się przeciwskazania (jednym w większych jest zagrożenie przedwczesnym porodem, czyli zakaz jakichkolwiek skurczy). Dlatego nie można uogólniać - każda ciąża jest inna i trzeba wszystko dostosować do jej indywidualnego przebiegu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
W spermie sa prostaglandyny, które mi.in powoduja skurcz mięśni gładkich macicy...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Mój lekarz niczego mi nie zabraniał, a w ciąży ma się zwiększoną ochotę na małe co-nie-co
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:13.