|
Notka |
|
W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
500 cal ???
Hej. pisze bo mam mały dylemat, siedzę w sieci od kilku dni i czytam trochę o tym... ale mam mieszane informacje.. Chce spróbować bo muszę schudnąć i już tym razem się zaparłam... Czy ktoś był na takiej diecie??? i jak????
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
amor vincit omnia
|
Dot.: 500 cal ???
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
To jakiś totalny absurd. Jedząc taką ilość kcal człowiek nie jest w stanie normalnie funkcjonować. No i jestem ciekawa jak długo byś wytrzymała, a potem efekt jo-jo murowany. Ja jestem na diecie paleo i w końcu nie muszę liczyć kalorii. Jem normalnie (no oczywiście nie obżeram się do granic możliwości). Dieta ta zakłada, żeby unikać żywności wysoko przetworzonej. Główny pomysł, to żeby zacząć odżywiać się tak jak nasi przodkowie mieszkający w jaskiniach. Dużo mięsa, warzyw i owoców ( z wyjątkiem ziemniaków, roślin strączkowych). Naprawdę efekty sa widoczne. A dieta 500 kcal, to jakiś chory pomysł. No chyba, że ktoś chce się zagłodzić na śmierć.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
Był. I nie poleca. Poważnie, karnet na siłownie kosztuje o wiele mniej niż wizyty u psychologa.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
widzę że opinie na ten temat potwierdzają się... czytałam gdzieś że osoby będąc na takiej "diecie" traciły kilogramy i utrzymywały wagę.. wiadome że organizm przez to jest osłabiony że wiążą się z tym problemy z cera czy wypadającymi włosami tylko zastanawia mnie czy faktycznie waga spada...
No ja muszę się zabrać za siebie w końcu.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Polecam zdrowe odżywianie, bez liczenia kalorii
![]() Dostarczasz wszystkich składników, nie chodzisz głodna a chudniesz. Ogranicz smażone jedzenie, słodycze, słodkie napoje, fast foody. Więcej gotuj , przyrządzaj dania na parze, piecz, duś tylko nie smaż. Białe pieczywo wymień na ciemne, dołącz więcej warzyw i owoców. Efekt murowany- u mnie już 13kg na minusie ![]() ps. ważne też jest jedzenie 4-5 posiłków dziennie, przez co nie podjadasz
Odchudzanie z 85 na 63kg w 2011 2013: 75-72,1(10.03)...71,4(29.03) ...70,6...70 ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez mimi0290 Czas edycji: 2011-06-24 o 09:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Ja jestem właśnie w trakcie bo już 5 dzień i nie całe 3 kilo w dół. Czuję się bardzo dobrze nie mam żadnych zawrotów głowy osłabienia czy cokolwiek. A mam z czego się odchudzić bo przy moim wzroście 164 cm ważyłam 76 kg w tej chwili 73kg. Dostarczam do organizmu witaminy białko to co jest potrzebne. Moje znajome mówiły mi że po 2 góra 3 dni i wrócę do starego nawyku, a tu psikus 5 dzień i nie mam zamiaru się poddać. Chcę ważyć 65 kg to mój pierwszy cel a jeśli się uda to 61 kg
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Zgadzam się
![]() ![]()
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
prawie 3 kilo to sporo jak na początek.. no ja już próbowałam kilku diet ale jakoś nie miałam silnej woli niestety. echh korci mnie to 500 calori ale z drugiej strony trochę się boję... bo nigdy nic nie wiadomo, każdy organizm inaczej "działa"
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
yyy, 500 kcal
![]() moje śniadanie ma +/-700. polecam poczytać trochę jadłospisów na NCJ i ułożyć podług siebie ładną, zbilansowaną dietę. to, nad czym się zastanawiasz, jest łatwą drogą do ED.
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
prawie 22. echh i z waga mam problem
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyno poczytaj trochę o zdrowym odżywianiu, dołącz do jakiegoś wątku. Dziewczyny pomoga, doradzą co jeść czego nie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Spadło jej 3kg wody i się podnieca
![]() Naprawdę zabawne, że tyle można pisać o tym JAK schudnąć, a ludzie dalej swoje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
Niektórzy muszą na sobie wypróbować żeby się nauczyć.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
Po pierwsze nie jaram się utratą wagi tak w krótkim czasie bo wiadome jest to że na początku schodzi z organizmu woda. Po drugie ja mając 164 ważyłam 89 kilogramów. 76 kg osiągłam dzięki wytrwaniu ponieważ podjęłam decyzję o schudnięciu w grudniu 2010 roku. Do lutego schudłam 13 kg( i wcale waga szybko nie spada ponieważ organizm się po jakims czasie przyzwyczaja) od marca normalnie jadłam od 1200 do 1700 kalorii i nie przybyło mi kilogramów. A co do miesiączek mam normalnie i nic się nie dzieje. Nie dawno akurat robiłam badania i jest wszystko w porządku.
Nikogo nie namawiam do tego aby się odchudzał jedząc 500 kalorii dziennie. Każdy z Nas ma rozum i wie co dla niego jest dobre!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
Po pierwsze nie jaram się tracąc 3 kg bo wiadome że to woda. Po drugie w grudniu 2010 ważyłam 89 kg. 76 kg osiągłam akurat dzięki tej diecie. Owszem trzeba się pilnować i to strasznie aby nie przytyć ale da się to zrobić. Teraz drugi raz próbuję ponieważ chce przynajmniej 65 kg ważyć. Po trzecie miesiączki akurat mam regularne.
Nikogo nie namawiam aby chudł na tej diecie ponieważ Każdy z Nas ma swój rozum i wie co jest dobre dla niego a co nie!!!!!!!!!!! Każdy podejmuję decyzję za siebie!!!!!!!!!!!!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Akurat w spożywaniu 500 kcal, kiedy organizm potrzebuje dziennie ok. 2000 rozumu nie widzę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() IMHO wiele dziewczyn na Dietetycznym niestety gdzieś ten rozum zgubiło, razem z kilogramami (tak to jest, jak się mózgu nie karmi, to maleje i w końcu znika). No i jeszcze jedna uwaga : nie nazywaj 500 kcal 'dietą'. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Przyczajenie
|
Twoją dietę można nazwać "katorgą". 500 kcal to nie jest dobry sposob na schudnięcie prędzej przejażdżkę karetką do szpitala bo aby stracić na wadze i nie mieć efektow jo-jo trzeba też ćwiczyć regularnie. Jedz dziewczyno co chcesz ale spalaj kalorie na siłowni albo w domu i mniej białego mięsa, ziemniakow, pieczywa białego i fastfood'ow a zobaczysz jak szybko schudniesz. Zadbaj aby codziennie zjeść parę jabłek czy pomarańcz to już zależy od gustu. Pozdrawiam serdecznie, Veilla.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Rozeznanie
|
"Dieta" 500 kcal? Szczerze polecam. Efekt jojo w 100% murowany. Nie myślałam, że ludzie mają jeszcze takie pomysły.
Sama schudłam dużo, bo z wagi 80 kg do 53 kg, wagę trzymam od 1,5 roku i jest ok ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zadomowienie
|
Zamiast diety 500kcal (która równie dobrze może Wam spowolnić metabolizm i g*wno schudniecie), polecam przynajmniej 1200 kcal, co i tak jest baaardzo mało :
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...ight=1200+kcal Na pewno schudniecie bardzo szybko. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kalorie to przeżytek tak btw. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zadomowienie
|
Uważam, że bardzo mało, ale ostatecznie lepsze niż 500 kcal. Jest to dawka absolutnie minimalna dla kobiet o siedzącym trybie życia, które odchudzają się jedynie poprzez dietę a nie ćwiczenia. No i uczy dobrych nawyków żywieniowych
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym "odchudzanie się jedynie poprzez dietę" to nie jest odchudzanie się. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A 1200 kcal uczy dobrych nawyków, jakbyś poczytała ten temat, to byś wiedziała. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:24.