|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Bułgaria - gdzie warto pojechać?
Biuro podróży prezentuje nam takie wycieczki fakultatywne:
ISTAMBUŁ (1 dzień) - ok. 60 € + 15 € wiza NESSEBAR - ok. 23 € BAŁCZIK, Przylądek KALIAKRA, wieczór folklorystyczny, tańce na węglach, kolacja, z dyskoteką - ok. 33 € REJS STATKIEM - ok. 19 € PIRACKI REJS STATKIEM - ok. 23 € QUAD SAFARI - ok. 28 € PARK WODNY w Złotych Piaskach - ok. 18 € DYSKOTEKA w Złotych Piaskach - ok. 5 lewa Mógłby ktoś poradzić / odradzić, gdzie warto jechać albo i nie ? Bo nie wiem, które wycieczki sobie wykupić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Bułgaria - gdzie warto pojechać?
Moja subiektywna opinia: (lat 21)
ISTAMBUŁ cena powala, na miejscu kupisz taką wycieczkę za połowę. Jeżeli już musisz koniecznie tam jechać, według mnie strata pieniędzy NESSEBAR - warto zobaczyć, choć zależy gdzie jedziesz? Słoneczny Brzeg - pieszo pół godziny plażą, jeżeli ze Złotych Piasków to niezbyt. BAŁCZIK, Przylądek KALIAKRA, = Polecam! Przylądek piękny, Bałczik także, REJS STATKIEM - NIE PIRACKI REJS STATKIEM -NIE QUAD SAFARI - jeżeli lubisz to jak najbardziej ![]() PARK WODNY w Złotych Piaskach, wstęp kosztuje normalnie 33 lev/cały dzień, komunikacja miejska jest dobrze rozwinięta za 5 lv dojedziesz wszędzie więc jak bardziej się opłaca. Park wodny w ZP nie przypadł mi do gustu ze względu na kolejki do zjeżdżalni, o niebo bardziej podobał mi się w Słonecznym Brzegu, jest jeszcze jeden w Nessebarze, wszystkie ok 30 lv wstęp. Wrażenia gwarantowane! DYSKOTEKA w Złotych Piaskach, jeżeli lubisz to czemu nie, choć w ZP to większość "gości" ma po 17-18 lat i jest na obozach młodzieżowych |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
Trochę poszaleli z tymi cenami, widzę że dobrą marżę nakładają
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
ISTAMBUŁ (1 dzień) - ok. 60 € + 15 € wiza
W jeden dzień całego Istambułu nie zwiedzisz. Zobaczysz tylko kilka zabytków i to też na szybko - będzie tak zwana walka z czasem. Nam polecali lepiej wybrać się na tydzień objazdówki po Turcji i tydzień plażowania. NESSEBAR - ok. 23 € Miejsce dla ludzi lubiących historię. Cały dzień zwiedzania i przy okazji ładne widoczki. BAŁCZIK, Przylądek KALIAKRA, wieczór folklorystyczny, tańce na węglach, kolacja, z dyskoteką - ok. 33 € Byłam na tej wycieczce. Zastanawiałam się nad nią lub nad Nessebarem. Wróciłam zadowolona. Polecam Ci ją, bo nie jest aż tak mocno męcząca (oprócz zwiedzania w upale ogrodów królewskich), ale pod koniec ,,ciężkiego" dnia świetnie wybawisz się na wieczorze folklorystycznym. PARK WODNY w Złotych Piaskach - ok. 18 € Pod hasłem "Park Wodny" kryje się nazwa ,,Aquopolis". Odradzam Ci tą wycieczkę, ponieważ u nas ludzie wracali z niej niezadowoleni. Jest tam niewiele zjeżdżalni i dżakuzje, które po krókim czasie się nudzą. Dużo aquaparków masz w Polsce, więc lepiej coś zwiedzić w Bułgarii. Zastanów się nad Nessebarem lub Bałczikiem.
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
aa wycieczka do Warny? dziś w nocy jadę do Bułgarii i jeszcze nie jestem zdecydowana, co wybrać.
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Ja w Delfinarium nie byłam, ale słyszałam jedynie od "sąsiadów" z pokoju obok, że byli i nic specjalnego. W Warnie nie ma co zwiedzać, jedynie na zakupy warto się wybrać, ale oczywiście samemu. Większość tych wycieczek warto zorganizować sobie samemu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Z tym parkiem wodny to jest tak,że jest to zaplanowane w ostatni dzień po wykwaterowaniu z hotelu - a wyjazd z Bułgarii ciemną nocą - więc albo park wodny ale bezcelowe włóczenie się - pytam pod tym kątem co lepiej?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
w zeszłym roku byłam na kilku z tych wycieczek, organizowanych przez ok-tours z którym wtedy byłam na obozie. szczerze polecam Bałczik i przylądek Kaliakra
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
W tym roku byłam w Złotych piaskach, Aquapolis- mi się bardzo podobało. Wycieczka do Warny była w cenie, z tym że bez Delfinarium. Szczerze mówiąc nic specjalnego, tyle dobrze że jest tam duży New Yorker. A na dyskoteki chodziliśmy całą grupą do Malibu;d.
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Niedawno wróciłam z obozu i byłam na Kaliakrze i Zatoczkach . Kosztowało to 15 Euro . Co do samych zatoczek są piękne . Woda jak na Hawajach
![]() ![]() ![]() ![]() Jeśli ktoś ma jeszcze pytania pisać śmiało ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:33.