Nie akceptuje swojego ciała. - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-07-08, 09:31   #1
applesad
Przyczajenie

Nie akceptuje swojego ciała.

Witam, jestem tu nowa. Miło mi, Kasia jestem.
Brak samoakceptacji strasznie utrudnia mi to życie. Czuje się gorsza od pięknych kobiet, czuję, że nie należy mi się to co im. W związku przestało mi się układać, on ma tego dosyć. Coraz częściej myślę, by ze sobą skończyć. Nie chcę życia w tym ciele.
Mam depresję. O ile nie jestem w pracy, bądź na uczelni - śpię. Tylko sen daje mi odetchnąć. Nie wiem co robić.
Nie wstawię tu zdjęcia. Mogę posłać na pw.

Przepraszam, ale nie czytałam wcześniejszych postów. Być może nie dostosowałam się do jakiejś Waszej forumowej zasady.

Pozdrawiam serdecznie, applesad.
applesad jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-08, 11:36   #2
kaska222
Moderator

Dot.: Nie akceptuje swojego ciała.

Przesuwam na forum Intymnie.

RegulaminWizaz.pl
mikroREKLAMA
Metamorfoza-uwolnij swoje piekno.
Chcesz wygladac inaczej jak na codzien,wystarczy jak zalaczysz zdjecie wraz z opisem.A my doradzimy co zmienic w Tobie,we fryzurze,makijazu,ubiorze.Zapraszamy bardzo na nasze forum.

Ta reklama pokazywana jest pod 5 468 postami tego użytkownika na forum. Jak założyć taką reklamę? (klik!)
kaska222 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-08, 11:51   #3
Addicted to love
Rozeznanie

Na pewno nie jest tak zle jak myslisz
Masz depresje, leczysz sie, chodzisz do psychologa ?
I pamietaj nie ma takiej sytuacji z ktorej nie byloby wyjscia, a samobojstwo to najgorsze rozwiazanie.
Addicted to love jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-08, 12:11   #4
dawidowskasia
Zakorzenienie

wyślij zdjęcie to zobaczymy co można zrobić, choć i tak uważam,że problem tkwi w głowie
dawidowskasia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-08, 12:36   #5
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez applesad Pokaż wiadomość
Brak samoakceptacji strasznie utrudnia mi to życie. Czuje się gorsza od pięknych kobiet, czuję, że nie należy mi się to co im. W związku przestało mi się układać, on ma tego dosyć. Coraz częściej myślę, by ze sobą skończyć. Nie chcę życia w tym ciele.
Mam depresję. O ile nie jestem w pracy, bądź na uczelni - śpię. Tylko sen daje mi odetchnąć. Nie wiem co robić.

Przepraszam, ale nie czytałam wcześniejszych postów. Być może nie dostosowałam się do jakiejś Waszej forumowej zasady.

Masz chłopaka, więc na pewno z Twoim wyglądem jest wszystko w porządku. Także problem raczej jest w głowie... Tutaj powinny pomóc rozmowy z psychologiem
Stary 2011-07-08, 12:42   #6
In_Flagranti
Raczkowanie

Też mi się wydaje, że Twój problem narodził się w Twojej głowie

Masz mężczyznę, który Cię pokochał, dla którego jesteś piękna... A Ty mu teraz marudzisz nie możesz tak, bo on w to uwierzy, że jesteś beznadziejna

Każdy z nas ma jakieś mankamenty... tu trochę za mało, tu za dużo...

Ale z tym zawsze można coś zrobić!! potrzeba tylko chęci i samozaparcia.

Napisz coś więcej, ile masz wzrostu i ile ważysz.... W tym tkwi Twój problem?? Czy może o coś innego chodzi, bo nie napisałaś...

O ciało zawsze możesz zadbać... nic straconego

In_Flagranti jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-08, 12:57   #7
1999a18a2ffdaccef542471663304a63305f1c5c
Konto usunięte

Droga Autorko, chyba wszystkie przedmówczynie się ze mną zgodzą, że dla każdej z nas przychodzą czasem dni, kiedy nie mamy ochoty wyjść spod kołdry a jeśli nawet nam się to uda, to przechodzić cały dzień w wyciągniętym dresie bo czujemy, że nasz wygląd straszny/okropny/nie do przyjęcia. Ale to mija. Jeśli Ty masz z tym problem (wspomniałaś o depresji) sądzę, że niezbędna będzie wizyta u psychologa. Już postawiłaś pierwszy krok: zaczęłaś o tym mówić i dostrzegać. To już coś.

Nie zadręczaj swojego chłopaka słowami, że do niczego się nie nadajesz, że na nic (a już w ogóle na Niego) nie zasługujesz. Tak nie można, skoro jest z Tobą to znaczy, iż jesteś dla niego cudowna, piękna i spełniasz jego oczekiwania. Poproś go o więcej komplementów, stań nago przed lustrem i znajdź swoje zalety. Nikt z nas ( a już na pewno panie z czasopism) nie są idealne. NIKT. Tu krzywy nos, fałdka na brzuchu, cellulit, mały biust. Ale to nie jest powód do przesypiania całych dni i rozmyślania, że ciało jakie posiadamy jest najgorsze. Zasługujesz na szczęście bez względu na swój wygląd! Zapamiętaj to sobie, bo szczęście nie tylko jest domeną 'pięknych i zgrabnych' ale też ludzi, którzy potrafią je dostrzec w małych rzeczach. Zrób sobie domowe SPA, wyjdź do ludzi, zmień fryzurę, cokolwiek abyś poczuła się lepiej bo atrakcyjność to nie tylko to co z wierzchu, ale głównie to co masz w środku. Jeśli nauczysz się akceptować, pokochasz siebie i swe wady szybko zobaczysz, że jesteś w stanie stawić czoła wszystkim problemom. Trochę pewności siebie, na pewno będzie dobrze!
1999a18a2ffdaccef542471663304a63305f1c5c jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-08, 14:17   #8
karolynka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dawidowskasia Pokaż wiadomość
wyślij zdjęcie to zobaczymy co można zrobić, choć i tak uważam,że problem tkwi w głowie
Zgadzam się.

Napisz jaki konkretnie masz problem ze swoim ciałem?
Stary 2011-07-08, 15:25   #9
annaKot
Raczkowanie

Tyle ode mnie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Pozytyw.jpg (41,4 KB, 176 załadowań)
annaKot jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-08, 16:58   #10
maja_28_maja
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez annaKot Pokaż wiadomość
Tyle ode mnie
lubię to.

najmądrzejszy post na forum.
Stary 2011-07-08, 17:03   #11
xxmoonlightxx
Raczkowanie

Dziewczyyyno W czym tkwi Twój problem ?

SZUKAM PILNIE ZATYCZKI DO MODEMU HUAWEI E 122 . SPRAWA ŻYCIA I ŚMIERCI !!!
xxmoonlightxx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-08, 17:32   #12
Lady_sweet
Raczkowanie

GG do Lady_sweet
Red face Dot.: Nie akceptuje swojego ciała.

Cytat:
Napisane przez applesad Pokaż wiadomość

Oj, te wszystkie Twoje myśli nie wyglądają na takie normalne. Myślę, że to co myślisz o swojej sylwetce to wszystko jest zakodowane w mózgu i taką siebie widzisz... W dodatku depresja Ciebie dobija, myślę, że należy z depresją waczyć Pójdź do psychologa, porozmawiaj. Myślę, że przesadzasz bo na pewno nie jest aż tak źle. ! Wmawiasz sobie jak jest źle, tak myślisz i myślisz, że wiesz, że to co wiesz jest prawdziwe, ale to nie jest prawdą, wierz mi. Musisz z tego wybrnąć, a skoro jest osoba która Cię kocha, to nie może być tak źle jak piszesz.

Pozdrawiam gorąco. 3maj się

~~ Przedłużam włosy
Lady_sweet jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-08, 17:42   #13
Candy_lips
Zakorzenienie

Problem tkwi w głowie . Ja jestem naprawdę nieurodziwą dziewczyną, nigdy nie podobałam się facetom, nigdy nie zagadywali, nie zaczepiali, raczej słyszałam tylko jaka "ona brzydka". Brzydkie rysy twarzy, trochę kg za dużo, powinnam się załamać ? Nie
Na to jak wyglądamy nie mamy już wpływu, ale pozytywnym myśleniem można zdziałać wiele. Zaczęłam się uśmiechać i ludzie inaczej mnie postrzegają, częściej komplementują np moje włosy, mimo że nie należę do pięknych
Warto byś spojrzała w lustro i starała się dostzec pozytyw, nawet jak daleko Ci do modelki, to na pewno jest w Tobie coś pięknego i to uwydatniaj

Edytowane przez Candy_lips
Czas edycji: 2011-07-08 o 17:43
Candy_lips jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-08, 17:58   #14
normalnyFacet
Zakorzenienie

trzeba miec wyje**ne dystans do siebie to podstawa
normalnyFacet jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-08, 19:51   #15
vBudyn
Raczkowanie

W którymś z powyższych postów przeczytałam, że jeśli sami siebie pozytywnie postrzegamy, w końcu i inni zaczną nas pozytywniej postrzegać. Święta prawda. Jeszcze kilka lat temu byłam najbardziej szarą z szarych myszek, robiłam wszystko, byle tylko nie rzucać się w oczy. Potem nadszedł czas, kiedy w miarę pogodziłam się z moimi kompleksami, i chociaż one nadal istnieją, staram się tym nie przejmować. Jasne, że też mam takie dni, kiedy wydaję się sama sobie do bani, chyba każdy ma. Ale trochę pewności siebie nikomu nie zaszkodzi. Jakiś ciuszek, który uwydatni Twoje wdzięki, inne uczesanie, może nawet inny kolor włosów, uwierz, że zdziałają cuda. Jeśli chodzi o wagę, zawsze coś da się zrobić, jeśli o coś, czego za cholerę nie da się zmienić - pomyśl, że jest wiele osób, które mają gorzej. A taka szybka rada - pierś do przodu, głowa do góry i uśmiech na twarz!
vBudyn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-08, 22:35   #16
kocim
Rozeznanie

[1=1999a18a2ffdaccef542471 663304a63305f1c5c;2801799 9]
Nikt z nas ( a już na pewno panie z czasopism) nie są idealne. NIKT. Tu krzywy nos, fałdka na brzuchu, cellulit, mały biust. [/QUOTE]
Dlaczego mały biust zaliczasz do wad w wyglądzie? Czepiam się, czepiam
Autorko, wszystko masz w wiadomościach wyżej. Ktoś napisał, że uśmiech potrafi wiele zdziałać i to prawda. Chyba że ktoś z jakiegoś powodu nie chce się usmiechać, to nie musi, ale można spróbować. Nawet lekki uśmiech. Idziesz ulicą i się uśmiechasz do ludzi, a oni odpowiadają albo są zdziwieni, że ktoś się do nich uśmiecha Pozytywne uczucia są tak samo zaraźliwe, jak te negatywne, ale trzeba choć trochę zmienić podejście.
Sama wyszukuję wad i narzekam, ale tylko czasem bo to zabiera czas i dobry nastrój.
Jeśli chcesz, to wyślij mi swoje zdjęcie, a ja wypiszę Ci to, co się ludziom podoba, a być może tego nie widzisz Może być twarz, ale fajnie gdyby była też sylwetka. Prawdopodobnie jutro odpiszę bo dziś już nie dam rady
kocim jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-08, 23:40   #17
Elfir
Zakorzenienie

tylko psycholog pomoże, a w przypadku depresji psychiatra. To, że siebie nie akceptujesz jest chorobą i nie ma nic wspólnego z rzeczywistym wyglądem. Świadczy o tym fakt, że masz faceta. A więc ciebie jedyną wybrał spośród niby tych piękniejszych.
Z tobą, jak z anorektyczką - same kości i skóra, ale ona w lustrze widzi tłuściocha. Tak samo ty - masz pewnie przeciętną urodę a w lustrze widzisz szkaradę. Masz zaburzony sposób postrzegania swojej osoby. Naprawdę to jest uleczalna choroba.

Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy.
T.Pratchett
Elfir jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-09, 10:59   #18
1999a18a2ffdaccef542471663304a63305f1c5c
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kocim Pokaż wiadomość
Dlaczego mały biust zaliczasz do wad w wyglądzie? Czepiam się, czepiam
Absolutnie nie zaliczam do wad ale wymieniłam pojawiający się często na wizażu i wśród moich koleżanek kompleks, który potrafił zatruć im życie. Nie było moim celem atakowanie nikogo Większy biust również może być kompleksem, grunt to kochać siebie
1999a18a2ffdaccef542471663304a63305f1c5c jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-09, 15:58   #19
aniolecek89
Raczkowanie

Masz małą depresję, nie popełniaj samobójstwa bo to nie rozwiązanie...Masz chłopaka i dla Niego na pewno jesteś piękną dziewczyną...Główka do góry

PS udaj się do psychiatry może pomoże ci w jakiś sposób
Stary 2011-07-09, 20:15   #20
blueberry92
Raczkowanie

A może zrób sobie jakąś małą metamorfozę ?
Pofarbuj włosy, pomaluj się inaczej, schudnij/przytyj, zmień fryzurę?
blueberry92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-09, 21:00   #21
kocim
Rozeznanie

[1=1999a18a2ffdaccef542471 663304a63305f1c5c;2803526 5]Absolutnie nie zaliczam do wad ale wymieniłam pojawiający się często na wizażu i wśród moich koleżanek kompleks, który potrafił zatruć im życie. Nie było moim celem atakowanie nikogo Większy biust również może być kompleksem, grunt to kochać siebie [/QUOTE]
Wiem, że nie atakujesz Nawiązałam właśnie do tych wszystkich narzekań na mały biust i nieustające pytanie "Jak powiększyć swoje piersi???". Najśmieszniejsze jest to, że dla jednej osoby może być mały, a dla drugiej duży
kocim jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości