![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Naturalność
Witam
![]() ![]()
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Naturalność
Jak pokryjesz krostki grubą warstwą podkładu, to dopiero efekt jest koszmarny. Widziałam u znajomej, ktora walczyła z trądzikiem, że lepiej bez tej mazi na twarzy by wyglądała.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
podkłady mineralne polecam, mamy na wizażu całe forum na ten temat
![]()
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Tak jak wizażanka wyżej pisze - najlepszy będzie dla ciebie puder mineralny.
Często maska z podkładu i pudru wygląda gorzej niż same krostki ![]()
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Ja też dziwnie czuję się bez podkładu/pudru. Zima mam go na sobie zawsze. Latem rożnie- jak idę na basen, jestem na wakacjach nad morzem to malowanie sie jest bezsensu. Wychodząc na miasto najczęsciej jednak sie maluję.
![]() |
#6 |
Elwirka-Elmirka :D
|
Ja nigdy się nie malowałam
![]() I mimo 23 lat, nadal wyglądam jak 16 latka ![]()
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Nimfa20 wspaniale, poopowiadaj nam o tym jeszcze jaką masz boską cerę, dowartościuj się, no dalej, dalej
![]() ja używam revlon colorstay do cery tłustej - nie tworzy efektu maski a koloryzuje i faktycznie współgra z cerą tłustą. dodatkowo korektor antybakteryjny ale ja mam z my secret i szału nie ma ;-) ---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- a tutaj zobacz co DOBRE kosmetyki potrafią zrobić z cerą trądzikową http://www.youtube.com/watch?v=ex33wtqnNz8 głowa do góry, wszystko co brzydkie da się zakryć, od tego to jest. chyba że wolisz chodzić z krostkami na wierzchu, nie wiem. ja nie. od 1:30 dziewczyna naturalnie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Autorko, a jak przychodzi do Ciebie chłopak i siedzicie w domu to też się malujesz? Czy dajesz kiedyś skórze oddychać?
Chcę się dowiedzieć, czy Twój chłopak widział Cię/widuje bez makijażu? Jeśli nie, to wydaje mi się, że powinnaś spróbować się przynajmniej w tej kwestii przełamać, bo bieganie w domu ciągle do łazienki i dokładanie kolejnych warstw to już jest moim zdaniem coś nie tak. Ja bym nie chciała, żeby mi na ubraniu codziennie zostawały pomarańczowe placki. On Cię kocha niezależnie od tego czy nałożysz podkład, czy nie nałożysz, a i przytulać się byłoby na pewno przyjemniej. Na pewno to zrozumie, tym bardziej że jest to schorzenie które leczysz/leczyłaś. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
a może przesadzasz? pokaż swój policzek np.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Konto usunięte
|
jak nałożysz już te swoje "szpachelki"
![]() A jeśli nie masz pod ręką MACa to może woda termalna? skład taki sam jak fix+ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | ||
Wtajemniczenie
|
Warto poznać źródło występowania trądziku, u mojej koleżanki była to zła praca nerek, dodatkowo spowodowana złym leczeniem dermatologicznym, antybiotykami...
Nerki jak wiemy mają rolę oczyszczającą, a że coś było z nimi nie tak, to organizm oczyszczał się poprzez trądzik. a dziewczyny mają rację, kosmetyki mineralne ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Autorko - a jakich konkretnie produktów używasz do twarzy? Chodzi mi o podkład i puder?Być może są po prostu nietrwałe i warto poszukać czegoś bardziej kryjącego? (np. korektora). Ja co prawda minerałów nie stosowałam,ale wiele dziewczyn je chwali, więc może faktycznie pójść w tę stronę?
"Give me reason but don't give me choice. 'Cause I'll just make the same mistake again.." Edytowane przez Vampi_z_piekla_rodem Czas edycji: 2011-08-04 o 10:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
ja bez makijażu też nie wyjdę z domu
![]()
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
A ja się poddałam jakiś czas temu. Miałam i minerały i dermablend i jeszcze jakieś cuda z apteki. Super kryły wszystko co mi powyskakuje przed okresem (a wyskakuje często i gęsto), a po 30 minutach spływały
![]() Tak więc stosuję tylko puder, korektor antybakteryjny i tyle, nawet jak jestem obficie wysypana. Trudno.
