Nudna szara myszka - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Metamorfozy

Notka

Metamorfozy W tym miejscu zajdziesz informację jak zmienić swój wygląd, styl, makijaż, fryzurę oraz sposób ubierania się. Poddaj się metamorfozie i zaskocz samą siebie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-08-04, 03:15   #1
budowniczka
Rozeznanie

Nudna szara myszka

Witam,

ostatnio doszłam do wniasku, że powinnam, coś w swoim wyglądzie zmienić. Jestem szarą myszką, która ma włosy 'baranka'.

Mam długie, kręcone włosy. Które doprowadzają mnie do szału i ten kolor, taki jakiś...
Prostuje je, ale zdaję sobie sprawę, że częste prostowanie niszczy, dlatego robię, to okazjonalnie.

Kształt twarz, jakbym ją od cyrkla odrysowała, 'pucki' i szyja w fałdki.

Ogólnie rzecz biorąc, zazdroszę innym prostycz włosów i podłuznej twarzy.
Moja jest jakaś taka dziwna czuję się w niej jakbym wazyła conajmniej 100 kg.

Nie wiem od czego zacząć. Może inny kolor włosów, albo inny makijaż.

Pozdrawiam.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 271043_174938459236817_100001619919305_463564_5717045_n.jpg (36,6 KB, 742 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P10-05-10_19.07[1].jpg (93,4 KB, 707 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SDC10605.jpg (305,6 KB, 598 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 102_0506.jpg (134,7 KB, 736 załadowań)
budowniczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-04, 07:50   #2
Wizazanka492
Zadomowienie

Dot.: Nudna szara myszka

Jesteś bardzo ładną kobietą, a kształt twarzy masz piękny i w ogóle dlaczego okrągła twarz ma być powodem kompleksów? Okrągłe twarze też są piękne , co właśnie nawet Twoje zdjęcia potwierdziły.
I ładnie Ci jest w kręconych włosach (bardzo ładnie, naturalnie wyglądasz na 1 zdjęciu ), w prostych może troche gorzej ( 2 zdjęcie), jeśli już chcesz mieć proste włosy to oprócz prostwonicy staraj się napuszyć włosy (pianka do włosów), tak żeby objętościowo było ich więcej

Ps. Chyba nigdy szarej myszki nie widziałaś

---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ----------

Zapomniałam dodać że masz wyjątkowo piękne usta i oczy , zawsze możesz postawić na wyraźniejszy makijaż, tak żeby Ci podkreślił oczy albo usta

_________________________ __________________

Wizazanka492 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-04, 09:54   #3
stilll
Raczkowanie

Włosy wymagają dobrego cięcia i pielęgnacji skrętu (odsyłam na odpowiedni dział w Pytania do fryzjerki). Piękna buzia, dobry kształt, oczy super. Widać, że potrafisz robić odpowiedni makijaż. Jeśli chodzi o ubrania to postwiłabym na mniej kolorów, prostą formę ubrań (bo masz bardzo "zajmującą" twarz, ubrania niech stanowią tło). Już na pierwszym zdjęciu to widać. Masz stonowane ubranie, które pięknie wydobywa urodę, kolejne trzy zdjęcia - groch z kapustą.

Szarą myszką nie jesteś. Raczej idziesz w zupełnie inną stronę.

Pozdrawiam!
Stary 2011-08-04, 09:59   #4
budowniczka
Rozeznanie

@Wizazanka492

Dziękuję bardzo za słowa otuchy, ale ostatnio czuje się jak jakaś taka zaniedbana stereotypowa 'baba'.
Jesli chodzi o piankę to nie uzywam, jedynie to jedwab i wosk do włosów. Ale mając długie włosy strasznie mi obciążają (wyglądam jak lew z grzywa hahaha)
Myślałam o podcięciu albo o baleyage'u. Tylko nie wiem czy ciąć 'grzywkę'.

