|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Jak uzyskać kolor rudy na włosach z ciemnego blondu farbą NIE TRWAŁĄ? wątek zbioroczy
Witam
Jestem pewna, że dużo osób chciałoby to wiedzieć, ponieważ większoć Polek ma właśnie taki kolor włosów (ciemny blond), a młodzież, chciałaby poeeksperymentować z kolorem latem, nie niszcząc włosów (np: zmieniając, na ostatnio modny rudy) ![]() Farba nie trwała - mam na myśli szampony i tp. Jeśli chodzi o szamponetkę Delia ruda, eksperymentowałam ostatniego lata i nic nie wyszło ;/ ewentualnie miedziany odcień, nic więcej. Załączam zdjęcie mojego koloru włosów przybliżonego (zdjęcie na opakowaniu jakiejś farby ) oraz kolor jaki chciałabym uzyskać (zdjęcie dziewczyny celującej mieczem (?)) Proszę o podawanie własnych przeżyć jak i firm farb NIE TRWAŁYCH. Czy w ogóle takie chwilowe przefarbowanie jest możliwe? Czy cokolwiek mi wyjdzie? Eksperymentowałam już z szamponami do 24 myć Palette (ale to na inne kolory (kasztan)). I chyba jestem zadowalona, ale może macie coś lepszego? Bo jak na razie nie wiem czy jest możliwość firmy palette koloru rudego. PROSZĘ O ODPOWIEDZI ![]() Pozdrawiam. toito (proszę o wyrozumiałość, stawiam pierwsze kroki) Edytowane przez toito Czas edycji: 2011-06-27 o 23:02 Powód: Chęć dodania informacji. |
|
|
|
|
#2 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Jak uzyskać kolor rudy na włosach z ciemnego blondu farbą NIE TRWAŁĄ? wątek zbi
Mój naturalny odcień to też ciemny blond i tak samo miałam ochotę na 'rudą odmianę', ponieważ kocham ten kolor. Nie chciałam jednak już uniezależniać się od ciągłego farbowaniam, więc też szukałam krótkiego efektu. Delia - rewelacja! Rada, za pierwszym razem też nie wzięło za bardzo - najlepiej kupić 2 szamponetki (przynajmniej do moich półdługich włosów) bo gdy nałożyłam po pierwszym zmyciu drugi raz kolor byl świetny! Tak bardzo mi przypadł do gustu, że już dobre 4 miesiące używam tej szamponetki, jednak zacząły mnie męczyć brudne ręczniki, więc szukam czegoś trwalszego. Choć nie jestem przekonana, czy on do końca się spierze, rudy blask zostaje długo - nie wiem jak długo
Generalnie polecam jednak spróbować jeszcze raz Delii tylko w dwóch turach jedna po sobie. Generalnie ladny jest Tycjan Marionu także szamponetka, ale trudno dostępna. Jeśli chodzi o szampony do 20 iluś myć to zdobyć rudy jest trudno. Choć z Castinga ciekawe są bursztyny. Aaaa i ważne Delię trzymałam troszkę dłuzej i zawsze po połowie czasu trochę moczyłam i pieniłam na włosach!
Edytowane przez klamamonia Czas edycji: 2011-06-29 o 13:21 |
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak uzyskać kolor rudy na włosach z ciemnego blondu farbą NIE TRWAŁĄ? wątek zbi
jeśli chodzi o szamponetki polecam nawet do 2 godzinek potrzymać
casting bursztym wychodzi mahoniowy brąz |
|
|
|
|
#4 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Tego właśnie potrzebowałam Jak mi się zmyje mój aktualny kasztan, to biegnę po dwie rude Deliówki
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:20.

) oraz kolor jaki chciałabym uzyskać (zdjęcie dziewczyny celującej mieczem (?))