![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
naturalne
Dziś przedstawiam dwa moje makijaże w naturalnych barwach mojej tęczówki.
Pierwszy to oliwkowo-złoty, drugi seledynowy z ciemniejszą zielenią. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: naturalne
i drugi
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Jejku ślicznie! Naprawde dobrze Ci w takich delikatnym makijażu. Myślę, że zdecydowanie lepiej niż w tych ciężkich, ciemnych. Ten pierwszy jest super, na zdjęciu gdzie widać całą Twoją buzie wyglądasz świerzo i dziewczęco. Drugi też jest bardzo ładny, ale wyglądasz w nim na bardziej zmęczoną
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Dzięki, drugi makijaż wykonywałam w godzinach popołudniowych, więc twarz już troszkę miałam zmęczoną
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Jejku, ale Ty masz wielkie oczy
![]() Możesz naprawdę nieźle się pobawić w malowanie ich. A propos tego makijażu, fajny, słoneczny ![]() A tak swoją drogą przypominasz mi tą aktorkę Joannę Brodzik we wczesnych latach jej kariery ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
![]()
mnie zaś przypadł do gustu bardziej drugi makijaż.Pierwszy jest zbytnio zblizony kolorystycznie do tęczówki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
Ja dla mnie obydwa super! Pierwszy rzeczywiscie jest swiezszy ale w drugim oko jest bardziej wyeksponowane (a w twoim przypadku wlasnie chodzi o to by je wszyscy zauwazyli bo sa tak piekne!!!)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
obydwa nice, jakich cieni uzywalas w pierwszym?
![]() |
#9 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
mi się strasznie podobasz w pierwszym makijażu
![]()
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
Ooo jak slicznie
![]() Oba powyższe makijaże są cudne, aż napatrzyć się na Ciebie nie moge ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Pierwszy powiększa i tak już duże oczka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
调解人
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
No to hurra!! doczekałam się delikatnego makijażu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
ale uparłaś się na te zielenie
![]() II-lepszy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
PIerwszy raz widze, aby cień tak ładnie podkreślał kolor tenczówki! W obu przypadkach. U mnie to jest prawie niemozliwe. Podoba mi się i wyglądasz bardzo ładnie w tych dwóch wersjach.
![]()
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Masz śliczne oczy...podoba mi sie ten drugi makijaz,bo widac bardziej kolor oczu.Drugi tez nie jest zly ale na pierwszy plan rzuca sie kolor cienia-zreszta bardzo ladny kolor(mam ostatnio fiola na punkcie takiej odcieni zieleni wpadajacej w zloto, w zółc, w limonke-co to za cien u ciebie?)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Wtajemniczenie
|
Kobito , ale Ty masz oczeta
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
Witam was i ślicznie dziękuję za ocenę. Również uważam, ze ten drugi makijaż bardziej podkreśla moje oczy ale w pierwszym też się dobrze czuje.
Emil 1234: uwielbiam zielenie, zresztą mam taki kolor oczu i wydaje mi się, ze ładnie je podkreśla ten kolor, ale obiecuję pokażę się jeszcze np; w miedziano- zółtym ![]() Meariel: ostatnio upodobałam sobie czarną kredkę, nie sądziałam, ze mi pasuje...a jednak. Zawsze mi się wydawało, że przy moich głęboko osadzonych oczach, taka obwódka je jeszcze bardziej schowa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Rozeznanie
|
![]()
Podobają mi się obie wersje,chociaż jak słusznie zauwazyła Aga 1 może zlewać się z tęczówką...
![]() Piszesz: "uwielbiam zielenie, zresztą mam taki kolor oczu i wydaje mi się, ze ładnie je podkreśla ten kolor" No własnie i tu jest pies pogrzebany...żeby nadać wyraz oczom powinniśmy unikać cieni identycznych jak nasza tęczówka, bo wowczas jak ktos patrzy na nas z daleka,to tj by widział 2 plamy zamiast oczu... Dlatego powinno się uzyskać kontrast między tęczowką,a cieniem...stad do zielonych proponuje sie fiolety,róże etc...własnie po to by oko uwydatnić... ![]() ![]() Masz ładne zielone oczy to niewątpliwie atut bo są rzadko spotykane - to oczy wojownika ![]() To tyle ode mnie ![]() Pozdrawiam ![]()
![]() |
![]() |
#21 |
Zadomowienie
|
[QUOTE=Meriamon]Podobają mi się obie wersje,chociaż jak słusznie zauwazyła Aga 1 może zlewać się z tęczówką...
![]() Piszesz: "uwielbiam zielenie, zresztą mam taki kolor oczu i wydaje mi się, ze ładnie je podkreśla ten kolor" No własnie i tu jest pies pogrzebany...żeby nadać wyraz oczom powinniśmy unikać cieni identycznych jak nasza tęczówka, bo wowczas jak ktos patrzy na nas z daleka,to tj by widział 2 plamy zamiast oczu... Dlatego powinno się uzyskać kontrast między tęczowką,a cieniem...stad do zielonych proponuje sie fiolety,róże etc...własnie po to by oko uwydatnić... ![]() ![]() Zgadzam się z Tobą, ale w naturalnych makijażach można używać kolorów pasujących do tęczówki, aby je podkreślić, natomiast, aby uwydatnić ich kolor -należy użyć kontrastowych. Mnie fiolet nie za bardzo pasuje - tak orzekły dziewczyny oglądając mój wcześniejszy fioletowy makijaż. Zresztą ja nie mam jednolitego koloru oczu - jak się przyjrzeć im uważanie to jest tam i pomarańczowy i jasny zielony i nawet ciemnozielono-szary a nawet turkusowy więc myślę, że zielenie są dla mnie ok. Masz ładne zielone oczy to niewątpliwie atut bo są rzadko spotykane - to oczy wojownika ![]() To tyle ode mnie ![]() Dziękuję za komplement |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dodam jeszcze ze w zależności od cienia moje oczy zmieniają się, raz są zielone, raz piwne, czasem brązowe choć w tęczówce nie ma w ogóle brązu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
Cytat:
![]() Amelianno,ale ja nadal będę uparcie twierdzić,że to gasi bardzo oko i wygląda niekorzystnie.Możesz użyć podobnej tonacji jak tęczówka ale w innym odcieniu,temperaturze,sto pniu nasycenia itp |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Oto moje spostrzeżenie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
![]() cyt. : "jak słusznie zauwazyła Aga 1 może zlewać się z tęczówką..." 1 czyli pierwszy makijaż...do 2 nic nie mam... ![]() Proszę czytaj uważnie...nie potrzebne zamieszanie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zadomowienie
|
witajcie,
Fakt, niepotrzebne to całe zamieszanie odnośnie tego pierwszego makijażu. agabil - wiem, że pierwszy makijaż jest identyczny jak moje oczy ale i tak go lubię, choć nie maluje się tak często ;-) Będę się starała unikać podobnych cieni madie: też zauważyłam, że lepiej wygląda moje oko (tzn. nie jest takie schowane) jak rezygnuje z podkreślenia zagłebienia ciemnym cieniem, więc unikam juz takiego makijażu. W moim przypadku ł- tak mi się wydaje, ładnie wygląda jasny cień i oko obrysowane ciemniejszym kolorem ![]() Meramon: mam nadzieje, ze wszystko ok i będę mogła liczyć jeszcze na twoją ocenę. Tak w ogóle to chcę wszystkim podziękować za wszystkie dotychczasowe rady. Teraz wiem o wiele więcej jak powinnam się malować. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
Witajcie dziewczyny
![]() Widać muszę się tu wyspowiadać ![]() Nie miałam na celu tworzyć zadnego zamieszania. Zacytowałam w moim poście wypowiedź Meriamon ale nie miałam zamiaru podważać słuszności jej wypowiedzi! Chciałam ze swojej strony obronić zielenie w makijażu Amelianny stwierdzając że drugi bardzo jej pasuje i zaznaczyłam również,że faktycznie pierwszy nie jest zbyt twarzowy. Generalnie chodziło nam wszystkim o to samo. Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zadomowienie
|
Madie: w porządku, wiem, ze pisałaś wszystko w dobrej wierze. Czasem tak bywa, ze się interpretuje coś inaczej jakbyśmy chciały
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Kwiaciorek już stoi w wazonie ![]() ![]() ![]() Amelianno jasne że ok... ![]() ![]() ![]() ![]() No ropisałam się,hehe... ![]() Buziaczki i miłej reszty dzionka ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:33.