Bułgaria - gdzie warto pojechać? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Podróże, wakacje, wycieczki

Notka

Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-08-03, 12:05   #1
kakuz118
Przyczajenie

Bułgaria - gdzie warto pojechać?

Biuro podróży prezentuje nam takie wycieczki fakultatywne:

ISTAMBUŁ (1 dzień) - ok. 60 € + 15 € wiza
NESSEBAR - ok. 23 €
BAŁCZIK, Przylądek KALIAKRA, wieczór folklorystyczny, tańce na węglach, kolacja, z dyskoteką - ok. 33 €
REJS STATKIEM - ok. 19 €
PIRACKI REJS STATKIEM - ok. 23 €
QUAD SAFARI - ok. 28 €
PARK WODNY w Złotych Piaskach - ok. 18 €
DYSKOTEKA w Złotych Piaskach - ok. 5 lewa

Mógłby ktoś poradzić / odradzić, gdzie warto jechać albo i nie ?
Bo nie wiem, które wycieczki sobie wykupić
kakuz118 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-03, 13:15   #2
90fasola
Raczkowanie

Dot.: Bułgaria - gdzie warto pojechać?

Moja subiektywna opinia: (lat 21)

ISTAMBUŁ cena powala, na miejscu kupisz taką wycieczkę za połowę. Jeżeli już musisz koniecznie tam jechać, według mnie strata pieniędzy
NESSEBAR - warto zobaczyć, choć zależy gdzie jedziesz? Słoneczny Brzeg - pieszo pół godziny plażą, jeżeli ze Złotych Piasków to niezbyt.
BAŁCZIK, Przylądek KALIAKRA, = Polecam! Przylądek piękny, Bałczik także,
REJS STATKIEM - NIE
PIRACKI REJS STATKIEM -NIE
QUAD SAFARI - jeżeli lubisz to jak najbardziej
PARK WODNY w Złotych Piaskach, wstęp kosztuje normalnie 33 lev/cały dzień, komunikacja miejska jest dobrze rozwinięta za 5 lv dojedziesz wszędzie więc jak bardziej się opłaca. Park wodny w ZP nie przypadł mi do gustu ze względu na kolejki do zjeżdżalni, o niebo bardziej podobał mi się w Słonecznym Brzegu, jest jeszcze jeden w Nessebarze, wszystkie ok 30 lv wstęp. Wrażenia gwarantowane!
DYSKOTEKA w Złotych Piaskach, jeżeli lubisz to czemu nie, choć w ZP to większość "gości" ma po 17-18 lat i jest na obozach młodzieżowych
90fasola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-03, 13:18   #3
Fara25
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!

Trochę poszaleli z tymi cenami, widzę że dobrą marżę nakładają
Fara25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-04, 18:02   #4
bmartunia
Raczkowanie

ISTAMBUŁ (1 dzień) - ok. 60 € + 15 € wiza
W jeden dzień całego Istambułu nie zwiedzisz. Zobaczysz tylko kilka zabytków i to też na szybko - będzie tak zwana walka z czasem. Nam polecali lepiej wybrać się na tydzień objazdówki po Turcji i tydzień plażowania.
NESSEBAR - ok. 23 €
Miejsce dla ludzi lubiących historię. Cały dzień zwiedzania i przy okazji ładne widoczki.
BAŁCZIK, Przylądek KALIAKRA, wieczór folklorystyczny, tańce na węglach, kolacja, z dyskoteką - ok. 33 €
Byłam na tej wycieczce. Zastanawiałam się nad nią lub nad Nessebarem. Wróciłam zadowolona. Polecam Ci ją, bo nie jest aż tak mocno męcząca (oprócz zwiedzania w upale ogrodów królewskich), ale pod koniec ,,ciężkiego" dnia świetnie wybawisz się na wieczorze folklorystycznym.
PARK WODNY w Złotych Piaskach - ok. 18 €
Pod hasłem "Park Wodny" kryje się nazwa ,,Aquopolis". Odradzam Ci tą wycieczkę, ponieważ u nas ludzie wracali z niej niezadowoleni. Jest tam niewiele zjeżdżalni i dżakuzje, które po krókim czasie się nudzą. Dużo aquaparków masz w Polsce, więc lepiej coś zwiedzić w Bułgarii.
Zastanów się nad Nessebarem lub Bałczikiem.
2011 Bułgaria
2012 HISZPANIA
bmartunia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-04, 20:02   #5
Puszek67
Raczkowanie

aa wycieczka do Warny? dziś w nocy jadę do Bułgarii i jeszcze nie jestem zdecydowana, co wybrać.
2012 - ?
Puszek67 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-04, 21:56   #6
90fasola
Raczkowanie

Ja w Delfinarium nie byłam, ale słyszałam jedynie od "sąsiadów" z pokoju obok, że byli i nic specjalnego. W Warnie nie ma co zwiedzać, jedynie na zakupy warto się wybrać, ale oczywiście samemu. Większość tych wycieczek warto zorganizować sobie samemu.
90fasola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-05, 22:16   #7
kakuz118
Przyczajenie

Z tym parkiem wodny to jest tak,że jest to zaplanowane w ostatni dzień po wykwaterowaniu z hotelu - a wyjazd z Bułgarii ciemną nocą - więc albo park wodny ale bezcelowe włóczenie się - pytam pod tym kątem co lepiej?
kakuz118 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-08-10, 17:57   #8
julks
Przyczajenie

GG do julks

w zeszłym roku byłam na kilku z tych wycieczek, organizowanych przez ok-tours z którym wtedy byłam na obozie. szczerze polecam Bałczik i przylądek Kaliakra ja wróciłam zadowolona Nessebar - jest co zwiedzać, miasteczko ładne, ale nie powiedziałabym że to wycieczka na cały dzień. Warna - zakupy. niewiele więcej. z Aquapolis mam straszne wspomnienia, ale to już chyba zależy od wielu czynników. nam się trafiła zła pogoda i zostaliśmy dość chamsko potraktowani. mam nadzieję, że się przyda
2013 - Chorwacja
julks jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-15, 23:13   #9
Lovemee
Wtajemniczenie

W tym roku byłam w Złotych piaskach, Aquapolis- mi się bardzo podobało. Wycieczka do Warny była w cenie, z tym że bez Delfinarium. Szczerze mówiąc nic specjalnego, tyle dobrze że jest tam duży New Yorker. A na dyskoteki chodziliśmy całą grupą do Malibu;d.
Stary 2011-08-20, 19:51   #10
monika9952
Zadomowienie

Niedawno wróciłam z obozu i byłam na Kaliakrze i Zatoczkach . Kosztowało to 15 Euro . Co do samych zatoczek są piękne . Woda jak na Hawajach Jeśli ktoś ogląda twoje zdjecie a nie wie, że to z Bułgarii na serio moze pomyśleć że to Hawaje, Dominikana i te sprawy :P Jechaliśmy na zatoczkę byliśmy tam 2 h później na Kaliakrę a później na jakąś dziką plaże. Wycieczka była bardzo męcząca i nie za bardzo byłam zadowolona . Mieliśym wyjeżdżać o 17 wyjechaliśmy 15:30 . Po prostu wszyscy mieli już dosyć plażowania O wiele lepiej byłoby na basenie przy hotelu Co do Aquapolisu miałam w planie tam jechać jednak obóz, który wcześniej wyjeżdżał mówił, ze sie nie opłaca . Jednak ludzie , którzy od nas byli powiedzieli , że sie bardzo opłaca więc to zależy

Jeśli ktoś ma jeszcze pytania pisać śmiało
monika9952 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości