Ch³opak po d³ugim zwi±zku- Pomocy! - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyj±tkowe miejsce, w którym podzielisz siê emocjami, uczuciami, zwi±zkami oraz uzyskasz wsparcie i porady spo³eczno¶ci.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2011-07-31, 15:20   #1
Qrola
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 105

Ch³opak po d³ugim zwi±zku- Pomocy!

Hej dziewczyny, Mam taki problem, otó¿ spotykam sie z pewnym ch³opakiem (£) od dwóch tygodni.
Problem ,le¿y w tym ,¿e on jest po zwi±zku , który trwa³ 5 lat, i ona go zdradzi³a , dowiedzia³am siê o tym ju¿ pierwszego dnia spotkania w klubie
Wszystko git , miedzy nami niby jest, ca³ujemy siê , itp , on mówi do mnie s³onko, przyje¿d¿a ,poznali¶my swoich znajomych , moja przyjació³ka, mówi ,ze wygl±damy jak para. , tyle ,¿e nie jeste¶my ni± , bo nawet o to sie mnie nie spyta³, w sumie to dziecinne, ale warto wiedzieæ na czym cz³owiek stoi
Tylko problem w tym ,¿e ja siê trochê , boje ,¿e on mnie wykorzysta , tylko do tego ,zeby odegraæ sie na by³ej ,albo wyszumieæ po tak d³ugim zwi±zku, mam jak±¶ obsesje na jej punkcie
Do tego przed wczoraj , jak by³am w klubie on mia³ mieæ kawalerski u brata, ale go prze³o¿yli, i przyszed³ za mn± , problem ,¿e ja z kim¶ rozmawia³am, i ten kole¶ sie strasznie , przyczepi³ , potem sie chcia³ biæ z tym ch³opakiem z którym sie spotykam aktualnie, na szczê¶cie uda³o mi siê za³agodziæ sytuacje i przeprosi³am (£)
Dzisiaj, mia³ do mnie przyjechaæ ,a tu wyskakuje, mi z esmesem, przepraszam s³onko nie moge przyjechaæ , spotkamy sie po weekendzie , my¶licie , ¿e lepiej nabraæ powa¿nego dystansu , do tego wszystkiego , pobawiæ sie z nim w "lustro " i przy najbli¿szej okazji te¿ wykrêciæ sie od spotkania, czy lepiej siê zaanga¿owaæ?
K.
Qrola jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-07-31, 15:58   #2
hecate
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 9 121
GG do hecate
Dot.: Ch³opak po d³ugim zwi±zku- Pomocy!

Kiedy rozstal sie z byla? Dawno?
Po dlugich zwiazkach lepiej dac sobie czas na przemyslenia. By w nowy zwiazek wejsc gotowym, z czysta kartka.

Bawienia sie w 'lustro' nie rozumiem i nie praktykuje - do czego to ma niby prowadzic? Jesli chcesz wiedziec na czym stoisz, to z nim porozmawiaj.

Corey 15.04.12

Mudvayne - Happy?
hecate jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-07-31, 16:12   #3
jagodowa90
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 465

Nie wdawaj siê w ¿adne gierki bo to bez sensu.

Spotykaj±c siê z kim¶ kto dopiero zakoñczy³ d³ugi zwi±zek uwa¿a³abym. Nigdy nie wiadomo, czy ta osoba ju¿ "wyzdrowia³a", czy chce wzbudziæ zazdro¶æ exa, czy te¿ mamy byæ dla ni± kim¶ na pocieszenie.

Ja bym siê spotyka³a na spokojnie, bez jaki¶ gier, awantur.
Rozmawia³a z nim, gdy mia³abym jakie¶ w±tpliwo¶ci i obserwowa³a.
Nie musicie byæ przecie¿ od razu par±, mo¿na siê normalnie i po ludzku po prostu spotykaæ.
jagodowa90 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-07-31, 16:33   #4
niebieskie_oczko
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 289

równie¿ odradzam jakie¶ gierki.
najlepiej dalej siê spotykac, ale podchodziæ do wszystkiego ze zdrowym dystansem. dawno siê rozsta³ ze swoj± dziewczyn±?

ja generalnie nikomu nie polecam zaczynania zwi±zku po rozstaniu albo tworzenia nowego z osob±, która niedawno siê z kim¶ rozsta³a. uwa¿am, ¿e krótko po rozstaniu pakowanie siê w nowy zwiastuje emocjonalne burze
Podró¿e 2014: Wiedeñ, Bratys³awa, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Pary¿
K&K
niebieskie_oczko jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-07-31, 16:45   #5
Qrola
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 105

Podbno , to jest bardzo ¶wierze rozstanie, ale ja te¿ jestem , dopiero po rozstaniu , wiec jestesmy kwita , tyle ,¿e mój by³y wróci i pisze czasem ,ale dla mnie to ju¿ zakoñczone.
Postanowi³am sie jednak na razie , nie anga¿owaæ , tylko go obserwowaæ, tak jak radzi³y¶cie , mo¿e kiedy¶ co¶ z tego wyjdzie, ale najlepszym rozwi±zaniem , jest zdystansowanie siê i jednak czas.
Dziêki za pomoc
Qrola jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-07-31, 17:50   #6
Weronikapr
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 155

Cytat:
Napisane przez Qrola Poka¿ wiadomo¶æ
Podbno , to jest bardzo ¶wierze rozstanie, ale ja te¿ jestem , dopiero po rozstaniu , wiec jestesmy kwita , tyle ,¿e mój by³y wróci i pisze czasem ,ale dla mnie to ju¿ zakoñczone.
Postanowi³am sie jednak na razie , nie anga¿owaæ , tylko go obserwowaæ, tak jak radzi³y¶cie , mo¿e kiedy¶ co¶ z tego wyjdzie, ale najlepszym rozwi±zaniem , jest zdystansowanie siê i jednak czas.
Dziêki za pomoc
Tak w³a¶nie zrób i b±d¼ bardzo ostro¿na. Lepiej dmuchaæ na zimne.
Weronikapr jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-07-31, 18:16   #7
Fubizka
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 8 896

Mi kiedy¶ ch³opak po ciê¿kim rozstaniu powiedzia³, ¿eby nie pakowaæ siê w relacjê z kim¶, kto dopiero co skoñczy³ d³ugi zwi±zek (przy czym "dopiero co" jest czasem nieokre¶lonym, mo¿e byæ 2 miesi±ce, mo¿e byæ rok...), bo jest za du¿e ryzyko, ¿e bêdê klinem, pocieszeniem albo sposobem zrobienia by³ej na z³o¶æ.

Na pewno nie jest to regu³± ale da³o mi to do my¶lenia.
Fubizka jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-07-31, 18:39   #8
hecate
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 9 121
GG do hecate

Cytat:
Napisane przez Fubizka Poka¿ wiadomo¶æ
Mi kiedy¶ ch³opak po ciê¿kim rozstaniu powiedzia³, ¿eby nie pakowaæ siê w relacjê z kim¶, kto dopiero co skoñczy³ d³ugi zwi±zek (przy czym "dopiero co" jest czasem nieokre¶lonym, mo¿e byæ 2 miesi±ce, mo¿e byæ rok...), bo jest za du¿e ryzyko, ¿e bêdê klinem, pocieszeniem albo sposobem zrobienia by³ej na z³o¶æ.

Na pewno nie jest to regu³± ale da³o mi to do my¶lenia.
Czasem zwyczajnie nie jest sie gotowym na nowy zwiazek, ot brak checi zaangazowania emocjonalnego, nieumiejetnosc. Jakies niezakonczone sprawy z poprzedniego zwiazku, emocje wciagniete w nowy zwiazek.

W przypadku autorki -facet zostal zdradzony, smiem twierdzic, ze rozstania sie nie spodziewal, wiec byc moze cos do bylej jeszcze czuje.

Corey 15.04.12

Mudvayne - Happy?
hecate jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-07-31, 18:45   #9
normalnyFacet
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 910

Cytat:
Hej dziewczyny, Mam taki problem, otó¿ spotykam sie z pewnym ch³opakiem (£) od dwóch tygodni.
Problem ,le¿y w tym ,¿e on jest po zwi±zku , który trwa³ 5 lat, i ona go zdradzi³a , dowiedzia³am siê o tym ju¿ pierwszego dnia spotkania w klubie
Wszystko git , miedzy nami niby jest, ca³ujemy siê , itp , on mówi do mnie s³onko, przyje¿d¿a ,poznali¶my swoich znajomych , moja przyjació³ka, mówi ,ze wygl±damy jak para. , tyle ,¿e nie jeste¶my ni± , bo nawet o to sie mnie nie spyta³, w sumie to dziecinne, ale warto wiedzieæ na czym cz³owiek stoi
Tylko problem w tym ,¿e ja siê trochê , boje ,¿e on mnie wykorzysta , tylko do tego ,zeby odegraæ sie na by³ej ,albo wyszumieæ po tak d³ugim zwi±zku, mam jak±¶ obsesje na jej punkcie
Do tego przed wczoraj , jak by³am w klubie on mia³ mieæ kawalerski u brata, ale go prze³o¿yli, i przyszed³ za mn± , problem ,¿e ja z kim¶ rozmawia³am, i ten kole¶ sie strasznie , przyczepi³ , potem sie chcia³ biæ z tym ch³opakiem z którym sie spotykam aktualnie, na szczê¶cie uda³o mi siê za³agodziæ sytuacje i przeprosi³am (£)
Dzisiaj, mia³ do mnie przyjechaæ ,a tu wyskakuje, mi z esmesem, przepraszam s³onko nie moge przyjechaæ , spotkamy sie po weekendzie , my¶licie , ¿e lepiej nabraæ powa¿nego dystansu , do tego wszystkiego , pobawiæ sie z nim w "lustro " i przy najbli¿szej okazji te¿ wykrêciæ sie od spotkania, czy lepiej siê zaanga¿owaæ?
K.
wiesz co chlopak sie przejechal kiedys na kims a Ty sobie gierki urzadzasz ;/ wstydz sie
normalnyFacet jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-07-31, 19:24   #10
TmargoT
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 25 102

Cytat:
K.
musisz dowiedzieæ siê,jak d³ugo jest po rozstaniu.ciê¿ko bêdzie mu stworzyæ zwi±zek,kiedy jeszcze nie och³on±³ po poprzednim,czêsto emocje sa zbyt silne i trudno zacz±æ co¶ nowego.

czy chcesz ci±gn±æ takie zwi±zek zale¿y od ciebie,czy lubisz ryzyko

---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ----------

Cytat:
Dziêki za pomoc
najlepiej jest graæ w otwarte karty.powiedz mu o swoich obawach.je¶li chcesz byæ fer i nie raniæ drugoego cz³owieka powiedz mu o tym.
TmargoT jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-07-31, 19:32   #11
Clemence
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 377

Racja.Ostro¿no¶æ nigdy nie zawadzi

'But know this...I'm only judged by one Power, and I serve HIM.. !

<3
Clemence jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Intymnie

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:40.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.