![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Nudna szara myszka
Witam,
ostatnio doszłam do wniasku, że powinnam, coś w swoim wyglądzie zmienić. Jestem szarą myszką, która ma włosy 'baranka'. Mam długie, kręcone włosy. Które doprowadzają mnie do szału i ten kolor, taki jakiś... Prostuje je, ale zdaję sobie sprawę, że częste prostowanie niszczy, dlatego robię, to okazjonalnie. Kształt twarz, jakbym ją od cyrkla odrysowała, 'pucki' i szyja w fałdki. Ogólnie rzecz biorąc, zazdroszę innym prostycz włosów i podłuznej twarzy. Moja jest jakaś taka dziwna czuję się w niej jakbym wazyła conajmniej 100 kg. Nie wiem od czego zacząć. Może inny kolor włosów, albo inny makijaż. Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Nudna szara myszka
Jesteś bardzo ładną kobietą, a kształt twarzy masz piękny i w ogóle dlaczego okrągła twarz ma być powodem kompleksów? Okrągłe twarze też są piękne , co właśnie nawet Twoje zdjęcia potwierdziły.
I ładnie Ci jest w kręconych włosach (bardzo ładnie, naturalnie wyglądasz na 1 zdjęciu ![]() ![]() Ps. Chyba nigdy szarej myszki nie widziałaś ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ---------- Zapomniałam dodać że masz wyjątkowo piękne usta i oczy ![]()
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Włosy wymagają dobrego cięcia i pielęgnacji skrętu (odsyłam na odpowiedni dział w Pytania do fryzjerki). Piękna buzia, dobry kształt, oczy super. Widać, że potrafisz robić odpowiedni makijaż. Jeśli chodzi o ubrania to postwiłabym na mniej kolorów, prostą formę ubrań (bo masz bardzo "zajmującą" twarz, ubrania niech stanowią tło). Już na pierwszym zdjęciu to widać. Masz stonowane ubranie, które pięknie wydobywa urodę, kolejne trzy zdjęcia - groch z kapustą.
Szarą myszką nie jesteś. Raczej idziesz w zupełnie inną stronę. Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Rozeznanie
|
@Wizazanka492
Dziękuję bardzo za słowa otuchy, ale ostatnio czuje się jak jakaś taka zaniedbana stereotypowa 'baba'. Jesli chodzi o piankę to nie uzywam, jedynie to jedwab i wosk do włosów. Ale mając długie włosy strasznie mi obciążają (wyglądam jak lew z grzywa hahaha) Myślałam o podcięciu albo o baleyage'u. Tylko nie wiem czy ciąć 'grzywkę'. A jesli chodzi o makijaż, kocham mocny!- podkreslic oczy ciemnym cieniem... i znowu muszę postawić ALE. Jestem uczulona na słońce i w dodatku mam bardzo jasną karnację, kilka niedoskonałości skory i gdy użyje podkładu wygladam jak 'tapeciara'. Na drugim zdjęciu miałam troszeczkę mniej wlosówniż obecnie, bo byłam po chemioterapii (o jest jakiś pozytyw odnnośnie włosów!) Jak ja czytam wasze posty na metamorfozie, to dziewczyny- psychologowie! ![]() Jak myślicie cieniowac włosy i ścinać asymetryczna grzywę? Dzięki! Cytat:
Dzieki za podpowiedź. Edytowane przez kaska222 Czas edycji: 2011-08-04 o 17:35 Powód: post pod postem |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Nieeeeeeeeeee!! Masz tak uroczą buzię, że to byłoby nieporozumienie, żeby ją czymkolwiek zasłonić. Jeśli chodzi o cieniowanie - idź do dobrego fryzjera
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
OK ![]() Napewno ścieniuje, chociaż u mnie w okolicy nie ma fryzjera gdzie ścina włosy na sucho ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Spróbowałabym chyba wiązać jakoś fajnie włosy (może taki chaotyczny koczek?) to nadałoby Twojej twarzy lekkości. Natomiast co do grzywki - absolutnie, jeśli Twoje włosy się kręcą, będziesz musiała ją prostować razem z całą resztą włosów, poza tym wydaje mi się że grzywki są ok raczej dla posiadaczek pociągłej twarzy. Buzię masz śliczną
![]()
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Mnie się podobasz w swoich naturalnych krętych włosach, mam wrażenie, że proste włosy Cię postarzają. Ładny kolor masz włosów mogłabyś je skrócić tak gdzieś do ramion myśle i nadac im ładną formę
![]() ![]() ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Jesteś bardzo ładna, śliczna po prostu, nie mam pojęcia co chcesz w sobie zmieniać
![]() Właściwie dużo Ci tą wypowiedzią nie doradzę ![]() I na prawdę, nie psuj sobie humoru jakimiś kompleksami na punkcie kształtu twarzy czy czegoś bo nie masz najmniejszych powodów do narzekania ![]()
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
najbardziej podobasz mi się na ostatniej focie, przypominasz mi Katy Perry
![]()
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
Jesteś bardzo piękną dziewczyną. Masz jakieś zdjęcia w świetle dziennym z bardziej oświetloną twarzą?
Czy ładnie Ci w kolorze niebieskim, czy pomarańczowym? Podkreśl loki (forum dla kręconowłosych). Masz piękne brwi i piękne oczy, warto przede wszystkim pomyśleć o kolorach, w których będzie Ci ładnie - jeżeli tak, jak myślę, jesteś zimnym typem, to warto się zdecydować na ostre, mocne, nasycone barwy i KONIECZNIE przefarbuj włosy na chłodny, ciemny, nasycony brąz ![]() ![]() Ale jesteś ładna, nie wiem jak możesz na siebie narzekać ![]()
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
koniecznie dodaj zdjęcia w świetle dziennym z lampą, bez lampy, bo te co dodałaś są tak przesycone pomarańczowym kolorem, że trudno dostrzec prawdziwe kolory, odpowiedz też na pytania z ankiety zamieszczonej w wątku
"regulamin forum" kręcone włosy są fajniejsze dla Ciebie, zupelnie nie rozumiem dlaczego dziewczyny z kręconymi włosami tak ich nie cierpią, ja bym wiele dała za loki ![]() jesli chcesz wyszczuplić optycznie twarz, to nakładaj odrobinę ciemniejszy puder, albo bronzer pod kością policzkową w zagłębieniu. brwi wydepilowałaś chyba troszkę za mocno, zwłaszcza prawą-widać to na 1 zdjęciu.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
.
|
przydaloby Ci sie odpowiednie cieniowanie i pielegnacja dla kreconych wlosow... duzo ciekawych rad jest na podforum fryzjerskim
![]() wydaje mi sie, ze masz za ciemny kolor wlosow. poszlabym raczej w kierunku ciemnego blondu albo jakis czerwieni /szczegolnie to drugie/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
Śliczna twarz - piękne oczy, usta, nos, twarz bardzo pozytywna. Nie wiem co chcesz w niej zmieniać?
![]() Włosy... jejku, jak ja bym chciała mieć kręcone włosy... ![]() Jeśli chodzi o włosy, to postarałbym się nadać im nieco głębi i zadbałabym o wyrazisty skręt. NA wizażu jest wątek poświęcony właśnie pielęgnacji kręconych włosów ![]() ![]() ![]() Widziałabym Cię w takim kolorze, upięciu i makijażu: http://fryzury.qever.com/katalog-fry...11.jpg_542.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
Witam, dziękuję, za wiele rad. Wywnioskowałam, że najważniejsza zmianą są włosy!
Więc udam się do fryzjera na cieniowanie. W weekend dodam zdjęcia w światle dziennym, o które prosiłyście. Obecinie farbowałam włosy ciemnym blondem (zawsze sztucznymi farbami), ale końcówki wyszły niemalże czarne... Jeszcze raz dziękuję za wszystkie rady ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
W blondzie Ci ładnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Rozeznanie
|
Masz rację! Miałam kiedyś blond, naprawde wygladałam lepiej, jednak mam zbyt ciemną oprawę oczu i moje 'lekkie' włosy były b. zniszczone.
