|
|||||||
| Notka |
|
| Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Zakorzenienie
|
podatek
Jak wygląda sprawa odprowadzania podatku od zarobków w przypadku gdy osoba jest zatrudniona w Chinach na pół etatu a pracę wykonuje z Polski?
Słyszałam, że od wynagrodzenia które otrzyma nie trzeba płacić podatku. Orientuje się może któraś z Was czy to prawda? Z góry dziękuje za odpowiedzi. |
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: podatek
chyba nie ma tu osób zatrudnionych w chinach. może w innym państwie jest ktoś ?
|
|
#3 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W okresie rozliczania PITów dzowniłam na infolinię do Warszawa, broszurkę dostałam w UP. Nieco czasu minęło, zanim dodzwoniłam się tam, ale przynajmniej potem mogłam zrobić w spokoju korektę i wiedziałam na czym bazować. Podejrzewam, że ta infolinia działa tylko w okresie rozliczania PITów, ale jak znajdę jeszcze tę broszurkę, to podeślę numer. Edytowane przez 21kasia21 Czas edycji: 2011-07-02 o 12:00 |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie to trochę ekstremalny przypadek
![]() Sama szukałam w google i nic takiego nie znalazłam. Różnica jest taka, że praca będzie wykonywana zdalnie. Nie wie któraś z Was u kogo można dowiedzieć się co zrobić w takiej sytuacji? Bo podejrzewam, że zwykły księgowy nie będzie wiedział... |
|
|
|
|
#5 |
|
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
Najlepiej chyba przejść się do urzędu i tam się spytać jak to wszystko rozliczać.
|
|
|
|
|
#6 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Znalazłam nr, podaję i powodzenia życzę ![]() http://www.mf.gov.pl/index.php?dzial...wysw=2&const=4 Cytat:
|
||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:25.