|
|||||||
| Notka |
|
| Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Spokojnie bez paszportu?
Witam wszystkich!
dziś dowiedziałam się, że nie uda mi się uzyskać paszportu do dnia wyjazdu W związku z tym proszę o pomoc doświadczone Wizażanki - Podrózniczki: czy mogę spokojnie wyjechać za granicę okazując się jedynie dowodem osobistym? Mam na myśli oczywiście kraje Unii Europejskiej i strefę Schengen, szczególnie Wyspy Kanaryjskie i Baleary. Wiem, że niby wystarczy dowód, ale czy tak jest naprawdę, czy też mogą pojawić się komplikacje, np. na lotnisku. okropnie się denerwuje, nie wiem, czy lecieć! Pomocy!
|
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Spokojnie bez paszportu?
Spokojnie bez paszportu!
|
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
serio? no wiesz, jak się sierotka budzi w ostatniej chwili, to potem się denerwuje
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zadomowienie
|
Serio,serio, w tym roku w maju leciałam na Wyspy Kanaryjskie bez paszportu, jedynie z dowodem osobistym, na lotnisku wszystko odbyło się bez najmniejszego problemu
|
|
|
|
|
#5 |
|
Przyczajenie
|
Potwierdzam, spokojnie można śmigać bez paszportu. A Kanarów zazdroszczę, pięknie tam. Gdzie dokładnie lecisz?
|
|
|
|
|
#6 |
|
Przyczajenie
|
Hej,
chciałam się was zapytać. Otóż w sobotę już lecę do Kanady, ale dopiero teraz zauważyłam, że w moim paszporcie nie ma podpisu posiadacza. Wyrabiałam go gdy miała 12 lat ale nadal jest ważny, tylko czy bez podpisu, teraz gdy jestem pełnoletnia ma on taką samą ważność? czy mogę teraz nabazgrać tam podpis długopisem? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:29.

W związku z tym proszę o pomoc doświadczone Wizażanki - Podrózniczki: czy mogę spokojnie wyjechać za granicę okazując się jedynie dowodem osobistym? Mam na myśli oczywiście kraje Unii Europejskiej i strefę Schengen, szczególnie Wyspy Kanaryjskie i Baleary. Wiem, że niby wystarczy dowód, ale czy tak jest naprawdę, czy też mogą pojawić się komplikacje, np. na lotnisku. okropnie się denerwuje, nie wiem, czy lecieć! Pomocy!