![]() ---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ---------- Tak parze na te zdjęcia co dodała Klutka. I podobaja mi się tak obciete włosy jak na 2 zdjęciu, jednak długość zeby była wieksza (jak 3). Myślicie, żeby coś w tym stylu kombinować? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Rozeznanie
|
szara myszka? chyba kpisz
![]() masz śliczną buzie i nic nie trzeba zmieniać. na pierwszym zdjęciu bardzo ładnie wyglądasz, może to zasługa podkreślonych kości policzkowych? chociaż po tych zdjęciach wstawionych widać, że w blondzie też byłoby Ci ładnie ![]() ![]()
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Rozeznanie
|
Tak jak pisałam miałam już blond (jeszcze za czasów nastolatkiI i właśnie zauważyłam to na wlasnej 'skórze' co się z moimi włosami stało... suche, zaczęły się łamać, jak włączyłam suszarke to połowę włosów miałam na lusterku. Dramat jeli chodzi o kondycję włosów.
jesli chodzi o ubranie, to nie obserwuję mody ubieram się zupełnie inaczej niż kobiety w moim wieku, bardzo przeciętnie. Macie racje, powinnam o ubiór zadbać (rozpatrzyć kolory, fason etc. ) Pozdrawiam i dziękuję za opinie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Ja Tobie nic nie doradzę. Jednak oglądając Twoje zdj. czytając post.. myślę sobie co w nas, babach jest takiego, że wmawiamy sobie różne rzeczy..
![]() Tzn. rozumiem, że chcesz coś zmienić. Też obecnie tak mam. Ale gdy czytałam u puckach, etc.. to pomyślałam "Boże! Widzisz i nie grzmisz" ![]() Patrzę na Twoje zdjęcia i widzę prześliczną kobietę. Piękna twarz, CUDOWNE brwi, malinowe usta, świetna cera ![]() Kochana.. nie jesteś na pewno żadną szarą myszką. Masz magnetyzujące oczy, a w zielonych cieniach - świetnie. I nie farbuj się na blond, proszę. W czarnych jest super ![]() Post pewnie Ci niewiele pomoże ale musiałam to napisać ![]() Pozdrawiam serdecznie ![]()
![]() |
#24 |
Zadomowienie
|
miałaś blond, ale farbowany czy naturalny? jaki jest twój naturalny odcień włosów? zdjęcia, które dodałaś są mocno przekłamane kolorystycznie i na nich wyglądasz dobrze w ciemnych włosach, ale juz to foto na drzewie pokazuje, że włosy są chyba trochę za ciemne, w dodatku mają czerwony pigment, który niekoniecznie dobrze musi wyglądać. trzeba to ocenić na lepszych zdjęciach...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Rozeznanie
|
Dzisiejsze, dosyć ciemne, ale wykonane w naturalnym świetle.
Mysle ze nie są przesycone pomaranczowym kolorem. Moje naturalne wlosy (ciemny blond)- farbuję 4 razy do roku farbą z londy 'ciemny blond' ale zawsze końcówki mam niemalże czarne. Link: http://imageshack.us/g/402/1022887.jpg/ Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zadomowienie
|
aleś Ty śliczna. Na tych ostatnich zdjęciach wyglądasz tak, że chyba nic bym nie zmieniła.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Rozeznanie
|
jestes piekna kobieta nie musisz sie zmieniac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Zadomowienie
|
powtórzę słowa dziewczyn, naprawdę śliczna z Ciebie dziewczyna i lepiej Ci w lokach
![]()
![]() |
![]() |
#29 |
Zadomowienie
|
farbujsz wlosy ciemnym blondem i masz je w kolorze brązowo rudym? ciekawe zjawisko
![]() koncówki bedą zawsze ciemniejsze, bo nakłada się farbę na farbę i na końcach jest najwięcej warstw-fryzjerzy z tego powodu farbują najpierw odrosty, a po 15-20 minutach dopiero rozprowadzają farbę na cala dlugosc. ciężko jest taki zabieg zrobić samemu, bo jak dokladnie ufarbowac sobie same odrosty? twój kolor wlosow bardzo mi się podoba i uważam, że do Ciebie pasuje, no i nie nazywaj się szarą myszką, bo to aż śmiesznie brzmi :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Rozeznanie
|
Piękna z Ciebie dziewczyna !
![]() ![]() Najlepiej nic nie zmieniaj ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:20.