|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
wyjazd a angielski
witam wszystkich chciałabym się Was poradzić chcę wybrać się we wrześniu na wakacje najprawdopodobniej do Turcji
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: wyjazd a angielski
Na pewno uprości ;P
Powiedz jeszcze co znaczy, że nie perfekcyjnie? Podstawowe zwroty znasz? Weź słownik, ja tak rok temu się dogadywałam, czy czytałam menu w restauracji ![]()
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Dot.: wyjazd a angielski
Hej,
specyfiką Turcji jest fakt, że dogadasz się tam praktycznie w każdym języku jeśli chodzi o zakupy ![]() ![]() Generalnie all inclusive uprości jeśli chodzi o zamawianie drinków i chyba tylko o to. Ale powiedzmy sobei szczerze - znajomość języków w obcych przy podróżach jest zawsze mile widzana, ale jeśli jedziesz do kurortu to przy naprawdę podstawowym języku dogadasz się bez większych problemów. ![]() Na wszelki wypadek mini-słownik do torebki/telefonu i jazda. Życzę powodzenia i udanych wakacji ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:32.