|
Notka |
|
Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne Forum dla osób, które lubią tworzyć coś własnymi rękami. Miejsce dla początkujących oraz zaawansowanych. Rozmawiamy o rękodziele i DIY. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
![]() Moje ubrania handmade, szycie krok po kroku.
Hej dziewczyny zajmuje się szyciem od 5 roku zycia i chciałabym wam pokazać co ostatnio uszyłam na maszynie
![]() Poproszę o oceny czy wam się podoba czy nie, co byście zmieniły, dodały. Może macie jakieś pomysły, ponieważ mam trochę materiału i jestem nałogowcem w szyciu. Potrafię cały dzień szyć i szyć, wymyślając różne inne ciekawe pomysły. Oto moje wczorajsze perełki. Torebeczki uszyłam miesiąc wcześniej, tylko do jednej dopiero wczoraj doszyłam zamek ![]() 1. Siwa bluzka z falbanami. Rozmiar S. To była kiedyś męska bluzka. Dostałam ją od mojego TŻ, ponieważ była mu za krótka. Ja jako, że zbieram każdego rodzaju, materiał i bluzki, wziełam ją od niego. Najpierw przerobiłam ją na damską i tak chodziłam w niej miesiąc. Wczoraj doszyłam do niej falbanki czarne - materiał ze starej bluzki. 2. Biała bokserka z żabotem - S-M ![]() ![]() ![]() ![]() 3. Torebeczka w kwiatki z falbankami, razem z bluzką z żabotem w kwiatki tworza mały komplecik ![]() ![]() 4. Panterkowa bokserka S z żabotem. Kiedyś kupiłam wielgaśną koszulę w panterkę w lumpie. Żabot wykonany właśnie z tej koszuli. Doszyłam brązowe guziczki. 5. Torebeczka z panterkowymi falbankami. Wielkości takiej jak tej w kwiatki. Także z koszuli oraz kawałku spodni. Jak wam się podobają? Będzie ciąg dalszy tylko muszę porobić zdjęcia ! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Moje ubrania handmade, szycie krok po kroku.
Ciąg dalszy. Wszystkie spódniczki uszyte z wielkich koszul
![]() 2. Bokserka z koronką S. Koronkę wycięłam z bluzki, z której także uszyłam falbanki do siwej bluzki wyżej. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
NOWE
![]() 1. Spodniczka tiulowa. Dostalam od mamy baaardzzooo duzo tiulu i pomyslalam ze zrobie tak zwaną "tutkę". Bardzo łatwo ją sie robi. Tiul jest bardzo miękki a spódniczka przesłodka. 2. Następna bokserka z kwiatowym żabotem ![]() Edytowane przez Nagisa Czas edycji: 2011-08-07 o 14:25 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
miejsce
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Fajnie tworzysz
![]() ![]() będę kukać i czekać na nowości ![]()
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Podoba mi się biała bokserka z żabotem i do tego torebka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
jesteś genialna ;* wszystko mi się podoba ;*********
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Fajne to! Całość mówi, że masz zwiewny, kwiecisty, dziewczęcy styl. Dziwna jest falbanka przy czarnej bluzce - brudna? Zafarbowana?
Na youtubie są dwie dziewczyny, które robią super ciuchy typu diy. Jedna to ljenmf (Azjatka mieszkająca w Holandii) i Paragwajka GiannyL - na pewno się jakimś filmem zainspirujesz; liczę, że coś tu jeszcze wkleisz ![]()
Edytowane przez Sorbet Czas edycji: 2011-08-06 o 10:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Falbanka przy czarnej bluzce to jedna całość i nie jest brudna, ma takie kolory ^^ Niestety nie mam takiego stylu. Wole ciemne kolory styl rockowy ^^ Zrobilam te ciuchy zzeby probowac czegos nowego :P Tutaj są na wymiankę https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post28526545 Kiedy widzialam filmiki GiannyL, strasznie mi sie nie podoba to co ona robi z materialu :P nie ome na to patrzec Edytowane przez Nagisa Czas edycji: 2011-08-07 o 14:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Projektowanie i szycie - praca dorywcza
Hej,
Szukam osoby w Krakowie, która podjęłaby się dodatkowej pracy: przeróbki krawieckie oraz szycie np. koszul, spodni, sukienki. Nie chodzi o nic dużego, ale mam kilka pomysłów i chciałabym nisc fajne, designerskie rzeczy. jesli ktoś jest zainteresowany prosze o kontakt na agismile@me.com |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Interesujące są te Twoje projekty.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:04.