|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Małe codzienne sukcesy - zmieniamy nastawienie!
hej dziewczyny! Niedawno przeczytałam artykuł o prowadzeniu dzienników. I były różne różniaste ich rodzaje. M.in. dziennik sukcesów. Stąd pomysł na taki wątek. My, ludzie, mamy taką straszną tendencję - niedoceniamy sami siebie. Czas zwalczyć ten kompleks niższości! Możliwe, że temat szybko umrze śmiercią naturalną, ale czemu nie spróbować?
Wspierajmy się i porawiajmy sobie humor! ![]() Wybierajmy sobie małe i większe postanowienia i walczmy! Dieta, ćwiczenia, więcej czasu dla rodziny, nowe hobby, KTO CO CHCE! Taki maleńki sukces potrafi dać wiele radości Może zacznę (proszę się nie śmiać! ![]() 1. 8 min ABS - całość (na początku miałam, nie tyle słąbe mięśnie brzucha, co za słaby kręgosłup na wszystkie ćwiczenia (bardzo mnie bolał odcinek lędźwiowy), minęło jakieś 10 dni pracy). ALE UDAŁO SIĘ!
|
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Małe codzienne sukcesy - zmieniamy nastawienie!
Taki mały sukces ;D brzmi świetnie bo przydałoby się zrzucić parę kilo . Od dawna się motywuję do diety i przekładam na kolejny dzień. To teraz do dzieła! Od dziś dieta - zero słodyczy i przekąsek . Powinno się udać . To bedize dopiero sukces ;D przyłącza się ktoś?
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
ada2417 - mała rada (sama pracuję nad swoim ciałkiem, którego mogłoby być mniej ;p). Nic na siłę, wszystko młotkiem
![]() A na poważnie - nie rzucaj słodyczy i przekąsek całkowicie. Przynajmniej nie od razu. Ograniczaj i zamieniaj produkty na niskokaloryczne Dziewczyny, możemy się sobie meldować i przyznawać punkty! Wszystko dla mobilizacji! ada2417 - 1 pkt za podjęcie ważnej decyzji
|
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
Fajny wątek, taki pozytywny
![]() Niedziele zazwyczaj u mnie są leniwe, ale dzisiaj: - pływałam przez 45 min - wyszłam po schodach na szóste piętro ![]() - zrobiłam pyszne leczo, którym cała rodzina się zachwycała - za chwilę biorę się za aerobiczną 6 - mój pierwszy dzień
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
Brawo n a d i a !!! Kolejna aktywistka
4 pkt Zwłaszcza basenu i A6W ci zazdroszczę ). Te 8 min ABS wczoraj wieczorem się jeszcze udało. Ale dziś jestem, a jutro wiem, że będę, "poza zasięgiem" przez ten ból brzucha Ćwiczyć nie mogę, ale nie opycham się Właśnie sobie przygotowałam lekką i pożywną sałatkę A leżało to całe wakacje, eh...P.S. tym szóstym piętrem mnie rozwaliłaś
Edytowane przez Enna19 Czas edycji: 2011-08-21 o 18:14 |
|
|
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
Enna również gratuluję
Z tymi punktami też niezłe, ale jako założycielka wątku chyba musisz też przyznać sobie kilka.Z tym A6W... Biorę się za to teraz bo zostało 6 tygodni wakacji, a trzeba się trochę "przylaszczyć" na uczelnię, wiadomo Zastanawiałam się też nad tym abs, ale tam jest jakiś dziwny system, że się ćwiczy co kilka dni, a ja wolę co dzień się pomęczyć, ale mieć określony czas - te sześć tygodni i finito![]() A basen uwielbiam, więc ostatnio chodzę codziennie. Dobry pomysł z tymi podręcznikami Ja mam zamiar się wziąć niedługo za swoją szafę, porobić foty i powystawiać kilka rzeczy na aukcjach - gotówka zawsze się przyda, a sporo mam takich ciuchów, których nie używam. Jak się zbiorę w sobie to ogłoszę wszem i wobec
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
Ok, dzięki
Reasumując: ada2417 - 1 n a d i a - 4 Enna - 3 (8minABS, podręczniki, cały dzień na zdrowej żywności i to bez pieczywa! ![]() N a d i a - co do 8 min ABS, nie spotkałam się z żadnym systemem hm... Instruktor z filmiku mówi "do zobaczenia za 24 godziny". Przeczytałam sporo wypowiedzi osób, które to ćwiczą i zasadniczo robią to codziennie z 1-2 dni przerwy w tygodniu na regenerację mięśni. A6W strasznie dużo czasu zabiera pod koniec I w październiku z ciałami bogiń na uczelnię MARSZ! ![]() |
|
|
|
|
#8 |
|
Raczkowanie
|
Na pewno nie będę ćwiczyć w roku akademickim... Mieszkam w akademiku, "wśród ludzi" i patrzyliby na mnie jak na wariata gdybym w przyciasnym pokoiku z dwiema współlokatorkami machała A6W.