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
ja w okresach tragedii trądzikowej nakładam bazę soraya
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Ja również bez makijażu nie wychodzę z domu bo czuję się dziwnie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Konto usunięte
|
Może wcale nie jest aż tak źle jak piszesz a większość problemu tkwi w głowie. Na prawdę bardzo dużo zalezy od podejścia. Znam dziewczyny które mając 1 pryszcza nakładają poł centymetrowąwarstwę makijażu (oczywiście przesadzam) a znam i takie które mimo poważnego trądziku nie nakładają nic poza kremem.
Sama nie mam cery idealnej bo i pryszcze bywają i wieczne rumieńce jak u ruskiej lali ale nie maluję się na codzień. Może spróbuj parę dni pochodzić bez makijażu. Chociażby w trakcie weekendu. Może być i tak że po odstawieniu kosmetyków kolorowych skóra trochę odetchnie i krostki przybladną. Spróbuj pokazać się facetowi bez "tapety" może jemu nie będzie to wcale przeszkadzało. W między czasie polecam maski z borowiną firmy Tołpa (2 szt ok 8 PLN). Dają rewelacyjny efekt, może i Tobie pomogą bo zaszkodzić nie powinny. Powodzenia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Placuszek racuszek
|
Witam autorko
![]() Również mam problem z trądzikiem. Raczej większy przed miesiączką, więc u mnie to może być problem hormonalny. No cóż. Ja mam zamiar zrobić dokładne badania,żeby wykluczyć podłoże chorobowe. Mogę np. leczyć się zewnętrznie, a może okazać się, że mam problem np. z Tarczycą, nerkami, itp. Więc wolę się upewnić. A jeśli chodzi o makijaż.. mam dużo raczej przebarwień,czerwonych plamek, więc używam antybakteryjny korektor i puder. I co z tego, że trochę widać, że mam trądzik.. nie chcę robić sobie przysłowiowej "maski" z twarzy. Więc używam punktowo korektora i na to puder. Muszę tylko zakupić dobry krem nawilżający z Ziai być może ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
![]()
Używałam już różnych podkładów-Revlon Color Stay,podkład z La Roche Posay,Maybelline-Affinitone,obecnie używam podkładu z Lirene-Natural Look.Jeśli chodzi o kolor podkładów to zawsze wybieram te najjaśniejsze,ponieważ mam jasną cerę.Nie miałam problemów typu ''efekt maski,zbyt ciemny podkład''.Jeśli ma się trądzik to każdy podkład przy takiej cerze nie wygląda zbyt dobrze... powracając do tematu malowania się-maluję się wtedy kiedy wychodzę lub jestem z chłopakiem...albo jak jadę w gości.W sumie łatwiej byłoby mi wymienić kiedy się nie maluję
![]()
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Na początek po prostu spróbuj nie poprawiać makijażu, gdy jesteś z chłopakiem. A co by było, gdyby chłopak przyjechał i został na noc? Nie zmyłabyś makijażu?
Pochodź po domu bez makijażu, jeśli się wstydzisz to wtedy, gdy jesteś sama. Popatrz trochę w lusterko, przyjrzyj się swoim zaletom, np. ładnym oczom albo dużym ustom- na pewno masz ich dużo! ![]() Albo siedząc w domu użyj tylko korektora. Zobaczysz, że skóra odżyje ![]()
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Nie ma nic złego w poprawianiu naturalnej urody makijażem, jeżeli dodaje ci to pewności siebie i dzięki temu jesteś szczęśliwsza. Nie mówię, że trzeba od razu kłaść tonę wszystkiego na twarz, ale ja np. lubię czasem się wystroić, mocniej umalować, spojrzeć w lustro i powiedzieć 'tak, podobam się sobie'. Jeżeli sama jesteś zadowolona z tego jak wyglądasz, to inni też cię taką widzą. Nie ma w tym nic złego, że nałożysz makijaż. Niewiele jest dziewczyn, które po przebudzeniu spojrzą w lustro i od razu są gotowe do wyjścia.
![]()
![]() |
#22 | |
|
Cytat:
![]() ![]() Owszem, mam "boską cerę" boli Cię to ![]() ![]() Boziu, rzeczywiście niektóre wizażanki nie umieją się opanować... Od razu atak... ![]()
![]() |
![]() |
#23 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Nimfa20 to dokładnie tak jakby powstał wątek "mam kilka kg nadwagi" a Ty byś dała post " a ja od zawsze jestem szczupła i jem jak szalona, a nigdy nie musiałam się odchudzać". Trochę taktu... |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 | |
|
Cytat:
![]() No właśnie: miałam na myśli to, że ja kiedyś, poprzez używanie podkładu, różnych kremów dostawałam krostek. Zrezygnowałam z tych kosmetyków, używam tylko 1, sprawdzonego kremu, który nie podrażnia mojej cery. ***
Majlo 13.03.2013 r. Melman Pers Cham Figiel-z zepsutą łapką Papugi 23 Króliki Maksiu 20.11.2010 MałeKróliki Edytowane przez Nimfa20 Czas edycji: 2011-08-04 o 18:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
A to dobrze?
![]() |
#26 | |
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ---------- Jak dla mnie: tak.
![]() |
![]() |
#27 |
Konto usunięte
|
Dziewczyny dodały tu całkiem dobre porady dla ciebie. Ja dorzucam kolejny filmik odnosnie zakrywania krostek http://www.youtube.com/watch?v=Jwngbzv0gbY - Lisa musi się nagadać, ale jej porady to skarbnica wiedzy
![]() I wierz mi, podpisze się pod tym, co napisała już jedna użytkowniczka- często podkład nałożony na krostki wygląda gorzej, niż chodziłabyś bez niego. Głowa do góry1 Moja siostra tez miała trądzik i nigdy nie uzywała podkładów, ew delikatnego pudru a przed nałożeniem go- bibułek matujących. Pozwól skórze samej się zregenerować, nie zapychaj porów, gdy nie musisz. Edytowane przez fb24380c66adcd12b33e8f4bdd3c2d486418deb5_5f7f99f1ecd69 Czas edycji: 2011-08-04 o 19:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Pani Buka
|
Cytat:
![]() ja rozumiem ten kompleks. też mi ciężko pokazywać się zupełnie bez makijażu... tylko ja prędzej zrezygnuję z podkładu niż tuszu do rzęs ![]() ale spróbuj z mineralnymi , zdecydowanie ![]()
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Autorko, widzialas dziewczyne z filmiku, ktory wkleila Muszynianka? Ja jeszcze 8, 7 lat temu wygladalam 10 razy gorzej. Przez wiele lat mialam straszne zapalenie skory, nawet nie chce o tym opowiadac, bo to byl jakis koszmar. Przede wszystkim nigdy nie przestalam chodzic do dermatologa, skrupulatnie przestrzegalam diety, itp. Wszystko to sama pewnie wiesz. W tym czasie bez mocnego makijazu nie obeszlabym sie, rozumiem Twoj problem doskonale. Teraz wygladam swietnie i podziwiam swoja sile, ktora pomogla mi przez to przejsc. Jedyne, co moge Ci doradzic, to starac sie siebie zaakceptowac, nie poddawac sie w walce i cwiczyc rozne rodzaje makijazu, az znajdziesz cos, co bedzie odpowiednie dla Ciebie.
![]() Nimfa20 kilka razy, kiedy bylam chora ktos mi takia bzdure niedyplomatyczna palna, mialam ze 20 lat, a jak dziecko ryczalam calymi nocami. Nienawidze ich do tej pory, chodz minelo tyle lat. Nie wiem jak mozna drazyc w czyichs kompleksach. Sypac sol na razny.
![]() |
#30 |
Rozeznanie
|
A te kosmetyki którymi malowała sie ta kobieta z filmiku muszynianki. to myślicie że warto kupić i naprawde pokryje?. Sorki ale już nie mam siły jak pokryć te krosty.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:15.