|
|
#1 |
|
Wtajemniczenie
|
Letnie Zakupy Kosmetyczne
Juz bylo pare takich watkow zakupowych, ale z letnimi, specjalnie na ten goracy czas, zakupami watku nie znalazlam.
Wiec zakladam.Czyli: co sobie ostatnio kupilyscie typowo letniego, z mysla o wakacjach, lecie, slonku? Ja jestem zadowolona w stu procentach, a nawet w dwustu, bowiem znalazlam zapach jakiego szukalam od dawna, a moze nawet znalazlam najladniejszy zapach jaki do tej pory udalo mi sie poniuchac! Podoba mi sie przeogromnie! Moglabym go tak wachac caly dzien, iscie sie tym zapachem durzyc i zadurzac... ![]() „Lato kładzie się obok mnie. Na mojej skórze lśni słońce. Szepcząc pieści moje rzęsy.” Woda perfumowana SUMMERBYKENZO skomponowana przez Alberto Morillas-Firmenich to niezwykła interpretacja zapachu lata. SUMMERBYKENZO to zapach ucałowanej słońcem skóry. SUMMERBYKENZO to subtelnie zmysłowa woda perfumowana – szept kwiatów i blask słońca. Bergamotka i cytryna przynoszą świeżość i energię. Mimoza i fiołek rozwijają się w kompozycję migdałowego mleka. Mleczne nuty pieszczotliwie obejmują bukiet opromienionych słońcem kwiatów. Woń piżma wyłania się wśród podkreślonych ambrą aromatów drzewnych: cedru i styrax’u. Flakon w kształcie liścia przywołuje ciepłą woń lata. Promień słońca igra pośród miękkich, dynamicznych krzywizn, które odbijają jego blask. Gamę SUMMERBYKENZO stanowią trzy liście (25ml, 50ml i 75ml), zwinięte w żywych, naturalnych pozach. No dziewczeta, czyli czekam na Wasze letnie nowosci zakupowe!
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Letnie Zakupy Kosmetyczne
Jako maniaczka oglądania działu KWC z balsamami przybyłam wczoraj z dwoma nowymi specyfikami-balsamem malinowym z AA oraz brązującym z Kolastyny
Poza tym na Dzień Dziecka,za stara jestem,ale jeszcze obchodzę ,kupiłam sobie miniówkę.Ilość materiału zużyta nie wykonanie tego stroju zbyt duża nie była ![]() PS.Spódniczka to nie zakup kosmetyczny,ale ile to trzeba będzie kosmetyków używać by śliczne nóżki pokazać
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
Femme, już nie mogę się doczekać żeby powąchać ten Twój nowy zapach jak będę w perfumerii.
Postnowiłam się "kosmetycznie opamiętać" w tym sezonie i nie kupuję nowych kosmetyków, mam taaaakie zapasy, zwłaszcza kolorówki, że i tak ich nie zużyję. A poza tym mam inne, ważniejsze wydatki, więc cieszę się że przez ostatnie miesiące tyle perełek "złowiłam" na allegro w dobrych cenach, że teraz mogę o wydatkach kosmetycznych na jakiś czas zapomnieć. Ja też kupiłam spódniczkę - jeansową mini - całe 29 cm długości , jasne spodnie o sportowym kroju (Reserved), kolorową torebkę, zieloną bluzkę z dużym dekoltem, brązowe klapki - o te: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=52517015 , fajny wisior - to do tych dekoltów, które nie wiem kiedy będę nosić .
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Moja spódniczka ma aż 32 cm
|
|
#5 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Pomyslala, ze musza byc moje, chocby majatek kosztowaly - no i rzeczywiscie kosztowaly z lekka, ale ze zaczelam nowa prace to sobie na nie pozwolilam. W nagrode. Acha, tak a propos ich ceny, widzialam na polskiej stronie Douglasa, ze one w Polsce kosztuja 290 zl 50 ml!!! Toz to szok, ja za nie zaplacilam w przeliczeniu 100 zl mniej... Ech, zdzierstwo w tej Polszy...
|
|
|
#6 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
A ja kupilam Lirene - ratunek po przedawkowaniu slonca. Przyznacie chyba ze to bardzo letni zakup
.Poza tym krem happyderm - zeby uszczesliwic moja skore .Cienie IB (to jeszcze na targach ale z mysla o lecie) - zeby blyszczec w sloncu .A z ubran to dzinsowe rybaczki - na wycieczki piesze i rowerowe ![]() Srebrne japonki - bo japonek nigdy za wiele
|
|
#8 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tez mam srebrne japonki! To jest biale w srebrne koraliki i krysztalki utkane. Super wygladaja na opalonych odnozach...
|
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
Happyderm to nowy wynalazek L'oreal
![]() Az dziwne ze jeszcze o nim nie slyszalas ![]() Ja mam wersje dla cery normalnej i mieszanej. http://www.wizaz.pl/produkty/baza/ce...s&itemid=10019 Ale jest tez do suchej. A nazwa rzeczywiscie kusząca
|
|
#10 | ||
|
Nutka nie gryzie!
|
po pierwsze Femmme
po drugie myslisz że na bezcłówce bedę te perfumki??? po trzecie kupiłam sobie sandały do Tunezji a z kosmetyków ...balsam Karmel, pomadkę L*oreal ,kilka lakierów do paznokci...i mam jeszcze plany na bezcłówkę....
|
|
|
|
#11 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkich ! Jestem tutaj nowa, ale Wizazowe forum wciaga jak nie wiem co. Oto moja mala lista dokonanych juz letnich zakupow:
*Anthelios Fluide Extreme 60: zaczelam uzywac filtrow wlasnie pod Waszym wplywem, drogie Wizazanki. Mam nadzieje, ze zdaze uratowac jeszcze moja prawie 30-letnia skore przed inwazja zmarszczek. * Clinique Moisture Sheer Tint SPF 15: jestem baaardzo zadowolona z tego tonujacego kremiku: leciutki jest bardzo, ociepla karnacje, nadaje sliczny, wypoczety wyglad. * Ziaja balsam 100% pielegnacji ze wzgledu na subtelne, blyszczace drobinki. * chusteczki samoopalajace Vichy: daja ladny, naturalny efekt, nie tworza plam czy smug. * puder brazujacy Maybelline: efekt u mnie lepszy jak po slynnej Terracottcie ktora robila plamy na mojej przetluszczajacej sie latem twarzy. Mam zamiar zaopatrzyc sie jescze w karmel brazujacy i kisiel malinowy Daxa, Femme Banale powacham te nowe perfumy Kenzo, moze sie na nie skusze, choc w planie mialam Ralpha Ralph Lauren: sa boskie, lekkie, kwiatowe, pachna frezja, bardzo dziewczece, maja w sobie cos takiego, ze wprawiaja mnie w radosny nastroj |
|
|
|
|
#12 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A rzeczywiscie go nie znam , moze dlatego, ze jakos nic z L'oreala nie uzytkuje? Jakos mi kremy z L'oreala nigdy nie podpasowaly... Hmmm, ale moze gdzies probke tego happyderm zdobede to wyprobuje.
|
|
|
#13 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ALE NIE ZALUJE.
|
|
|
#14 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co by Cie Tunezyjczycy co to nog kobiecych, na codzien, w bialy dzien, na ulicy nie porwali! No a po drugie to nie mieszkasz w Italy pelnej gorocakrwistych chlopow w wieku 10 - 100 lat po ulicach wystajacych, co to by cie wzrokiem pozarly, ja dla swietego spokoju zaprzestalam takich ekscesow, bo mnie wkurza jak sie chlopy slinia... Mysle ze beda na wolnoclowce te perfumy, co by mialo ich nie byc, toc to nowosc! Hmmm, balsam Karmel mowisz? A co to, kto to? Znowu cos czego nie znam! Polska firma?
|
|
|
#15 |
|
Zakorzenienie
|
ja podobnie jak Ines kupiłam jeszcze na targach troszke cieni
![]() poza tym moją kochaną mgiełkę Coty mam karmel brązujący Daxa z wymiany ![]() koleżanka namówiła mnie na samoopalacz L'oreala więc też kupiłam buty jasno beżowe Pumy ciuszków jeszcze nie pokupowałam, bo nie mam czasu ale na pewno w coś się zaopatrze. No i oczywiście buciki jakieś do spódniczek no i w jakieś perfumiki na lato też trzeba sie zaopatrzyći jeszcze kupiłam komóreczke ![]() błyszczyków ostatnio też kupiłam z 4, a jeszcze dwa na esenti zamówiłam dobrze że teraz nie mam czasu po sklepach latać bo pewnie bym wydała całą kase |
|
|
|
|
#16 |
|
Zakorzenienie
|
Aniu, to karmel brązujący Dax Cosmertics
![]() też amm ale jeszcze nie użyłam |
|
|
|
|
#17 |
|
Zakorzenienie
|
A ja sobie kupilam miniaturke podkladu Isa Dory Hydralight-jest stworzony dla mnie i do tego idealny kolor,narazie to moj faworyt
![]() Dostalam pedzle do makijazu z Sephory na Dzien Dziecka ![]() Kupilam nowy blyszczyk z Inglota agrestowy bez drobinek. Teraz testuje z probek nowy krem Vichy nawilzajacy z filtrem 20,i jak narazie bardzo mi pasuje
|
|
|
|
|
#18 | ||
|
Nutka nie gryzie!
|
Ty zakochana Gapo
przeciem my tu wszystkie siem smarujemy tym slodiutkim brądzującym balsamem Daxa Mowisz że mam szansę i mnie bogaty arab porwie ale tam nie biorę mini tylko dłuuugie kiece..aaa kupiłam jeszcze śliczne adidaski i kilka bluzeczek letnich i krem Dermiki i blyszczyk ..
|
|
|
|
#19 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Masz racje, bierz cos dluzszego, a najlepiej to portki do tej Tunezji.
|
|
|
#20 |
|
Zakorzenienie
|
aż chce się go zjeść bo zupełne jak karmel pachnie
|
|
|
|
|
#21 |
|
Zakorzenienie
|
Co do Ralph-Ralpha Laurena to zgadzam się,że wprawiają w boski humor-tak długo jak je będą produkować tak długo będę im wierna."Mójci on,mój"
|
|
#22 |
|
Raczkowanie
|
Femme_Banale, Ty mieszkasz we Włoszech i piszesz o lodach z Mc Donalda?? Ja wiem, że gusta nie podlegają dyskusji, ale we Włoszech jadłam najlepsze lody na świecie i to bynajmniej nie w Mc Donaldzie...
A odnośnie letnich zakupów to ostatnio nabyłam:1. Balsam po opalaniu Biodermy 2. Bioderma Flush 3. Anthelios W Gel 4. La Roche Posay Hydraphase 5. Vichy Capital Soleil 20 6. La Roche Posay Unifiance a reszty nie pamiętam... Uwielbiam takie zakupy... Pozdrawiam wszystkie Wizażanki kosmetykoholiczki...:jupi :
|
|
#23 |
|
Zadomowienie
|
Ja zakupilam sobie dwie spodniczki, kolo osmiu bluzeczek bez rekawkow, jedna z rekawkiem, wieelki kapelusz, nowe okularki, japonki, klapki i buciczki na malym obcasiku, okulary hmm.. lekki podklad.. i chyba na tyle.
|
|
|
|
|
#24 |
|
Zakorzenienie
|
ja kupuję nowe kosmetyki bardzo często
![]() ostatnio kupiłam : - wilgotny żel do włosów Joanny - balsam malinowy Oceanic - żel pod prysznic Summer Splash Avon - cień Maybelline chłodzący - lakiery do paznokci - błyszczyki 2 Ruby Rose, 2 Eveline i Rival de Loop - krem z filtrem Ziaja - balsam do ciała przeciw opalaniu Soraya - olejek do opalana Rio - krem Róża&Jedwab Bielendy - karmel Daxa itp. itp ![]() mam na oku jeszcze jakąś mgiełkę z Natury
|
|
|
|
|
#25 |
|
Zakorzenienie
|
a z ciuszków to wciąż szukam jakichś fajnych adidasków
ale kupiłam ostatnio :- top turkusowy - top zielony - top soczysto zielony- marynarkę w kwiatki - 2 cieniutkie paseczki - bokserki koronkowe i dużo dużo...wszystkiego nie sposób zapamiętać
|
|
|
|
|
#26 |
|
Zakorzenienie
|
A ja wlasnie wrocilam do domu z sypkimi cieniami bell - taki troche zgaszony turkus i pistacja
I odzywke do rzes Pierre Rene wreszcie znalazlam .I grzywke sobie zafundowalam (jak zwykle nieudana )
|
|
#27 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale takiego karmelu jak te w lodach w Mc Donaldzie to na zadnych lodach nie widzialam! Jeszcze cieplutki karmel, mniam!
|
|
|
#28 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
)...A ile kosztuja?
|
|
|
#29 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A kosztowały 7.90 zł ( majątek! )Jak wyprobuje to bede mogla szepnac cos na ich temat. Poki co wygrzebalam je na KWC http://www.wizaz.pl/produkty/baza/ce...s&itemid=10384 A ja narazie moge powiedziec ze jest ich zaskakujaco duzo w opakowaniu i ze slicznie sie mienia (jak wiekszosc sypkich cieni )
|
|
|
#30 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ostatnio kupiłam właśnie ten karmel brązujący Daxa i balsam do cery naczynkowej też Daxa. Dla mnie ten karmel ładnie pachnie w opakowaniu, po posmarowaniu zaczyna przebijać zapach samoopalacza- w połączeniu z zapachem karmelu masakra. Nie wiem jak ja to zmęczę. Cała nadzieja w mamie.
Tego do cery naczynkowej jeszcze nie próbowałam. Skusiłam się, bo była promocja, ale najpierw muszę inne cuda zużyć.Do moich najbardziej udanych zakupów należy płyn do kąpieli czekoladowy, który kupiłam na targach. Poza tym przed wyjazdem do Francji musiałam trochę moją szafę podreperować i tak oto wzbogaciłam się o super top pomarańczowy (co ja ostatnio do tego pomarańczowego mam? i Tshirt czekoladowy. Przypadkiem też odkryłam bardzo fajną bieliznę bezszwową. I to po całkiem przystępnej cenie.W ogóle dzięki temu wyjazdowi mam pretekst, żeby sobie trochę ciuchów pokupować. Ines, wklej zdjęcie grzywki. Tzn Ciebie w grzywce. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:01.

Wiec zakladam.
Podoba mi sie przeogromnie! Moglabym go tak wachac caly dzien, iscie sie tym zapachem durzyc i zadurzac... 

Poza tym na Dzień Dziecka,za stara jestem,ale jeszcze obchodzę