|
|||||||
| Notka |
|
| Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych! |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Konto usunięte
|
wymiana
Hej dziewczyny
Nie wiem czy istnieje podobny wątek ale nawet nie wiem co wpisać w wyszukiwarkę ![]() Otóż: W przyszłym roku jadę na Erasmusa i niestety w miejsce które nie do końca jest tym wymarzonym. Ale w sumie jestem zadowolona- grunt to pozytywne nastawienie. Ale nie w tym rzecz. Otóż moim skrytym marzeniem jest wyjazd do Hiszpani Sory za chaos i nie poskładane myśli ale chyba dzisiejsza pogoda spowolniła mi mózg i ciężko skladam literki
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: wymiana
Moja siostra wyjezdzala na Erasmusa do Finlandii. Najpierw na polrocze ale pozniej przedluzyla sobie o kolejny semestr. W miedzy czasie musiala przyjechac do Polski pozalatwac w szkole papiery. W kazdym badz razie nie miala problemow z zalatwieniem sobie drugiego semestru.
|
|
#3 |
|
Rozeznanie
|
Na wielu uczelniach jest możliwość wyjazdu w ramach ,,free movers" tzn. szukasz uczelni, która zechce Cię przyjąć, potem ustalasz wszystkie szczegóły, jeśli obydwie uczelnie się zgodzą to wyjeżdżasz. Minus jest taki, że nie dostajesz żadnego dofinansowania (inaczej niż w przypadku Erasmusa).
|
|
|
|
|
#4 |
|
Wtajemniczenie
|
jest już wątek dotyczący erasmusa:
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...hlight=erasmus wystarczyło wpisać w wyszukiwarkę: erasmus -.- |
|
|
|
|
#5 |
|
Rozeznanie
|
ja na Twoim miejscu poszukałabym uczelni w Hiszpanii, które najbardziej by Cię interesowały (i które oferują Twój kierunek również u siebie albo chociaż bardzo zbliżone) i napisałabym do kogoś z biura zajmującego się stricte sprawami Erasmusa, dopytała czy jest możliwość zgłoszenia się, nawet jeśli Twoja macierzysta uczelnia nie ma z nią podpisanej umowy etc. A najlepiej to chyba zgłosić się do własnego koordynatora tu na miejscu, wyjaśnić o co chodzi, poprosić o pomoc w załatwianiu sprawy... Chociaż jeśli wybierasz się za granicę w przyszłym roku (ale akademickim, od października czy od semestru zimowego w 2012?) to nie wiem czy uda się tak szybko załatwić Hiszpanię... nie próbowałaś od razu kombinować z tym Erasmusem do upatrzonego miejsca?
|
|
|
#6 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- Cytat:
wystarczylo przeczytac moj watek- nie chodzi mi o erasmusa ---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- Cytat:
o to super!! dzieki poprostu nie bylam pewna czy cos takiego istnieje, ale jak tak to radośc spływa na moje serce ![]() ---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- Cytat:
Na erasmusa chciałam jechać do anglojęzycznego kraju, bo hiszpańskiego na ten rok nie umiem jeszcze za dobrze.---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- i dzięki wszystkim za odpowiedzi moje hasło dnia "free movers"
|
||||
|
|
|
|
#7 |
|
Zadomowienie
|
ja bylam na stypendium rzadowym z buwiwmu. wszystko spoko, nie duzo formalnosci, ale organizacja, szybkosc dzialania i kontakt buwiwm a UJ to jakas tragedia.
![]() |
Nowe wątki na forum Szkoła i edukacja
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:09.

Nie wiem czy istnieje podobny wątek ale nawet nie wiem co wpisać w wyszukiwarkę 

moje hasło dnia "free movers"