|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Bella ItaliaCiao ragazze ![]() Byłam niedawno we Włoszech i powiem - ten kraj mnie absolutnie uwiódł. Rzym, Wenecja, Neapol, słońce na Capri - bajka. Na 100% tam wrócę. Czy któraś z Was również odwiedziła Italię ? Jak wrażenia ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Bella Italia
Byłam we Włoszech 4 razy
![]() Zwiedziłam: Rzym, Wenecję, Cesenatico, Bergamo, Bolonię (reszty nie pamiętam ![]() Na pewno uwiodło mnie Bergamo- piękne miasteczko! Szczególnie stara część- na wzgórzu (Fot.). W Wenecji byłam dwukrotnie, 10 i 11 lat temu, pamiętam, że bardzo mi się podobała- nie wiem jak teraz bym ją odebrała. Uwielbiam Włochy za niesamowitą kawę, pizze na kawałki, przepyszną kuchnię, głośne ulice i zaraz obok ciche uliczki, w których można błądzić godzinami. No i Włosi też są niczego sobie ![]()
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() Edytowane przez layla_lbn Czas edycji: 2011-08-20 o 13:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Mnie np spodobał się Asyż
![]() A co do Wenecji to powiem jedno, WOW ! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
We włoszech byłam 2 razy, raz na wycieczce szkolnej a raz na wakacjach i to drugie wspominam chyba nawet lepiej
![]() Byłam wtedy w Toskani, tam każde, nawet najmniejsze miasteczko jest warte odwiedzenia. Wspaniałe miejsca, cudowni, pogodni ludzie. Zazdroszcze im tych widoków! Najlepiej pojechac tam samochodem, wtedy można zwiedzać wiele pięknych miast tj. Piza, Siena, Florencja, San gimignano, Lucca, Vinci, Asyż. Bardzo dobrze wspominam te wakacje ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
ja właśnie w przyszłym roku planuję wyjechać do samej Toskanii i Umbrii. Ostatnio byłam na objazdówce w ważniejszych miejscach a teraz chcę właśnie się zagłębić w regiony. Włochy są niesamowite.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Byłam dwa razy i jeszcze pewnie nie raz zawitam bo Włochy to teraz strasznie dostępny kraj dzięki tanim lotom .
Zwiedziłam Bibione, Wenecje , Rzym , Padwę i Mediolan. Każde z tych miast było inne , w ogóle jest ogromna różnica między północą a południem kraju. Chciałabym jeszcze zobaczyć Toskanię i Sycylię . Jak na razie Rzym ląduje na pierwszym miejscu ![]() btw. żałuje strasznie że pominęłam Bergamo. Jak lądowałam to z góry były takie śliczne widoki ,ale nie miałam więcej kasy żeby pozwolić sobie na pobyt i w Mediolanie i w Bergamo . Następnym razem ! Edytowane przez Baby14 Czas edycji: 2011-08-24 o 17:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Był ktoś w Neapolu?
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Byłam trzykrotnie i również jestem zakochana w tym kraju (w szczególności pokochałam Rzym). Na tyle, że planuję (poważnie!) wyjechać tam po studiach na kilka lat
![]() W przyszłym roku - o ile fundusze mi na to pozwolą ... - chciałabym pojechać do Toskanii.. ![]()
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Mieszkam we wloszech od prawie 10 lat wiec wtrace swoje 3 grosze
![]() Nie polecam : Rzym uwazam za absolutnie przereklamowany,zaczyna sie i konczy w centrum,cala reszta nie jest warta odwiedzenia,to miasto jest strasznie obskorne,brodne i zaniedbane,do najbezpieczniejszych tez nie nalezy,zycie nocne lezy i kwiczy - mieszkalam tam 4 lata ,miesiac temu ucieklam ![]() Pisa - gdyby nie wieza to nie warto byloby nawet tamtedy przejezdzac Mediolan - oprocz katedry w centrum w Mediolanie,nie ma zadnych zabytkow do zwiedzania,to pod tym wzgledem jedno z najubozszych miast we wloszech,polecam tylko za zakupy ,ewentualnie jakies imprezy,jeden dzien tam to i tak juz duzo ![]() Polecam serdecznie : Florencje,to moim zdaniem jedno z najpiekniejszych miast w Europie,malutka,zadbana,p iekna i romantyczna,zachwycajaca. Zreszta cala Toscania jest cudowna,poprostu cudowna. Torino - Turyn jest moim zdaniem bardzo,ale to bardzo niedoceniany przez turystow,to przepiekne miasto na polnocy wloch (2 godziny pociagiem od Mediolanu) stolica Piemontu,polecam zwlaszcza zima lub wiosna,jest tam sporo zabytkow ,muzeow ecct. zima jest poprostu zachwucajacy,miasto jest polozone za wzgorzach ,otaczaja je Alpy,ja jestem zakochana ![]() Venezia - jest piekna,wcale tam nie smierdzi,do zwiedzania jest duzo ,trzeba miesc cierpliwosc ![]() Bologna - jest interesujaca,moze nie jest to jakos szczegolnie zachwycajace swoja uroda miasto,ale jest ladne,dosc spokojne (miasto studenckie) ma w sobie "cos" ![]() -------- Napoli - Motyla Noga ! ![]() ![]() ![]() Costiera Amalfitana - czyli wybrzeze Amalfi to zdecydowanie jedno z najpiekniejszech miejsc we Europie jesli nie na swiecie ... Sorrento - w konkursie na "najpiekniejsze miasto na swiecie" byloby na bardzo wysokiej pozycji ... cud natury ![]() Salerno - mieszkam tu od miesiaca i oczym wlasnym nie wierze za kazdym razem jak wychodze z domu ![]() Ravello-Positano-Amalfi - jak ktos kocha zachwycajace,zapierajace dech w piersiach male antyczne miasteczka,piekna przyrode,morze,wzgorza i gory razem polaczone z cudowna atmosfera i najlepsza kuchnia we wloszech to obowiazkowa musi tu przyjechac . Sardegna i Sycylia - ta pierwsza ma najpiekniejsze morze w Europie ,ta druga mnustwo wspanialych zabytkow.Obydwie cudowne prawie,ze w calosci,ale ja stawiam jednak na Sardegne.... Lecce - samo poludnie wloch w Pugli ,skaliste wybrzeze,sliczne miasto.
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Romanaccica dzięki za wspaniały opis!
![]() Mój przyjaciel z Włoch strasznie mnie namawia, żeby go odwiedzić w rodzinnym Neapolu ale jechałabym sama i właśnie obawiam się tych wszystkich "kontrastów i niebezpieczeństw". ![]()
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Też tak myślę, a z Bruno nie mogę się dogadać, zawsze uważa, że on tam będzie i nie ma powodu do obaw i że mam nie wierzyć bajkom.
![]() Dzięki za odpowiedź, cudownie jest mieszkać we Włoszech. ![]()
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Romanaccica : mieszkasz teraz w pięknym miejscu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
oj !
![]() ![]() biedronka91 - zgadzam sie,oni to zupelnie inaczej widza,chociaz mnie rodowici neapolitanczycy zawsze ostrzegaja,zebym sama nigdy do Neapolu nie jechala,ewentualnie z kims kto sie umie po miescie poruszac,lepiej licha nie kusic ![]() zreszta okolice sa piekniejsze ^^ i polecam serdecznie ,pozatym po nich mozna sie spokojnie poruszac bez zadnych obaw ,Neapol to osobny swiat ,choc interesujacy ![]()
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny a wiecie jaka moze byc pogoda w okolicach bolonia/rimini na przelomie wrzesnia- pazdziernika?
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
cieplo,cieplo,wedlug pogoty to najblizsze 2 tygodnie powinny byc nawet bardzo cieple ...
mi sie to wcale nie podoba ![]() ![]()
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
Dot.: Bella Italia----- BERGAMO
HEJ DZIEWCZYNY!
szukam informacji na temat bergamo. zamierzam sie tam wybrać. jak sie dostac z lotniska ? jak wrazenia z pobytu? czy warto tam jechać??? prosze o info BEDE WDZIĘCZNA ZA JAK NAJWIĘCEJ RAD, WSKAZÓWEK I INFORMACJI...pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Bella Italia----- BERGAMO
Cytat:
![]() Bergamo jest podzielone na część powiedzmy zabytkową i tą bardziej nowoczesną w każdym mieście jest coś do zwiedzania, spacer po zabytkowej części jak najbardziej ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:46.