A jesli chodzi o makijaż, kocham mocny!- podkreslic oczy ciemnym cieniem... i znowu muszę postawić ALE. Jestem uczulona na słońce i w dodatku mam bardzo jasną karnację, kilka niedoskonałości skory i gdy użyje podkładu wygladam jak 'tapeciara'.

Na drugim zdjęciu miałam troszeczkę mniej wlosówniż obecnie, bo byłam po chemioterapii (o jest jakiś pozytyw odnnośnie włosów!)

Jak ja czytam wasze posty na metamorfozie, to dziewczyny- psychologowie!
Jak myślicie cieniowac włosy i ścinać asymetryczna grzywę?

Dzięki!

Cytat:
Napisane przez stilll Pokaż wiadomość
Włosy wymagają dobrego cięcia i pielęgnacji skrętu (odsyłam na odpowiedni dział w Pytania do fryzjerki). Piękna buzia, dobry kształt, oczy super. Widać, że potrafisz robić odpowiedni makijaż. Jeśli chodzi o ubrania to postwiłabym na mniej kolorów, prostą formę ubrań (bo masz bardzo "zajmującą" twarz, ubrania niech stanowią tło). Już na pierwszym zdjęciu to widać. Masz stonowane ubranie, które pięknie wydobywa urodę, kolejne trzy zdjęcia - groch z kapustą.

Szarą myszką nie jesteś. Raczej idziesz w zupełnie inną stronę.

Pozdrawiam!
No nawet nigdy się nie zastanawiałam nad ubraniami! Faktycznie wszystkie bluzki, płaszcz kolorowe, w kwiatki, paski, najrozmaitszych kolorów.
Dzieki za podpowiedź.

Edytowane przez kaska222
Czas edycji: 2011-08-04 o 17:35 Powód: post pod postem
Stary 2011-08-04, 13:04   #5
stilll
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez budowniczka Pokaż wiadomość
@i ścinać asymetryczna grzywę?

Dzięki!
Nieeeeeeeeeee!! Masz tak uroczą buzię, że to byłoby nieporozumienie, żeby ją czymkolwiek zasłonić. Jeśli chodzi o cieniowanie - idź do dobrego fryzjera
Stary 2011-08-04, 13:33   #6
budowniczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez stilll Pokaż wiadomość
Nieeeeeeeeeee!! Masz tak uroczą buzię, że to byłoby nieporozumienie, żeby ją czymkolwiek zasłonić. Jeśli chodzi o cieniowanie - idź do dobrego fryzjera

OK nie będę jej ścinać.

Napewno ścieniuje, chociaż u mnie w okolicy nie ma fryzjera gdzie ścina włosy na sucho a szkoda ...
Stary 2011-08-04, 14:03   #7
Monique DeVine
Raczkowanie

Spróbowałabym chyba wiązać jakoś fajnie włosy (może taki chaotyczny koczek?) to nadałoby Twojej twarzy lekkości. Natomiast co do grzywki - absolutnie, jeśli Twoje włosy się kręcą, będziesz musiała ją prostować razem z całą resztą włosów, poza tym wydaje mi się że grzywki są ok raczej dla posiadaczek pociągłej twarzy. Buzię masz śliczną

Egiosta to ktoś, kto myśli o sobie, zamiast myśleć o mnie...
Monique DeVine jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-08-04, 14:12   #8
Klutka
Rozeznanie

Mnie się podobasz w swoich naturalnych krętych włosach, mam wrażenie, że proste włosy Cię postarzają. Ładny kolor masz włosów mogłabyś je skrócić tak gdzieś do ramion myśle i nadac im ładną formę Masz ładną buzię na pewno dużo rodzajów makijażu będzie Ci pasować
Pozdrawiam
Klutka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-04, 14:29   #9
budowniczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Klutka Pokaż wiadomość
Mnie się podobasz w swoich naturalnych krętych włosach, mam wrażenie, że proste włosy Cię postarzają. Ładny kolor masz włosów mogłabyś je skrócić tak gdzieś do ramion myśle i nadac im ładną formę Masz ładną buzię na pewno dużo rodzajów makijażu będzie Ci pasować
Pozdrawiam
Hehe Własnie o to chodzi, że w prostych wyglądam na swój wiek i czasami w pracy ludzie (mężczyźni) mnie lekceważą, za mój niewinny wygląd. To głupie, troszkę śmieszne, ale prawdziwe
Stary 2011-08-04, 17:25   #10
Harmonia
Raczkowanie

Jesteś bardzo ładna, śliczna po prostu, nie mam pojęcia co chcesz w sobie zmieniać
Właściwie dużo Ci tą wypowiedzią nie doradzę ale wg mnie lepiej wyglądasz w naturalnych, kręconych włosach niż w wyprostowanych.
I na prawdę, nie psuj sobie humoru jakimiś kompleksami na punkcie kształtu twarzy czy czegoś bo nie masz najmniejszych powodów do narzekania pozdrawiam

Nikos Kazantzakis "Biedaczyna z Asyżu"
Harmonia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-04, 18:01   #11
WhiteCherry
Zakorzenienie

najbardziej podobasz mi się na ostatniej focie, przypominasz mi Katy Perry

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-04, 22:29   #12
Juliszka
Rozeznanie

Jesteś bardzo piękną dziewczyną. Masz jakieś zdjęcia w świetle dziennym z bardziej oświetloną twarzą?

Czy ładnie Ci w kolorze niebieskim, czy pomarańczowym?

Podkreśl loki (forum dla kręconowłosych). Masz piękne brwi i piękne oczy, warto przede wszystkim pomyśleć o kolorach, w których będzie Ci ładnie - jeżeli tak, jak myślę, jesteś zimnym typem, to warto się zdecydować na ostre, mocne, nasycone barwy i KONIECZNIE przefarbuj włosy na chłodny, ciemny, nasycony brąz Myślę, że rude, rdzawe refleksy nie do końca Ci służą

Ale jesteś ładna, nie wiem jak możesz na siebie narzekać
Stary 2011-08-04, 23:42   #13
Holly85
Zadomowienie

koniecznie dodaj zdjęcia w świetle dziennym z lampą, bez lampy, bo te co dodałaś są tak przesycone pomarańczowym kolorem, że trudno dostrzec prawdziwe kolory, odpowiedz też na pytania z ankiety zamieszczonej w wątku
"regulamin forum"
kręcone włosy są fajniejsze dla Ciebie, zupelnie nie rozumiem dlaczego dziewczyny z kręconymi włosami tak ich nie cierpią, ja bym wiele dała za loki

jesli chcesz wyszczuplić optycznie twarz, to nakładaj odrobinę ciemniejszy puder, albo bronzer pod kością policzkową w zagłębieniu.

brwi wydepilowałaś chyba troszkę za mocno, zwłaszcza prawą-widać to na 1 zdjęciu..
Holly85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-04, 23:55   #14
Noa_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
najbardziej podobasz mi się na ostatniej focie, przypominasz mi Katy Perry
miałam to samo napisać, miałyśmy identyczne skojarzenie
Lubię taki właśnie typ urody i na ostatnim zdjęciu autorka wygląda najkorzystniej
Noa_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-05, 10:53   #15
skazana_na_bluesa
.

przydaloby Ci sie odpowiednie cieniowanie i pielegnacja dla kreconych wlosow... duzo ciekawych rad jest na podforum fryzjerskim
wydaje mi sie, ze masz za ciemny kolor wlosow. poszlabym raczej w kierunku ciemnego blondu albo jakis czerwieni /szczegolnie to drugie/
skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-05, 11:18   #16
Kaetchen
Przyczajenie

Śliczna twarz - piękne oczy, usta, nos, twarz bardzo pozytywna. Nie wiem co chcesz w niej zmieniać?
Włosy... jejku, jak ja bym chciała mieć kręcone włosy...
Jeśli chodzi o włosy, to postarałbym się nadać im nieco głębi i zadbałabym o wyrazisty skręt. NA wizażu jest wątek poświęcony właśnie pielęgnacji kręconych włosów Generalnie nie farbowałabym farbami sztucznymi tylko poszła w zioła (amla, henna, indygo) - raz, że włosy nabrałyby koloru, a dwa - na pewno dużo bardziej pociągająco by wyglądały - bo takie farby są niezastąpionymi odżywkami, które w połączeniu z olejowaniem włosów - działają cuda Wiem, co mówię, bo sama miałam cienkie, proste, zniszczone od rozjaśniania włosy - a od kiedy olejuje, to włosy nabrały blasku i zyskały na atrakcyjności

Widziałabym Cię w takim kolorze, upięciu i makijażu:
http://fryzury.qever.com/katalog-fry...11.jpg_542.jpg
Kaetchen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-05, 15:33   #17
budowniczka
Rozeznanie

Witam, dziękuję, za wiele rad. Wywnioskowałam, że najważniejsza zmianą są włosy!
Więc udam się do fryzjera na cieniowanie.
W weekend dodam zdjęcia w światle dziennym, o które prosiłyście.

Obecinie farbowałam włosy ciemnym blondem (zawsze sztucznymi farbami), ale końcówki wyszły niemalże czarne...

Jeszcze raz dziękuję za wszystkie rady
Stary 2011-08-05, 17:43   #18
Klutka
Rozeznanie

W blondzie Ci ładnie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg makeover(4).jpg (110,6 KB, 94 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg makeover(5.jpg (111,9 KB, 138 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg makeover5.jpg (108,6 KB, 138 załadowań)
Klutka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-05, 18:18   #19
budowniczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Klutka Pokaż wiadomość
W blondzie Ci ładnie
Masz rację! Miałam kiedyś blond, naprawde wygladałam lepiej, jednak mam zbyt ciemną oprawę oczu i moje 'lekkie' włosy były b. zniszczone.

---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ----------

Tak parze na te zdjęcia co dodała Klutka. I podobaja mi się tak obciete włosy jak na 2 zdjęciu, jednak długość zeby była wieksza (jak 3).
Myślicie, żeby coś w tym stylu kombinować?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-05, 18:35   #20
cosmo20
Rozeznanie

szara myszka? chyba kpisz
masz śliczną buzie i nic nie trzeba zmieniać. na pierwszym zdjęciu bardzo ładnie wyglądasz, może to zasługa podkreślonych kości policzkowych?
chociaż po tych zdjęciach wstawionych widać, że w blondzie też byłoby Ci ładnie jeśli koniecznie chcesz zmiany to spróbuj chociaż moim zdaniem i tak jest b. dobrze

cosmo20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-05, 20:19   #21
malena678
Raczkowanie

Witam ,ja uważam że masz śliczną buzię, przepiękną cerę, duze ładne oczy i długie rzęsy, a Twoje loki są Twoim największym atutem - ja bym wlasnie nie prostowala tylko jeszcze bardziej podkreślała ich naturalny skręt, a co do blondu to...nie polecam do Twojego typu urody bardzo dobrze Ci w brązach a pamiętaj, że włos kręcony z natury jest bardziej suchy niż włos prosty więc rozjaśnianie może Ci tylko zaszkodzić i osłabić strukturę włosa a jesli koniecznie chcesz zmienic kolor to moze cieplejszy brąz wpadający w kasztan? Patrząc na zdjęcia myślę ze bardzo łanie Ci w korkach pastelowych Może wystarczy lekko pokombinować ze strojem czy makijażem no i z pozytywnem nastawieniem i usmiechem ;] wtedy będzie jeszcze lepiej Pozdrawiam i zyczę udanej metamorfozy
malena678 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-05, 20:42   #22
budowniczka
Rozeznanie

Tak jak pisałam miałam już blond (jeszcze za czasów nastolatkiI i właśnie zauważyłam to na wlasnej 'skórze' co się z moimi włosami stało... suche, zaczęły się łamać, jak włączyłam suszarke to połowę włosów miałam na lusterku. Dramat jeli chodzi o kondycję włosów.

jesli chodzi o ubranie, to nie obserwuję mody ubieram się zupełnie inaczej niż kobiety w moim wieku, bardzo przeciętnie. Macie racje, powinnam o ubiór zadbać (rozpatrzyć kolory, fason etc. )

Pozdrawiam i dziękuję za opinie.
Stary 2011-08-05, 21:08   #23
masija
Zakorzenienie

Ja Tobie nic nie doradzę. Jednak oglądając Twoje zdj. czytając post.. myślę sobie co w nas, babach jest takiego, że wmawiamy sobie różne rzeczy..
Tzn. rozumiem, że chcesz coś zmienić. Też obecnie tak mam.
Ale gdy czytałam u puckach, etc.. to pomyślałam "Boże! Widzisz i nie grzmisz"
Patrzę na Twoje zdjęcia i widzę prześliczną kobietę. Piękna twarz, CUDOWNE brwi, malinowe usta, świetna cera
Kochana.. nie jesteś na pewno żadną szarą myszką.
Masz magnetyzujące oczy, a w zielonych cieniach - świetnie.

I nie farbuj się na blond, proszę. W czarnych jest super

Post pewnie Ci niewiele pomoże ale musiałam to napisać

Pozdrawiam serdecznie

masija jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-06, 10:57   #24
Holly85
Zadomowienie

miałaś blond, ale farbowany czy naturalny? jaki jest twój naturalny odcień włosów? zdjęcia, które dodałaś są mocno przekłamane kolorystycznie i na nich wyglądasz dobrze w ciemnych włosach, ale juz to foto na drzewie pokazuje, że włosy są chyba trochę za ciemne, w dodatku mają czerwony pigment, który niekoniecznie dobrze musi wyglądać. trzeba to ocenić na lepszych zdjęciach...
Stary 2011-08-06, 19:40   #25
budowniczka
Rozeznanie

Dzisiejsze, dosyć ciemne, ale wykonane w naturalnym świetle.

Mysle ze nie są przesycone pomaranczowym kolorem.

Moje naturalne wlosy (ciemny blond)- farbuję 4 razy do roku farbą z londy 'ciemny blond' ale zawsze końcówki mam niemalże czarne.

Link:
http://imageshack.us/g/402/1022887.jpg/
Pozdrawiam
Stary 2011-08-06, 20:01   #26
Noa_
Zadomowienie

aleś Ty śliczna. Na tych ostatnich zdjęciach wyglądasz tak, że chyba nic bym nie zmieniła.
Noa_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-06, 21:01   #27
sophisticated_
Rozeznanie

jestes piekna kobieta nie musisz sie zmieniac
sophisticated_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-08-06, 21:09   #28
nusia114
Zadomowienie

powtórzę słowa dziewczyn, naprawdę śliczna z Ciebie dziewczyna i lepiej Ci w lokach

Pracuję nad sobą
nusia114 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-07, 21:00   #29
Holly85
Zadomowienie

farbujsz wlosy ciemnym blondem i masz je w kolorze brązowo rudym? ciekawe zjawisko
koncówki bedą zawsze ciemniejsze, bo nakłada się farbę na farbę i na końcach jest najwięcej warstw-fryzjerzy z tego powodu farbują najpierw odrosty, a po 15-20 minutach dopiero rozprowadzają farbę na cala dlugosc. ciężko jest taki zabieg zrobić samemu, bo jak dokladnie ufarbowac sobie same odrosty?

twój kolor wlosow bardzo mi się podoba i uważam, że do Ciebie pasuje, no i nie nazywaj się szarą myszką, bo to aż śmiesznie brzmi :P
Stary 2011-08-07, 21:08   #30
maalinkaa8
Rozeznanie

Piękna z Ciebie dziewczyna ! Żadna szara myszka !
Najlepiej nic nie zmieniaj

Wiem, że jak każda kobieta, mam więcej siły niż na to wygląda.
maalinkaa8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Metamorfozy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości