Naturalność - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-08-03, 23:03   #1
Lily94
Raczkowanie

Exclamation

Naturalność

Witam Chciałabym poruszyć temat naturalności.Uważam,że w dzisiejszych czasach naturalność to trochę jak wyzwanie...spoglądając na to jaką dawkę sztuczności są przekazywane poprzez media.Trudno zaakceptować siebie,stąd często używamy wszelkich podkładów,pudrów,róży,cie ni,kredek,pomadek...itd,i td.lista jest długa.Ja mam spory problem,ponieważ nie potrafię być naturalna.Dlaczego? pewnie dlatego,że mam na twarzy sporo krostek...nie są one jakieś duże czy okropne-tyle,że są czerwone i z trudem schodzą z mojej buzi.Korzystałam już z pomocy dermatologa,kosmetyczek.P rzechodziłam zabiegi laserowe,peelingi...i inne cuda.Jednak nic nie pomogło-z wiekiem powinno to ustąpić,bo możliwe,że jest to genetyczne.I cóż...przez ten trądzik używam mnóstwo podkładu na twarz,bo jeśli użyję go mało to wszystkie krostki są widoczne.Nie wiem w jaki sposób mogłabym zaakceptować te krostki...jak mogłabym stać się naturalna? Kiedy przychodzi do mnie chłopak i mnie przytula to często ma na koszulce moją tzw.tapetę...strasznie mi wtedy głupio-ale co mam zrobić? Poza tym kiedy on jest ze mną to ciągle się poprawiam,co chwile wychodzę do łazienki,aby nakładać podkład,puder.Jestem z nim już ponad rok i tak ponad rok ciągle męczę się z tym swoim wyglądem.Chciałabym być naturalną dziewczyną,chciałabym móc nie przejmować się tymi krostkami i jakoś żyć sobie w zgodzie z samą sobą....ale nie potrafię.Proszę o wasze rady,wszelaką pomoc.

You don't need to buy a diamond key to unlock my heart
You shelter my soul
Lily94 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-04, 07:51   #2
_vixen_
Zakorzenienie

Dot.: Naturalność

Jak pokryjesz krostki grubą warstwą podkładu, to dopiero efekt jest koszmarny. Widziałam u znajomej, ktora walczyła z trądzikiem, że lepiej bez tej mazi na twarzy by wyglądała.
_vixen_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-04, 08:16   #3
makeupnotwar
Wtajemniczenie

podkłady mineralne polecam, mamy na wizażu całe forum na ten temat

makeupnotwar jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-04, 08:36   #4
gsk
Zakorzenienie

GG do gsk

Tak jak wizażanka wyżej pisze - najlepszy będzie dla ciebie puder mineralny.
Często maska z podkładu i pudru wygląda gorzej niż same krostki zwykle jeszcze do tego dochodzi źle dobrany odcień.
Stary 2011-08-04, 09:10   #5
vespertine_
Zadomowienie

Ja też dziwnie czuję się bez podkładu/pudru. Zima mam go na sobie zawsze. Latem rożnie- jak idę na basen, jestem na wakacjach nad morzem to malowanie sie jest bezsensu. Wychodząc na miasto najczęsciej jednak sie maluję.

będzie sam koń
vespertine_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-04, 09:28   #6
Nimfa20
Elwirka-Elmirka :D

Ja nigdy się nie malowałam i nie maluję. Codziennie używam kremu do twarzy i to wszystko. Zimą pomadki nawilżającej.

I mimo 23 lat, nadal wyglądam jak 16 latka
Nimfa20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-04, 09:36   #7
muszynianka
Zakorzenienie

Nimfa20 wspaniale, poopowiadaj nam o tym jeszcze jaką masz boską cerę, dowartościuj się, no dalej, dalej urzekła mnie twoja historia.

ja używam revlon colorstay do cery tłustej - nie tworzy efektu maski a koloryzuje i faktycznie współgra z cerą tłustą. dodatkowo korektor antybakteryjny ale ja mam z my secret i szału nie ma ;-)

---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

a tutaj zobacz co DOBRE kosmetyki potrafią zrobić z cerą trądzikową
http://www.youtube.com/watch?v=ex33wtqnNz8
głowa do góry, wszystko co brzydkie da się zakryć, od tego to jest. chyba że wolisz chodzić z krostkami na wierzchu, nie wiem. ja nie.

od 1:30 dziewczyna naturalnie
muszynianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-08-04, 09:49   #8
Dzikun
Zakorzenienie

Autorko, a jak przychodzi do Ciebie chłopak i siedzicie w domu to też się malujesz? Czy dajesz kiedyś skórze oddychać?
Chcę się dowiedzieć, czy Twój chłopak widział Cię/widuje bez makijażu?

Jeśli nie, to wydaje mi się, że powinnaś spróbować się przynajmniej w tej kwestii przełamać, bo bieganie w domu ciągle do łazienki i dokładanie kolejnych warstw to już jest moim zdaniem coś nie tak.
Ja bym nie chciała, żeby mi na ubraniu codziennie zostawały pomarańczowe placki. On Cię kocha niezależnie od tego czy nałożysz podkład, czy nie nałożysz, a i przytulać się byłoby na pewno przyjemniej. Na pewno to zrozumie, tym bardziej że jest to schorzenie które leczysz/leczyłaś.
Dzikun jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-04, 09:51   #9
muszynianka
Zakorzenienie

a może przesadzasz? pokaż swój policzek np.
Stary 2011-08-04, 10:02   #10
201606210931
Konto usunięte

jak nałożysz już te swoje "szpachelki" to spryskaj twarz fix+ z MAC, niweluje efekt tapety, stapia z cerą i podkład jest trwalszy. Naprawdę rewelacyjny produkt.
A jeśli nie masz pod ręką MACa to może woda termalna? skład taki sam jak fix+
201606210931 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-04, 10:10   #11
diamondy
Wtajemniczenie

Warto poznać źródło występowania trądziku, u mojej koleżanki była to zła praca nerek, dodatkowo spowodowana złym leczeniem dermatologicznym, antybiotykami...
Nerki jak wiemy mają rolę oczyszczającą, a że coś było z nimi nie tak, to organizm oczyszczał się poprzez trądzik.

a dziewczyny mają rację, kosmetyki mineralne

już niedługo mgr dietetyki

WYSZUKIWARKA NIE BOLI

mów mi .
diamondy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-04, 10:28   #12
Vampi_z_piekla_rodem
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nimfa20 Pokaż wiadomość
Ja nigdy się nie malowałam i nie maluję. Codziennie używam kremu do twarzy i to wszystko. Zimą pomadki nawilżającej.

Aha. A co to wnosi do tematu? Bo chyba nie doczytałaś- nie jest to wątek o tym kto używa tylko nivejki i szarego mydła, a kto robi tapetę. Dziewczyna pisze o problemie z cerą i szuka pomocy.

Autorko - a jakich konkretnie produktów używasz do twarzy? Chodzi mi o podkład i puder?Być może są po prostu nietrwałe i warto poszukać czegoś bardziej kryjącego? (np. korektora). Ja co prawda minerałów nie stosowałam,ale wiele dziewczyn je chwali, więc może faktycznie pójść w tę stronę?

"Give me reason but don't give me choice.
'Cause I'll just make the same mistake again.."

Edytowane przez Vampi_z_piekla_rodem
Czas edycji: 2011-08-04 o 10:29
Vampi_z_piekla_rodem jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-04, 10:29   #13
WhiteCherry
Zakorzenienie

ja bez makijażu też nie wyjdę z domu
Stary 2011-08-04, 10:36   #14
Suvia
Zakorzenienie

A ja się poddałam jakiś czas temu. Miałam i minerały i dermablend i jeszcze jakieś cuda z apteki. Super kryły wszystko co mi powyskakuje przed okresem (a wyskakuje często i gęsto), a po 30 minutach spływały.

Tak więc stosuję tylko puder, korektor antybakteryjny i tyle, nawet jak jestem obficie wysypana. Trudno.

~ Hank Moody
Suvia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-04, 10:39   #15
muszynianka
Zakorzenienie

ja w okresach tragedii trądzikowej nakładam bazę soraya trzyma się dłużej i się tak nie ściera ale wiadomo nie jest to najlepsze dla mojej twarzy
Stary 2011-08-04, 10:49   #16
FioletowyAnanas
Zakorzenienie

Ja również bez makijażu nie wychodzę z domu bo czuję się dziwnie Ale przy chłopaku, gdy przychodzi do mnie posiedzieć to już się nie maluje bo po co? A ja kiedyś też miałam trądzik nasilał mi się po używaniu wszelkiej maści pudrów. Przestałam malować twarz i problem troszkę znikł ale gdy zmieniłam dermatologa problemu nie ma. Zostały blizny (niestety) ale one mi wcale nie przeszkadzają Po prostu zaakceptuj to. Lub spróbuj kosmetyków mineralnych jak tu dziewczyny proponowały.

FioletowyAnanas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-04, 10:51   #17
b81178b269e08d95a129c14357e5342d01087ca7_5f61477259828
Konto usunięte

Może wcale nie jest aż tak źle jak piszesz a większość problemu tkwi w głowie. Na prawdę bardzo dużo zalezy od podejścia. Znam dziewczyny które mając 1 pryszcza nakładają poł centymetrowąwarstwę makijażu (oczywiście przesadzam) a znam i takie które mimo poważnego trądziku nie nakładają nic poza kremem.

Sama nie mam cery idealnej bo i pryszcze bywają i wieczne rumieńce jak u ruskiej lali ale nie maluję się na codzień. Może spróbuj parę dni pochodzić bez makijażu. Chociażby w trakcie weekendu. Może być i tak że po odstawieniu kosmetyków kolorowych skóra trochę odetchnie i krostki przybladną. Spróbuj pokazać się facetowi bez "tapety" może jemu nie będzie to wcale przeszkadzało.

W między czasie polecam maski z borowiną firmy Tołpa (2 szt ok 8 PLN). Dają rewelacyjny efekt, może i Tobie pomogą bo zaszkodzić nie powinny.

Powodzenia
b81178b269e08d95a129c14357e5342d01087ca7_5f61477259828 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-04, 11:15   #18
AgataBm180
Placuszek racuszek

Witam autorko
Również mam problem z trądzikiem. Raczej większy przed miesiączką, więc u mnie to może być problem hormonalny. No cóż. Ja mam zamiar zrobić dokładne badania,żeby wykluczyć podłoże chorobowe. Mogę np. leczyć się zewnętrznie, a może okazać się, że mam problem np. z Tarczycą, nerkami, itp. Więc wolę się upewnić. A jeśli chodzi o makijaż.. mam dużo raczej przebarwień,czerwonych plamek, więc używam antybakteryjny korektor i puder. I co z tego, że trochę widać, że mam trądzik.. nie chcę robić sobie przysłowiowej "maski" z twarzy. Więc używam punktowo korektora i na to puder. Muszę tylko zakupić dobry krem nawilżający z Ziai być może.
AgataBm180 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-04, 14:22   #19
Lily94
Raczkowanie

Exclamation Dot.: Naturalność

Używałam już różnych podkładów-Revlon Color Stay,podkład z La Roche Posay,Maybelline-Affinitone,obecnie używam podkładu z Lirene-Natural Look.Jeśli chodzi o kolor podkładów to zawsze wybieram te najjaśniejsze,ponieważ mam jasną cerę.Nie miałam problemów typu ''efekt maski,zbyt ciemny podkład''.Jeśli ma się trądzik to każdy podkład przy takiej cerze nie wygląda zbyt dobrze... powracając do tematu malowania się-maluję się wtedy kiedy wychodzę lub jestem z chłopakiem...albo jak jadę w gości.W sumie łatwiej byłoby mi wymienić kiedy się nie maluję -nie maluję się wtedy,kiedy jestem w domu i wiem,że nikt do mnie nie przyjdzie.Mój chłopak nigdy nie widział mnie bez tapety...nie jestem na tyle pewna siebie,żeby pokazać mu się bez podkładu.Dziewczyny mówiłyście też sporo o tym,że trzeba znaleźć powód powstawania trądziku...powodem mojego trądziku jest przede wszystkim stres spowodowany najgłupszą chorobą na świecie-nerwicą.U mnie jest tak,że kiedy czuję się spokojna,wyluzowana i jestem po miesiączce to wtedy moja cera wygląda czasem nawet wręcz idealnie,ale niestety to rzadkość...bo zwykle wszystkim się przejmuję.Podziwiam bardzo dziewczyny,które mają trądzik,a mimo wszystko nie nakładają podkładu (albo w małych ilościach) i potrafią pokazać się chłopakowi bez tzw.tapety.Myślę,że tutaj problem leży gdzieś głęboko w mojej psychice...tylko jak to zignorować? jak wreszcie zacząć wierzyć w siebie? ;] może jakieś ćwiczenia?...

You don't need to buy a diamond key to unlock my heart
You shelter my soul
Lily94 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-04, 18:05   #20
catttt
Zakorzenienie

Na początek po prostu spróbuj nie poprawiać makijażu, gdy jesteś z chłopakiem. A co by było, gdyby chłopak przyjechał i został na noc? Nie zmyłabyś makijażu?
Pochodź po domu bez makijażu, jeśli się wstydzisz to wtedy, gdy jesteś sama. Popatrz trochę w lusterko, przyjrzyj się swoim zaletom, np. ładnym oczom albo dużym ustom- na pewno masz ich dużo!
Albo siedząc w domu użyj tylko korektora.
Zobaczysz, że skóra odżyje
catttt jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-04, 18:32   #21
Gandi
Raczkowanie

Nie ma nic złego w poprawianiu naturalnej urody makijażem, jeżeli dodaje ci to pewności siebie i dzięki temu jesteś szczęśliwsza. Nie mówię, że trzeba od razu kłaść tonę wszystkiego na twarz, ale ja np. lubię czasem się wystroić, mocniej umalować, spojrzeć w lustro i powiedzieć 'tak, podobam się sobie'. Jeżeli sama jesteś zadowolona z tego jak wyglądasz, to inni też cię taką widzą. Nie ma w tym nic złego, że nałożysz makijaż. Niewiele jest dziewczyn, które po przebudzeniu spojrzą w lustro i od razu są gotowe do wyjścia.

Jestem szczęśliwa, odkąd biorę życie we własne ręce.
Gandi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-04, 18:35   #22
Nimfa20

Cytat:
Napisane przez muszynianka Pokaż wiadomość
Nimfa20 wspaniale, poopowiadaj nam o tym jeszcze jaką masz boską cerę, dowartościuj się, no dalej, dalej urzekła mnie twoja historia.
PMS czy smalec Ci szkodzi ...
Owszem, mam "boską cerę" boli Cię to Jak skończę opowiadanie , wyślę Ci na prywatną wiadomość

Boziu, rzeczywiście niektóre wizażanki nie umieją się opanować... Od razu atak...
Stary 2011-08-04, 18:41   #23
201803120851
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez muszynianka Pokaż wiadomość
mam z my secret i szału nie ma ;-)
a tutaj zobacz co DOBRE kosmetyki potrafią zrobić z cerą trądzikową
http://www.youtube.com/watch?v=ex33wtqnNz8
głowa do góry, wszystko co brzydkie da się zakryć, od tego to jest. chyba że wolisz chodzić z krostkami na wierzchu, nie wiem. ja nie.
od 1:30 dziewczyna naturalnie
znakomite video, bardzo jestem zaskoczona.

Nimfa20 to dokładnie tak jakby powstał wątek "mam kilka kg nadwagi" a Ty byś dała post " a ja od zawsze jestem szczupła i jem jak szalona, a nigdy nie musiałam się odchudzać". Trochę taktu...
201803120851 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-08-04, 18:43   #24
Nimfa20

Cytat:
Napisane przez Vampi_z_piekla_rodem Pokaż wiadomość
Aha. A co to wnosi do tematu? Bo chyba nie doczytałaś- nie jest to wątek o tym kto używa tylko nivejki i szarego mydła, a kto robi tapetę. Dziewczyna pisze o problemie z cerą i szuka pomocy.

Cóż, przykro mi, ale nie używam ani "nivejki", ani szarego mydła...

No właśnie: miałam na myśli to, że ja kiedyś, poprzez używanie podkładu, różnych kremów dostawałam krostek.
Zrezygnowałam z tych kosmetyków, używam tylko 1, sprawdzonego kremu, który nie podrażnia mojej cery.

Edytowane przez Nimfa20
Czas edycji: 2011-08-04 o 18:51
Stary 2011-08-04, 18:45   #25
Gandi
Raczkowanie

Cytat:

A to dobrze?

Jestem szczęśliwa, odkąd biorę życie we własne ręce.
Gandi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-04, 18:50   #26
Nimfa20

Cytat:
Napisane przez lily marlene Pokaż wiadomość
znakomite video, bardzo jestem zaskoczona.

Nimfa20 to dokładnie tak jakby powstał wątek "mam kilka kg nadwagi" a Ty byś dała post " a ja od zawsze jestem szczupła i jem jak szalona, a nigdy nie musiałam się odchudzać". Trochę taktu...
Oj, faktycznie, teraz rozumiem... Sorry, mam za sobą nieprzespaną noc

---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ----------

Cytat:
Napisane przez Gandi Pokaż wiadomość
A to dobrze?
Jak dla mnie: tak.
Stary 2011-08-04, 19:07   #27
fb24380c66adcd12b33e8f4bdd3c2d486418deb5_5f7f99f1ecd69
Konto usunięte

Dziewczyny dodały tu całkiem dobre porady dla ciebie. Ja dorzucam kolejny filmik odnosnie zakrywania krostek http://www.youtube.com/watch?v=Jwngbzv0gbY - Lisa musi się nagadać, ale jej porady to skarbnica wiedzy

I wierz mi, podpisze się pod tym, co napisała już jedna użytkowniczka- często podkład nałożony na krostki wygląda gorzej, niż chodziłabyś bez niego. Głowa do góry1 Moja siostra tez miała trądzik i nigdy nie uzywała podkładów, ew delikatnego pudru a przed nałożeniem go- bibułek matujących. Pozwól skórze samej się zregenerować, nie zapychaj porów, gdy nie musisz.

Edytowane przez fb24380c66adcd12b33e8f4bdd3c2d486418deb5_5f7f99f1ecd69
Czas edycji: 2011-08-04 o 19:08
fb24380c66adcd12b33e8f4bdd3c2d486418deb5_5f7f99f1ecd69 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-04, 19:30   #28
kasiencja
Pani Buka

Cytat:
Cóż, przykro mi, ale nie używam ani "nivejki", ani szarego mydła...

No właśnie: miałam na myśli to, że ja kiedyś, poprzez używanie podkładu, różnych kremów dostawałam krostek.
Zrezygnowałam z tych kosmetyków, używam tylko 1, sprawdzonego kremu, który nie podrażnia mojej cery.
ale gdybyś to napisała od początku, inaczej by to zabrzmiało. chciałaś przekazać, ze odstawienie podkładu poprawiło Ci cerę, a to zabrzmiało tak, jakbyś chciała się pochwalić, że nie masz tego problemu co autorka

ja rozumiem ten kompleks. też mi ciężko pokazywać się zupełnie bez makijażu... tylko ja prędzej zrezygnuję z podkładu niż tuszu do rzęs (a na ciągłe robienie henny szkoda pieniędzy...)

ale spróbuj z mineralnymi , zdecydowanie

kasiencja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-04, 19:48   #29
bluebluesky
Zakorzenienie

Autorko, widzialas dziewczyne z filmiku, ktory wkleila Muszynianka? Ja jeszcze 8, 7 lat temu wygladalam 10 razy gorzej. Przez wiele lat mialam straszne zapalenie skory, nawet nie chce o tym opowiadac, bo to byl jakis koszmar. Przede wszystkim nigdy nie przestalam chodzic do dermatologa, skrupulatnie przestrzegalam diety, itp. Wszystko to sama pewnie wiesz. W tym czasie bez mocnego makijazu nie obeszlabym sie, rozumiem Twoj problem doskonale. Teraz wygladam swietnie i podziwiam swoja sile, ktora pomogla mi przez to przejsc. Jedyne, co moge Ci doradzic, to starac sie siebie zaakceptowac, nie poddawac sie w walce i cwiczyc rozne rodzaje makijazu, az znajdziesz cos, co bedzie odpowiednie dla Ciebie.

Nimfa20 kilka razy, kiedy bylam chora ktos mi takia bzdure niedyplomatyczna palna, mialam ze 20 lat, a jak dziecko ryczalam calymi nocami. Nienawidze ich do tej pory, chodz minelo tyle lat. Nie wiem jak mozna drazyc w czyichs kompleksach. Sypac sol na razny.
Stary 2011-08-04, 19:50   #30
Aliseja
Rozeznanie

A te kosmetyki którymi malowała sie ta kobieta z filmiku muszynianki. to myślicie że warto kupić i naprawde pokryje?. Sorki ale już nie mam siły jak pokryć te krosty.

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości