|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
zwrot kosztów za bilet lotniczy z powodu choroby
Witam.
W zeszłym tygodniu miałam lecieć LOT-em do USA. Jednek 2 dni przed odlotem wylądowałam w szpitalu więc "zawiesiłam" bilet, miałam go przesunąć na inny termin. Jednak w czasie badać lekarz stwierdził że nie powinnam podróżować w tym czasie samolotem i zlecił dalsze badania.. CZy w takim przypadku mogę domagać się jakiś zwrotów za bilet lotniczy? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: zwrot kosztów za bilet lotniczy z powodu choroby
Chyba najlepiej będzie jak skontaktujesz się bezpośrednio z Lotem.
Skopiowane z ich strony: "Aby otrzymać zwrot pieniędzy za niewykorzystany bilet należy skontaktować się z naszym Call Centre. Zwrot pieniędzy uzależniony jest między innymi od zastosowanej w bilecie taryfy, dlatego prosimy o przygotowanie kodu taryfy, który jest podany na bilecie w rubryce FARE BASIS."
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Dot.: zwrot kosztów za bilet lotniczy z powodu choroby
aaaniaaa177 a mialas jakies dodatkowe ubezpieczenie ktore pokrywaloby koszta podrozy w takich przypadkach? Sa przerozmaite ubezpieczenia wiec poczytaj dokladnie co np Twoje jesli masz pokrywa
![]() Bo ja akurat mysle ze jesli kupilas fleexi bilet , zazwyczaj sporo drozszy to jedynie termin jest mozliwy do przesuniecia ale sa to dalej bilety tzw. non refundable..... jesli nie bedziesz mogla jechac i nie masz ubezpieczenia ktore by to pokrylo pozostaje Ci sprawdzic ile kosztuje zmiana danych podrozujacego i poszukac kupca ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:38.