Ale jak już skończę aerobiczną (jeśli skończę ) to na pewno będę miała motywację żeby dbać o sylwetkę w inny sposób również w roku akademickim - jakiś fitness czy coś. Zresztą... nie chcę mieć kaloryfera na brzuchu.Nie ważne jak, byle skutecznie
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
Nie zazdroszczę warunków :/ A właściwie ich braku
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sama odkładam i ciągle, jak mantrę powtarzam sobie "od jutra". Dziś idę pobiegać, to będzie pierwszy krok...
|
|
|
|
#11 |
|
Raczkowanie
|
niczka87 -
1 pkt! Życzę, byś jutro mogła normalnie chodzić Zwłaszcza początki w tego typu ćwiczeniach są trudne |
|
|
|
|
#12 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#13 |
|
Raczkowanie
|
W takim razie gratuluję powrotu i życzę powodzenia
|
|
|
|
|
#14 |
|
Zakorzenienie
|
ja chciałam się pochwalić, że już od początku sierpnia regularnie ćwiczę
|
|
#15 |
|
Przyczajenie
|
Ja ćwiczę tylko raz w tygodniu w klubie fitness, gdyż mi nauka nie pozwala na więcej ;( Z małych sukcesów to fakt, że wreszcie polubiłam zieloną herbatę i zaczęłam ją pić z przyjemnością. A to niemały wysiłek, gdyż przerzuciłam się z pysznej kawy na zielona herbatę (ta kawa to niestety schiza po 3 klasie gim -_-') A czy do sukcesów liczą się też 'zawodowe'? Bo chciałabym złożyć postanowienie, że w końcu powtórzę materiał z angola i niemca. ^^
Jeśli chodzi o radość życia i poczucie własnej wartości to polecam gorąco książkę Victori Moran "Zaczarowany świat, czyli rady, które ułatwią życie każdej zabieganej kobiecie"
|
|
|
#16 |
|
Zakorzenienie
|
Nie dziękuję.
![]() Biegałam 20minut, bo mi łydki wysiadały. Mimo, że krótko, to i tak jestem zadowolona. Od czegoś trzeba zacząć.
|
|
|
#17 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Raczkowanie
|
A ja ugotowałam dziś obiad dla całej rodziny
|
|
|
|
|
#19 |
|
Raczkowanie
|
ada2417 - 1
n a d i a - 4 Enna - 3 niczka87 - 1 pkt Dla nowoprzybyłych GRATULACJE! ![]() WhiteCherry - 1 pkt _migotka - 2 pkt (fitness + herbata) wanitatywna - 1 pkt Dziewczyny, liczą się wszystkie sukcesy! _migotka - z racji zboczenia zawodowego - gdybyś potrzebowała jakichś materiałów - daj znać Mam tego ho ho (takie studia ).No proszę! Ile się nas aktywistek nazbierało
|
|
|
|
|
#20 |
|
Zadomowienie
|
Chociaż niedziela-zmusiłam się do dokończenia pracy więc jutro mogę wstać o 12.
Mój największy sukces-w końcu przytyłam,a nie jadłam słodyczy.
|
|
#21 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Nawet już bym chciała wrócić na uczelnię, wakacje są moim zdaniem za długie. Migotka - jak tego dokonałaś? Ja jestem uzależniona od kawy niestety... Zielona herbata też pobudza tak jak kawa?
|
|
|
#22 |
|
Raczkowanie
|
Ciężko tak bez słodyczy więc dzięki za dobre rady Enna19 ;*
Dobrze żę powstał taki watek to wreszcie mnie coś pobudiło do działania ;D Jestem właśnie w trakcie szukania jakichś lekkich przepisów na obiadek . Może za jakieś 2 miesiące jeśli wytrzymam to będą efekty
|
|
#23 |
|
Raczkowanie
|
Bardzo fajny pomysł
![]() czytałam, że biała herbata jest bardziej pobudzająca od zielonej, ale jest też droższa niestety
|
|
#24 |
|
Raczkowanie
|
Rzeczywiście cięzko jest się odzwyczaić od kawy
Co do zielonej herbaty - znalazłam na wikipedii: "Zawartość kofeiny w suchych liściach zielonej herbaty jest około dwukrotnie wyższa niż w suchych ziarnach kawy." Ja najczęściej biorę 2 torebki, zalewam gorącą wodą (nie wrzątkiem!) i niech się parzy. Popijam sobie między pracami domowymi Ale, ale, dziewczyny, uwaga. Przeczytałam artykuł o jej właściwościach. Jeśli herbata ma pobudzać - parzymy 2-3 min pod przykryciem, uspokajać - ok. 7-8 min.ada2417 - jeszcze jedna rada (u mnie się sprawdza): KATEGORYCZNIE zabrania się trzymania słodyczy w domu Z dzisiajszych sukcesów: taki "malutki" |
|
|
|
|
#25 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Co do trzymania słodyczy w domu to coś o tym wiem... Uwielbiam robić ciasta... Ostatnio szarlotki No i niestety jak taka cała blacha pysznego ciasta leży w kuchni to co rusz chodzę i dokrawam A u ciebie placek wytrzymuje AŻ 3 dni?![]() Ja dzisiaj póki co ćwiczyłam ale jeszcze nie A6W a stretching i ćwiczenia na kręgosłup bo jestem masakrycznie krzywa. Za chwilę ruszam na basen, a potem do biblioteki co by się również intelektualnie porozwijać. No i... muszę posprzątać pokój . Od kilku dni entropia rośnie i chyba już osiąga punkt krytyczny. Zazwyczaj lubię lekki nieład, ale ten bajzel wokół (nawet nie ma gdzie ćwiczyć) mnie już męczy.A! I właśnie popijam zieloną herbatę. Ale z cukrem
|
|
|
#26 |
|
Przyczajenie
|
Czy ta herbata działa na mnie pobudzająco to się okaże w roku szkolnym ^^ Boje się właśnie, że przez nawał obowiązków mogę zwrócić się na ciemną stronę mocy ;D
Nadia- udało mi się ją zamienic gdyż w wakacje piłam kawe wyłącznie z łakomstwa ;D Wiec jak czułam potrzebę wypicia kawy po prostu robiłam herbatę. Z racji tego, że ma dość wyrazisty smak szybko człowiek się "nasyci". Ale właśnie boję się co bedzie jak będę potrzebowac 'kopa'. Z roku na rok obiecuje sobie, że będę lepiej zorganizowana ale wiecie jak to jest ^^ A gdy terminy gonią trzeba posiedzieć po nocach ;D A wy macie jakieś pomysły na w miarę zdrowego 'kopa'? Dzięki za propozycję Enna ;D Ja jeszcze wyczytałam w necie, że "Dzięki piciu jedej filiżanki tego naparu możesz znacznie poprawić swoje zdrowie, oraz wyglądać lepiej i czuć się zdrowiej. Zielona herbata wpływa pozytywnie na odchudzanie, oraz na regulacje pracy twojego organizmu." Podobno działa zapobiegawczo nawet na raka... A jaką ty pijesz Enna? Ja ostanio kupiłam Sage z maliną, ale właśnie nie wiem, czy nie powinno sie kupować jakiejś bardziej specjalistycznej... A i mam pytanie jak jest napisane, że herbata składa się z "mieszanki herbaty zielonej" to jest gorsza od herbaty składającej się z "herbaty zielonej"?
|
|
|
#27 |
|
Raczkowanie
|
n a d i a - powodzenia ze sprzątaniem! Sama muszę się zabrać za układanie książek do przerobienia i przeczytania.
Tak od razu zaproponuję (n a d i a, zainspirowałaś mnie ): chwalimy się przynjamniej 1 sukcesem dziennie dla ciała i jednym dla umysłu Przeczytany artykuł, czyanie książki, nauka języka obcego... do wyboru do koloru ![]() _migotka - nie polecam Sagi - ma dużo kalorii jak na zieloną herbatę podejrzewam, że w tym momencie jedynie różnica w smaku, nie efektywności.Sposób na naturalnego kopa? Szklanka wody mineralnej + duuuużo soku z cytryny ![]() Zimna woda na buźkę ![]() Albo 1 min intensywnego wysiłku fizycznego |
|
|
|
|
#28 |
|
Raczkowanie
|
n a d i a jakie masz te ćwiczenia na kręgosłup?, bo też mam trochę skrzywiony, kiedyś chodziłam na rehabilitację, masaże i basen, nie w jednym czasie tylko tak przez kilka lat, a teraz nic z tym nie robię. Byłam u lekarza i powiedział mi, że nic się nie da z tym zrobić...
![]() dziewczyny, piła któraś z was białą herbatę, jaki ma smak? Chcę się na nią właśnie przerzucić, tak myślę, żeby pić ją codziennie rano przed szkołą na rozbudzenie i koncentracja ![]() a co do dzisiejszych sukcesów to ćwiczyłam ponad pół godziny
|
|
#29 |
|
Przyczajenie
|
Jak teraz jeszcze raz przeglądam ten wątek to wiele z was pisze o A6W no i o 8min ABS. Z tego co wiem to ćwiczenia na brzuch, a znacie może jakiś tego typu program ( z cyklu każdego dnia po troszeczku max 30 min.) żeby nogi nabrały mięśni ?
![]() Co do nowego pomysłu Enna19 to naprawdę fajny ;D Właśnie musze zabrać się do roboty ,ale tak mi się nie chce....
|
|
|
#30 |
|
Raczkowanie
|
Madeline_K - służę pomocą
materiały wszelkiego rodzaju, tłumaczenie gramatyki, sprawdzanie zadań... niedługo zaczynam III rok filologii angielskiej i, że to wakacje , teraz już mam tylko jedną uczennicę. 1949203 - gg. Jakbyś potrzebowała pomocy - pisz śmiało. Możemy nawet pokombinować z nauką na podsawie twoich ulubionych piosenek Lubię wyzwania i chętnie pomogę ![]() _migotka - 8 min legs (odpowiednik 8 min ABS na nóżki )zestaw ćwiczeń (co tydzień podnosisz stopień trudności) na stronie wdziek. info (bez spacji) - mam nadzieję, że żaden admin bądź moderator mnie nie udusi ![]() rower (stacjonarny) skakanka bieganie pajacyk Sama niedawno zaczęłam 8 min legs, ale jeszcze za wcześnie na jakiekolwiek efekty. Cieszę się, że pomysł się podoba Dobra, to ja może zacznę a nuż widelec jakiś mały tłumek pójdzie za mną ![]() Praca intelektualna na dziś: - 1 h czytania do pracy licencjackiej - 0,5 h j. angielskiego Późnym wieczorem/nocką się zamelduję czy sprosotałam wyzwaniu (teraz biegamy z mama po domu i robimy armagedon przed malowaniem ;p). Edytowane przez Enna19 Czas edycji: 2011-08-22 o 15:20 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:49.

Wspierajmy się i porawiajmy sobie humor! 

4 pkt
). Te 8 min ABS wczoraj wieczorem się jeszcze udało. Ale dziś jestem, a jutro wiem, że będę, "poza zasięgiem" przez ten ból brzucha
hm... Instruktor z filmiku mówi "do zobaczenia za 24 godziny". Przeczytałam sporo wypowiedzi osób, które to ćwiczą i zasadniczo robią to codziennie z 1-2 dni przerwy w tygodniu na regenerację mięśni. A6W strasznie dużo czasu zabiera pod koniec 

) to na pewno będę miała motywację żeby dbać o sylwetkę w inny sposób również w roku akademickim - jakiś fitness czy coś. Zresztą... nie chcę mieć kaloryfera na brzuchu.