![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
![]() Letnie Zakupy Kosmetyczne
Juz bylo pare takich watkow zakupowych, ale z letnimi, specjalnie na ten goracy czas, zakupami watku nie znalazlam.
![]() Czyli: co sobie ostatnio kupilyscie typowo letniego, z mysla o wakacjach, lecie, slonku? Ja jestem zadowolona w stu procentach, a nawet w dwustu, bowiem znalazlam zapach jakiego szukalam od dawna, a moze nawet znalazlam najladniejszy zapach jaki do tej pory udalo mi sie poniuchac! ![]() ![]() ![]() „Lato kładzie się obok mnie. Na mojej skórze lśni słońce. Szepcząc pieści moje rzęsy.” Woda perfumowana SUMMERBYKENZO skomponowana przez Alberto Morillas-Firmenich to niezwykła interpretacja zapachu lata. SUMMERBYKENZO to zapach ucałowanej słońcem skóry. SUMMERBYKENZO to subtelnie zmysłowa woda perfumowana – szept kwiatów i blask słońca. Bergamotka i cytryna przynoszą świeżość i energię. Mimoza i fiołek rozwijają się w kompozycję migdałowego mleka. Mleczne nuty pieszczotliwie obejmują bukiet opromienionych słońcem kwiatów. Woń piżma wyłania się wśród podkreślonych ambrą aromatów drzewnych: cedru i styrax’u. Flakon w kształcie liścia przywołuje ciepłą woń lata. Promień słońca igra pośród miękkich, dynamicznych krzywizn, które odbijają jego blask. Gamę SUMMERBYKENZO stanowią trzy liście (25ml, 50ml i 75ml), zwinięte w żywych, naturalnych pozach. No dziewczeta, czyli czekam na Wasze letnie nowosci zakupowe! ![]()
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Letnie Zakupy Kosmetyczne
Jako maniaczka oglądania działu KWC z balsamami przybyłam wczoraj z dwoma nowymi specyfikami-balsamem malinowym z AA oraz brązującym z Kolastyny
![]() ![]() ![]() PS.Spódniczka to nie zakup kosmetyczny,ale ile to trzeba będzie kosmetyków używać by śliczne nóżki pokazać ![]()
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Femme, już nie mogę się doczekać żeby powąchać ten Twój nowy zapach jak będę w perfumerii.
Postnowiłam się "kosmetycznie opamiętać" w tym sezonie i nie kupuję nowych kosmetyków, mam taaaakie zapasy, zwłaszcza kolorówki, że i tak ich nie zużyję. A poza tym mam inne, ważniejsze wydatki, więc cieszę się że przez ostatnie miesiące tyle perełek "złowiłam" na allegro w dobrych cenach, że teraz mogę o wydatkach kosmetycznych na jakiś czas zapomnieć. Ja też kupiłam spódniczkę - jeansową mini - całe 29 cm długości ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Moja spódniczka ma aż 32 cm
![]() ![]()
![]() |
#5 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Pomyslala, ze musza byc moje, chocby majatek kosztowaly - no i rzeczywiscie kosztowaly z lekka, ale ze zaczelam nowa prace to sobie na nie pozwolilam. W nagrode. ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#6 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
A ja kupilam Lirene - ratunek po przedawkowaniu slonca. Przyznacie chyba ze to bardzo letni zakup
![]() Poza tym krem happyderm - zeby uszczesliwic moja skore ![]() Cienie IB (to jeszcze na targach ale z mysla o lecie) - zeby blyszczec w sloncu ![]() A z ubran to dzinsowe rybaczki - na wycieczki piesze i rowerowe ![]() Srebrne japonki - bo japonek nigdy za wiele ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Tez mam srebrne japonki! ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Happyderm to nowy wynalazek L'oreal
![]() Az dziwne ze jeszcze o nim nie slyszalas ![]() Ja mam wersje dla cery normalnej i mieszanej. http://www.wizaz.pl/produkty/baza/ce...s&itemid=10019 Ale jest tez do suchej. A nazwa rzeczywiscie kusząca ![]()
![]() |
#10 | ||
Nutka nie gryzie!
|
po pierwsze Femmme
![]() po drugie myslisz że na bezcłówce bedę te perfumki??? po trzecie kupiłam sobie sandały do Tunezji ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkich ! Jestem tutaj nowa, ale Wizazowe forum wciaga jak nie wiem co. Oto moja mala lista dokonanych juz letnich zakupow:
*Anthelios Fluide Extreme 60: zaczelam uzywac filtrow wlasnie pod Waszym wplywem, drogie Wizazanki. Mam nadzieje, ze zdaze uratowac jeszcze moja prawie 30-letnia skore przed inwazja zmarszczek. * Clinique Moisture Sheer Tint SPF 15: jestem baaardzo zadowolona z tego tonujacego kremiku: leciutki jest bardzo, ociepla karnacje, nadaje sliczny, wypoczety wyglad. * Ziaja balsam 100% pielegnacji ze wzgledu na subtelne, blyszczace drobinki. * chusteczki samoopalajace Vichy: daja ladny, naturalny efekt, nie tworza plam czy smug. * puder brazujacy Maybelline: efekt u mnie lepszy jak po slynnej Terracottcie ktora robila plamy na mojej przetluszczajacej sie latem twarzy. Mam zamiar zaopatrzyc sie jescze w karmel brazujacy i kisiel malinowy Daxa, Femme Banale powacham te nowe perfumy Kenzo, moze sie na nie skusze, choc w planie mialam Ralpha Ralph Lauren: sa boskie, lekkie, kwiatowe, pachna frezja, bardzo dziewczece, maja w sobie cos takiego, ze wprawiaja mnie w radosny nastroj ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#13 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#14 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co by Cie Tunezyjczycy co to nog kobiecych, na codzien, w bialy dzien, na ulicy nie porwali! ![]() No a po drugie to nie mieszkasz w Italy pelnej gorocakrwistych chlopow w wieku 10 - 100 lat po ulicach wystajacych, co to by cie wzrokiem pozarly, ja dla swietego spokoju zaprzestalam takich ekscesow, bo mnie wkurza jak sie chlopy slinia... ![]() Mysle ze beda na wolnoclowce te perfumy, co by mialo ich nie byc, toc to nowosc! Hmmm, balsam Karmel mowisz? A co to, kto to? Znowu cos czego nie znam! ![]()
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
ja podobnie jak Ines kupiłam jeszcze na targach troszke cieni
![]() poza tym moją kochaną mgiełkę Coty mam karmel brązujący Daxa z wymiany ![]() koleżanka namówiła mnie na samoopalacz L'oreala więc też kupiłam buty jasno beżowe Pumy ciuszków jeszcze nie pokupowałam, bo nie mam czasu ale na pewno w coś się zaopatrze. No i oczywiście buciki jakieś do spódniczek ![]() i jeszcze kupiłam komóreczke ![]() błyszczyków ostatnio też kupiłam z 4, a jeszcze dwa na esenti zamówiłam dobrze że teraz nie mam czasu po sklepach latać bo pewnie bym wydała całą kase |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Aniu, to karmel brązujący Dax Cosmertics
![]() też amm ale jeszcze nie użyłam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
A ja sobie kupilam miniaturke podkladu Isa Dory Hydralight-jest stworzony dla mnie i do tego idealny kolor,narazie to moj faworyt
![]() Dostalam pedzle do makijazu z Sephory na Dzien Dziecka ![]() Kupilam nowy blyszczyk z Inglota agrestowy bez drobinek. Teraz testuje z probek nowy krem Vichy nawilzajacy z filtrem 20,i jak narazie bardzo mi pasuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | ||
Nutka nie gryzie!
|
Ty zakochana Gapo
![]() Mowisz że mam szansę i mnie bogaty arab porwie ![]() aaa kupiłam jeszcze śliczne adidaski i kilka bluzeczek letnich i krem Dermiki i blyszczyk ..
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Masz racje, bierz cos dluzszego, a najlepiej to portki do tej Tunezji. ![]()
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
aż chce się go zjeść bo zupełne jak karmel pachnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Co do Ralph-Ralpha Laurena to zgadzam się,że wprawiają w boski humor-tak długo jak je będą produkować tak długo będę im wierna."Mójci on,mój"
![]()
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Femme_Banale, Ty mieszkasz we Włoszech i piszesz o lodach z Mc Donalda?? Ja wiem, że gusta nie podlegają dyskusji, ale we Włoszech jadłam najlepsze lody na świecie i to bynajmniej nie w Mc Donaldzie...
![]() 1. Balsam po opalaniu Biodermy 2. Bioderma Flush 3. Anthelios W Gel 4. La Roche Posay Hydraphase 5. Vichy Capital Soleil 20 6. La Roche Posay Unifiance a reszty nie pamiętam... ![]() ![]()
![]() |
#23 |
Zadomowienie
|
Ja zakupilam sobie dwie spodniczki, kolo osmiu bluzeczek bez rekawkow, jedna z rekawkiem, wieelki kapelusz, nowe okularki, japonki, klapki i buciczki na malym obcasiku, okulary hmm.. lekki podklad.. i chyba na tyle.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
ja kupuję nowe kosmetyki bardzo często
![]() ostatnio kupiłam : - wilgotny żel do włosów Joanny - balsam malinowy Oceanic - żel pod prysznic Summer Splash Avon - cień Maybelline chłodzący - lakiery do paznokci - błyszczyki 2 Ruby Rose, 2 Eveline i Rival de Loop - krem z filtrem Ziaja - balsam do ciała przeciw opalaniu Soraya - olejek do opalana Rio - krem Róża&Jedwab Bielendy - karmel Daxa itp. itp ![]() mam na oku jeszcze jakąś mgiełkę z Natury ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
a z ciuszków to wciąż szukam jakichś fajnych adidasków
![]() - top turkusowy - top zielony - top soczysto ![]() - marynarkę w kwiatki - 2 cieniutkie paseczki - bokserki koronkowe i dużo dużo...wszystkiego nie sposób zapamiętać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
A ja wlasnie wrocilam do domu z sypkimi cieniami bell - taki troche zgaszony turkus i pistacja
![]() I odzywke do rzes Pierre Rene wreszcie znalazlam ![]() I grzywke sobie zafundowalam (jak zwykle nieudana ![]()
![]() |
#27 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale takiego karmelu jak te w lodach w Mc Donaldzie to na zadnych lodach nie widzialam! Jeszcze cieplutki karmel, mniam! ![]()
![]() |
![]() |
#28 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A ile kosztuja?
![]() |
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A kosztowały 7.90 zł ( ![]() ![]() Jak wyprobuje to bede mogla szepnac cos na ich temat. Poki co wygrzebalam je na KWC http://www.wizaz.pl/produkty/baza/ce...s&itemid=10384 A ja narazie moge powiedziec ze jest ich zaskakujaco duzo w opakowaniu i ze slicznie sie mienia (jak wiekszosc sypkich cieni ![]()
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Ja ostatnio kupiłam właśnie ten karmel brązujący Daxa i balsam do cery naczynkowej też Daxa. Dla mnie ten karmel ładnie pachnie w opakowaniu, po posmarowaniu zaczyna przebijać zapach samoopalacza- w połączeniu z zapachem karmelu masakra. Nie wiem jak ja to zmęczę. Cała nadzieja w mamie.
![]() Do moich najbardziej udanych zakupów należy płyn do kąpieli czekoladowy, który kupiłam na targach. ![]() Poza tym przed wyjazdem do Francji musiałam trochę moją szafę podreperować i tak oto wzbogaciłam się o super top pomarańczowy (co ja ostatnio do tego pomarańczowego mam? ![]() W ogóle dzięki temu wyjazdowi mam pretekst, żeby sobie trochę ciuchów pokupować. ![]() Ines, wklej zdjęcie grzywki. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:31.