|
Notka |
|
Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
gdzie kupić DOBRE okulary przeciwsłoneczne?
witam!
czy wiecie gdzie kupić dobre okulary przeciwsłoneczne? pisząc dobre, mam na myśli takie z porządnym filtrem, które na prawdę pozwalają odpocząć oczom gdy świeci mocne, rażące słońce. Nie mam na myśli marki tylko właśnie ich jakość. Obecnie mam okulary z H&M, ale mam coraz większą ochotę je wyrzucić, bo nie ma dla mnie różnicy czy mam je na sobie czy też nie, nie czuję się w nich bezpiecznie. Na Ray-Ban'y mnie nie stać, ale model wayfarer bardzo mi się podoba i pasuje do mojej twarzy. Czy są może gdzieś tańsze, ale równie bezpieczne okulary przeciwsłoneczne właśnie o takim kształcie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: gdzie kupić DOBRE okulary przeciwsłoneczne?
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
no właśnie, a ja bym chciała mieć pewność że są tam okulary o kształcie/modelu wayfarer, a jak na razie nie mam czasu chodzić po salonach, wolałabym pooglądać na stronie i wtedy się przejść
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Widzę że jesteś z Poznania, w takim razie polecam TK Maxx, dobre firmy w dobrych cenach
![]() Zwłaszcza na wyprzedaży można tam za kilkadziesiąt złotych kupić firmowe okulary, np. Oscar de La Renta, Police, itp.
![]() |
#5 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Ja kupiałm tutaj http://okulary.soczewkomania.pl/ i jestem bardzo zadowolona z moich okularków z polaryzacja i filtrem UV. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Jeśli chcesz mieś porządne okulary, to nie żadne sieciówki, TK MAXXy i inne, tylko porządny optyk. Raczej nie polecam salonów Fielmann czy Vision Express. Lepsze są zakłady optyczne z prawdziwego zdarzenia, a nie masówka.
Takie okulary nie będą też tanie. Pomijając oprawki, ale w końcu nie trzeba mieć Eccady, czy innego Diora (można oszczędzić i wziąć "no name"), lwia cześć ceny to odpowiednio przygotowane szkła. Moje kosztowały tyle, ile bym zapłaciła za dobre szkła korekcyjne. Sporo, ale warstwy filtrów (i ich jakość) - niezdzieralne i niezniszczalne. Poza tym przeszłam swego czasu operację oczu i muszę się teraz zasłaniać (niestety mam oczy extra nadwrażliwe na światło słoneczne), a okulary sieciówkowe w ogóle nie spełniały swojego zadania.
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() cena od 200zł wzwyż ![]()
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
idź do optyka
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
ja zawsze kupuję okulary u dobrego optyka. Tam możesz zawsze sprawdzić jakie mają filtry, czy mają wszystkie potrzebne certyfikaty a optyk ma obowiązek wszystko Ci wyjaśnić.
W salonach typu Vision expres często spotkałam się z tym, że ekspedientki nie znały się na rzeczy a jak pytałam się o filtry to odpowiadały tylko, że każde okulary mają filtry i albo się nie znały albo nie chciało im się udzielać odpowiedzi. Okulary nie muszą być strasznie drogie, często takie za 200 zł będą miały lepsze filtry niż Ray Bany itp. Trochę kiepski okres wybrałaś na zakup okularów. Większość salonów wyprzedaje okulary w lecie i nie zamawia nowych modeli bo czekają na wiosnę kiedy będzie nowa kolekcja
przepraszam, ale jestem złośliwa. z natury. ![]() Edytowane przez Ijegrina Czas edycji: 2013-11-06 o 16:47 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez slomka Czas edycji: 2014-02-28 o 12:02 Powód: nieopłacona reklama |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
W fielmanie albo w tkmaxx
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Okulary najłatwiej kupić w sklepie internetowym. Tylko, że nie można przymierzać tak jak w zwykłym sklepie
![]() Edytowane przez mal00nie Czas edycji: 2016-02-18 o 14:37 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Ja zawsze kupuję w sklepie internetowym. Fajne modele i duży wybór i zawsze można odesłać. Dobre okulary niekoniecznie u optyka. Oni mają duże marże a takie same okulary można kupić dużo taniej przez internet
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem, czemu psioczyć na TK Maxxa. Tam jest ogromny wybór marek, większość bardzo dobrych ze wszystkimi bajerami. Ja akurat jestem maniaczką okularów, mam różnych marek, kupowane i oryginalnie u optyka i w TK Maxxie, są dokładnie takie same. Wiem, bo filtry można sprawdzić lampą ultrafioletową, zresztą na każdych pożądnych okularach jest oznaczenie jakości. Jakbyś chciała coś o oryginalnym designie i dobrych parametrach polecam też polską markę gepetto - okulary w oprawach ze szlachetnego drewna.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
Można samemu sprawdzić czy jest polaryzacja. Wystarczy nachylić pod odpowiednim kątem okulary przy monitorze komputera. Jak się ściemniają to jest.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
a czy któraś z Was kupowała okulary na opticalchristex? bo widziałam tam super oprawki, w dobrych cenach i się zastanawiam czy nie kupić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
Ja kupuję okulary w sklepie xxx
Są świetne, wytrzymałe i mało kosztują. Uwielbiam ich okulary polaryzacyjne. Są idealne do jazdy samochodem ![]() Edytowane przez Corii Czas edycji: 2018-01-27 o 15:40 Powód: Reklama |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:06.