Seks z kolegą, escapelle i obawa przed końcem znajomości... - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-09-08, 20:39   #1
cariosa890
Przyczajenie

Seks z kolegą, escapelle i obawa przed końcem znajomości...

Dziewczyny błagam o pomoc!
15 dni temu poznałam chłopaka (mamy po 23 lata), oboje mamy dobre prace, dobrze zarabiamy, rozmów naszych nie było końca, przez ten czas praktycznie dzień w dzień widzieliśmy się po paręnaście godzin. Niestety odległość nie pozwala nam ze sobą być, gdyż nie uznajemy takich związków. W każdym razie bardzo nas do siebie ciągnęło i w końcu... ostatniego dnia (nocy) poszliśmy na całość. Niestety pękła gumka... 12 godzin później wzięłam tabletkę Escapelle, ale straaaaaaaaaaaaaasznie się boję.

On jest cudownym facetem, cały czas był przy mnie, wspierał, uspokajał jak płakałam.

Poza tym obawiam się, że przez ten seks ucierpi nasza znajomość, która była (jest?) naprawdę wspaniała, w życiu nie czułam takiej więzi z kimś kogo tak krótko znałam.

Teraz piszę bardzo nieskładnie, bo jestem zdenerwowana, on ma jakieś spotkanie, nie odzywa się, a ja jak głupia umieram ze strachu, że jestem w ciąży... Ehh, wygadałam się przyajmniej
cariosa890 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-08, 20:47   #2
201608251020
Konto usunięte

Dot.: Seks z kolegą, escapelle i obawa przed końcem znajomości...

Wnioski na przyszłość : żadne zabezpieczenie nie daje 100% ochrony przed ciążą, każdy stosunek może być tym pechowym, więc lepiej uprawiać seks z kimś kogo zna się trochę dłużej niż 15 dni.
201608251020 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-08, 20:49   #3
33owieczka
Zadomowienie

Po pierwsze- raczej w ciązy nie jesteś.
Po drugie- macie po 23 lata, nawet gdybyś zaszła, to czy wydarzyłaby się tragedia?
Po trzecie- jeżeli to porządny chłop- całe zajście nie będzie mieć wpływu na dalszą znajomośc.

Wiem, że pisze długie posty, jednak skracając je w cytatach postaraj się nie zgubić sensu.
Przykład:
"Monika nie jest zwolennikiem kary śmierci"
Cytat
Cytat:
Monika jest zwolenikiem kary śmierci"

33owieczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-08, 20:50   #4
Clemence
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paollino Pokaż wiadomość
Wnioski na przyszłość : żadne zabezpieczenie nie daje 100% ochrony przed ciążą, każdy stosunek może być tym pechowym, więc lepiej uprawiać seks z kimś kogo zna się trochę dłużej niż 15 dni.
Na pewno dluzej niz 15 dni ;D No nic,mam nadzieje,ze w ciazy nie jestes.. ale masz nauczke na przyszlosc.

'But know this...I'm only judged by one Power, and I serve HIM.. !

<3
Clemence jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-08, 20:51   #5
201608251020
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez 33owieczka Pokaż wiadomość
Po drugie- macie po 23 lata, nawet gdybyś zaszła, to czy wydarzyłaby się tragedia?
A Ty byś się cieszyła będąc w ciąży z gościem którego poznałaś 2 tyg. temu??
Nie wspominając o tym że nie wiadomo JAK cieszyłby się ten facet... Jakkolwiek porządny by nie był.
Stary 2011-09-08, 20:54   #6
Clemence
Zakorzenienie

No owieczka taka prawda poza tym mają dobre prace,nie wiadomo jakby to wplynelo na nią. Poza tym nie wiadomio jakby facet sie zachoewal w stosunku do ciazy lepiej dmuchac na zimne.

<3
Stary 2011-09-08, 20:57   #7
cariosa890
Przyczajenie

Właśnie on jest bardzo odpowiedzialny, nie zostawiłby mnie. Po fakcie przejeździliśmy parę miast za tabletką, cały czas mnie uspokajał. Ale mi zależy na tej znajomości... Kurcze, poczułam się przez chwilę 'łatwa', bo wcześniej się zapierałam, że nigdy mi się coś takiego nie zdarzy.

Mam nadzieję, że ta tabletka zadziała.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-09-08, 20:58   #8
201608251020
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez cariosa890 Pokaż wiadomość
Właśnie on jest bardzo odpowiedzialny, nie zostawiłby mnie.
A to skąd wiesz??
Cytat:
Po fakcie przejeździliśmy parę miast za tabletką, cały czas mnie uspokajał.
Bo może też nie bardzo mu na rękę żebyś w ciąży była?
Stary 2011-09-08, 21:02   #9
33owieczka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez paollino Pokaż wiadomość
A Ty byś się cieszyła będąc w ciąży z gościem którego poznałaś 2 tyg. temu??
Nie wspominając o tym że nie wiadomo JAK cieszyłby się ten facet... Jakkolwiek porządny by nie był.
Odpowiem Ci tak- nie bzyknęłabym się z facetem wobec którego nie miałabym uczuć i nie uważałabym za porządnego. Takie zasady.
Porządny facet nawet jeżeli dziecko pojawi się kompletnie nie planowanie- zajmie się nim najlepieju jak potrafi na miarę swoich możliwości.
To dla mnie definicja porządnego faceta.
A że zadowolony nie bedzie- coż, trzeba najpierw myślec potem działąć, bo niektóre działania pozostawiają ślad na dłuuuugie lata.

Wiem, że pisze długie posty, jednak skracając je w cytatach postaraj się nie zgubić sensu.
Przykład:
Cytat
Cytat:

Stary 2011-09-08, 21:09   #10
201608251020
Konto usunięte

Cytat:
Porządny facet nawet jeżeli dziecko pojawi się kompletnie nie planowanie- zajmie się nim najlepieju jak potrafi na miarę swoich możliwości.
Jasne, chodzi mi tylko że po 2 tyg. to ja stwierdziłam o moim TŻcie że jest miły i grzeczny.
Stary 2011-09-08, 21:12   #11
sylllvia89
Wtajemniczenie

I w ciazy nie jestes na pewno, wzielas tabletke bardzo szybko, nie ma obaw

POMÓŻ http://☠☠☠☠☠☠☠☠.pl/?ref=7683eef
sylllvia89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-08, 21:30   #12
Sandra86
Raczkowanie

Po 2 tygodniach znajomości to jeszcze nie wiele można powiedzieć o danej osobie. Swoją drogą ciekawe czy nadal będzie utrzymywał z Tobą kontakt, czy się spłoszy i ucieknie.
Stary 2011-09-08, 21:39   #13
vandes
Rozeznanie

W ciąży na pewno nie jesteś. A nie wykluczone, że znajomość ucierpi.
vandes jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-08, 21:58   #14
33owieczka
Zadomowienie

Moim zdaniem jeżeli znajomośc ucierpi, to tym lepiej- nie chciałabym takiego faceta.

Jednak, moim zdaniem- nie ucierpi. I za to trzymam kciuki!

Przykład:
Cytat
Cytat:

Stary 2011-09-08, 22:56   #15
Kaja-ja
Wtajemniczenie

GG do Kaja-ja

Cytat:
Właśnie on jest bardzo odpowiedzialny, nie zostawiłby mnie.
Tak zwane: "bla bla bla"...

Cytat:
Moim zdaniem jeżeli znajomośc ucierpi, to tym lepiej- nie chciałabym takiego faceta.
A co z nim jest nie tak? Miły, fajnie z nim spędzała czas... to, że poszli do łóżka po 2 tygodniach znajomości - to była ich wspólna decyzja. Dorośli ludzie.
Pomijam fakt pójścia do łóżka po 2 tygodniach, a potem gdybania w stylu "jest odpowiedzialny, nie zostawi mnie" - bo to jest takie s*anie po ścianie...
Ale "nie chciałabym takiego faceta" - nic jej nie zrobił (dziecka prawdopodobnie też nie), więc nie wiem o co chodzi
Kaja-ja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-08, 23:59   #16
201803080934
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Kaja-ja Pokaż wiadomość
Ale "nie chciałabym takiego faceta" - nic jej nie zrobił (dziecka prawdopodobnie też nie), więc nie wiem o co chodzi
pewnie o to, że może być nieporządny i nie chcieć się zająć dzieckiem
też jestem nieporządna
201803080934 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-09, 00:14   #17
Candy_lips
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Grin Pokaż wiadomość
pewnie o to, że może być nieporządny i nie chcieć się zająć dzieckiem
też jestem nieporządna
No jasne, ale ja uważam, że gdyby dziecko już sie urodziło, to jednak pojawiają się tacierzyńskie instynkty, dojrzałość (jeśli facet jest dojrzały) i nie sprawi mu raczej problemu, żeby chociażby z dzieckiem swoim się widywać.
Candy_lips jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-09, 02:31   #18
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Dziewczyny błagam o pomoc!
15 dni temu poznałam chłopaka (mamy po 23 lata), oboje mamy dobre prace, dobrze zarabiamy, rozmów naszych nie było końca, przez ten czas praktycznie dzień w dzień widzieliśmy się po paręnaście godzin. Niestety odległość nie pozwala nam ze sobą być, gdyż nie uznajemy takich związków. W każdym razie bardzo nas do siebie ciągnęło i w końcu... ostatniego dnia (nocy) poszliśmy na całość. Niestety pękła gumka... 12 godzin później wzięłam tabletkę Escapelle, ale straaaaaaaaaaaaaasznie się boję.

