|
Notka |
|
Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Dermedic Tolerans Clear maseczka aktywnie peelingująca z kwasem AHA
kupiłm ta maseczke bo licze ze złuszczy mi naskórek, na Kwc nic o niej nie znalazłam wiec pytam tutaj.
czy ktoś ja stosował i moze sie wypoiedziec co do jej działania? mam 17 lat i zastanawiem sie czy sobie nie zrobie ni krzywdy, pisze tam co prawda że jest do skóry z objawami fotostarzenia, ale ja chce żey moja skóra sie poprostu wygładziła ![]() na odwrocie opakowania pisze że po uzyciu mogą byc objawy pieczenia ![]() zakładam ze nie można jej zmywc woda skoro ma w sobie kwas? a i pisze że najlepiej ją stosowac na noc, wiec potem moge normalnie połozyc krem po zmyciu maseczki? oto skład: aqua glycolic acid(and) aginine glycerin isipropyl myristate cetearyl alkohol cyclomethicone ceteareth-33 capryc trigriceride triethanolmine polyacrylamide (and)C13-14 isoparaffin (and) laureth-7 glyceril stearate stearic acidad allatoin parfum benzyl salicylate eugenol hexyl cinammal 2-(4-tert-butyl benzyl)-propioaldehde limonen linaool methylparaben
Twoje kłamstwo trwa tak długo, ze sam zaczynasz w nie wierzyć? Doceniamy dopiero kiedy stracimy. Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed ![]() Moja pielęgnacja włosów Edytowane przez karmazynka99 Czas edycji: 2011-08-24 o 08:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: maseczka ktywnie peelingująca Dermedic z Tolerance Clear z kwasem AHA
nie znam tej maski, ale widze ze ma wysoko w skladzie kwas glikolowy.
Wyprobowac mozesz i zmyc ja woda tez mozesz,. skoro uzywac jej jak kremu na noc to rano trzeba buzie umyc i nalozyc wysoki filtr. Pamietaj uzywamy kwasow na noc, a na dzien wysokie filtry SPF 50+ najlepiej. W kremy na dzien z filtrem gora SPF 15 nawet nie wierz, to za malo, a jak sie dorobisz przebarwien to juz bedzie po ptokach. Mozna z nimi wlaczyc, ale ciezko sie ich pozbyc, wiec lepiej zapobiegac. Jesli maska bedzie cie podrazniac to nie uzywaj codzien. Musisz sama sprawdzic na wlasnej skorze. ja kwasow AHA uzywac nie moge. Mam wrazliwa naczynkowa cere i kwasy AHA bardzo mi ja podrazniaja. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
czy ktos jeszcze uzywa tej maseczki?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
ot maseczka, wole inne ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:25.