![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Antykoncepcja prowadzi do aborcji! - czyli pranie mózgu dzieciom
1 września wiele dzieci rozpoczęło kolejny rok szkolny. Wśród nich była też moja kuzynka. Ania w końcu została uczennicą gimnazjum.
Po przyjściu do domu, dziewczynka powiedziała nam, że jej nową wychowawczynią będzie... PANI KATECHETKA, która już pierwszego dnia rozdała dzieciakom takie ulotki: skan001.jpg (skan pierwszej strony) Szczerze mówiąc nie wiedziałam, co powiedzieć, gdy zobaczyłam te brednie pierwszy raz. Nie rozumiem, co na celu ma rozdawanie ulotek z tak nierzetelnymi informacjami trzynastoletnim dzieciom. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Antykoncepcja prowadzi do aborcji! - czyli pranie mózgu dzieciom
Ja bym zgłosiła to do dyrektor/ki ew. do kuratorium (jeśli dyrektor/ka by nie wykazywała chęci zrobienia czegoś z tym)
W najgorszym wypadku zawsze można dziecko przepisać do innej klasy i wypisać z religii
![]() |
#3 |
BAN stały
|
ja na mijscu rodziców bym napisała podanie o zmianę wychowawcy na świecką osobę o neutralnych poglądach, niech to będzie pani czy pan od polskiego, biolgii czy czegokolwiek ale nie od RELIGII no ludzie
to szkoła publiczna czy katolicka??? nie chciałbym żeby moje dziecko miało za wychowawcę katechetkę i to jeszcze taką????? jak juz pierwszego dnia rozpoczyna taką indoktrynacje to co będzie potem? no chyba,że ludzie chcą by im dzieciom robiono wodę z mózgu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
masakra jakaś :|
w ogóle coś się pozmieniało od moich czasów szkolnych, bo ani w mojej szkole, ani szkołach moich przyjaciół katecheci nie bywali wychowawcami :| ale sam chory pomysł z takimi ulotkami mnie nie dziwi, w końcu bywały już opinie że przez gwałt nie można zajść w ciążę, bo dzięki opatrzności wydziela się taki specjalny hormon :| a takich kwiatków będzie niestety coraz więcej w związku z projektowanymi zmianami w ustawie antyaborcyjnej... ;/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cóż, rodzice tej dziewczynki to Katolicy, więc nie widzą nic złego w tym, że ich dziecko jest karmione takimi bredniami ![]() Edytowane przez Anethka Czas edycji: 2011-09-02 o 15:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
BAN stały
|
chyba poważnie zastanowię się czy nie wyjechać za granicę, Polska zaczyna być chorym krajem bardzo chorym....
---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ---------- Cóż, rodzice tej dziewczynki to Katolicy, więc nie widzą nic złego w tym, że ich dziecko jest karmione takimi bredniami ![]() aha no to jak im to pasuje no to cóż |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Jeżeli dyrekcja jest na tyle "mondra", że mianowała katechetkę wychowawczynią doskonale wiedząc czego się można po niej spodziewać, (bo nie uwierzę, ze góra nie wie
![]() Albo i nie... Z naszym księdzem (puszczającym nam filmy o aborcji kilkumiesięcznego płodu) nasi rodzice walczyli kilka lat. No i wkońcu księdza przenieśli do innej parafii w ramach normalnych 'przesunięć'. Pisma i starania naszych rodziców przyniosły wielkie "G"
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Przecież to czyste, irracjonalne wariactwo. Co za ludzie, co za kraj, co za polityka..
![]() |
#9 |
BAN stały
|
w sumie fakt, łatwiej dziecko przepisać do innej klasy lub szkoły
ale ludzie z czymś takim (czyt. głupotą) trzeba jakoś walczyć ---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ---------- ja się siedzi na wizażu to wydaje, sie że świat składa się z normalnych racjonalnie myślących ludzi, a jednak ktoś głosuje na polityków, dzięki którym mamy w szkołach takie katechetki, w przychodniach ginekologów, którzy tabletek nie chcą wypisać |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
Jedna wielka masakra. Bez względu na to czy rodzice są katolikami czy nie, nie powinni dopuścić do tego, aby ich córce jakas szajbnięta katechetka robiła pranie mózgu. Sama jestem katoliczką, ale nigdy nie zgodziłabym się, żeby ktokolwiek (pedagog!) podsuwał mojemu dziecku takie treści!
![]() ![]()
![]() |
#11 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Dlatego warto głosować ...
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
Niestety musze się zgodzic, ale nie tylko o to mi chodziło. Nie siedzę cały czas na wizażu, widuję innych ludzi, ogólnie rzecz biorąc uważam, że polityka w naszym kraju jest beznadziejna, ale to zupełnie odrębny temat, poprostu sobie pomarudziłam.
A co do Pani katechetki uważam, że to żenujące, iż można miec takie poglądy i jeszcze wciskac je dzieciakom w gimnazjum, które właśnie są na etapie kształtowania własnego światopoglądu. Z ginekologiem, który nie chciał przepisac tabletek anty, też się już spotkałam.
![]() |
#13 |
Konto usunięte
|
Zgłoszenie do dyrekcji szkoły i (o czym dyrekcję poinformować) do Kuratorium (delegatury terenowej właściwej dla danej szkoły). Coś takiego należy dusić w zarodku.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Zastanawia mnie jedna rzecz. Dlaczego mówią dzieciom, czasami już w podstawówce o tak trudnych sprawach i każą się decydować, co jest dobre i wybierać (że totalne bzdury to inna sprawa, nie ma to jak zrobić wodę z nieukształtowanego jeszcze mózgu...). Co ma taka 13latka do aborcji?
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
BAN stały
|
Cytat:
a nawet jeśli ich poglądy wydają się głupie, oni maja prawo zyć zgodnie ze swoimi przekonaniami ale niech nie indoktrynują innych ludzi a zwłaszcza dzieci!! I niech nie dyktuja jak inni mają żyć oni w niczym nie sa lepsi od ateistów, buddystów czy wyznawców scientyzmu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Aha, no ale w takim razie to chyba doopa zbita, no nie? Zostaje tylko liczyć na to, że w tej klasie kilkoro dzieci ma walecznych i zdroworozsądkowych rodziców
![]() |
#19 |
Wtajemniczenie
|
Zdecydowanie pismo do dyrekcji z prośbą o zmianę wychowawcy. No w głowie mi się nie mieści, że ludzie mogą propagować takie głupoty!!!
I tak jak brzmi tytuł - piora dzieciom mózg już od małego. I potem się dziwić,że istnieją kobiety dla, których seks to grzech, nawet ten z mężem.
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
No cóż, skoro rodzice to popierają... to nic nie zrobisz raczej. Chyba, że tak po prostu pójdziesz do dyrekcji, ale nie wiem, czy Twoja interwencja poskutkuje- chyba musiałby zainterweniowac rodzic.
Chora ulotka.... ale jakos mało mnie dziwi.
![]() |
![]() |
#24 |
Wtajemniczenie
|
Zgłosić, jak najbardziej - takie rzeczy powinny być niedopuszczalne.
Zgłosić nie tylko rozdanie takich ulotek dzieciom, ale również fakt, że katechetka została wychowawczynią klasy w publicznym gimnazjum (a co z wyborem czy dziecko ma chodzić na lekcje religii?). Mnie zastanawia jedno - kto niby jest adresatem tej ulotki??? Bo przeczytałam kilka zdań i nie sądzę, żeby jakiekolwiek dziecko coś z tego zrozumiało, to jest typowo "dorosły naukowy bełkot", trudne słowa, zawoalowane sformułowania, jakieś procenty i wyliczenia.. to niby miało by trafić do dziecka jakim jest trzynastolatek..? ![]()
![]() |
#25 |
Rozeznanie
|
Masakra jakaś, jak tak można ogłupiać te dzieciaki ?
Ja w każdym razie cieszę się, że liceum wypisałam się z religii, bo też podobne kwiatki ksiądz wbijał do głowy.
![]() |
#26 |
Konto usunięte
|
niezależnie czy to twoje czy nie twoje dziecko, niezależnie od poglądów jego rodziców - zgłosiłabym do kuratorium. dla mnie to nienormalne żeby katechetka była wychowawczynią... a co jak w klasie znajdą się dzieci które wybiorą etykę zamiast religii? wychowawcę będą widywać raz w tygodniu na godzinie wychowawczej? nie najlepszy pomysł... no i co najważniejsze - w tej klasie jest więcej dzieci, może nie pokażą tego rodzicom, może rodzicom się nie spodobają takie metody ale będą bali się ''podskoczyć'' nauczycielce?
a co do samej ulotki to widać jak manipuluje danymi statystycznymi które podaje... np. "odsetek kobiet stosujących pigułki antykoncepcyjne i prezerwatywy oraz zgłaszających się do aborcji w 1990r. wyniósł 49%, a w 1992 aż 73%" może to moje czepialstwo ale można to zrozumieć na wiele sposobów. ale wychodzi na to że chodzi o ilość kobiet które się zabezpieczają + ilość kobiet które dokonują aborcji ale nie wiadomo ile w tym jest których... oczywiście może być że to tylko te które robią i jedno i drugie, ale w takim razie dlaczego nie podano ile tych nie stosujących antykoncepcji poddało się aborcji? może to jest wzrost ogólny w całej populacji a nie tylko u tej wybranej części? takie niejasności od razu mi podpadają... :/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
nasz pani katechetka też szybko poleciała,bo miała inne podejście do wychowania dzieci poprzez bicie i wyzwiska.nie biła,ale często powtarzała,że gdyby miała taką mozliwość to takic debili by zbiła i wyprostowaliby się. była tylko 2 mies ![]() ---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ---------- Cytat:
![]() a czy wiesz za czyjej partii doszło do podpisania konkordatu państwa z kościłem,a wiesz jaki prezydent przyłozył sie do usunięcia prawa do aborcji,a wiesz jaka partia przyłożyła rękę do zwrotów zagarniętego mienia kościolowi za komuny? warto poczytać przed wyborami ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wychowawców katechetów też znam i jakoś ani uczniowie, ani rodzice nie rozpaczali. Jednym z nich jest mój kumpel - świetny facet, z rewelacyjnym kontaktem z młodzieżą, którego wszyscy chcieli na wychowawcę. A tu się okazuje, że jak to tak można? Żeby w jednym z dobrych warszawskich liceów wychowawcą był katecheta? ![]() Drugim jest katecheta z mojego LO - też był wychowawcą. Kolejne dobre liceum w stolicy i znów wychowawca katecheta -szok! ![]() Różnicą jest tylko to, że obaj panowie są osobami świeckimi i nie są fanatykami - i to na to należy zwrócić uwagę, a nie na to, jakiego przedmiotu uczy wychowawca. I ten fanatyzm tyczy się każdego przedmiotu, a nie tylko religii - to tak jakby trafić np. na nauczyciela historii, który jest starym komuchem i również będzie dzieciom przekazywał różne "mądrości" (trafiłam kiedyś na takiego). Ja bym przypadek tej katechetki zgłosiła wyżej (najpierw dyrekcja, a jak nie pomoże, to kuratorium).
![]() |
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Warto głosować na rozsądnych polityków, którzy nie będą głosować na bezsensowne ustawy
![]() |
![]() |
#30 |
BAN stały
|
Warto głosować na rozsądnych polityków, którzy nie będą głosować na bezsensowne ustawy[/QUOTE]
otóż to ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:55.