On jest cudownym facetem, cały czas był przy mnie, wspierał, uspokajał jak płakałam.

Poza tym obawiam się, że przez ten seks ucierpi nasza znajomość, która była (jest?) naprawdę wspaniała, w życiu nie czułam takiej więzi z kimś kogo tak krótko znałam.

Teraz piszę bardzo nieskładnie, bo jestem zdenerwowana, on ma jakieś spotkanie, nie odzywa się, a ja jak głupia umieram ze strachu, że jestem w ciąży... Ehh, wygadałam się przyajmniej
1. W ciąży na 99,9% nie jesteś Szybko wzięłaś tabletkę, więc nie ma problemu.
2. Na przyszłość miej przy sobie wcześniej kupioną Escapelle. Nie będziesz musiała potem jeździć po ginekologach itd., tylko od razu po tym jak np. pęknie gumka, weźmiesz tabletkę.
3. Dlaczego Wasza znajomość miałaby ucierpieć po tym incydencie? Macie po 23 lata, więc wiecie, że seks może się skończyć ciążą. Do łóżka poszliście oboje dobrowolnie. Więc nie wiem dlaczego Wasza znajomość miałaby ucierpieć z powodu pękniętej gumki
A jeżeli facet ucieknie, bo prezerwatywa WAM pękła, to i lepiej, że to się stało. Od razu będzie widać, że faceta potrafi pęknięta gumka zniechęcić do kobiety.
Stary 2011-09-09, 05:04   #19
mala_biegaczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
1. W ciąży na 99,9% nie jesteś Szybko wzięłaś tabletkę, więc nie ma problemu.
2. Na przyszłość miej przy sobie wcześniej kupioną Escapelle. Nie będziesz musiała potem jeździć po ginekologach itd., tylko od razu po tym jak np. pęknie gumka, weźmiesz tabletkę.
3. Dlaczego Wasza znajomość miałaby ucierpieć po tym incydencie? Macie po 23 lata, więc wiecie, że seks może się skończyć ciążą. Do łóżka poszliście oboje dobrowolnie. Więc nie wiem dlaczego Wasza znajomość miałaby ucierpieć z powodu pękniętej gumki
A jeżeli facet ucieknie, bo prezerwatywa WAM pękła, to i lepiej, że to się stało. Od razu będzie widać, że faceta potrafi pęknięta gumka zniechęcić do kobiety.

Otóż to powtarzać się nie będę. Dodam tylko, że poza tą "ciążą" to niejedna pewnie zazdrości Ci takiej sytuacji ;p Sama z chęcią przeżyłabym cos takiego :P

Michaś +03.07.2015 12tc.
Mikołaj <3 28.05.2016
Hania <3 28.06.2019
mala_biegaczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-09, 10:55   #20
201608251020
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez mala_biegaczka Pokaż wiadomość
Dodam tylko, że poza tą "ciążą" to niejedna pewnie zazdrości Ci takiej sytuacji ;p Sama z chęcią przeżyłabym cos takiego :P
A co w tym fajnego?
Stary 2011-09-09, 11:33   #21
invisible_01
Zakorzeniona

Zawsze mnie dziwi, jak gumka pęknie i dziewczyna się rozpływa w zachwytach, że facet jej nie zostawił, tylko jeździł z nią po tabletkę Jak mnie i TŻ-towi pękła gumka, to dla mnie było oczywiste, że nie będę tego załatwiać sama - przydarzyło się to nam obojgu i oboje nie chcieliśmy dziecka. Autorko - znając go tak krótko nie możesz wiedzieć, że nie zostawiłby Cię, gdybyś zaszła w ciążę. Jeździł z Tobą, bo tak samo jak Tobie zależało mu, żeby żadnej ciąży nie było. A czy znajomość ucierpi? Tego nie da się przewidzieć.
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-09, 11:42   #22
whitechocolateraspberry
Zadomowienie

Z tego co zrozumiałam, najbardziej boisz się ciąży.
Co do tego, spokojnie, nie panikuj, bo w ciąży najprawdopodobniej nie jesteś... jak się cos zacznie dziać to wtedy mozesz sie astanawiac, w tym momencie sądzę, że nie ma powodów do paniki.
Jeśli chodzi o znajomość... znasz faceta 15 dni, skąd możesz wiedzieć, czy jest cudowny i wspaniały? Mnie się wiele razy wydawało po krótkiej znajomosci, że facet jest wspaniały, niestety póxniej okazało się, że jest zupełnie odwrotnie. Na początku każdy sprawia takie wrażenie, zwłaszcza, jak cos od Ciebie chce.
Może lepiej najpierw poznaj czlowieka... a pozniej decyduj sie na cos takiego jak seks. Facet byc moze szuka przygody takiej od czasu do czasu...
Wasza znajomoscraczej na tym nie ucierpi bo niby czemu? oboje sie na to zgodziliscie, oboje nie chcecie zwiazku, nic sobie nie obiecywaliscie, takze mysle, ze bedzie ok miedzy wami.
Stary 2011-09-09, 11:53   #23
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
A to jest niestety dosc prawdopodobne...
Cytat:
Napisane przez whitechocolateraspberry Pokaż wiadomość
Wasza znajomoscraczej na tym nie ucierpi bo niby czemu? oboje sie na to zgodziliscie, oboje nie chcecie zwiazku, nic sobie nie obiecywaliscie, takze mysle, ze bedzie ok miedzy wami.
Temu, ze znaja sie tylko 15 dni, niewiele maja wspolnych przezyc i wspomnien, ktore cementuja znajomosc, a poza tym bardziej tu chyba chodzilo o fizyczny pociag, ktory juz zaspokoili - plus ten niefortunny wypadek na koniec. Niewykluczone, ze dziewczyna bedzie mu sie odtad podswiadomie kojarzyc ze stresem, niebezpieczenstwem i lzami raczej niz przyjemnoscia, fascynacja czy przyjaznia.
Zycze Ci, Autorko, zeby jednak sie to czarnowidztwo nie spelnilo - i zebyscie po kumplowsku oboje mieli okazje jeszcze obrocic to w zart i wspolnie posmiac sie z objezdzania pol Polski za escapelle...
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-09, 12:18   #24
whitechocolateraspberry
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Temu, ze znaja sie tylko 15 dni, niewiele maja wspolnych przezyc i wspomnien, ktore cementuja znajomosc, a poza tym bardziej tu chyba chodzilo o fizyczny pociag, ktory juz zaspokoili - plus ten niefortunny wypadek na koniec. Niewykluczone, ze dziewczyna bedzie mu sie odtad podswiadomie kojarzyc ze stresem, niebezpieczenstwem i lzami raczej niz przyjemnoscia, fascynacja czy przyjaznia.
Zycze Ci, Autorko, zeby jednak sie to czarnowidztwo nie spelnilo - i zebyscie po kumplowsku oboje mieli okazje jeszcze obrocic to w zart i wspolnie posmiac sie z objezdzania pol Polski za escapelle...
Nie jest to normalne, aby faceta zniechęciła do kobiety pęknieta gumka... zawsze może się zdarzyc. Czemu od razu ma sie kojarzyć z niebezpieczenstwem i łzami? Normalna życiowa sytuacja, każdemu może się zdarzyć. No chyba, ze chodziło mu wyłącznie o seks od samego początku... wtedy rzeczywiscie, moze uciec.
Stary 2011-09-09, 12:35   #25
Clemence
Zakorzenienie

Cytat:
Odpowiem Ci tak- nie bzyknęłabym się z facetem wobec którego nie miałabym uczuć i nie uważałabym za porządnego. Takie zasady.
To dla mnie definicja porządnego faceta.
A że zadowolony nie bedzie- coż, trzeba najpierw myślec potem działąć, bo niektóre działania pozostawiają ślad na dłuuuugie lata.
Tak,tylko ciekawejak po paru dniach mozna ocenic,ze facet jest porzadny niektorzy po roku stwierdzaja,ze facet sie jednak nie okazuje taki w porzadku,a wczesniej byl wspanialy.Takze wiesz, jak chcesz,ale ja bym wolala poczekac i stwierdzic w roznych sytuacjach jaki jest.. Bo ok moze sie nia opiekowac,byc wspanialy a potem sie okazuje ze handluje dragami,ale przeciez kocha nie?

---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ----------

Cytat:
Napisane przez mala_biegaczka Pokaż wiadomość
Otóż to powtarzać się nie będę. Dodam tylko, że poza tą "ciążą" to niejedna pewnie zazdrości Ci takiej sytuacji ;p Sama z chęcią przeżyłabym cos takiego :P
aha.No to probouj szczescia

<3
Stary 2011-09-09, 13:17   #26
_Tweety_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
Zawsze mnie dziwi, jak gumka pęknie i dziewczyna się rozpływa w zachwytach, że facet jej nie zostawił, tylko jeździł z nią po tabletkę Jak mnie i TŻ-towi pękła gumka, to dla mnie było oczywiste, że nie będę tego załatwiać sama - przydarzyło się to nam obojgu i oboje nie chcieliśmy dziecka.
Gdy moja kumpela i jej chłopak kochali się bez zabezpieczenia, to potem ja z nią szukałam lekarza żeby wypisał recepte na tabletkę "po" A facet jak najbardziej nie chciał tego dziecka. Więc są różne typy...

A do autorki- w ciąży nie powinnaś być. Dobroci tego faceta nie bądź taka pewna, znasz go dopiero dwa tygodnie.
_Tweety_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-09, 14:30   #27
33owieczka
Zadomowienie

Cytat:
Cytat:
Cytat:
Napisane przez 33owieczka
A co z nim jest nie tak? Miły, fajnie z nim spędzała czas... to, że poszli do łóżka po 2 tygodniach znajomości - to była ich wspólna decyzja. Dorośli ludzie.
Pomijam fakt pójścia do łóżka po 2 tygodniach, a potem gdybania w stylu "jest odpowiedzialny, nie zostawi mnie" - bo to jest takie s*anie po ścianie...
Moja wypowiedź nie miałą nic do czasu po jakim poszli do łóżka. Odniosłąm się do tego, że porządny mężczyzna idąc z kobietą do łóżka bierze pod uwagę konsekwencje i jeżeli wynikeim owego sexu bedzie dziecko poniesie za nie odpowiedzialność (kobieta, jeżeli zdecyduje sie urodzić i tak poniesie dużo większe konsekwencje).
Natomiast gdy facet dowiedziawszy się, że MOŻE będa mieli dziecko, ucieknie w siną dal.... cóz- z takim nie chciałabym mieć do czynienia, bo jest nieodpowiedzialny i głupi (nie wie chyba skąd sie biorą dzieci, oraz, że antykoncepcja bywa zawodna).

Przykład:
Cytat
Cytat:

Stary 2011-09-09, 17:57   #28
cariosa890
Przyczajenie

Odzywa się, interesuje. Szkoda, że taka odległość nas dzieli, to była bardzo intensywna znajomość, korzystaliśmy z każdej chwili razem.
Nie mam żadnych skutków ubocznych po tej tabletce, może troszkę wczoraj opuchłam, to ogromna dawka hormonów jednak. Ale mimo wszystko są przypadki, gdzie nie zadziałała..
Stary 2011-09-09, 19:43   #29
wisienka_na_torcie
Zakorzenienie

Ja też myślę, że nie jesteś w ciąży , spokojnie. Co do znajomości, to pewnie oboje czujecie się teraz trochę nieswojo , ale jeśli decyzja o pójściu do łóżka była świadoma (a więc obejmowała tez świadomość tego, że zawsze może zdarzyć się wpadka), to nic nie powinno się zmienić .
Stary 2011-09-09, 19:48   #30
dorka1980
Wtajemniczenie

GG do dorka1980

Cytat:
Odzywa się, interesuje. Szkoda, że taka odległość nas dzieli, to była bardzo intensywna znajomość, korzystaliśmy z każdej chwili razem.
brzmi jak opis romansu z wakacyjnego kurortu...a potem rozdzieliła ich odległość
dorka1980 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości