Wybór Szkoły - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Szkoła i edukacja

Notka

Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych!

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-07-30, 17:55   #1
agakacha2
Przyczajenie

Wybór Szkoły

Wiem że są wakacje a ja myślę o szkole ale teraz pójdę do 3 gimnazjum a nasz wychowawca kazał już nam się zastanowić do jakiej mamy iść pużniej bo do grudnia mamy czas.Ale możecie mi wymienić gdzie mam iśc a jeżeli do zawodówki lub technikum to jaki zawód pasuje do dziewczyny.Mam średnia teraz ok.3.0.Ale dla mnie to maks.Pomóżcie mi.Proszę!
agakacha2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-30, 20:45   #2
Harmonija
Rozeznanie

Dot.: Wybór Szkoły

Cytat:
Napisane przez agakacha2 Pokaż wiadomość
Wiem że są wakacje a ja myślę o szkole ale teraz pójdę do 3 gimnazjum a nasz wychowawca kazał już nam się zastanowić do jakiej mamy iść pużniej bo do grudnia mamy czas.Ale możecie mi wymienić gdzie mam iśc a jeżeli do zawodówki lub technikum to jaki zawód pasuje do dziewczyny.Mam średnia teraz ok.3.0.Ale dla mnie to maks.Pomóżcie mi.Proszę!

Z taką ortografią i z takim podejściem zawodówka to maks.

Nalej Serce, nalej...

Na początku bóg stworzył człowieka, ale widząc go takim ułomnym, dał mu kota.

Edytowane przez Harmonija
Czas edycji: 2011-07-30 o 20:48
Harmonija jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-30, 20:54   #3
Isavele
Raczkowanie

GG do Isavele

Szkoła kosmetyczna może być dobrym wyjściem, jeżeli masz manualne zdolności. Teraz jest boom na różnego typu gabinety kosmetyczne i będzie on, znając życie, wzrastać, bo żyjemy w epoce plastiku i ciągłego dbania o siebie.

Ale... Przed Tobą III klasa. 3,0 to max? Nie wierzę, na pewno stać Cię na więcej, zwłaszcza, że w gimnazjum nie robi się za dużo (w porównaniu z liceum, o studiach nie wspominając ). Moim zdaniem, ucząc się chociaż 1h dziennie można z łatwością wyciągnąć na 4,0. Nie myślałaś nigdy co chciałabyś robić w życiu?? Pod tym kątem trzeba też myśleć, jeżeli planuje się szkołę ponadgimnazjalną. Powodzenia!

staram się przychwycić
na gorącym uczynku- czas

The reason i hold on i need this hole gone- funny you're the broken one but I'm the only one who needed saving
Isavele jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-30, 20:58   #4
baleron
BAN stały

Zawodówka dla kobiety: cukiernik, fryzjer, ogrodnik, piekarz, kucharz, krawiec, fotograf, sprzedawca.
Technikum: każde np. technik architektury krajobrazu, fryzjer, ekonomista, logistyk, handlowiec, organizacji reklamy i wiele wiele innych

---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ----------

Ale... Przed Tobą III klasa. 3,0 to max? Nie wierzę, na pewno stać Cię na więcej, zwłaszcza, że w gimnazjum nie robi się za dużo (w porównaniu z liceum, o studiach nie wspominając ). Moim zdaniem, ucząc się chociaż 1h dziennie można z łatwością wyciągnąć na 4,0. Nie myślałaś nigdy co chciałabyś robić w życiu?? Pod tym kątem trzeba też myśleć, jeżeli planuje się szkołę ponadgimnazjalną. Powodzenia![/QUOTE]

Skoro pisze, że dla niej 3.0 to max i z góry zakłada mozliwość pójścia do zawodówki to znaczy, że jest jej tak dobrze i nie jest to nasza sprawa. Niech ma nawet 2.0.
baleron jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-30, 22:33   #5
michachacha
Wtajemniczenie

Zawodówka to jak dla Ciebie maks sądząc po tym co i jak napisałaś w pierwszym poście
Co za nauczyciel Ci powiedział, że masz czas do grudnia skoro podania do szkoły ponadgimnazjalnej składa się po zakończeniu gimnazjum kiedy ma się już świadectwo z III klasy czyli pod koniec czerwca?
Sprawdź jaka jest oferta w najbliższych szkołach zawodowych do jakich mogłabyś się wybrać i zdecyduj się na któryś z zawodów, który cię zainteresuje i, w którym będziesz mogła się odnaleźć w przyszłości.
michachacha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-01, 15:23   #6
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Napisane przez agakacha2 Pokaż wiadomość
a nasz wychowawca kazał już nam się zastanowić do jakiej mamy iść pużniej bo do grudnia mamy czas
co?
a co to za głupoty? podanie składasz w kwietniu, a ostateczną decyzję podejmujesz po ukończeniu gimnazjum, w czerwcu.

Ale jeśli masz takie problemy z ortografią i mówisz że więcej niż 3,0 nie wyciągniesz to zostaje Ci zawodówka. Co wcale złym wyjściem nie jest - jeśli będziesz dobra w swoim zawodzie to znajdziesz pracę zaraz po szkole. Technikum jest 4-letnie i masz tam przedmioty zwykłe, takie jak matematyka i polski ale też przedmioty zawodowe. Do LO nie warto iść jeśli się nie myśli o studiach. Po technikum też możesz na nie iść, jeśli dobrze zdasz maturę.

Edytowane przez viva91
Czas edycji: 2011-08-01 o 15:26
viva91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-26, 10:40   #7
agakacha2
Przyczajenie

Dziękuję wszystkim za odpowiedzi
agakacha2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Szkoła i edukacja

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości