![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
powodzenie
Dziewczyny
![]() Nie powiem, że mam bardzo niską samoocenę, nie akceptuję siebie, bo to byłaby nieprawda. Zazwyczaj podoba mi się to co widzę w lustrze i uważam, że nie jestem brzydka. Wiadomo, że każdy ma gorsze dni, czy jakieś kompleksy, ale ogólnie jestem zadowolona ze swojego wyglądu. Do czasu. Problem zaczyna się wtedy kiedy idę z koleżanką na imprezę i do niej faceci wręcz lgną. Wystarczy, że się uśmiechnie, a oni już ją podrywają, tańczą, zagadują. I wtedy zadaję sobie pytanie co ona ma czego, ja nie mam. Dlaczego nie podobam się mężczyznom. Byłam w dwóch związkach i to bardzo krótko. Chciałabym kogoś poznać, zakochać się, albo chociaż poflirtować od czasu do czasu żeby się dowartościować, to nie da się! Kilka osób mi mówi, że jestem ładna, atrakcyjna, więc nie rozumiem czego mi brakuje. Powiedzcie od czego to zależy, że jedne kobiety mają takie powodzenie, a inne w ogóle? I czy da się to zmienić? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: powodzenie
Cytat:
Zwykle otwarte, uśmiechnięte i przeciętnie ładne dziewczyny mają większe powodzenie niż te piękne, które są niedostępne i onieśmielają. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Niestety, potrzeba związku, flirtu itp.. odstrasza mężczyzn. Wyczuwaja to i takie dziewczyny omijaja. A wychodzi to... dośc łatwo- w rozmowie, pierwszych gestach, nawet w sposobie w jaki próbujesz skłonic ku sobie faceta. Daj na luz, a nagle zobaczysz siebie otoczona wianuszkiem adoratorów! A tak, na prawe- kolezana ze swoim powodzeniem jest szczęśliwa? Mawiaja, że od przybytku głowa nie boli, ale akurat w sprawach damsko-meskich lepiej wychodza dziewvzyny mniej oblegane, które jak trafiaja to na Tego ![]() Niezaleznie od tego co napisałam.... Powodzenia! ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Raczkowanie
|
Nie no bez przesady, boginią nie jestem żeby onieśmielać urodą
![]() Cytat:
Jej jest z tym raczej dobrze, bo ona uwielbia chyba zdobywać serca mężczyzn, zresztą sama mówi, że jest równouprawnienie i to nie facet musi zdobywać, a kobieta też.. Może i racja z tym, że, jak się trafi na kogoś to to będzie ten jedyny, bo ona była w związkach baaardzo dużo razy, ale nigdy na długo. Ale przynajmniej ma szanse spotykać fajnych facetów, poznawać nowych ludzi, jakieś przygody przeżyć! A ja nawet poflirtować nie mogę ![]() Edytowane przez givemesummer Czas edycji: 2011-07-16 o 15:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zadomowienie
|
No właśnie ! Twoja kolezanka jasno pokazuje "Chce poflirtowac, zabawic sie" i tak na to reaguja mężczyźni chca z nią flirtowac, bawic sie. Byle nie na długo.
Ty, takich sygnałów nie wysyłasz, to i nie ściągasz tkich facetów. A, że mowa ciała, pokazujesz cos innego- to juz inna para kaloszy. I faceci to własnie wyczuwaja ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Tu nie chodzi o to żeby kogoś olśniewać urodą, faceci lubią dziewczyny które mają to "coś", które dobrze się czują w swoim ciele, są wyluzowane, uśmiechnięte, taka osoba wysyła dobre fluidy , chcesz ją poznać bo widzisz, czujesz że to ciekawa osoba.Może ta Twoja koleżanka umie nawiązywać kontakt wzrokowy co jest dobrym wabikiem.
Pewność siebie( nie mylić z zarozumialstwem, chociaż co kto lubi) pochodzi ze środka i na tym warto pracować bo co Tobie po ładnej sukience, burzy gęstych włosów( dla przykładu) jak i tak nie uwierzysz w siebie. Fajnie kiedy wysyłasz komunikat : taka jestem , taką siebie akceptuje i dobrze mi z tym. Spójrz w lustro i powiedz sobie: nie jestem ani gorsza ani lepsza od innych, zaakceptuj siebie.
"Jeśli nie możesz komuś pomóc, to przynajmniej go nie krzywdź" Edytowane przez amiien_ Czas edycji: 2011-07-16 o 16:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
amiien_
![]() święte słowa |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
A robisz coś w tym kierunku? Piszesz, że "flirtować nie możesz"... Więc na czym to polega dokładnie? Idziesz z koleżanką na imprezę, ona od razu otoczona jest wianuszkiem mężczyzn, a Ty w tym czasie? Stoisz pod ścianą?... Powiem Ci, że mnie wydawało się, że mam ten sam problem. Nie uważam się za brzydką, ale koleżanki, z którymi zazwyczaj chodzę się pobawić są dużo, dużo ładniejsze i zgrabniejsze ode mnie. I kiedyś też mi się wydawało, że "poflirtować nie mogę"... Do czasu.
Tak jak pisała amiien - trzeba siebie zaakceptować. I teraz? Ja sama nie mogę się opędzić od facetów :P:P (ah, ta moja skromność). Tzn w tym sensie, że uwierzyłam siebie, zaczęłam się sama sobie podobać. I pokazywałam to innym ludziom. I na imprezach nie narzekam na to, żebym nie miała z kim tańczyć, a ładniejsze koleżanki zazwyczaj muszą się bawić we własnym gronie. Więcej wiary w siebie!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Wiesz, ja raczej urodą nie grzeszę i nigdy nie było sytuacji, żeby chłopak na mnie patrzył z podziwem obcy czy zagadał, więc powodzenia nie mam wcale
![]() Mimo tego akceptuje siebie, bo to nie powinno być powodem kompleksów. Przypadkiem poznałam chłopaka przez neta i jesteśmy szczęśliwi ![]() Nie przejmuj się, nie powinnaś od tego uzależniać swojej samooceny. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Mam podobnie jak Twoja koleżanka i nawet nie wiem od czego to zależy. Hormony jakieś może. Może sprawiasz wrażenie zbyt nieśmiałej lub zbyt pewnej siebie? Albo chcesz "poflirtować" za wszelką cenę, jak koleżanka odchodzi to jesteś niezadowolona i pokazujesz to/stoisz pod ścianą i się na nią gapisz.
W ogóle, nie chodziłabym z taką koleżanką na żadne imprezy bo odbiera Ci potencjalnych partnerów haha |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja sobie zawsze powtarzam. Wolę wyjść z imprezy sama niż z dwoma facetami. Spójrz w lustro, znajdź swoje atuty i wykorzystaj je.
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
No, ja sama nie wiem od czego to zależy. Poflirtować nie mogę, w sensie, że nawet, jak się uśmiecham to oni i tak na to nie lecą
![]() ![]() Ja wierzę w siebie, przynajmniej się staram i nie chcę też uzależniać swojej samooceny od chłopaków, ale po prostu byłoby miło gdybym się komuś spodobała, miała większe powodzenie, żeby się dowartościować czasem ![]() Teraz jadę sama na wakację to może chociaż wtedy kogoś poderwę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
No to ja nic więcej nie poradzę, bo ja nigdy nie miałam powodzenia i faceci nie klelili się nawet jak byłam uśmiechnięta i pewna siebie
![]() Nie wiem dlaczego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jezeli masz dobre mniemanie o sobie, jezeli wierzysz, wiesz, że jesteś piekna (nie tylko zewnętrznie, ale i wewnętrznie) nie potrzebujesz aby ktoś Cie dowartościowywał. ![]() Odpowiadając na pytani "Czy masz powodzenie?". Nie wiem ![]() Były czasy, że robotnicy na mój widok gwizadali i zaczepiali ![]() ![]() A mężczyźni? Nie mam potrzeby flirtowania, jestem w stałym związku. Najwazniejsze jest dla mnie zachwyt w Jego oczach. ![]() Gdy patrze codziennie w lustro to sie uśmiecham, jeszcze nie pekło, to znaczy, że żaba nie jestem ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Zawsze mnie zastanawiało co to znaczy mieć to "coś".
Z czasem doszłam do wniosku że mało to ma wspólnego z wyglądem. Co z tego że ktoś jest piękny, jak będzie zimny, niedostępny , posągowy .Co prawda idzie 'nacieszyć oczy' ale ile można. Dla mnie to coś ma np .Katy Perry jest ładna ale przystępna, charyzmatyczna.Wydaje mi się że facetom może się podobać własnie ktoś taki. Trochę łobuziara/flirciara/potrafi się wygłupiać( lubię jej mimikę i 'głupkowanie' w teledysku california girls) .Pewnie nie jeden facet za nią wodzi wzrokiem a kobiety mogą w niej widzieć fajną kumpelę.
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
to ja napiszę 2 słowa, bo mam też to duże powodzenie, do dziś nie wiem z jakiego powodu
![]() I nie wiem o co chodzi, wokół siebie widzę takie piękne dziewczyny,ja normalna, suche włosy,"boczki",malutkie piersi.. jednak ciągle ściągam na siebie wzrok.Nie wiem, czy Ci faceci to już naprawdę gustu nie mają ![]() ![]() o co chodzi ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Obserwuje temat od kilku lat. I im dłużej badam sprawę tym jestem głupsza.
![]() Jest tylko jedna reguła w powodzeniu-nie ma żadnych reguł. Widziałam pewne siebie, szalone uśmiechnięte od ucha do ucha dziewczyny przy kości, które nie miały powodzenia. I wieczne marudy, do których ciągle podchodzili faceci z potrzeba rozkręcenia ich. Widziałam śliczne dziewczyny o figurze modelki, do których prawie ze ustawiały sie kolejki, żeby postawić im drinka. Widziałam przeciętne dziewczyny, które za każdym razem w pociągu rozkochiwały w sobie pól przedziału. Znam też ładne, normalne dziewczyny, które nigdy nie stoją w kącie na imprezie a nie maja powodzenia. ![]() Podobno kiedyś robiono badania wśród skazańców i pokazywano im krótkie nagrania z kobietami. Gwałciciele itp. mieli wytypować, na która kobietę mogliby napaść. I podobno większość zawsze wskazywała te same dziewczyny. Morał z tego taki, że coś jest w tych samczych umysłach, że odbierają jakieś niewidoczne dla kobiet sygnały.
![]() |
#19 |
Wtajemniczenie
|
BioIvo, a wiesz może gdzie można poczytać o tym badaniu? Albo kto był autorem? Ciekawe jaka była cecha wspólna wybieranych przez gwałcicieli kobiet
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
Uroda może pomóc, ale to nie wszystko
![]() Popieram to, co napisała BioIvO . Znam zarówno dziewczyny, które mają powodzenie z racji posiadanej urody, jak i takie, które powszechnie uchodzą za przeciętne, a mimo to ustawia się za nimi wianuszek facetów, ponieważ np.mają świetne poczucie humoru, są wygadane , posiadają to nieuchwytne coś. Są też takie, które na co dzień są osobami małomównymi a mimo to płeć męska do nich lgnie. Znam też dziewczyny ładne i inteligentne ,ale odpychające mężczyzn. Kombinacji jest mnóstwo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Kojarze badania z jakiegoś filmu dokumentalnego. Kilka lat temu oglądałam program i zapadło mi w pamięć, zwłaszcza, że żadna z kobiet nie była charakterystyczna.
![]() |
#22 |
Wtajemniczenie
|
Ja mam podobnie. Staram się ostatnio dbać o siebie, uważam, że może nie jestem pięknością, ale wiele osób mi mówi, że jestem ładna. Ale wszystkie moje najbliższe przyjaciółki są piękne . Jedna zawsze zwracała na siebie uwagę, bo nie nosi makijażu ani wymyślnych fryzur, a wygląda bosko(ładna cera, włosy, ładna figura) i potrafi flirtować. Druga mocno się maluje, ale kurde też czymś przyciąga-zawsze jak idę z nią na imprezę to po prostu co chwilę ktoś ją zaczepia! aż to krępujące dla mnie, czuję się olana
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#23 | |
Zadomowienie
|
Jest cos takiego jak mowa ciała. I nie chodzi to tylko o to jak postregamy osobe i potem możemy ja opisac, tylko... jak będziemy ja postrzegac pdświadmie, instynktownie, odruchowo.
Mowe ciała można wypracować- vide politycy. wiekszośc z nas mowa ciała pokazuje więcej nizbysmy chcieli. I to tłumaczy dlaczego "nijaka" dziewuszka w "zwykłej" kiecce ma więej adoratrów niz wylaszczona lasencja, która swoja mowa ciała pokazuje, że tak sie ubrała, bo tak na prawde jest nieśmiała i chce to na siłe ukryc, podczas, gdy"nijaka" wysyła sygnały "świetnie sie czuje ze soba i nie musze sie wbijac w niewygona mini, aby być laska " Płec przeciwna odruchowo odczytuje te sygnały nawet sie nad tym nie zastanawiając i nie analizując. Kazdy z nas tak ma. ![]()
![]() Edytowane przez 33owieczka Czas edycji: 2011-07-17 o 18:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Czasami też niektóre kobiety podśwaiadomie odpychają od siebie facetów nie zdając sobie z tego sprawy, bo boją się rozczarowania, zranienia i sabotują wszelkie nadarzające się okazje na poznanie kogoś, choć tak naprawdę chcą się z kimś związać.
![]() |
![]() |
#25 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak jak wiele z Was już napisało na swój temat, to i ja dopiszę, że uważam się za atrakcyjną (moi znajomi też tak niby sądzą, zresztą już mam za sobą etap dopatrywania się kompleksów w złym kształcie paznokci), naprawdę mam wiele zainteresowań, więc powiedzmy, że jako partner do rozmowy też się nadaję. No i co? Było ok, miałam powodzenie, nie mogę narzekać, potem przyszedł pierwszy poważny, dłuższy związek, w który bardzo się zaangażowałam, a facet mnie bardzo zranił i na bardzo długo się zamknęłam na innych mężczyzn. A teraz? Nie wiem co ja robię inaczej niż kiedyś, nie wiem co się zmieniło, ale mam wrażenie, że dosłownie odpycham facetów, jest jakaś bariera. Chciałabym to zmienić, ale ja nawet nie wiem co jest nie tak ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Rozeznanie
|
Miałam podobny problem. Moje wszystkie koleżanki są bardzo ładne, miały powodzenie u facetów. Ja zawsze byłam omijana, olewana, traktowana jak koleżanka. Jednak ostatnio to się zmieniło! Wyleczyłam swój największy kompleks- trądzik i teraz mam takie samo powodzenie jak one
![]() Mimo wszystko chyba jestem za bardzo niedostępna. Często słyszę, że chłopaki się mnie boją... tak boją się ze mną rozmawiać. Nie wiem na czym to polega. Fakt nie uważam się za brzydką [już teraz ![]() ![]() Autorko powinnaś przyjrzeć się sobie. Podkreśl swoje zalety i spróbuj zamaskować wady ![]() ![]() ![]()
![]() |
#27 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#28 |
Rozeznanie
|
To umów się z brzydszą koleżanką to będziesz miała powodzenie
![]()
![]() |
#29 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja również mam problemy z cerą i też w pewnym sensie odbiera mi to pewność siebie. Zależy od dnia, czasem jest lepiej, czasem gorzej i też mam wrażenie, że może jakbym miała idealnie gładką cerę to ustawialiby się do mnie w kolejce. Zastanawiam się czy chłopcy zwracają na to uwagę.. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Wtajemniczenie
|
Jak wyleczysz jeden kompleks to jego miejsce zastępują inne. A o docenieniu braku starego zapominamy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:26.